Помогнете, куче с липсваща долна челюст ! Моля за помощ !
Публикувано: 07 May 2010 - 01:00 PM
Много ме е яд! МНОГО!!! Изключително съм бясна и ще се пръсна просто!
Публикувано: 07 May 2010 - 01:01 PM
Дано почива в мир Джази! В живота рядко някой получава това, което наистина заслужава....

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 07 May 2010 - 01:04 PM
Публикувано: 07 May 2010 - 01:10 PM
d-r Bobadova, в 07 May 2010 - 10:43 AM, написа:
ще полудея вече!
Направихте всичко по силите си, не я оставихте сама в последните и дни. Сега е спокойна и здрава!
Четох някъде, че моста над дъгата идвал от индианско поверие, което гласи, че след смъртта си всеки човек попада под моста. Там го очакват всички животни, срещнал през живота си, които, според неговото отношение приживе към тях, взимат решение дали човекът да мине през моста и да продължи щастливо съществуване или не. И Джези ще дочака причинителя на всичките и страдания!

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...
Публикувано: 07 May 2010 - 01:26 PM
Няма ли начин всичко това да стигне до пресата.Има толкова много такива истории,тъжни с фатален край.И всичко заради алчността на изроди.Не знам,нямам думи.Скапана държава...

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 07 May 2010 - 01:59 PM
d-r Bobadova, в 07 May 2010 - 11:30 AM, написа:
Дори само заради това си е заслужавало...За да не умре сама като изхвърлен боклук.
Докторке,поклон за това което правите за клетите животинки

Адмирации за Мария 25,че не подмина Джези,че и даде име,любов и шанс.
Молих се снощи за кучинка,от цялата си душа се молих,много исках да я видя на крака,здрава,обичана...Така ми се искаше да поживее нормално милата душица,без глад,без болка.....

Такива теми си вървят в комплект със сълзите.Горчиви сълзи,дето не носят утеха.
Почивай в мир,мило,истрадало кученце.....
Публикувано: 07 May 2010 - 03:02 PM
поне в последните си дни тя намери обич !
д-р Бобадова ,сигурна съм,че природата ще си вземе своето някой ден и аз започнах отдавна да презирам повечето хора ,макар ,че съм хумахен лекар,закакво да им помагам ! ама само заради добрите си струва,а те не останаха много !

благодарим ви ,че помогате на животните !
Публикувано: 07 May 2010 - 03:47 PM

♥Brian♥ винаги ще бъдеш в сърцата ни! тичай щастлив под дъгата!
Публикувано: 07 May 2010 - 03:58 PM
Не след дълго те видяха възрастно куче, което се приближаваше с наведена глава. Животните, които бяха отдавна на Моста, знаеха какво е станало - много често са наблюдавали тази картина.
Кучето се приближаваше бавно, явно изпитваше силна душевна болка, макар че не се виждаше то да беше болно или ранено. Странното бе, че това куче не се превръщаше в здраво и щастливо животно, както другите. То се приближаваше все по-близо към Моста, мислейки, че ето сега ще прекрачи мечтаната граница. И ставаше все по-радостно и по-радостно.
Но в този момент един ангел застана пред кучето и не му позволи да премине по Моста... Той се извини и каза, че животните, които идват без човек, не могат да минат през Моста. Старото куче нямаше къде да отиде и то се върна на полянката пред Моста. Там имаше още такиво като него, възрастни животни, които са дошли без човек, който би ги превел на другата страна. Те лежаха на зелената трева, постоянно гледайки към пътя, който водеше към Моста. Кучето легна заедно с тях и също зачака.
Един от по-новите обитатели на Моста попитал друго куче, което от много време живееше там:
- Какво е това куче, и защо то не става здраво и младо като нас?
- Ех, отговори старото куче, - този пес бил даден в приют, когато е станал възрастен, такъв какъвто го виждаш - старо куче, с побеляла муцуна и почти невиждаш поглед. Или то никога не е имало дом. В последните му мигове само доброволец на приюта можеше да му даде своята обич, да го успокои и приласкае. Но тъй като нямаше никой от семейството му, няма кой да го преведе през Моста.
- И какво ще стане с него? - попита новака.
И докато той чакаше отговор, облаците се раздвижиха и към Моста се приближи човек. Всичките чакащи животни от полянката се завтекоха към него, те бяха осветени с една златиста светлина и изведнъж се превърнаха в млади и здрави. Те се приближиха към човека, а той ги галеше и им говореше нещо. Заедно те се запътиха към Моста и пресякоха го.
- Какво е това? - попита новачето.
- Този човек е доброволец или служител в приюта. Когато такива хора идват тук, те за последно могат да помогнат. Те превеждат през моста бивши бездомни и изоставени животни.
- Аз обичам такива хора! - възкликна кучето.
- И Бог също! - последва отговор."
Тя имаше хора които да я преведат през Моста. Сега не я боли.
Тичай миличка, най-накрая си свободна.
А онези ще получат своето, няма как иначе.
Публикувано: 07 May 2010 - 04:18 PM

И за да не ми е тъжно и мъчно... Джази в момента прави това.

Публикувано: 07 May 2010 - 04:56 PM
Публикувано: 07 May 2010 - 07:14 PM
Трябва да има прецизен контрол в развъждането и притежаването на породите, които са жертвата на този мръсен бизнес. Може да се води регистър с всички кучета, развъждането им да е само със специално разрешение - нещо, като лиценз, без който да подлежат на задължителна кастрация. Така че да се знае всяко куче, кой на кого е продал, кога някой е бил загубен, кога е починал и т.н. Това може и да не реши проблема, но с усилията на клубове, организации и институции ще го направи решим.

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?