Повече късмет за всички през Новата година!
Изхвърлени в полето кученца и те се надяват ...
Публикувано: 02 January 2011 - 11:27 PM
Нося им и по една бутилка вряла вода-сипвам в кофите върху замръзналата и с голям кеф пият докато е още топла,сигурно им е като чай.
Публикувано: 03 January 2011 - 04:20 PM
Не знам защо правят така
Кери е станала доста доминантна,само се перчи пред останалите,но поне е незлоблива:)
Слагам гранули на поне 10 отделни купчинки,а тя охранява всичките и само тича от купчинка на купчинка да гони другите...Добре че бързо и минава и губи интерес
Публикувано: 04 January 2011 - 03:08 PM
чери1, в 03 January 2011 - 01:25 PM, написа:
Кери е станала доста доминантна,само се перчи пред останалите,но поне е незлоблива:)
Слагам гранули на поне 10 отделни купчинки,а тя охранява всичките и само тича от купчинка на купчинка да гони другите...Добре че бързо и минава и губи интерес
Moже би това е причината.Всяка си е направила собствена глутничка.
Публикувано: 04 January 2011 - 03:40 PM
Ох,много ми се иска да са си пак заедно,някак ми е по-спокойно,но те си знаят защо го правят,мен не ме питат...
Публикувано: 06 January 2011 - 11:04 AM
Но обещаното си е обещано- днес ги пускам от службата:)
две зъбли :)
Кери носи пръчка
хубаво е на снега
ПС: Страхотни кожухчета са направили-като баби Меци са
Публикувано: 06 January 2011 - 11:28 AM
Между другото как е белегът на .... на Роня ли беше???
Публикувано: 06 January 2011 - 11:58 AM
Camellia, в 06 January 2011 - 10:33 AM, написа:
Между другото как е белегът на .... на Роня ли беше???
Хе,хе...Роня има белег на носа(ако успея довечера ще го покажа на снимка
Иначе сигурно ме питаш за белега от кастрацията на Кери(по-светлата).Има още едно конче,но е срастнало с месото и не можа да го махне момчето от зоомагазина (завършило е вет.медицина).Каза ни да чакаме докато организма сам го избута...Ще ходим тази събота на по-опитен хирург,че миналата беше 1-ви и почиваха...
ПС: И аз се чудя как тези красавици никой не ги иска....А са побликувани и в чужбинско,и в календара...
Публикувано: 06 January 2011 - 10:07 PM
Може и да не ви се вярва,ама имаше даже и кръв...и сигурно е ужасно болезнено мястото там....а Роня се държеше все едно се извинява че са я ухапали
Иначе днес пак я нямаше,душичката златна
Малчо само ми разваля дисциплината,защото е голяма лепка,не мога да се откача от него,следва ме до офиса чак....А Кери гледа от него,и тя тръгва.Днес едвам успях да избягам,следваха ме чак до Еврошопа.
Публикувано: 07 January 2011 - 11:45 AM
А белега на Роня е много сладък. Като стрелка.
Публикувано: 08 January 2011 - 11:57 PM
Днес заведох Кери на доктор за поредното махане на конци.Няма по-кротко и послушно куче,макар че не иска да влезе в кабинета съвсем доброволно-щом се озове вътре и я сложим да легне се държи все едно е под пълна упойка- не смее нито да мръдне,нито да гъкне.Днес извадиха пак един конец и се надявам да е бил последният и да не я мъчим повече.
В колата беше много напрегната,през цялото време се озърташе през прозорците(според Лили за да запомни пътят и да може да се върне
Не знам дали от стреса,но отказа да яде дори кренвирш,дишаше тежко и изплези език...даже се позакашля.Ужасно ми е притеснено да не е настинала,след смъртта на Лиса много се страхувам да не се случи нещо такова и с някое от другите ми питомчета
ПС: В тази тема май писах за Нанси-нахапаната бременна кучица,която спасихме и кастрирахме,а после изчезна.Та да кажа - Нанси е жива и здрава,само че се появява късно вечерта и обикаля за храна,вече не куца и изглежда добре
Публикувано: 09 January 2011 - 05:58 PM
Иначе Кери хапна,весела беше,появи се и Пипи(на която папиломиоте са завехнали
Малчо ми идва да го удуша-голяма лепка е,няма оттърване от него,лошото е че и пухличката се присламчва,днес едва успях да я спра на приемливо разстояние.
Публикувано: 11 January 2011 - 04:33 PM
Роня все още я няма.
Публикувано: 12 January 2011 - 10:48 AM
Заведох Кери на собствен ход да я набоцкат.Милата,вече ходи прилично на повод,но свързва тези"разходки " с неприятни неща- или я ровичкат по раната,или я боцкат.Махнахме още един конец от кастрацията,надявам се вече наистина да е последния.Боцнаха и две инжекции,едната от които по думите на вета много болезнена,а нашето момиче нито мръдна,нито гъкна...Обявиха я за куче-герой.
Блеки също кашля ужасно,даже повече от Кери,но той е недоверчив и няма как да го хванем набоцкаме.Не се сетих да питам дали мога да му давам нещо с храната,но днес на обедната почивка ще се поинтересувам.Не мога повече да стоя безучастна докато се сдира от кашлицата.
Мама Берта е родила наскоро,след като изчезна за дълго време и я бях отписала вече два дена идва по време на хранене.Тя също е от недоверчивите и имах планове да я хвана като влезе в къщичката,но откакто намерих убит Хари там никое от кучетата не иска да влиза в нея.Берта има някакви изтечения от вулвата- слуз и гной и се тресе цялата като болна от гана,а вчера не беше толкова студено
Публикувано: 12 January 2011 - 12:50 PM
Да беше по-доверчива ще се опитах да и помогна,ама така няма как да се справя и никой няма да ми се върже на акъла да помогне.Надявам се да е просто следродилно течение,както при хората,чувала съм че "се чистели" кучетата след раждане.Ако има късмет ще оцелее,аз гледам поне храничка да давам,тази група там са съвсем окаяни същества и за повечето хора не е редно да ги храня,след като нямат никакъв шанс за нищо,но повечето хора не са чували как "молят"- нещо като хленчене и скимтене .Аз лично не мога да храня само пухлите пред погледите на умиращи от глад нещастни създания,просто не мога да го понеса.Каквото нося,гледам да има нещичко за всеки появил се.Имам скрити на тайно място малко гранули за непредвидени ситуации.
За Роня сърцето ми се къса.Въртят ми се разни сценарии из главата и никой не ми харесва.Но имам надежда все още,та нали веднъж си дойде след 6 дневно отсъствие,беше добре тогава.Вече съм и купила каишка,написала съм писъмце,вчера ходих да търся подходящ адресник(ама нямаше).
Търся двор,където биха ги приели срещу скромен наем,та там да чакат докато някой ги хареса.
Кери ще я водя във петък за втора инжекция,надявам се да се оправи.Те са с дебели кожухчета,но лежат на цимент,на открито,пият ледена вода и явно са понастинали,големи студове бяха,дано вече да не става толкова студено.

Вход

Горе
Цитиране +