Dog.bg Форуми : Бък - питбулът с нежно сърце!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Бък - питбулът с нежно сърце! спешно търси временен или постоянен дом

#1 Потребителят е офлайн   Caya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 May 2010 - 11:16 AM

Той е добър, той може да обича, той може да бъде винаги до теб, той е нежен и внимателен, той е най-добрият ти приятел...
Той е тъжен, той си няма никого, той иска само да обича и да бъде обичан, той е куче... Той е питбул, той е Бък!

Това е темата на поредния захвърлен куч. Първата ми среща с него беше преди три дни... Пренасяхме си багажа в новата квартира, той се появи отнякъде и се навря в ръцете ни. погалих го, но нямах много време да му обърна внимание. Куч седна до багажа ни пред входа и не помръдна от там докато не пренесохме всичко. Милият, сигурно чакаше заедно с багажа да приберем и него... :rf_011: Ама как подяволите да го направя като знам какво ще стане с моите котки?! :zz_217: Доста го мислих, но накрая идеята ми стана на прах, виждайки как той просто "отлетя" след една котка!
На следващия ден не го видях, надявах се просто да е бил пуснат сам на разходка (което е доста идиотско). Във вторник обаче го мернах отново пред един зоомагазин и веднага му се метнах на врата. То не бяха целувки, то не бяха прегръдки и милувки. А хората наоколе ме гледат все едно съм луда някаква. Срещата ми с него беше колкото радостна, толкова и тъжна. Попитах в магазина, дали си няма собственик, но вместо да ме зарадват , ми разказаха как нещастното питбулче било изхвърлено преди два месеца. "Стопаните" му си купили "по-маркови" кучета - Дого Аржентино, при това ДВЕ, да си ги развъждат. А Бъки го метнали на улицата... Най-ужасното е, че веднъж минали от там, но дори не спрели да го видят, да го погалят! А той горкия тичал по колата, тичал...
Сега се грижат за него хората от зоомагазина, обезпаразитили са го, хранят го, не е слаб, но е на улицата. Много го мисля да не го приберат от Екоравновесие или някой идиот да го вземе за бой. А той е такава душа, като памук - всичко прави, слуша, само да му обръщаш внимание. На две години е, с що годе добре развита мускулатура (която обаче чезне малко по малко), териториален, зъби се на други кучета, но не напада, котки не понася. Незнам дали е кастриран. Единият му мускул трепери при докосване, според мен има леко изкривяване в задницата, но хората казват, че нищо му няма. Абе трябва си вет да го види. (нямам пукнат лев, всичките ми пари отидоха за наема и депозита на квартирата, освен това събирам пари за кастрацията на голямата ми котка. Ако няко може да плати един преглед при вет ще му бъда изключително признателна) Има си дори ушенца :if_147: Красавец, мил и добър - Бъки!
Мислех да му сложа нашийник, да не го гепи някой, но човека от магазина каза, че не е добра идея, защото някой ще му го вземе или просто ще го хване за него и ще го отмъкне. Дайте съвет! Мисля да го пробвам с повод на една разходка, но не се съмнявам, че ще е перфектен! :ha_081:
Много ми легна на сърцето. Вярвайте ми ако има вариант веднага го прибирам у нас, макар и временно. Ама ме е страх за котенцата. Моля някой да ми даде съвет и по този въпрос. Ще бъда благодарна ако човек с опит ми окаже съдействие за определяне характера му!
Такова мило мече просто няма, обожавам тази порода! Гледала съм питбулка до шестмесечната и възраст (кучето на бившия ми приятел) и от други срещи с пибули знам едно - това е най човеколюбивата порода, верен до гроб!
На момчето търся спешно временен дом или постоянен! Разбирате сами защо е спешно, той живее на улицата. Подбора на осиновители ще бъде изключително внимателен. Обяви няма да пускам и няма да казвам къде се намира, защото ме е страх от дебилни човешки същества и недоброжелатели. Ще питам и разпитвам, ще разчитам на форума и личните ми познанства за да открия нещо добро за него. Бъки сега е много тъжен навън, но съм сигурна, че когато бъде осиновен ще бъде едно много щастливо куче!

Оставям телефон за контакт, може и на лични, а тук приемам добронамерени съвети. На нападки не отговарям. Ще пусна тема и в АСТ форума.
0896/232759 - Малвина

Ще го снимам днес - утре снимките.

#2 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2010 - 11:48 AM

Малвина,
Виж темата за Бъкси и ще разбереш как се справям с него и с 4-те котки.
Има варианти, ако човек е решен да се лиши от някакъв комфорт в дома си.
Има вариант, ако човек е решил да спаси някой, който навън е обречен.
Повярвай, той няма дълго да се задържи навън.
Или ще го приберат по сигнал, само заради породата му, което е по-добрия вариант, или ще замине за кучешки боеве, което е по-лошо дори от това да умре.
А това,че няма по-предани, умни и по-гальовни кучета го знаем всички, които имаме такива кучета.
Намери начин да помогнеш на момчето! Успех ти желая! :smile:
Внимавай с хората, на които ще го предлагаш. Виж телефоните на кандидат-стопаните от черния списък.

#3 Потребителят е офлайн   Teodora_G Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 May 2010 - 11:54 AM

Няма ли някакъв начин да се прибера кученцето някъде поне за ден два докъто се измисли нещо? За да не му се случат лоши неща на улицата. Сигурна съм, че стопанин няма да се търси дълго.

П.С. Освен в черния списък можеш и в Гугъл да проверяваш контактите на кандидат-осиновителите.

Успех!

#4 Потребителят е офлайн   Caya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2010 - 12:08 PM

Той просто полудява при вида на котка. Страх ме е дори да го вкарам у нас за малко, той е доста силен и едър и ако така настървено скочи, както скочи онзи ден, нямам шанс да го удържа. Не става да бъде вързан за нещо, наистина реагира бурно! Дори хората от магазина ме предупредиха да не опитвам да го качвам в нас щом съм с котки. Разберете ме... Бързам с действията си колкото мога. Мечтая да го прибера... Нямаше да пиша, че търся приемен дом, ако не бях премислила всички варианти.
И все пак ще помисля още, ще прочета цялата тема за Бъкси, дано измисля нещо и ако измисля нещо, дано убедя и приятеля си в това нещо... Той е влюбен в Бъки, но като опре до котките...

#5 Потребителят е офлайн   nellidi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
Публикувано: 05 May 2010 - 12:23 PM

Опеределено е трудно и рисковано с котки и питове, но не е невъзможно.Два месеца и ние съжителствахме така.Две котани и Роки, когото осиновиха вчера.Много предпазливост, внимателно затваряне на вратите и проверки по няколко пъти дали котките са прибрани, преди да излезем на разходка, вършат работа.Че е трудно и изнервящо...така е, но си струва усилието.Ако имате стая в която да отделите Бък, подсигурите вратите с райбер или обърнати дръжки, всичко ще е наред :smile:.
Дано се решите и приберете момчето.Агресивен ли е към други кучовци?Женски?
Мисля , че има вариант, само трябва да се осигури превоз до Бургас.
User's Signature

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2010 - 12:29 PM

Обожавам всякакви кучета, но откакто прибрах Бъкси, като чуя за пит или подобен на улицата,нещо ми става.
Затова,защото са много по-уязвими от другите кучета заради поведението си,
затова, защото има ужасна настройка на хората срещу тях (по вина на недобросъвестни стопани)
затова, защото използването им за боеве е нещо извън разума на нормалния човек,
и защото да спасиш такова куче,означава да се ангажираш с нещо наистина много сериозно и отговорно.
Хората от форума, които са спасявали такива кучета, ме разбират много добре.
Затова искам, извън темата,да поздравя всички,които са минали по моя път!Свалям ви шапка!
Желая на Бък само много късмет и по-скоро да се махне от улицата!
Качете снимки на момчето!

#7 Потребителят е офлайн   Caya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2010 - 01:20 PM

Току що се обадих на приятеля ми и съм доста екзалтирана в момента. Няма да казвам друго освен, че не срещам никакво разбиране от никой, дори и от най-близкия си човек... Просто Бъки няма как да дойде у нас, при никакви обстоятелства.

Довечера ще го заведа на разходка и ще видя как се държи към други кучета. Да му сложа ли намордник за всеки случай?

#8 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 05 May 2010 - 01:24 PM

Не се знае дали ще понася намордник,все пак внимавайте,успех на момчето! :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 05 May 2010 - 01:27 PM

Здравейте,моля ви не го оставяйте на улицата,въпрос на време е да се случи нещо лошо на момчето,мога да ви помогна с пари,както и други хора,които гледаме куче от тази порода, също ще помогнат финансово,вече говорих с тях.Ако трябва на хотел да отиде,само да не е навън,ако го хванат от екото,просто не ми се мисли :eg_033: В момента имам една подопечна,за това няма как да се ангажирам напълно,с финанси ще помагам.Пробвайте го на повод,но не му нахлузвайте намордника,не се знае дали е носил и изобщо как ще реагира.Ако искате ми пишете на ЛС с какво друго мога да ви съдействам.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#10 Потребителят е офлайн   Caya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2010 - 02:21 PM

Благодаря на всички за подкрепата!
Отпадна вариантът за временен дом в Бургас. Куч ще бъде настанен на хотел при евентуална помощ от съфорумци. Който може да помогне да се свърже с мен по телефон или на лични.
Благодаря още веднъж!

#11 Потребителят е офлайн   Caya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2010 - 03:39 PM

Току що говорих с мои близки хора, които веднага се ентусиазираха да го вземат завинаги! Разбира се няма да бързам, утре ще го доведа за да могат да се запознаят с него. Стискайте палци, Господ да е рекъл да намерим дом на момчето веднага! На тези хора им вярвам наистина много, освен това живеят в много голяма къща с двор, но куч ще бъде гледан вътре, само ще си тича на двора.. Мечта.. Нека все пак да се похваля утре.

#12 Потребителят е офлайн   nellidi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
Публикувано: 05 May 2010 - 03:42 PM

Дано,дано,дано...стискам много силно палци.Ако тази история завърши толкова бързо с щастлив край ще е невероятно!
User's Signature

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   Teodora_G Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 May 2010 - 04:05 PM

Стискаме палци и лапички всичко да се нареди :ba_025:

#14 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2010 - 06:26 PM

Хората много да внимават с него, ако нямат опит.
Питовете са горди кучета, искат да ги уважаваш и не са плюшени играчки.
Понякога реагират доста неочаквано.
Дано попадне на свестни хора!
Успех на момчето!

#15 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 05 May 2010 - 07:03 PM

Утре в ранни зори ще има операция"залавяне и прекарване с кола на пит" до бъдещите стопани,стискайте палци всичко да е на ред и момчето да ни чака,с албена ще го транспортираме :ab_041:
User's Signature

#16 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 May 2010 - 07:41 PM

Обяснете и на бъдещите стопани да не си питат ушите и да го възпитат добре, да не вземе да им се качи на главите :) Знаем ги какви артисти са и колко лесно влизат под кожата, но все пак трябва строго възпитание :)
User's Signature

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2010 - 11:29 PM

Стискам палци и желая на момчето нов истински дом! :smile:

#18 Потребителят е офлайн   tedi89 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 06 May 2010 - 10:36 AM

имали новини за момчето
User's Signature

Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   Caya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2010 - 12:10 PM

Бъки все още е на улицата. Благодаря на Петя и Албена, които се дигнаха в ранни зори за да ми помогнат. Куч обаче се оказа доста наплашен и решихме кандидат-стопаните да дойдат на място за да не му причиняваме излишен стрес.
Вчера "разходката" беше не много успешна - той се гипсира на повод. Прави няколко крачки с много говорене и подканяне, след това спира на едно място и се заковавь. Дърпаш, не дърпаш - това е положението. Пуснах го накрая и той си отиде при човека от магазина.
Днес сутринта го търсихме доста и накрая се оказа, че той си седи пред моя вход. Мислех, че ще ми е сърдит заради нахалството ми вчера, но той се зарадва. Като тръгнаха момичетата реших пак да го пробвам, пък и трябва все пак да му спечеля доверието малко по малко. Седнах при него и като му показах нашийника и повода размаха опашка. Сложих му го и той тръгна, но отново се закова след двайсетина метра. Вчера спираше на всеки три метра, така че това беше успех. Реших да го разиграя (вчера не искаше) и след малко бутане от моя страна и две три шамарчета момчето се раздивя. Въпреки всичко си играе доста нежно и никога не стиска зъбки. Борихме се сигурно десет минути - аз го бутам, той ме бута, шляпках го и много се радваше, хубава груба питбулска игра си беше. Накрая ме събори, защото бях клекнала, а той си е силен. Е, оказа се, че не е точно питбул, но за мен лично няма значение. След играта тръгна доста спокойно с мен на повод. Забелязах, че обича да ходи отдясно на човек, с прилепено тяло до краката. Често даже си залепва главицата за мен и ако приближим границите на територията започва да ме побутва с муцуна, гледа ме в очите и ако не спра минава пред мен и спира напряко пред краката ми.
Минахме и покрай други кучета, но поне докато е с мен не им обръща внимане. Една жена каза, че се зъби на нейното дого (мъжки), но никога не напада. Общо взето не видях дори наченки на агресия в него. Може би това, че не е чистокръвен е причина, не мога да кажа. Иначе просто трябва да му спечелиш доверието и вече е твой. А как целува - по бузите, по устата, само да му се отдаде възможност :ab_041: :wub:
Преди малко разказах на стопаните, че той е недоверчив и ще му трябва време, обясних, че е минал покрай питбул, но тях нищо не ги притесни. Довечера ще дойдат с кола и най-вероятно направо ще го вземат. Нямам търпение вече!
Момичето взе да ми обяснява как иска да спи с него в леглото, но и казах че е грешно и обясних как стоят нещата. Мисля, че ме разбра, потготвена е, че това не е болонка :ea_103: Освен това е и мъжки пък тя е момиче и не трябва да го лигави много. Той е вече голям и с изграден характер, но както казвате винаги може да ти се качи на главата!
:dog: Стискайте палци отново за довечера!
Снимки нямам още, не мога да открия фотоапарата из багажа... Дано първите му снимки да са с новите стопани!
Следва продължение... :md_064:

#20 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2010 - 10:42 AM

А тези хора добре ли са проверени?
Имайте впредвид, че носите огромна отговорност за това добре да ги проверите, за да не попадне кучето в оня ад, за който всички знаем.Това,че не е чист пит, изобщо не ги притеснява, а и не е кастриран. Внимавайте много!
Кучето може да ходи с нагръдник, ако не иска да ходи с нашийник.
Мен лично би ме притеснило такова огромно желание да вземат полупит и то с проблемно поведение!

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни