Спешно-ще евтаназират куче до 18.05 ако няма н цитат от фейсбук, за повече информация пишете на Wasilena Bochewa
Публикувано: 12 May 2010 - 11:50 AM
Публикувано: 12 May 2010 - 12:31 PM
Публикувано: 12 May 2010 - 04:38 PM
nellidi, в 10 May 2010 - 12:31 AM, написа:
Цитат
За повече информация пишете ми!
моля, не критикувайте. Приятелят ми е на 14 също като мен, решението е на родителите му. Явно те са преценили че така ще е най-добре за семейството изцяло. Те също обичат кучето затова се опитват да му намерят дом. Приятелят ми заминава на 18-ти. До тогава ще търсим хора. ако можете да помогнете, моля, направете го
От къде може да се вземе телефона на собствениците на Бейби или на мястото където е кучето защото има хора, които биха го приютили?
Публикувано: 12 May 2010 - 06:35 PM
Публикувано: 12 May 2010 - 07:20 PM

И връзка с хората няма - родителите са вече в чужбина а приятелят ми има чуждестранен телефон за да държи контакт със тях. Аз съм нещо като посредник приемам обажданията и т.н.

Публикувано: 12 May 2010 - 10:50 PM

Ситуацията е такава: родителите са си в Англия, синът живее при баба си и дядо си, но го изтеглят натам, след като са се настанили и уредили. Кучето не е желано. Дали заплахата срещу кучето е реална, или пък родителското тяло само блъфира, за да стресне детето - не съм сигурна. Повече клоня да е второто. Но въпреки всичко, безкрайно грозен е този метод.
Василена, Бейби, успех! Ти си нейната добра фея и ще се справиш, сигурна съм! Свържи се на лични с човека, който предлагаше да вземе Бейби в петък, на път за Стара Загора. Аз също съм на линия да дойда за натоварването на Бейби, а и просто за подкрепа. Или - ако ти трябва телефон - свиркай

Публикувано: 12 May 2010 - 11:27 PM
Ще продължа да ви информирам.
Публикувано: 12 May 2010 - 11:59 PM
Cheza, разбери, че няма как да не се коментира това семейство и целият казус. Случката е отвратителна и е нормално хората да изкажат възмущението си. За мен би било учудващо и тъжно, ако не се говори. Ти, в поста си, който е копиран тук знаеш ли какво послание даваш? С други думи казваш на читателя: "Ние сме деца, имаме куче. Родителите ще го убият, ако до 9 дни не се намери някой да го гледа. Но не ги съдете, не ги обиждайте, те са наши родители и така са решили."
За мен този случай е изключително болен,защото тук става въпрос не само за съдбата на едно куче, не само за поредните хора, които не могат и не бива да отглеждат животни, но въпреки това го правят. Но тук става дума за сериозни морални казуси, които са свързани с възпитанието на деца, с правата на децата и с въпроса за това следва ли едно дете да поема отговорности, и ако да, то докъде трябва да стигне границата на тези отговорности. Защото тези деца са тук,в моята държава, или пък защо не - на Земята, на която аз живея, на моята Земя, и аз не желая да бъдат осакатявани деца. Затова коментирам и ЩЕ коментирам и крещя за подобни случаи, за мен обратното е смърт.
А за баба и дядо ти недей. Повярвай ми, без знанието на родителите подобни неща не се правят.
Публикувано: 13 May 2010 - 07:17 AM
- има кой да го предаде
- има кой да го посрещне
- цялата история не е номер и не е, така да се каже, солово изпълнение
Ако някой би могъл да дойде с мен да помага (и после да се върне от Пловдив с автобус или влак примерно) - още по-чудесно, ще ми е по-спокойно.
Проблемът в цялата история е, че наистина трябва да съм сигурна, че кучето се предава доброволно и хората отсреща действително имат желание да го вземат, и няма да артисам насред Пловдив с чуждо куче в чужда кола. Тъй де. Освен това сама по себе си тази транспортна услуга по никакъв начин не дава възможност за "оценка на осиновителите" или нещо от този род - идеята (и възможностите ми във времето, все пак) са, дето се казва, да се връчи каишката на някого и чао, довиждане... а какво става после с кучето и хората, които са го взели... Оф.
Иначе, в най-лошия случай, другият петък мога да уредя пътуване до Пловдив само и единствено с цел превоз на животинката, но това си е излишно отлагане във времето, ако можем да се спретнем за тази седмица.
Публикувано: 13 May 2010 - 10:32 AM
Да аз ги защитавам. Вие не познавате тези хора! Не знаете какво им е в главата! Да, постъпили са жестоко, обаче сега е наша работа да го поправим! И пак ви казвам: няма да ви преча, коментираите си глупостта на хората колкото искате, възмущаваите се, псуваите ги ако шете, но на друго място. Това не е темата!
извинете.. вече и аз се ядосах..
Публикувано: 13 May 2010 - 01:46 PM
И нещо друго ще ти кажа: на децата не знам, какво им е в главата. На възрастните - знам, бъди сигурна.
shifter, напълно си права, подкрепям те по всички точки. Абсолютно е необходимо да се вземат координатите на всички участници по веригата, да се организира сериозно подобно предаване на кучето. Надявам се силно, ако се стигне до пътуване до Пловдив, да откликнат и пловдивчани, които биха посрещнали там кучето и осиновителите, предварително да се свържат с тях. Аз, евентуално, може би бих могла да пътувам с вас до Пловдив и после да се върна, но за това ми трябва предварителна организация, нямам как да се юрна от днес за утре. Ха, сетих се, че имам приятели в Пловдив, които биха се наели да посрещнат куч. Ако се организирате за натам,свиркайте при всички положения, ще оставя тел. на лични.
Публикувано: 14 May 2010 - 11:08 AM
Току-що ми се обади Григор Димитров, представител от СНЦ "Германо-Българска Помощ за Животните". Имат готов дом за Бейби в Германия. Междувременно могат да я приберат в София в един от четирите им приюта, който се намира на мястото на бившия изолатор в Лозенец. Някой е обещал да заведе кученцето при тях, но човекът не е чул повече нищо.
Имате ли връзка със собствениците, телефон за някой от тях?
Писах лично на Cheza.
Човекът казва, че много искат да помогнат, и в случая имат възможност. Обади се от Германия, където се намира в момента.
Мария
PS - Боримечко и Надежда са при СНЦ, за пояснение кои са те.
Публикувано: 14 May 2010 - 02:30 PM
mnkutreva, в 14 May 2010 - 11:13 AM, написа:
Имате ли връзка със собствениците, телефон за някой от тях?
Не зная някой да има каквито и да е контакти - със собственици, с Cheza... В интеренет никъде няма публикувани обяви за кучето, поне аз не намерих. Сигурно има нещо във Фейсбук...
Дано да стане този вариант с осиновяването на Бейби в Германия, ще стискам сииииилно палци!
mnkutreva,

Сега само остава да очакваме Cheza да се включи във форума...
Публикувано: 14 May 2010 - 02:47 PM