Изхвърлени в полето кученца и те се надяват ...
Публикувано: 11 December 2010 - 11:18 AM
Предлагам повод душач, дължина 1,60 м, диаметър 15 мм, на фирма KARLIE-Гeрмания. Почти не е ползван. Моята госпожица не го хареса.
Предлагам го за 15 лв. паричките да са Роня и Кери, за тяхната подготовка към новия живот, изпращайте ги на общата сметка на форума с коментар за Роня и Кери.
За допълнителни въпроси и уточнения на ЛС.
Публикувано: 11 December 2010 - 12:19 PM

Нямам търпение да стане 12 часа и да отида при пухличките.Непременно ще им предам че много хора ги харесват и искат да им помогнат кой с каквото може

При нас е ужасно студено,водата им вероятно е замръзнала и ще отнеса едно шише с топла вода за размръзване освен храната.Чудя се дали да не им накисвам гранулите с вода за да не ги мъчи жажда като замръзне пак водата нощеска

Публикувано: 11 December 2010 - 05:20 PM
blueocean, в 11 December 2010 - 03:05 PM, написа:
Е,няма как да замръзнат гранулите,те моментално биват изядени:)))Идеята ми беше да не ожадняват толкова след яденето,защото няма вода- замръзва:(
Иначе дори и да има такава течност (сещам се за една) - тя е отровна.
Публикувано: 12 December 2010 - 12:00 AM

Казвам "за мой ужас" не защото се изплаших(леле,сама на себе си се чудя

В цялата тази навалица Кери се оправя сравнително добре,но Роня милата все я бият

Кери се разхожда наперено с вдигната опашка,а Роня е без самочувствие,милата мецанка

Публикувано: 13 December 2010 - 10:48 PM
След работа се прибрах"за по-напряко" през общежитията.Пак виках,виках- накрая се появи отнякъде Кери-мокра мокреничка,гладна и смутена.Като ме видя и я нахраних се поразвесели.Роня така и не се появи:(((Дано да е добре златното ми момиче,но тази нощ освен мокра и студена за нея ще бъде и гладна

Публикувано: 17 December 2010 - 12:01 AM

Раната от кастрацията на Кери никак не ми харесва.В събота ще я водя пак на лекар- за трети път

Трудно е и с водата,всеки ден нося по една бутилка топла вода да я размразявам и винаги пият с голяма охота,но уви-бързо замръзва...Не се сещат че могат да ядат сняг,днес бяха разнасяли кофата ,вероятно в опит да "изцедят " вода от нея...
Публикувано: 17 December 2010 - 03:16 PM
Е ,не съм познала!Днес е по-лошо!
На полянката обитавана от пухлите се е настанила разгонена кучка с рояк обожатели.
Врявата дето дигат се чува до съседните квартали.Има едър домашен с каишка,очевидно"шефа" тъй като е охранен и със самочувствие и около 5-6 бездомни.Поне трима са пострадали и куцат,големи битки падат,придружени с лай и скимтене.
И в цялата тая какафония ,мойте пухли седят и се чудят какво става.Определено не им е приятно от присъствието на новодошлите.
Околните кооперации са полу-обитаеми,остава ми да се моля да не решат да се саморазправят хората,защото чрез общината не става,опитах...Кучицата е страхлива и може да се хване само като се упои със стреличка,а в нашия град няма кой да го направи се оказва

Публикувано: 17 December 2010 - 04:21 PM

И едно от моите кучета имаше проблеми при кастрацията. Появяваше се гной и когато го прегледа вет, каза, че един от конците не се е резорбирал. Ако не можеш да се консултираш с вет, вземи пиоктанин от хуманна аптека. Евтин е -0,80лв, но малко трудно се намира и с него мажеш обилно раната. Направо го изливаш върху раната, като трябва да влезе в дупчиците от шева. Така поне три- четири дни и няма да имаш повече проблеми с тази рана. Но вземи си медицински ръкавици, защото оцветява в синьо и можеш да се боядисаш за празниците

А не можеш ли да намериш някой с когото да направите на сладурките къщичка. От някакви греди, кашони и найлон може да се направи поне заслон. Или поне найлон от някой магазин за строителни материали и да се увие около някое дърво, около което те обикалят. Постелваш им от найлона, после парцалче, а отстрани найлон. Много бързо ще се ориентират и приберат на сухо и завет.
Публикувано: 18 December 2010 - 11:59 PM
Иначе днес,нали е събота и безлюдно откъм ученици пухличките си полежаха на сухичко.

Заведох Кери на собствен ход на повод до най -близкия зоомагазин(там работи дипломиран ветеринар).

Успяхме да махнем още един конец.Напредваме,макар и бавно.Останаха още два конеца по думите на ветеринаря,но не успя да ги махне.Ще чакаме още седмица и пак ще пробва

Като я върнах беше много щастлива и удари здрава игра с Малчо:)))

Роня ни придружи по свое желание(заедно с Малчо и един нов Черен),та бях като "ходещия сред кучета"

Появи се и мама Бони,разгонена.

Само че не знам как да я хвана за кастрация.Доста се приближава към мен вече,но мъжкия(домашен) дето се е залепил за нея си пада малко агресивен и много я пази.Ще опитам да я ловя като и мине "любовния период" и се разкарат ухажьорите.
И пак бяха много жадни,изглежда пухличките не се сещат че снега може да се яде:))))Оказа се ,че водата е проблем не само през лятото

Публикувано: 19 December 2010 - 02:20 PM

Публикувано: 19 December 2010 - 02:44 PM
Кучица още не е готова,зъби му се и го хапе,даже го е разранила по главата,но любовника е упорит.
Лошото е че кучицата е по-страхлива от него,като наближа тя бяга,той не...Страх ме е като съм сама да и се метна,за да не ми се метне пък той на мен(много е едър и лют).Повиках Лили за помощ,ама бъзлата като видя друг човек и офейка веднага.
Остава като се разкара домашния да се пробвам,не виждам друг начин

Публикувано: 19 December 2010 - 02:56 PM
чери1, в 19 December 2010 - 12:49 PM, написа:
Кучица още не е готова,зъби му се и го хапе,даже го е разранила по главата,но любовника е упорит.
Лошото е че кучицата е по-страхлива от него,като наближа тя бяга,той не...Страх ме е като съм сама да и се метна,за да не ми се метне пък той на мен(много е едър и лют).Повиках Лили за помощ,ама бъзлата като видя друг човек и офейка веднага.
Остава като се разкара домашния да се пробвам,не виждам друг начин

Hапълно подкрепям мнението на blueocean...

Въобще не се притеснявай...
В този момент ударените мъжкари,Вярвай ми ги вълнува само едно нещо ,но Не и Ти...
Даже(от опит) не съм убедена,дали въобще те забелязват и си някакъв фактор,в цялата ситуация?!

Естествено това отчасти и в кръга на шегата...Ако усетиш,че конкретно някои излезе от унеса си и се концентрира върху теб...Ще се оттеглиш за момент...
Стискам палци да разрешиш ситуацията..

P.с..Само да вметна ,че понякога се зъбят и се правят на страшни,Но по скоро помежду си и човекът не играе никакъв рилевантен фактор...Но все пак внимателно,че не се знае, знае ли се...

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 20 December 2010 - 01:52 PM
Какво му е "домашното", ако се мотае сам? Нали от такива домашни се попълва уличния контингент.
Вие там полагате толкова усилия, а някои безотговорен стопанин ги обезсмисля изцяло, пускайки некастрирани кучета навън. Да не говорим, че е незаконно.
Публикувано: 20 December 2010 - 02:59 PM
greeneyed, в 20 December 2010 - 12:57 PM, написа:
Какво му е "домашното", ако се мотае сам? Нали от такива домашни се попълва уличния контингент.
Вие там полагате толкова усилия, а някои безотговорен стопанин ги обезсмисля изцяло, пускайки некастрирани кучета навън. Да не говорим, че е незаконно.
Напълно си права,и аз неведнъж съм си го мислела...
Обаче...
Пари за кастрации няма.Затова гледам да кастрирам предимно женски кучета.Поне да не се раждат нови..
Отделно не знам дали ако кастрирам "домашен" няма да решат да го изхвърлят после "щото е непълноценен"(сякакви хора има,наистина).Аз иначе отдавна съм се нагледала на един болончо "домашен' дето така обикаля сам- не за друго,ами поне да не пострада в някое меле като обикаля и той "барабар Петко с мъжете"
Иначе днес го нямаше "домашния",но за сметка на това около 5-6 други.Пак се събраха над 10 кучета в района на пухлите!
Не мога да ги храня пухличките без да дам и на останалите,а веднъж нахранени се навъртат в района.
Ще откача от притеснение и не знам какво да правя.
Публикувано: 20 December 2010 - 03:08 PM
MechoPuh, в 10 December 2010 - 07:40 PM, написа:

Аз да напомня за коледните дреболийки, които продавам в полза на кучовците на Чери

Публикувано: 20 December 2010 - 07:04 PM
sarka_bs, в 11 December 2010 - 10:23 AM, написа:
Предлагам повод душач, дължина 1,60 м, диаметър 15 мм, на фирма KARLIE-Гeрмания. Почти не е ползван. Моята госпожица не го хареса.
Предлагам го за 15 лв. паричките да са Роня и Кери, за тяхната подготовка към новия живот, изпращайте ги на общата сметка на форума с коментар за Роня и Кери.
За допълнителни въпроси и уточнения на ЛС.
Отново напомням, ако на някой му трябва повод душач. Повода почти не е ползван, много е удобен, само за 15 лв.
Нека да помогнем на Чери в навечерието на тази свети празници!Нека да съберем малко и сромно парички, за да има какво да похпнат милите душички!
Публикувано: 20 December 2010 - 07:16 PM
Публикувано: 21 December 2010 - 12:06 AM
Страх ме е да не тръгнат да ги"разчистват",я общинари,я граждани ,я учениците от техникума....

Не ми се иска да се формира глутница.За тяхно добро уж, и най-вече заради пухлите се опитах да бъда твърда и да не ги храня....Това е възможно само ако стоя плътно до гранулите и ги гоня докато ядат пухлите.Не е трудно,повярвайте.Достатъчно е да кажа " марш отттук" с подходящия тон и се оттеглят.Седят на десетина метра и само гледат.Ако можете да видите с какъв поглед гледат...Част пат някое проскимтява...
Не мога да издържа на такова нещо,не мога.Такава буца ми засяда на гърлото...
Да имам храна и да не нахраня гладно куче за мен се оказва невъзможно изпитание.Не че имам много храна,ама колкото има я деля между всичките.
Понякога даже ощетявам пухличките.Защото те ядат редовно,всеки ден ,за разлика от някои с по-малко късмет и от техния.
Ето този черния е нов и мнооого прилепчив.Кери определено го харесва

А от Малчо няма оттърване.Днес даже се наложи да го плесна- нон стоп се катери по мен с кални лапи и освен това е адски приказлив.Той,завалията, даже и не налита да яде- просто е примрял за ласка,за внимание...
Бони,разгонената кучица ,не яде гранули.Сух хляб яде,а гранули не иска...Днес носих хляб за нея,а пухличките ревнуват- и те се напъват да ядат хляба

Появи се и плешивата Негра.Едвам я познах- окосмила се е,даже е станала пухкава.Не посмя да приближи,не я приемат другите кучета.
Не знам какво е станало ,защо и къде изчезнаха преди време кучетата,но едно по едно взеха да се появяват.
Засега липсват само Хачо,Хюго,Нанси и Чочка,която не съм виждала след кастрацията