Dog.bg Форуми : Спешно-ще евтаназират куче до 18.05 ако няма н

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Спешно-ще евтаназират куче до 18.05 ако няма н цитат от фейсбук, за повече информация пишете на Wasilena Bochewa

#21 Потребителят е офлайн   Cheza Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 May 2010 - 11:50 AM

Значи смяташ, че сме казали "или ще убием кучето", за да го осиновят по-бързо?? Незнам на какви хора си попадала, но това е решението взето от семейството ( кои би могъл да спори с баба си и дядо си??? възрастине хора се променят)Както и да е... моята работа не е да защитавам хората за постъпките им, аз съм мизантроп.. В момента работата ми е да намеря дом на животното!!! Моля спрете с коментарите извън темата, можете да коментирате глупостта на човешкото създание в някоя друга, подходяща тема. Незнам защо си мислите, че не смятам убийството на куче за нещо изклучително нередно... охх... както и да е.. още не съм получила новини. Ще съобщя по-късно. Извинете

#22 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 May 2010 - 12:31 PM

Чеза, до тук написаното беше, че има начин кучето да не бъде убито при каквито и да е обстоятелства. И възрастните хора се променят. Вярвай ми. Въпросът е в желанието на този, който иска да направи промяната. А заради доброто на внучето си, доста възрастни баби и дядовци (че и родители) се променят. Освен ако не са някакви изроди, но не вярвам случая да е такъв. До тук се изказаха сума ти мнения как може тази заплаха за право и здраво животно да отпадне. Само с голямото желание на детето и неговата упоритост. Няма подобни приказки - възрастни не се променят. Ела да видиш как моето семейство беше превъзпитано от упоритата си наследничка. Дано Бейби намери най-добрите стопани, а сегашните и собственици никога повече да не си и помислят да вземат каквото и да било животно - с подобен манталитет не е нужно други да страдат заради тях!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   sangrea8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:медицина

Публикувано: 12 May 2010 - 02:23 PM

нещо не ми издържаха нервите да изчета всичко ,но ми стана ясно.що за "родители " са това !
голям пример дават на децата няма що!
просто не си представям как ще се гледат в очите
дано кучето си намери спешно ДОБРИ стопани :dog: :wub:

#24 Потребителят е офлайн   monikaw Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 12 May 2010 - 04:38 PM

Показване на мнениетоnellidi, в 10 May 2010 - 12:31 AM, написа:

Цитат

Здравейте, моля помогнете: мой приятел скоро се мести в Англия и няма на кого да остави кучето си. Ако до 9 дни никой не се съгласи да го осинови ще се наложи да го приспят. Кучето е женско на име Беиби, кръстоска с кавкаска овчарка, на 2 години и 4 месеца. С добър нрав , свикнало е да стой на двор. (Кучето се намира в София)
За повече информация пишете ми!

моля, не критикувайте. Приятелят ми е на 14 също като мен, решението е на родителите му. Явно те са преценили че така ще е най-добре за семейството изцяло. Те също обичат кучето затова се опитват да му намерят дом. Приятелят ми заминава на 18-ти. До тогава ще търсим хора. ако можете да помогнете, моля, направете го
Wasilena Bochewa

От къде може да се вземе телефона на собствениците на Бейби или на мястото където е кучето защото има хора, които биха го приютили?

#25 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 May 2010 - 04:41 PM

Предполагам в случая - да се прати ЛС на Чеза - има едно писъмце под мястото за снимката й. Пишете й.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   monikaw Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 12 May 2010 - 05:07 PM

Показване на мнениетоblueocean, в 12 May 2010 - 04:46 PM, написа:

Предполагам в случая - да се прати ЛС на Чеза - има едно писъмце под мястото за снимката й. Пишете й.

Благодаря ти ;-)

#27 Потребителят е офлайн   mnkutreva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 May 2010 - 06:35 PM

Има Василена Бочева във fb, добавих я, и ще й пиша за развитието в темата. Пробвайте?

#28 Потребителят е офлайн   Cheza Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 May 2010 - 07:20 PM

Човекът от Пловдив се съгласи да я осинови!!! :ba_025: Сега обаче е проблем с превоза...
И връзка с хората няма - родителите са вече в чужбина а приятелят ми има чуждестранен телефон за да държи контакт със тях. Аз съм нещо като посредник приемам обажданията и т.н. :md_064:

#29 Потребителят е офлайн   sangrea8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 May 2010 - 10:13 PM

пишете какво става с кучето
най ме драни робската психика-"ами как да възразя на дядо и баба бля,бля,бляяя" :ub_013:
дпбре,че кучето ще се спаси от тези :wg_053: хора :wg_053:

#30 Потребителят е офлайн   JennyB Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2010 - 10:50 PM

sangrea8, кучето се спасява благодарение на добротата на децата, при които е попаднало. Все пак, те не бездействат, борят се както могат, както им подсказват сърчицата, особено Василена, която наистина в случая е посредник. "Посредникът е лайно" - нали се сещате лафа? Браво, Василена, справяш се наистина геройски! :ae_085:

Ситуацията е такава: родителите са си в Англия, синът живее при баба си и дядо си, но го изтеглят натам, след като са се настанили и уредили. Кучето не е желано. Дали заплахата срещу кучето е реална, или пък родителското тяло само блъфира, за да стресне детето - не съм сигурна. Повече клоня да е второто. Но въпреки всичко, безкрайно грозен е този метод.

Василена, Бейби, успех! Ти си нейната добра фея и ще се справиш, сигурна съм! Свържи се на лични с човека, който предлагаше да вземе Бейби в петък, на път за Стара Загора. Аз също съм на линия да дойда за натоварването на Бейби, а и просто за подкрепа. Или - ако ти трябва телефон - свиркай :md_064: Всъщност, защо момчето е с международен номер, нали още е в БГ? (Има ли скайп, поща?)

#31 Потребителят е офлайн   Cheza Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 May 2010 - 11:27 PM

Благодаря за подкрепата, държа да кажа че не съм единствената която се опитва да помогне. Още наши приятели също търсят помощ отвсякъде, за което съм им благодарна! Ще съобщавам всичко ново. За сега още изяснявам въпроса за превоза и нямам подробности. Както казах момчето има чуждестранен телефон, за да се свързва с родителите си. Има скаип ( така попринцип си ореждаме срещите и т.н ) утре след училище сме се уговорили да се видим с него и още други приятели и тои ще доведе Беиби за да си поиграе с кученцето на приятелка (много са сладки двете) :Р ( малко ненужна информация) Относно въпроса с отношението с родителите му не знам много. Доколкото разбрах идеята за евтанизацията е била на бабата и дядото. С риск да се повторя (отново) моля, да не коментирате семеините им отношения и решенията, които са взели! Тази тема не е разгледана достатъчно обстоино, за да има коментари!
Ще продължа да ви информирам.

#32 Потребителят е офлайн   JennyB Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2010 - 11:59 PM

Ще чакаме добро развитие по въпроса за транспорта. Всъщност, сега като се замислих, просто е задължително да дойде възрастен при организацията на пътуването. Надявам се и от пловдивските форумчани някой да откликне за посрещането на Бейби, да се запознае с осиновителите й и т.н.

Cheza, разбери, че няма как да не се коментира това семейство и целият казус. Случката е отвратителна и е нормално хората да изкажат възмущението си. За мен би било учудващо и тъжно, ако не се говори. Ти, в поста си, който е копиран тук знаеш ли какво послание даваш? С други думи казваш на читателя: "Ние сме деца, имаме куче. Родителите ще го убият, ако до 9 дни не се намери някой да го гледа. Но не ги съдете, не ги обиждайте, те са наши родители и така са решили."

За мен този случай е изключително болен,защото тук става въпрос не само за съдбата на едно куче, не само за поредните хора, които не могат и не бива да отглеждат животни, но въпреки това го правят. Но тук става дума за сериозни морални казуси, които са свързани с възпитанието на деца, с правата на децата и с въпроса за това следва ли едно дете да поема отговорности, и ако да, то докъде трябва да стигне границата на тези отговорности. Защото тези деца са тук,в моята държава, или пък защо не - на Земята, на която аз живея, на моята Земя, и аз не желая да бъдат осакатявани деца. Затова коментирам и ЩЕ коментирам и крещя за подобни случаи, за мен обратното е смърт.

А за баба и дядо ти недей. Повярвай ми, без знанието на родителите подобни неща не се правят.

#33 Потребителят е офлайн   shifter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2010 - 07:17 AM

Добросъвестно потвърждавам, че почти на 100% ще имам възможност да транспортирам кучето, стига да съм сигурна, че:
- има кой да го предаде
- има кой да го посрещне
- цялата история не е номер и не е, така да се каже, солово изпълнение
Ако някой би могъл да дойде с мен да помага (и после да се върне от Пловдив с автобус или влак примерно) - още по-чудесно, ще ми е по-спокойно.
Проблемът в цялата история е, че наистина трябва да съм сигурна, че кучето се предава доброволно и хората отсреща действително имат желание да го вземат, и няма да артисам насред Пловдив с чуждо куче в чужда кола. Тъй де. Освен това сама по себе си тази транспортна услуга по никакъв начин не дава възможност за "оценка на осиновителите" или нещо от този род - идеята (и възможностите ми във времето, все пак) са, дето се казва, да се връчи каишката на някого и чао, довиждане... а какво става после с кучето и хората, които са го взели... Оф.
Иначе, в най-лошия случай, другият петък мога да уредя пътуване до Пловдив само и единствено с цел превоз на животинката, но това си е излишно отлагане във времето, ако можем да се спретнем за тази седмица.

#34 Потребителят е офлайн   Cheza Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 May 2010 - 10:32 AM

Новини: Приятелят ми е намерил човек, който бил приятел на баща му. Този човек днес ще отиде да види кучето и ще се разбере отгогвора. Хубавото е,че той е от София и е близо до къщата където се намира Бейби, също така надявам се е доверен човек. Понеже всичкото това с транспорт, непознати хора и т.н. стана доста сложно и малко трудно осъществимо се надявам въпросния човек днес да се съгласи. Бъдете сигурни, че ще бъдете осведомени за новини и промени! Извинявам се за промяната на плановете ( ако ще има такава)! Благодаря ви!
Да аз ги защитавам. Вие не познавате тези хора! Не знаете какво им е в главата! Да, постъпили са жестоко, обаче сега е наша работа да го поправим! И пак ви казвам: няма да ви преча, коментираите си глупостта на хората колкото искате, възмущаваите се, псуваите ги ако шете, но на друго място. Това не е темата!
извинете.. вече и аз се ядосах..

#35 Потребителят е офлайн   JennyB Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2010 - 01:46 PM

Cheza, на децата не им е работа да поправят грешките на възрастните. Напротив, дълг на всеки възрастен е да осигури едно отговорно и безоблачно съществуване на детството, но... какви ли ги говоря, има ли още такова детство...

И нещо друго ще ти кажа: на децата не знам, какво им е в главата. На възрастните - знам, бъди сигурна.

shifter, напълно си права, подкрепям те по всички точки. Абсолютно е необходимо да се вземат координатите на всички участници по веригата, да се организира сериозно подобно предаване на кучето. Надявам се силно, ако се стигне до пътуване до Пловдив, да откликнат и пловдивчани, които биха посрещнали там кучето и осиновителите, предварително да се свържат с тях. Аз, евентуално, може би бих могла да пътувам с вас до Пловдив и после да се върна, но за това ми трябва предварителна организация, нямам как да се юрна от днес за утре. Ха, сетих се, че имам приятели в Пловдив, които биха се наели да посрещнат куч. Ако се организирате за натам,свиркайте при всички положения, ще оставя тел. на лични.

#36 Потребителят е офлайн   Cheza Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 May 2010 - 10:49 PM

Мда... човекът няма да вземе Беиби.. връщаме се на вариант Пловдив. Този понеделник ще е най-удобно ( тогава и училище няма ) сега ще се опитам да уговоря час и място. Преди малко една жена се заинтересува от Беиби ще говоря с нея

#37 Потребителят е офлайн   mnkutreva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 May 2010 - 11:08 AM

Здравейте,

Току-що ми се обади Григор Димитров, представител от СНЦ "Германо-Българска Помощ за Животните". Имат готов дом за Бейби в Германия. Междувременно могат да я приберат в София в един от четирите им приюта, който се намира на мястото на бившия изолатор в Лозенец. Някой е обещал да заведе кученцето при тях, но човекът не е чул повече нищо.

Имате ли връзка със собствениците, телефон за някой от тях?

Писах лично на Cheza.

Човекът казва, че много искат да помогнат, и в случая имат възможност. Обади се от Германия, където се намира в момента.

Мария

PS - Боримечко и Надежда са при СНЦ, за пояснение кои са те.

#38 Потребителят е офлайн   sangrea8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 May 2010 - 01:24 PM

последно псето :dog: ще идва ли в Пловдив?
и кога ,в кой ден и час,ако е следобед в понеделник къде трябва да се посрещне?

#39 Потребителят е офлайн   JennyB Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2010 - 02:30 PM

Показване на мнениетоmnkutreva, в 14 May 2010 - 11:13 AM, написа:

Имате ли връзка със собствениците, телефон за някой от тях?

Не зная някой да има каквито и да е контакти - със собственици, с Cheza... В интеренет никъде няма публикувани обяви за кучето, поне аз не намерих. Сигурно има нещо във Фейсбук...

Дано да стане този вариант с осиновяването на Бейби в Германия, ще стискам сииииилно палци!

mnkutreva, :rc_036: че сте направили такъв контакт! Браво на СНЦ "Германо-Българска Помощ за Животните"!

Сега само остава да очакваме Cheza да се включи във форума...

#40 Потребителят е офлайн   mnkutreva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 May 2010 - 02:47 PM

И аз не успявам да намеря някъде нещо за това кученце, освен тук. Във фейсбук намерих Василена Бочева, но все още нямам реакция.

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни