Dog.bg Форуми : Спешно-ще евтаназират куче до 18.05 ако няма н

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Спешно-ще евтаназират куче до 18.05 ако няма н цитат от фейсбук, за повече информация пишете на Wasilena Bochewa

#41 Потребителят е офлайн   nellidi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
Публикувано: 14 May 2010 - 03:10 PM

Здравейте,
няма никъде друга информация, освен във фейсбук.
Wasilena Bochewa беше пуснала зов за помощ на стената на една от групите за защита на животните.Копирах този пост тук с уточнение че е цитат и в подзаглавието съм описала от кого е.Името на момичето във фейсбук се изписва точно както е в подзаглавието: Wasilena Bochewa.Аз съм разменила няколко ЛС с нея, но също нямам ясен отговор как може да се осъществи контакт със възрастен човек, пряко отговорен за кучето.Надявам се тези деца да успеят да се справят и не ми е ясно, защо след като получиха толкова предложения за помощ, все още не са предприели нищо.Както каза JennyB, очакваме отговор от Cheza, за сега тя е единствения ни контакт с животното.
User's Signature

Качена снимка

#42 Потребителят е офлайн   nellidi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
Публикувано: 14 May 2010 - 03:11 PM

.
User's Signature

Качена снимка

#43 Потребителят е офлайн   JennyB Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 May 2010 - 03:17 PM

nellidi, а може ли да пуснеш линк към тази стена във Фейсбук? Може би не е зле да се пише и там - като евентуален начин за контакт с Василена. Все пак, тя постоянно пише за желаещи осиновители, явно ги намира от тази стена и затова я следи. Може и други приятелчета да следят там инфото. Днес и в понеделник децата няма да учат - голяма е вероятността и семейството на Василена да използват дните да заминат някъде. Тя писа, че понеделник й е удобен ден - това ме навежда именно на мисълта, че може да е заминала семейно някъде, няма логика иначе уикендът да не й е удобен...

#44 Потребителят е офлайн   nellidi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
Публикувано: 14 May 2010 - 03:28 PM

Съобщенията на тези стени слизат много бързо надолу.Ще се опитам да го намеря, групата е "Заедно срещу насилието над животните".Известно време го следях там.Имаше предложения за помощ.Дори аз звъннах на една жена, която беше оставила директно телефон и също издирваше Василена.Предала съм телефонния номер и съм копирала всички предложения за помощ от фейсбук на ЛС, които съм видяла на Василена.Тя е информирана.По същия начин я осведомих и за пуснатата тема тук.

Цитат

Nelly Dineva 11 май в 21:26
Обадете се на номер 0894358126 има желаещи да помогнат за кучето, но искат контакт с родителите.Хората са от ямбол.Дръж ме в течение моля те.

Цитат

Nelly Dineva 11 май в 21:45
това момиче е писало че е намерило човек, свържете се и с нея.дайте някакъв телефон или скайп за връзка

http://www.facebook....hp?id=781414374

Това е профила на Василена във фейсбук.Който желае, може да и пише директно ЛС там.

http://www.facebook....100000441052164
User's Signature

Качена снимка

#45 Потребителят е офлайн   JennyB Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2010 - 03:55 PM

Намерих стената. My link

mnkutreva, моля ви, пишете и там за възможността, която е получена. (Аз нямам Фейсбук профил) А може някой от приятелите на децата да се отзоват или пък директно момчето, което е собственик.

#46 Потребителят е офлайн   mnkutreva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 May 2010 - 05:33 PM

Пуснах съобщение на стената на "Заедно срещу насилието над животните!!!", и писах на Василена. Да се надяваме, че всичко е наред с кучо, и че тя ще се появи скоро в интернет.

PS - Вече имам връзка с Василена, тя ще пита приятеля си, чието е кучето, и после ще решат.

#47 Потребителят е офлайн   Cheza Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 May 2010 - 06:34 PM

Извинете, че ме нямаше, бях навън за да видя Беиби. И аз мисля че наи-добър вариянт ще е приюта, но в краина сметка се налага да го обсъдя с приятеля ми. Единствениа свободен ден е понеделник, защото тогава не сме на училище, но неможе пък неделя защото приятеля ми не е в софия за уикенда :dh_188: В краина сметка нещата много се забавиха.. тъкмо да си помисля че някои я иска.. и тои се отказва.. не ги разбирам. получих също и ЛС от някои, но незнам вече дали да му вярвам :ub_013: :
sdt
Изпрати Днес, 09:04 AM
nqmam fonetika ,za tovapi6a na latoneca.stef1973_1973@abv.bg mi e po6tata , a gsm-ma e 0884752848.imam perfekni usloviq zza tova krasivo ku4e . ako jelaete obadete se

и контакт с възрастен няма... освен може би бабата на приятеля ми.. но не и знам телефона.
това е моят: о8876о2253

#48 Потребителят е офлайн   JennyB Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2010 - 06:56 PM

Василена, браво, че се появи!!!

Най-важното в момента е да вземеш всички координати на бабата и дядото - телефони, адрес, всичко. Че момчето ще замине в понеделник-вторник, и губим кучето :ea_103:

Всеки вариант за осиновител трябва да се изпробва, не се отчайвай. Само да вметна - СНЦ са предложили Бейби за осиновяване в дом в Германия, а не в приют. Приютът е само временен престой, до заминаването.

#49 Потребителят е офлайн   Cheza Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 May 2010 - 07:16 PM

Да де точно това ми хареса за тази идея, че наи-накрая ще си има хубав дом. И аз искам да свърша много неща - да взема координатите, телефона, самата Беиби... обаче приятелят явно не си чува телефона и аз съм като с вързани ръце. А наи-лошото е,че хората почват да опорстват и да дават зор за нещо за което съм непосилна.. Аз знам къде живее приятелят ми, била съм там няколко пъти, но немога да кажа координатите, просто знам мястото. Пък и не става да се изтърся на които и да е там в момента ( ако изобщо има някои сега) и да кажа " взимам ви кучето"

#50 Потребителят е офлайн   lgdani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2010 - 09:36 AM

Не можеш да се изтърсиш и да го вземеш, но можеш да отидеш и да попиташ как стоят нещата и да предложиш помощ за намиране на нов дом на кучето. Не мисля, че това е нещо осъдително или лошо. Щом си се ангажирала с тази работа я свърши докрай и както трябва. При толкова предложения за помощ, не знам защо още бездействаш. Хората предложили да помогнат със сигурност ще дойдат с теб и при тези баба и дядо, за да потвърдят думите си. Стига губи времето на толкова много хора, а действай :ba_025:

#51 Потребителят е офлайн   Cheza Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 May 2010 - 07:53 PM

Маи нещо не разбрахте... - няма никои там! извън София са! Къщата е празна! В момента никои не я обитава! По-ясно? Те знаят, че кучето си търси нов дом. Да ангажирала съм се с тази работа и да, ще я свърша до край! И не бездеиствам, старя се каквото мога в момента! И какво значи да губя времето на хората? Да съм казала на някои " я стои тука и гледаи форума докато не напиша пак нещо"? Ето казвам : "Хора, не си губете времето тук, няма смисъл. Вие имате много по-важнии дела за осъществяване!" Които иска да помага! МОЛЯ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ, да не опорствате и да спере да давате акъл за нещо което не знаете! Вече спирам да отговарям на подобни коментари.

Новини: Чака се единствено краиното решение на приятеля ми ( по скоро потвръждение). След него, кучето ще отиде в приют "Надежда". Това ще стане в понеделник. Имам и телефон и адрес и всичко, така че сега чакам само него.

#52 Потребителят е офлайн   Cheza Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 May 2010 - 12:34 PM

решение не беше взето поради простата причина че приятеля ми не е в софия и не си вдига телефона ( тъпо, знам) сега наи-накрая си влезе в скаип и аз чак сега разбирам, че той е намерил дом на Беиби в варна... Човекът ще доиде да я вземе във вторник. Много се разочаровах, не от това че си има дом, а от това че тои не ми е казал. Аз вече бях говорила с хората от приюта.. беше почти уредено.. и тои ми изтърси това.. абе.. лоша комуникация. Тои се връща довечера и ще говорим по обстоино по въпроса

#53 Потребителят е офлайн   sangrea8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:медицина

Публикувано: 16 May 2010 - 09:11 PM

:ba_025: случая е доста заплетен,но най-важното е кутрето да попадне в добри ръце !

#54 Потребителят е офлайн   JennyB Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2010 - 10:22 PM

Показване на мнениетоCheza, в 16 May 2010 - 12:39 PM, написа:

решение не беше взето поради простата причина че приятеля ми не е в софия и не си вдига телефона ( тъпо, знам) сега наи-накрая си влезе в скаип и аз чак сега разбирам, че той е намерил дом на Беиби в варна... Човекът ще доиде да я вземе във вторник. Много се разочаровах, не от това че си има дом, а от това че тои не ми е казал. Аз вече бях говорила с хората от приюта.. беше почти уредено.. и тои ми изтърси това.. абе.. лоша комуникация. Тои се връща довечера и ще говорим по обстоино по въпроса

Смятам, че вариантът кучето да се поеме от СНЦ е идеален като резерва. Добре е, че се е намерил дом на Бейби, но ти сама виждаш как осиновители "окапват като круши" - ако мога така да се изразя. Постоянно някой отпада, това е нормално за България - хората често реагират емоционално, без да обсъдят с близките си или без да се замислят, могат ли да поемат отговорност за куче.

Но, Василена, наистина е важно да имаш координатите на хората, при които ще остане Бейби (бабата и дядото) - за да се провери дори когато твоят приятел замине, дали всичко е наред с осиновителите, и ако са се отказали, да действаме с резервния вариант за Германия. Вземи от момчето техните телефони, вземи и точен адрес - с улица и номера и всичко. Ако някой идва да ти помогне за кучето с кола, редно е да се обясни с точност, накъде да пътува.

Стискам палци!

#55 Потребителят е офлайн   mnkutreva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 May 2010 - 05:02 PM

Да се даде животно за осиновяване е изключително отговорно нещо.. Василена, какво знаете за този човек от Варна? Има ли други животни? Има ли друго куче? Ще има ли връзка с него за в бъдеще? Кучето вътре в дома му ли ще живее, или вързано на двора? Може ли да изпрати снимки от новия живот на Бейби?

Това са въпроси, на които задължително трябва да имате отговори.

#56 Потребителят е офлайн   Cheza Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 May 2010 - 06:10 PM

Човекът е приятел на семеиството му, значи има доверие. Казаха ми, че ще живее в голям двор и че човекът направо се е влюбил в нея. За други кучета и снимки незнам. Човекът е говорил със семеиството и всички са съгласни. Сега чакам новини :md_064:

#57 Потребителят е офлайн   sangrea8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:медицина

Публикувано: 20 May 2010 - 06:04 PM

какво става с кучето/
дайте снимки

#58 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 22 January 2012 - 06:48 PM

Има ли някакво развитие тук?
Ще поспамя малко вдигайки забравени теми.
С цел да разчистя малко форума. А се и надявам - голяма част от забравените да мигрират в чудния край.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#59 Потребителят е офлайн   nellidi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
Публикувано: 22 January 2012 - 10:49 PM

Аз лично не знам какво е развитието, беше се включил уж човек запознат със случая, но...детска работа. Да предположим, че действително се е осъществило осиновяването. Ми...мести я в чудния край или трий, на дали ще имаме някога информация какво е станало.
User's Signature

Качена снимка

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни