Той е тъжен, той си няма никого, той иска само да обича и да бъде обичан, той е куче... Той е питбул, той е Бък!
Това е темата на поредния захвърлен куч. Първата ми среща с него беше преди три дни... Пренасяхме си багажа в новата квартира, той се появи отнякъде и се навря в ръцете ни. погалих го, но нямах много време да му обърна внимание. Куч седна до багажа ни пред входа и не помръдна от там докато не пренесохме всичко. Милият, сигурно чакаше заедно с багажа да приберем и него...

На следващия ден не го видях, надявах се просто да е бил пуснат сам на разходка (което е доста идиотско). Във вторник обаче го мернах отново пред един зоомагазин и веднага му се метнах на врата. То не бяха целувки, то не бяха прегръдки и милувки. А хората наоколе ме гледат все едно съм луда някаква. Срещата ми с него беше колкото радостна, толкова и тъжна. Попитах в магазина, дали си няма собственик, но вместо да ме зарадват , ми разказаха как нещастното питбулче било изхвърлено преди два месеца. "Стопаните" му си купили "по-маркови" кучета - Дого Аржентино, при това ДВЕ, да си ги развъждат. А Бъки го метнали на улицата... Най-ужасното е, че веднъж минали от там, но дори не спрели да го видят, да го погалят! А той горкия тичал по колата, тичал...
Сега се грижат за него хората от зоомагазина, обезпаразитили са го, хранят го, не е слаб, но е на улицата. Много го мисля да не го приберат от Екоравновесие или някой идиот да го вземе за бой. А той е такава душа, като памук - всичко прави, слуша, само да му обръщаш внимание. На две години е, с що годе добре развита мускулатура (която обаче чезне малко по малко), териториален, зъби се на други кучета, но не напада, котки не понася. Незнам дали е кастриран. Единият му мускул трепери при докосване, според мен има леко изкривяване в задницата, но хората казват, че нищо му няма. Абе трябва си вет да го види. (нямам пукнат лев, всичките ми пари отидоха за наема и депозита на квартирата, освен това събирам пари за кастрацията на голямата ми котка. Ако няко може да плати един преглед при вет ще му бъда изключително признателна) Има си дори ушенца

Мислех да му сложа нашийник, да не го гепи някой, но човека от магазина каза, че не е добра идея, защото някой ще му го вземе или просто ще го хване за него и ще го отмъкне. Дайте съвет! Мисля да го пробвам с повод на една разходка, но не се съмнявам, че ще е перфектен!

Много ми легна на сърцето. Вярвайте ми ако има вариант веднага го прибирам у нас, макар и временно. Ама ме е страх за котенцата. Моля някой да ми даде съвет и по този въпрос. Ще бъда благодарна ако човек с опит ми окаже съдействие за определяне характера му!
Такова мило мече просто няма, обожавам тази порода! Гледала съм питбулка до шестмесечната и възраст (кучето на бившия ми приятел) и от други срещи с пибули знам едно - това е най човеколюбивата порода, верен до гроб!
На момчето търся спешно временен дом или постоянен! Разбирате сами защо е спешно, той живее на улицата. Подбора на осиновители ще бъде изключително внимателен. Обяви няма да пускам и няма да казвам къде се намира, защото ме е страх от дебилни човешки същества и недоброжелатели. Ще питам и разпитвам, ще разчитам на форума и личните ми познанства за да открия нещо добро за него. Бъки сега е много тъжен навън, но съм сигурна, че когато бъде осиновен ще бъде едно много щастливо куче!
Оставям телефон за контакт, може и на лични, а тук приемам добронамерени съвети. На нападки не отговарям. Ще пусна тема и в АСТ форума.
0896/232759 - Малвина
Ще го снимам днес - утре снимките.