Dog.bg Форуми : Очаква се нова наредба за домашните любимци в София

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Очаква се нова наредба за домашните любимци в София Оцени темата: ***-- 2 Гласове

#21 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 May 2010 - 05:20 PM

Показване на мнениетоshadow, в 10 May 2010 - 04:34 PM, написа:

Освен от клубовете по породи и членовете на БРФК, според мен няма да е излишно и гражданите, нечленуващи във въпросната организация, да изразят позицията си относно планираните промени на Наредбата.

Мисля си, че това засяга всеки един собственик на куче, без значение от порода, размер и подобни.
Нито членувам в клуб, нито живея в София, но съм категорично против подобни глупости.
Днес породи, утре тегло и ръст, после не знам още какво. А трябва само да се спазват съществуващите закони и тези, които са призовани да контролират, да го вършат.
Едно от моите кучета външно е представител на "опасна" порода. Ама само външно. Няма документи, кучето е взето от изолатор. Няма порода. Как ще се процедира?
Или първо ще се изтрепят всички родословни кучета, които имат документ, че са от тези породи?
А после ще се въведат забрани по тегло и ръст, защото собственици-идиоти ще останат и ще продължат да бъдат безотговорни.
:wacko:

#22 Потребителят е офлайн   dimo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 10 May 2010 - 05:30 PM

Народа е казал :
"Когато мечката играе в двора на съседа ти - ще дойде и в твоя !"

Затова не трябва да се успокояваме, че една или друга порода не е предложена за забрана днес. Утре и нея ще я турят в списъка.
Същото важи и за териториалния признак - както се казваше в една реклама "Сега в София, скоро и в други градове.
Никой не може да се чувства застрахован ако веднъж се започне с такава забрана. В Англия освен питове, американски стафордширски териер и някои др. породи са забранили и "кучета от рода на пит" - т.е. всяко с къс косъм, среден ръст и мускулесто тяло. Колко им е на общинарите да прегърнат челния английски опит, че даже и да го задминат, защото англичаните пък смятат техните местни бултериери за безопасни.
User's Signature

Good blood doesn't lie !
Dimanovs Kennel

#23 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 10 May 2010 - 08:28 PM

В никакъв случай не бива да се допуска дори и бегла мисъл за забрана на която и да е порода. Какъв е този геноцид и дискриминация. На мен ми омръзна злобни пинчери, дакели и полуболонки да се нахвърлят по краката на кучето ми! Най-социализираните и възпитани кучета, които срещам по улицата всеки ден са представители на големите "страшни" породи от сорта на ротвайлер, питбул и т.н. А разглезени хъскита са подстрекатели номер 1 за побоища по кучешките полянки!
Вместо да си губят времето да мислят нови закони, защо не вземат да назначат една контрола, която да следи за изпълнението на старите! "Регистрирайте си кучетата, чипирайте ги и т.н." - а никой не проверява! НЯКОЙ изобщо проверявал ли е кучето ви дали е чипирано и регистрирано!!!

#24 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2010 - 09:40 PM

Тая тъпотия се подготвяше от доста време!
Не може нещата да бъдат оставени така!Трябва да се направи нещо по въпроса.И ако БРФК не се включи ,то това не пречи ние като любители ,както и членовете на клуба да го направим!
Малоумна работа!
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#25 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2010 - 09:33 AM

Показване на мнениетоkitana, в 10 May 2010 - 09:45 PM, написа:

Не може нещата да бъдат оставени така!Трябва да се направи нещо по въпроса.И ако БРФК не се включи ,то това не пречи ние като любители ,както и членовете на клуба да го направим!

Колега, струва ми се, че е редно да се свържете с председателя на вашия клуб и да го подсетите, че заема този пост не само за да преброи членската маса на Общо събрание. Освен гореспоменатите клубове, дотук се отзоваха желание за съвместна работа изрзиха колегите, занимаващи се с шелти, с кане корсо и руски черен териер.

Общото мнение на повечето от нас е, че трябва да се изготви една подписана от клубовете декларация до УС на БРФК с настояване за вземане на официално отношение по темата, както и за подемане на инициатива за вклщчване в работната група на СО, с цел предотвратяване на изготвянето на породозабранителни разпоредби. Декларация със същия текст, без значение от реакцията на УС на БРФК, следва да бъде изпратена директно и до кмета на София.

за Национален клуб РОТВАЙЛЕР

орлин миланов
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#26 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2010 - 09:49 AM

Колежка,да те поправя първо.
Съгласна съм с написаното.
Няма начин да прокарат тая глупост.Никой няма да я преглътне .А Бойко има ли становище по въпроса?
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#27 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2010 - 10:15 AM

Показване на мнениетоkitana, в 11 May 2010 - 09:54 AM, написа:

Колежка,да те поправя първо.
Съгласна съм с написаното. А Бойко има ли становище по въпроса?

Лежането на кълката наречена :"Няма начин да прокарат тая глупост.Никой няма да я преглътне" няма да ни направи хора с позиция. Сега е момента да изразиш позиция и да покажеш, че си кинолог не само по форумите и изложбите. Всичко друго е евтин популизъм ...

p.s.

Кой е този Бойко, за когото говориш? Някой твой близък приятел от махалата ли?
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#28 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2010 - 10:18 AM

Кой е казал,че ще се лежи на тази кълка?Няма да стане и с лежане,но и със заяждане няма да е,да знаеш...
User's Signature

#29 Потребителят е офлайн   ssiberia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2010 - 10:34 AM

Показване на мнениетоDimo Yotov, в 10 May 2010 - 02:40 PM, написа:

Не виждам защо собствениците на добермани трябва да се притесняват? :wb_052: Това е една от най-любвеобвилните породи!!! :eg_033:

Много се лъжеш!
Ако има забрана, доберманите със сигурност са вътре!
Забравяш, че наредбата я творят хора, които нямат понятие какво е това куче.
Нямат представа какъв е проблемът и как трябва да се разреши.
Не биха разбрали и защо и как разхождам доминантния си мъжкар с мъжки ротвайлер или с мъжки доберман, а изстивам като видя лелчето с големия диоптър и мини дакелчето Наполеон!
Дакелчето е винаги далеч, далеч от лелчето. Напада, врещи и хапе, а лелчето търчи и крещи: "Наполя! Наполя!". От другия край на квартала.

#30 Потребителят е офлайн   ssiberia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2010 - 10:41 AM

Показване на мнениетоDessyD, в 10 May 2010 - 01:31 PM, написа:

Показване на мнениетоssiberia, в 10 May 2010 - 10:07 AM, написа:

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 07 May 2010 - 05:51 AM, написа:

Струва ми се, че сега е моментът ръководството на БРФК да произведе много полезна обществена дейност ...

Не мисля, че БРФК ще направи каквото и да е в случая. Целите му са съвсем различни.

Целите на БРФК изобщо не са различни. Като организация трябва да защитава своите членове по всякакъв начин, а това включва притежателите и развъдчиците на "опасните породи", щото и те са в списъка с породи към FCI ... не знам дали знаеш... :md_064:

Коко си е направил труда да разпространи писмото до разните клубове. Можеш и сам да прегледаш темите по-долу. Попрегледах и не забелязах никаква активност. Или и те работят на принципа на общинари и полицаи - тихо и незабележимо.
Един клуб дори се е дистанцирал - тях промените не ги засягали.
Това винаги е сработвало добре - разделяй и владей.

#31 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 11 May 2010 - 10:48 AM

Както всичко в нашата мила Родина и сега нещата стават типично по български.Само,че утре ще забранят и други породи,тогава какво ли ще правят те :eg_033: Какво ли ще стане,ако именно тези от клубовете,които не участват,щото не ги засяга решат да си вземат куче от забранените породи или пък то попадне при тях,надали ще мислят, по този начин.Надявам се да се замислят и да се включат всички и да заемат адекватна позиция.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#32 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 May 2010 - 11:04 AM

Хайде спрете с внушенията как никой от нищо не се интересувал. Натяквания никога за нищо не са помагали.
Важно е дори любителите на декоративни породи да обмислят нещата и да осъзнаят, че независимо кои породи би засегнала подобна забрана, това би било жесток удар по кинологията в цялост. И не само по нея, но и по най-невинните аспекти на съжителството с куче. Днес всеки, който те срещне с куче от едра порода ще обръща очи в паника, утре ще бягат с писъци и от половинкилограмово кутре. Мислите, че не е реалистична подобна прогноза?Аз мисля, че такъв процес вече е започнал и намира отвратително добра почва.
Все пак ситуацията се различава много от тази пред 3-5-10 години.
Благодаря на КОКО_ко за текста, убедена съм, че всички ще обмислят нещата. Не е кой знае какво усилие да се заяви една истина в писмо, аз дори мисля, че да стоиш безучастно и да гледаш как се търкаля по склона една снежна топка от омраза към кучетата и хората, които ги обичат, е много по-голямо усилие.

#33 Потребителят е офлайн   Bull_MAGIC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:High selection

Публикувано: 11 May 2010 - 11:05 AM

.

Ръководството на БКК Английски Бултериер от името на своите членове изказва възмущението си

от расовата дискриминация касаеща дори породите кучета и определяни като различни,

още повече включени в някакъв списък изготвен от некомпетентни хора, т.е. които не са кинолози.

Ще може ли някой да ни предостави конкретния Проект за Наредба на Столична община,

за да знаем точно какво коментираме и какви предложения можем да направим?

Председател на БККАБТ

зооинж. Иван Назъров

.
User's Signature

NAZARS BULL kennel
nazarsbull@gmail.com
Магията на Бултериера - жертвоготовност от любов и храброст.
tel.: 0898 885147
https://www.facebook...van.nazarov.583

#34 Потребителят е офлайн   ssiberia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2010 - 11:17 AM

Показване на мнениетоBull_MAGIC, в 11 May 2010 - 09:10 AM, написа:

... Ще може ли някой да ни предостави конкретния Проект за Наредба на Столична община,за да знаем точно какво коментираме и какви предложения можем да направим?
Председател на БККАБТ
зооинж. Иван Назъров

Това вече е точно и на място!
Само слушам от медиите за готвените промени.
Може ли БРФК, за да не е всеки клуб поотделно, да отправи запитване до Столична община с искане да се предостави проект и бъдат включени в обсъждането представители от клубовете и други организации.
Като собственик на безпородно куче не принадлежа към клуб и в тази връзка, искрено се надявам хора като вас да отвоюват правата на всички отговорни собственици на кучета.

#35 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 11 May 2010 - 11:18 AM

А извинявайте, аз да попитам нещо, че не ми е ясно- ако се приеме този закон, какво ще се направи със съществуващите кучета в момента? да не би да се избият? това според мен е невъзможно- до колкоот съм чувала, в др-те страни, където има забрани за породи, съществуващите кучета по време на въвеждането на закона, се оставят да си живеят нормално и тн, само че кастрирани.
Само дето тука не виждам как ще стане нещо като хората!

Моля, ако някой знае, да каже какво се предвижда да се предприеме към живеещите в момента в софия кучета от опасни породи!
User's Signature

... and through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..

#36 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 May 2010 - 11:24 AM

Проект за промяна на наредбата все още няма. В медиите се обявява, че ЩЕ бъде съставена работна група, която да го изготви.
Истанската цел не трябва да бъде да се чака проекта за наредба, след което да се протестира срещу него.
Истинската цел трябва да бъде участие в работната група или поне вземане предвид становището на експерти кинолози. За тази цел това становище трябва да се заяви на СО изпреварващо.

#37 Потребителят е офлайн   ssiberia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2010 - 11:30 AM

Показване на мнениетоmil_, в 11 May 2010 - 09:29 AM, написа:

Проект за промяна на наредбата все още няма... Истинската цел трябва да бъде участие в работната група ... За тази цел това становище трябва да се заяви на СО изпреварващо.

Не трябва ли първо да се заяви участието в работната група? Незабавно, твърдо и неотстъпчиво!
После ще има време да се изготвят становища, мнения и т.н.
Ще можем ли поне един път да се обединим, а не всеки да защитава своето?

#38 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 May 2010 - 11:40 AM

Ами, ssiberia, механизмът, по който се вземат решения в БРФК, зависи от устава и именно към това призоваваме тук - да се задвижи той.
Иначе от името на "обикновените кучкари" сме писали писмо с искане да ни включат. Не знам какво разбираш под "твърдо и неотстъпчиво" искане да те включат в работна група на СО, но отговор още нямаме.
Все пак когато става дума за породи, тежестта на организацията, посветена на породите, е много по-голяма.
Не знам какво имаш предвид под "своето", защитава се една теза: агресивността не е породен белег.
А ръководството на БРФК има позиция според Това интервю, остава да я облече във необходимите формалности.

Тревожните сигнали: в тази новина в-к Труд 03 май 2010:
http://www.trud.bg/A...rticleId=468744
Обръщам внимание на това изречение:
---
Първо общинарите ще се допитат до ветеринарни лекари и кинолози кои са по-агресивните видове кучета (според експерти подобни породи са питбул, дого аржентино, бултериер, доберман и др.).
---
Очевидно е, че не са питани никакви експерти, макар подобно желание да се заявава.

#39 Потребителят е офлайн   ssiberia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2010 - 12:05 PM

Показване на мнениетоmil_, в 11 May 2010 - 09:45 AM, написа:

...Иначе от името на "обикновените кучкари" сме писали писмо с искане да ни включат. Не знам какво разбираш под "твърдо и неотстъпчиво" искане да те включат в работна група на СО, но отговор още нямаме....

Нали това пиша и аз. Невъзможно е да направя каквото и да било сама.
Опасявам се, че БРФК ще действа /ако въобще се задейства/ трудно и мудно, като всяка такава структура. Ако тръгнат и обичайните кавги ...
Под "твърдо и неотстъпчиво" разбирам точно това - твърдо и неотстъпчиво. Щом е пуснато писмо - постоянни проверки има ли отговор. Ако се забави много - напомнително с молба какво се случва с първото и т.н.
Мисля си, че не пиша нещо ново или различно от това, което и ти знаеш.

#40 Потребителят е офлайн   ssiberia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2010 - 12:12 PM

Показване на мнениетоmil_, в 11 May 2010 - 09:45 AM, написа:

...Не знам какво имаш предвид под "своето", защитава се една теза: агресивността не е породен белег...

Трудна теза!
Ще трябва да е много убедителен този, който ще успее да обясни и на общинарите и на обществото, че в основата на всичко е човешкото поведение.
И още, че контролът и санкциите трябва да са насочени срещу собствениците и тяхното поведение, а не срещу животните.
И още, че правилата са за всички, а не само за онези с големите кучета или за онези с еди-каква си порода куче.
Поне това е моето мнение.

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни