Dog.bg Форуми : Говорилня 2

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (15 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Говорилня 2

#201 Потребителят е офлайн   Vicktoriya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Животни

Публикувано: 27 February 2012 - 10:46 PM

Показване на мнениетоuCnaHeTcA, в 27 February 2012 - 10:15 PM, написа:

То там хубава квартира е много зор да намериш, пък какво остава с куче или кокер :md_064:
Успех, все пак :ba_025:
П.П. За студент ли става въпрос ?

Ние имаме хубава квартира с ново обзавеждане, но искаме да сме само двамата, а сега сме с още 2 момичета, ходили сме у колеги - и техните квартири са хубави, напоследък много нови кооперации се построиха, ноооо... в повечето - да не кажа всички, за които питах, не дават животни, пък ние без Рая не се местим. :ab_041: Една колежка има френски булдог и още търси... Но се сетих да попитам тук, на всичко съм съгласна, само да е прилично за живеене, пък ние ще си го дооправим. :ae_085:
User's Signature

Боже, помогни ми да бъда такъв човек, за какъвто ме счита моето куче...

Качена снимка

Качена снимка

#202 Потребителят е офлайн   Kokerche Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 12 March 2012 - 02:32 PM

Здравейте, не знам дали мястото на въпроса ми е точно тук, но не намерих подобен коментар и затова искам съвет от вас как да накарам малкия пакостник да започне да яде малко по-бавно и да дъвче преди всичко :0 знам че звучи абсурдно и смешно, но днес сутринта, явно след като е изял нещо странно на разходката без да го забележа или може би от дългото пътуване вчера, взе че повърна, но без никакви видими симптоми да му има нещо.Поведението му си е нормално. Та въпреки че заакуската сравнително бавно и с не голям апетит си я изядохме( да може би това е някакъв симптом,макарче сега на обяд не се повтори) когато отидох за да почистя забелязах че 90 % от гранулите си бяха цели, почти не сдъвкани...приемам идеи, защото не ми се струва нормално и здравословно да яде така :dry:

#203 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 13 March 2012 - 02:05 PM

Повечето кокери ядат много бързо и лакомо. Аз учех Сара да яде бавно като й давах гранула по гранула ор ръка. Малко е бавно, но се научи. Освен това става и с много широка тава, че да не са на едно място гранулите.
Иначе се случва, след като са изяли някой боклук да повърнат. И на нас ни се е случвало не веднъж. Ако не се повтори не е опасно. Гранулите дълго време са несмлени, да.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#204 Потребителят е офлайн   Vicktoriya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 March 2012 - 03:12 PM

Ами аз в началото не й ги давах в купичка, а както каза samotnata в голяма тава, така не ги ядеше наведнъж и се научи. :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#205 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2012 - 10:26 AM

Да попитам Vicktorya ,доколкото разбрах пътуваш често с Рая ,как се държи по време на пътуване?Аз съм го водила до нашата ветеринарна лекарка с колата ,но това е 3 мин. път с кола.Снощи пътувахме 20 минути и той направо пощръкля :be_107: сина ми беше на задната седалка с него ,ама голям зор Рони иска на всякъде да иде и да види . Това го разбирам малък е и енергичен обаче когато шофирам може да бъде доста опасно,трябва да следя пътя все пак!Дайте идеи?Някой ползвал ли е тези кутии за животни за път?Малко ми е жал да го навра в такава кутия , обаче не винаги мога да взимам някой с мен да го контролира,пък и то един контрол нямам думи Рони си идва при мен на скоростния лост и под мишницата ми се завира :af_089: Приемам съвети....!

#206 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 14 March 2012 - 10:28 AM

Има нагръдници, които се закачат за закачалката на колана. Така хем е вързан, хем не е затворен и може да си гледа. :md_064:
User's Signature

#207 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2012 - 11:21 AM

Е супер идеа!Отново благодаря!Ние имаме нагръдник и ще видя дали съпруга ми ще може да го приспособи,ако не ще потърся в нета такива специални нагръдници и ще поръчам! :re_037:

#208 Потребителят е офлайн   Kokerche Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 14 March 2012 - 11:40 AM

Аз в това отношение имам голям късмет с Лео. Понеже постоянно ми се налага да го возя и аз се притеснявах в началото. Мрънкаше, все искаше да е на предната седалка, но един от пътите не пътувах сама,а пък приятелят ми не искаше да го държи в него до Пловдив и нямаше как паркирахме го на задната седалка. Първият половин час поплака малко, приятелят ми го погали , но след това го оставихме без да му обръщаме внимание и той си легна и заспа. В началото някой винаги го държеше, но след няколко самостоятелни пътувания отзад- свикна и сега само като се качи в кола и директно си ляга мирен и кротък. Даже до Варна ходихме този уикенд, проспа целия път :) Въпрос на навик е :0 Ей така беше през цялото време

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#209 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 March 2012 - 12:17 PM

нагръдникът може да се приспособи за закачане на седалката,ама не е ефикасно. ние си купихме един кучешки колан.струваше -10 лв. и е с различна дължина, зависи колко искаш кучето да шава из седалката.закача се за врата като обикновен повод, а от другата страна е като колан за кола и влиза универсално във всички заключалки.много е удобен, защото става и толкова къс, че можеш да го возиш и на предната седалка без да ти пречи. пък на задната става дълъг и може да си обикаля из цялата задна седалка. ние го купихме от Драма (Гърция), обаче после видяхме почти същото и при напите ветеринари.
User's Signature

Качена снимка

#210 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2012 - 02:32 PM

Ще потърся!

#211 Потребителят е офлайн   Vicktoriya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 March 2012 - 03:03 PM

Ние с Рая си пътуваме всяка седмица или през седмица, още от бебешор. Тя си заспива още като види колата.. :ab_041: Понякога разглежда като се изправя на 2 лапи на стъклото, ама макс. 1-2 минути и пак заспива. Обикновено седим двете на предната седалка - тя спи в мен, понеже не е кой знае колко тежка още, иначе съм я оставяла и на задната седалка - пак се опъва и заспива. Само когато карам аз и сме само двете понякога досажда, но досаждането й се свежда само до скимтене, докато не спра и не й обърна внимание... :ab_041: След това пак заспива. Послушна е. :smile:

http://shop.zoomania...ik-za-kola.html Ей такова чудо имаме ние, ама до сега не сме го използвали никога... :ab_041: Размер М е нашия, здрав ми се вижда.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#212 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 March 2012 - 06:26 PM

да, с нагръдник е по-добре, защото при една евентуална рязка спирачка си действа като колан, а не опъва директно вратлето. за тези 6 години съм се нагледала на всякакви глезотии и джаджи за кучовците, а и принципно съм фен на всякакви такива неща,които правят живота с куче значително по -приятен и лесен.
User's Signature

Качена снимка

#213 Потребителят е офлайн   uCnaHeTcA Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 March 2012 - 04:39 PM

С този нагръдник, няма ли вероятност докато заспи да направи дупка в седалката от опити да се измъкне и дойде отпред, че и аз се чудя моята палавница как да укротя, когато съм сам. Иначе като съм с приятелката ми, тя играе ролята на умиротворител, ама не може все да сме двама. Все пак мисля, че това е оптимален вариант, като ще постеля най-вероятно нещо отдолу. Тази зима постоянно постилах старо одеало, когато я разхождахме някъде надалеч с колата и се цапаше цялата. Ама много грозно това с одеалото, знам ли :tb_195:

#214 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 March 2012 - 06:11 PM

за тази цел има специални одеала за кучета - два вида. единият вид го има ЛИДЪЛ - от едната страна е като постелка за куче, от другата е като шушляк, непромокаем, ако е мокра. другият вид го има по зоомагазини и си като от брезент, но по-красиво стои, пак постелка, която е пригодена да се закача за седалките на колата и не пропуска нито мърсотия, нито вода към седалките, нито пък косми. един вид, образува, нещо като люлка на задната седалка и кучето си спи в нея, даже има дупка за да прекрараш колан през нея.

нещо ей такова - http://www.uzunov90....did=518&picid=0 - само, че нашето е сиво :), има и джоб за да слагаш шише с вода, за кучето :)
User's Signature

Качена снимка

#215 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 16 March 2012 - 10:32 AM

Или нещо ей такова
User's Signature

#216 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2012 - 06:22 PM

Ами чудя се къде да попитам ,та затова реших тук---нашия Рончо го сърби дупето от вчера :dh_188: гледам го сяда и се влачи по дупето си!Някъде из форума четох за подобен случай ама не помня какво точно беше???дали пък няма глисти ,но му давах цестал преди около 3 седмици нямаше глисти в изпражненията прегледах ги?

#217 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 08 April 2012 - 08:57 AM

Сара ми прави така когато трябва да чистим аналните жлези... Пак на лекар, или когато ходите да погледне дали трябва.
User's Signature

#218 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2012 - 04:25 PM

Не е ли малък?Това като процедура боли ли?И да питам още нещо глабал е една пластмаса от краката на холната маса,няма как да огранича достъпа във хола нито да дигна масата идеята ми е да я натрия със сапун ...дали ще помогне?не мога да го хвана на местопрестъплението а след това и да се карам няма смисъл ,та да взема да намажа пластмасата с нещо?

#219 Потребителят е офлайн   Frroggy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2012 - 04:32 PM

мисля че продават спрейове за тази работа :ba_025: не знам до колко са ефективни но може да разпитате за повече инфо вета си или някой собственик който е ползвал

#220 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2012 - 06:27 PM

Не става със сапун....олиза сапуна, децата ме навикаха ,че можело да се отрови и го измих!Утре ще трябва да ходя до ветеринарната аптека да видя какво имат!Уж се беше научил да си играе само с въженцето и неговите гумени играчки и сега ново двайсе!Само се чудя тоя спрей ако е като тренировачния спрей за пишкането който нямаше никъкъв ефект дали да не помисля за друг вариант ,някъкъв естествен антидот?знам ли?

• (15 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни