Dog.bg Форуми : Изхвърлени в полето кученца

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (24 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изхвърлени в полето кученца и те се надяват ...

#241 Потребителят е офлайн   Sarah Marina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 December 2010 - 09:22 PM

И аз се радвам за теб, Чери!
Повече късмет за всички през Новата година! :smile:

#242 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 January 2011 - 11:27 PM

Доста се притеснявах как ще понесат гърмежите пухличките,да не вземат да забегнат нанякъде,но те се справиха достойно.Е,пак си имам поводи за притеснение...Вчера се появи само Кери,днес пък само Роня.Яд ме е че не движат в комплект,но може би е нормално като порастват да са по-самостоятелни.Дано утре да дойдат и двете,тази година не съм, ги виждала заедно.
Нося им и по една бутилка вряла вода-сипвам в кофите върху замръзналата и с голям кеф пият докато е още топла,сигурно им е като чай.
User's Signature

Качена снимка

#243 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 January 2011 - 04:20 PM

И днес не дойдоха и двете пухли- яви се само Кери( с 4 кавалера- Малчо,Блеки,Пухчо и един нов кльощав).
Не знам защо правят така :dh_188: Направо все едно по график идват.Вчера Роня беше самичка,даже ме изпрати въпреки протестите ми.
Кери е станала доста доминантна,само се перчи пред останалите,но поне е незлоблива:)
Слагам гранули на поне 10 отделни купчинки,а тя охранява всичките и само тича от купчинка на купчинка да гони другите...Добре че бързо и минава и губи интерес :ea_103:
User's Signature

Качена снимка

#244 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 January 2011 - 03:04 PM

Пухличките продължават да ми се явяват по една на ден.
Днес беше ред на Роня,но пак се появи Кери (в комплект с Малчо)
Направо съм в чуденка защо вече не са заедно,доскоро бяха неразделни :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#245 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 04 January 2011 - 03:08 PM

Показване на мнениеточери1, в 03 January 2011 - 01:25 PM, написа:

Кери е станала доста доминантна,само се перчи пред останалите,но поне е незлоблива:)
Слагам гранули на поне 10 отделни купчинки,а тя охранява всичките и само тича от купчинка на купчинка да гони другите...Добре че бързо и минава и губи интерес :ea_103:

Moже би това е причината.Всяка си е направила собствена глутничка.
User's Signature

Качена снимка

#246 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 January 2011 - 03:40 PM

Роня и на мравката път прави.Само когато е сама съм я виждала с вдигната опашка,ако има и друго куче наблизо все стои сгърбушена,милата.Кери много я командва,тя обича да е шеф-няма да се учудя ако си сформира глутница,ама засега не ще да се навъртат около нея други кучета,все ги гони,а те идват заради храната.Когато са заедно и Кери подгони някое куче,Роня също тича да и помага...
Ох,много ми се иска да са си пак заедно,някак ми е по-спокойно,но те си знаят защо го правят,мен не ме питат...
User's Signature

Качена снимка

#247 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 January 2011 - 03:10 PM

Днешния ден донесе и малко светлинка- Кери и Роня ме чакаха,заедно.Весели,игриви и отново първи приятелки.
Довечера ще пусна малко снимки да видите какви са хубави.
User's Signature

Качена снимка

#248 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 January 2011 - 03:14 PM

:be_107:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#249 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 January 2011 - 11:04 AM

Вчера обещах снимчици,но имам проблем в къщи-не мога да разбера дали с интернета или с компа...и не успях.
Но обещаното си е обещано- днес ги пускам от службата:)

две зъбли :)
Прикачена снимка Прикачена снимка

Кери носи пръчка
Прикачена снимка Прикачена снимка

хубаво е на снега :mg_062:
Прикачена снимка

ПС: Страхотни кожухчета са направили-като баби Меци са :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#250 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:143040

Публикувано: 06 January 2011 - 11:28 AM

Толкова пъти преглеждам темата вече и всеки път оставам изумена, как е възможно тези разкошни топки козина да не си намерят местенце в сърцето на някой, или поне в дворчето му, че да са на сигурно място и да си имат собствена къщичка?!?!
Между другото как е белегът на .... на Роня ли беше??? :zz_219: :bm_008: Оправи ли се?

#251 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 January 2011 - 11:58 AM

Показване на мнениетоCamellia, в 06 January 2011 - 10:33 AM, написа:

Толкова пъти преглеждам темата вече и всеки път оставам изумена, как е възможно тези разкошни топки козина да не си намерят местенце в сърцето на някой, или поне в дворчето му, че да са на сигурно място и да си имат собствена къщичка?!?!
Между другото как е белегът на .... на Роня ли беше??? :zz_219: :bm_008: Оправи ли се?

Хе,хе...Роня има белег на носа(ако успея довечера ще го покажа на снимка :md_064: )-получен от ухапване на моя"дзвер".Не знам дали съм писала,ама веднъж Роня като се радваше и искаше да играят с мойта Тайра и прасна една лапа,а Тайра побесня и я захапа за носа,на което Роня реагира с пълно подчинение и извинения....добра душа е тя :wub:

Иначе сигурно ме питаш за белега от кастрацията на Кери(по-светлата).Има още едно конче,но е срастнало с месото и не можа да го махне момчето от зоомагазина (завършило е вет.медицина).Каза ни да чакаме докато организма сам го избута...Ще ходим тази събота на по-опитен хирург,че миналата беше 1-ви и почиваха...

ПС: И аз се чудя как тези красавици никой не ги иска....А са побликувани и в чужбинско,и в календара... :ud_009: ...и нито едно обаждане даже нямам за тях :ud_009:
User's Signature

Качена снимка

#252 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 January 2011 - 10:07 PM

воала - белега от ухапания нос на Роня,вече заздравял.
Прикачена снимка
Може и да не ви се вярва,ама имаше даже и кръв...и сигурно е ужасно болезнено мястото там....а Роня се държеше все едно се извинява че са я ухапали :wub:

Иначе днес пак я нямаше,душичката златна:dh_188: Само Кери дойде,с Малчо....
Малчо само ми разваля дисциплината,защото е голяма лепка,не мога да се откача от него,следва ме до офиса чак....А Кери гледа от него,и тя тръгва.Днес едвам успях да избягам,следваха ме чак до Еврошопа.
User's Signature

Качена снимка

#253 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:143040

Публикувано: 07 January 2011 - 11:45 AM

Хихихих! Заех си, че съм ги объркала! :ab_041: Да, за белега от кастрацията питах. Много е дискомфортно за кучето. В нашия квартал има кучка със същия проблем. А е кастрирана от вет в кабинета му, на цени за дом. куче. Явно е до организъм и не всеки такъв понася конците? Или е немърливост.... :dry:
А белега на Роня е много сладък. Като стрелка. :smile:

#254 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 January 2011 - 11:57 PM

Роня пак зачезна.Трети ден не се появява,въпреки че ходя специално по 2 пъти.Непрекъснато я мисля :dh_188:
Днес заведох Кери на доктор за поредното махане на конци.Няма по-кротко и послушно куче,макар че не иска да влезе в кабинета съвсем доброволно-щом се озове вътре и я сложим да легне се държи все едно е под пълна упойка- не смее нито да мръдне,нито да гъкне.Днес извадиха пак един конец и се надявам да е бил последният и да не я мъчим повече.
В колата беше много напрегната,през цялото време се озърташе през прозорците(според Лили за да запомни пътят и да може да се върне :md_064: )
Не знам дали от стреса,но отказа да яде дори кренвирш,дишаше тежко и изплези език...даже се позакашля.Ужасно ми е притеснено да не е настинала,след смъртта на Лиса много се страхувам да не се случи нещо такова и с някое от другите ми питомчета :dh_188:

ПС: В тази тема май писах за Нанси-нахапаната бременна кучица,която спасихме и кастрирахме,а после изчезна.Та да кажа - Нанси е жива и здрава,само че се появява късно вечерта и обикаля за храна,вече не куца и изглежда добре :be_107:
User's Signature

Качена снимка

#255 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2011 - 05:58 PM

И днес Роня не дойде :dh_188: Пак започвам да броя дните,пак започва да ми се свива сърцето....Не си е работа това,направо имам чувството че ще се поболея от тревоги.Все си обещавам"само да задомя и тези "и няма така да се привързвам и всеки път се появева някой"за последно" :dh_188:
Иначе Кери хапна,весела беше,появи се и Пипи(на която папиломиоте са завехнали :be_107: ),та си поиграха с нея и Малчо.
Малчо ми идва да го удуша-голяма лепка е,няма оттърване от него,лошото е че и пухличката се присламчва,днес едва успях да я спра на приемливо разстояние.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#256 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 January 2011 - 04:33 PM

Мисля,че Кери е болна :dh_188: Кашля...и апетита е намалял,гранули не иска да погледне та гледам да нося и домашни манджички,да хапва по малко.Консултирах се с ветеринаря,според него има лош грип по кучетата в момента и ще трябва да я откарам да я набоцкат.
Роня все още я няма. :dh_188: 6-ти ден.
User's Signature

Качена снимка

#257 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2011 - 10:48 AM

Вчера ,след работа,Лили дойде с мен и двете въоръжени с фенерчета и охранявани от Вълчо и Муцун обикаляхме по баира да търсим Роня.За съжаление неуспешно. :dh_188: Няма я Роня....
Заведох Кери на собствен ход да я набоцкат.Милата,вече ходи прилично на повод,но свързва тези"разходки " с неприятни неща- или я ровичкат по раната,или я боцкат.Махнахме още един конец от кастрацията,надявам се вече наистина да е последния.Боцнаха и две инжекции,едната от които по думите на вета много болезнена,а нашето момиче нито мръдна,нито гъкна...Обявиха я за куче-герой.
Блеки също кашля ужасно,даже повече от Кери,но той е недоверчив и няма как да го хванем набоцкаме.Не се сетих да питам дали мога да му давам нещо с храната,но днес на обедната почивка ще се поинтересувам.Не мога повече да стоя безучастна докато се сдира от кашлицата.
Мама Берта е родила наскоро,след като изчезна за дълго време и я бях отписала вече два дена идва по време на хранене.Тя също е от недоверчивите и имах планове да я хвана като влезе в къщичката,но откакто намерих убит Хари там никое от кучетата не иска да влиза в нея.Берта има някакви изтечения от вулвата- слуз и гной и се тресе цялата като болна от гана,а вчера не беше толкова студено :dh_188: Хапва набързо и веднага бяга,явно кученцата са живи и не иска да ги оставя сами.Вчера за първи път се осмели да вземе храна от ръка,ако прескърца има шанс да я хвана за кастрация по-натам.
User's Signature

Качена снимка

#258 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2011 - 11:10 AM

Чери, слуз и гной говорят за пиометра и възпаление. Ако е родила наскоро, може някое да не е излязло.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#259 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2011 - 12:50 PM

Не знам кога е родила,не идва вече редовно....нещо е ставало там,не знам какво,но кучетата не са вече същите,дори и "мойте"пухлички.
Да беше по-доверчива ще се опитах да и помогна,ама така няма как да се справя и никой няма да ми се върже на акъла да помогне.Надявам се да е просто следродилно течение,както при хората,чувала съм че "се чистели" кучетата след раждане.Ако има късмет ще оцелее,аз гледам поне храничка да давам,тази група там са съвсем окаяни същества и за повечето хора не е редно да ги храня,след като нямат никакъв шанс за нищо,но повечето хора не са чували как "молят"- нещо като хленчене и скимтене .Аз лично не мога да храня само пухлите пред погледите на умиращи от глад нещастни създания,просто не мога да го понеса.Каквото нося,гледам да има нещичко за всеки появил се.Имам скрити на тайно място малко гранули за непредвидени ситуации.

За Роня сърцето ми се къса.Въртят ми се разни сценарии из главата и никой не ми харесва.Но имам надежда все още,та нали веднъж си дойде след 6 дневно отсъствие,беше добре тогава.Вече съм и купила каишка,написала съм писъмце,вчера ходих да търся подходящ адресник(ама нямаше).
Търся двор,където биха ги приели срещу скромен наем,та там да чакат докато някой ги хареса.
Кери ще я водя във петък за втора инжекция,надявам се да се оправи.Те са с дебели кожухчета,но лежат на цимент,на открито,пият ледена вода и явно са понастинали,големи студове бяха,дано вече да не става толкова студено.
User's Signature

Качена снимка

#260 Потребителят е офлайн   rave__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 January 2011 - 04:17 PM

Пфф... само главоболия и притеснения с тия госпожици :dh_188: :wacko: .

Дано в най-скоро време да се уредят някъде на сигурно, пък макар и временно, та да си отдъхнеш малко :dh_188: .

Иначе, окомплектовани ли са напълно вече двете пухлички ?
User's Signature

Качена снимка

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема