Хъскито Джиджо си търси стопани
Публикувано: 14 May 2010 - 05:35 PM
Щом кучето не е с доказан произход не трябва да се запложда.Мъжките кучета надушват разгонена женска от километър.Почти е невъзможно хъскито да не заплоди една от женските,а на трябва да става.
Стопаните решават сами дали Джиджо ще бъде кастриран,но ако не се кастрира ще трябва той да няма достъп през периода на разгонване на някоя от кучките.
Публикувано: 14 May 2010 - 06:22 PM

Публикувано: 14 May 2010 - 06:45 PM
alexy, в 14 May 2010 - 05:30 PM, написа:
lizka, в 14 May 2010 - 03:09 PM, написа:
Защото съм върл противник на кастрацията.Затова реагирам така.Този псевдо хуманен метод за регулация на популацията на домашните кучета хич не ми се нрави.Когато кучето си има стопанин,се очаква той да мисли и да контролира всички действия на питомника си.Така мисля аз,а не да му реже топките или да го изтърбушва "за всеки случай".Като имаш куче трябва да се грижиш за него,а не да го осакатяваш.
Когато КУЧЕТО си има стопанин се очаква той УЖ да контролира всичките му действия(в България стопанинът в 80% от случаите е НЕВМЕНЯЕМ, както и по-голямата част от населението ни като цяло между другото), когато това куче е ХЪСКИ се очаква очите, ушите и тялото никога да не изпадат в напълно заспало състояние и да се мислят мерки "за всеки случай", а "за всеки случай" при хъскито е израз който е равен на "задължително".
2 женски и един мъжки-ясно е че ще има кученца, ние хората сме си родени с доста недостатъци и един от тях е че никога не гледаме в бъдещето, а живеем за момента. И това може да се види в абсолютно всяко едно нещо, което правим.
Публикувано: 14 May 2010 - 10:37 PM

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 14 May 2010 - 10:39 PM
Публикувано: 14 May 2010 - 11:25 PM
Публикувано: 15 May 2010 - 12:01 AM
ShiBumi_GirL, в 14 May 2010 - 10:44 PM, написа:
Ако това е шитане да ме блъсне влак!
Tali, в 14 May 2010 - 11:30 PM, написа:
Уви имат нали?

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 15 May 2010 - 12:02 AM

Публикувано: 15 May 2010 - 06:52 AM
Meto, в 14 May 2010 - 10:42 PM, написа:

Това риторични въпроси ли са? Може ли да отговоря?
- На 300 километра разстояние.
- Слагам под общ знаменател, защото обратното би означавало, че имаме Ити във форума.
- На практика топките са две, не една. Получава се едно двусмислие когато напишеш "орган", съзвада се впечатление, че става върпос я за сърце, я за мозък...
- Ти разговаряш ли всеки ден с твоите? Водите ли дълбокомислени разговори за ситуацията в страната, за времето...?
- Някои хора не заслужават да се раждат, пък една кастрация няма да ги спре!
- Човешките същества от зората на човечеството са се родили с кухи глави и търсят изкупление тук и там, та и до днес така--> НИЩО не се е променило. Освен че в днешно време има епилатори и самобръсначки. Гениите са малко, но те не оцеляват в естествения подбор. Деградираме, не еволюираме.
- Имаш две хъскита. Знаеш, че "Може би" при тях равносилно на "глей си работата".
Публикувано: 15 May 2010 - 09:37 AM
Публикувано: 15 May 2010 - 02:43 PM
xael, в 15 May 2010 - 06:57 AM, написа:
Имам две кучета. Виждам ги като кучета, а не като вид! Неспоря, че външния им вид ме накара да ги взема, но аз харесвам характера им. Не смея да твъря, че са хъскита за да не дам повод на някой от форума да се захване на великата тема "родословие" знам че глутницата от тези хора е тук между нас. Готоври във формация чакат да атакуват трябва им просто повод! Преди да съм забравил при моите кучета няма нещо като "глей си работата". Даже и кучетата не могат да се слагат под общ знаменател, камоли хората!

Публикувано: 15 May 2010 - 04:43 PM
Публикувано: 15 May 2010 - 06:52 PM
North face, в 15 May 2010 - 04:48 PM, написа:
Тръгнала си да ме критикуваш, че критикувам хора, които не познавам. Ти познаваш ли ме лично, че страдам от незнам какво си? Естествено, че всеки е с правото си какво куче да гледа спор няма. Но има и други неща, както има всякакви стопани кадърни и некадърни. Също има и кадърни и некадърни развъдчици на които им е през оная работа за породата.
П.С. Спри да четеш между редовете. Ако имам да ти казвам нещо директно на теб ще ти го кажа директно!
П.С.2 Да го кажа по на кратко и ясно. Писна ми да чета нападки за родословието от дадени хора в нито един друг подфорум го няма това нещо! С тези нападки се показва, че се мисли само и само за негативните неща за една добра постъпка!
П.С.3 Няма дим, но гората гори!

Публикувано: 15 May 2010 - 10:00 PM

Аз не си спомням и един мой пост в който да коментирам кучетата ти , какви са с или без родословие , ама защо и т.н. ти си си ги избрал аз уважавам твоя избор хайде бъди така толерантен и ти да уважиш другия избор - на хора ,които искат куче с родословие! Тези хора не са " глутница " А за кадърни и некадърни може да си говорим до утре особено ако е в стил " абе един познат на мой познат ми каза...или аз така просто съм чул но иначе не съм видял ".
п.с 3 е без коментар не сме в литературен форум тук говорим за кучета.
Публикувано: 15 May 2010 - 10:50 PM

Публикувано: 15 May 2010 - 11:42 PM
Meto, в 15 May 2010 - 02:48 PM, написа:
Имам две кучета. Виждам ги като кучета, а не като вид! Неспоря, че външния им вид ме накара да ги взема, но аз харесвам характера им. Не смея да твъря, че са хъскита за да не дам повод на някой от форума да се захване на великата тема "родословие" знам че глутницата от тези хора е тук между нас. Готоври във формация чакат да атакуват трябва им просто повод! Преди да съм забравил при моите кучета няма нещо като "глей си работата". Даже и кучетата не могат да се слагат под общ знаменател, камоли хората!
По принцип имаш две животни, после кучета, после хъскита, но от гледна точна на функциите в човешкото общество нещата се извръщат-те са хъскита, после кучета, най-накрая животни.
Като такива те се определят с определени черти, измежду които е и най-популярната: своенравност.
Всяко едно има своята индивидуалност, да, но има и общо валидни черти.
Аз лично в нито една ситуация нямам 100% доверие на кучето си. Винаги съм на щрек, защото ми е въртял много номера, слава богу без фрапантни инциденти, но обици на ушите си имам достатъчно от прекомерно доверие, а и от чужд опит. За по седмица-две вкъщи са гостували и други кучета от същата порода и то не 1 или 2 и мога като общо да кажа, че изненадите им хич не са малко! И в повечето случаи не са парти-изненада по случай рожден ден.
Така че, фактора "гледай си работата" ще го има поне веднъж и се надявай да не ти падне като гръм от ясно небе, щом си толкова сигурен в кучетата си.
Ако все пак отсъства-ТИ си избрания от боговете на хъскитата да властваш над всичко живо, що наричат хъски!

А за общия знаменател...си сложил бая като гледам, така че отново стигам до моето мнение-неизбежни са:))
ПС: Много ме радва тая Атакуваща Формация "за Родословните Кучета Оттук и Оттам из Форума" РКООФ
Супер готино звучи:)
Публикувано: 15 May 2010 - 11:49 PM
П.С. Все още чакам от Златина да цитира някой мой пост относно хората с родословни кучета.

Публикувано: 16 May 2010 - 11:36 AM
п.с. темата е предадена на модератор и админ нека те да се оправят.
Това мнение е редактирано от North face: 16 May 2010 - 11:42 AM