Dog.bg Форуми : Изхвърлени в полето кученца

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (24 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изхвърлени в полето кученца и те се надяват ...

#61 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 24 June 2010 - 10:28 PM

Благодаря, eliq,че "позна"в Лоли своето куче и отвори дома и сърцето си за нея :rc_036:
Безкрайно съм щастлива че "операция доставка" е минала
перфектно,въпреки сложните маневри и няколкото междинни спирки.Още една душичка намери дом и любов,благодарение на вас,приятели.Когато сме заедно,когато си помагаме кой с каквото може правим много :flagbg: Съдбата на тези онеправдани от живота душички е в нашите ръце,не е нужно да се прави нещо кой-знае колко колосално,достатъчно е от всеки по малко -кой каквото има - време,трохички,транспорт,подслон,храна- и живота на някое същественце се преобръща.
Тук искам да благодаря на diadra че прие радушно Лолитка да и прави компания в пътуването,на Кристина,която ме свърза със стопанката на Лоли, на nort2005,че осигури тази клетка,благодарение на която много кучовци получиха шанс за нов живот( Марли,Снежи,Бимбо,Тимон,Тинка,Лоли,осакатените кученца...надявам се този списък да продължава да расте.Благодаря и на всички ,които ни стискаха палци и ни мислеха с добро.Продължавайте да стискате -защото има още 2 момиченца чакащи :ae_085:
На Лоли и стопанката и пожелавам дълъг ,безпроблемен и щастлив съвместен живот.

ПС: Никога не съм ходила в Чирпан и вероятно няма и да отида,но вече го чувствам по друг начин( сякаш имам роднина там :ab_041: :ab_041: :ab_041: )
User's Signature

Качена снимка

#62 Потребителят е офлайн   eliq Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 June 2010 - 11:12 AM

Много е апетитна малката глезана ама и аз една малка купичка и купих та се налага 3 пъти да и досипвам.
Опитвахме да се научим да ходим на повод - давам аз на Лоли бисквита само да я подуши и тръгвам с бисквитата в ръка и тя до мен идеята ми беше, да разбере че щом върви до мен ще има лакомство. Е да ама не щом изяде първата бисквита се спусна към мен и докато не излапа и последната не миряса,после седна по бебешки даде една целувка и не пожела да ходи никъде.
Та ако може някой да даде съвет как да я науча, че иначе как ще и покажа Чирпан :smile:

#63 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 June 2010 - 07:07 PM

eliq,чак сега виждам че си писала :ud_009: Значи не бързай,опитай първо лекичко само да я насочваш-сложи нашийника и повода и я остави тя да ходи където иска,а ти само лекичко я отклонявай в някоя посока.С нагръдник става по-лесно,ама нямах :dh_188: Не очаквай да стане още от първия ден,опитвай често по малко,малката бързо ще се научи,не е глупава тя :wub:
Като идете при вета пиши какво е казал относно възраст,колко килограма е,здравословно състояние,някакви препоръки ако има....Та да мога да приложа предписанията му и при сестричките.
Те междувпрочем изпращат много поздрави на Лоли,и понеже 2 е много скучна бройка,днес пак успях да намеря бегълката Пипи и отново сме в пълен състав :ab_041: Прикачена снимка

Пипилотка е най-слабичка ,ама не знам как да я отуча да бяга,явно е свикнала да скита и ми е много на премисъл да не я бутне някоя кола.
Ето как си поиграха днес клошарчетата :ab_041:

1.Пипи се заигра с плюшения мишок,дето любезно е предоставен от моя милост.Кери веднага предяви претенции към него,нищо че досега не му обръщаше грам внимание.Прикачена снимка Прикачена снимка

2.Роня се намеси в ролята на съдия. Взе да се пита "дали пък да не се включа" и " на кой да помагам".
Прикачена снимка

3. И понеже кръвта вода не става,естествено се включи на станата на сестра си :ab_041:
Прикачена снимка Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#64 Потребителят е офлайн   eliq Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 25 June 2010 - 10:31 PM

Ами, отказах се с този нашийник и аз си помислих същото, че ако и купя от онези дето не са на врата а минават през гърдите ще по - добре. Тя въобще не ходи аз като тръгна леко и тя почва да се дърпа назад затова направо махнах каишката. НО това беше сутринта а следобед като каза ще вървя след теб и няма оттърване от нея :dog:
Ама то не беше гушкане скачане опита дори и да ми изгризе часовника :smile: голяма е хубавица малката вкъщи всички и се радват, но тя недоверчива още, само се гуши в мен и си върти дупето!
Снимки има,обаче нета ми е много скапан сега съм с един незнам точно как се казва с едни джаджи на "Глобул" и е много слаб сигнала като се оправи ще кача и снимки на Лоли :wub: :wub: :wub:

#65 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 June 2010 - 02:18 PM

Днес Роня ми изкара акъла,пресичайки на 2 пъти шосето.Тъкмо наливах вода на близката чешма,обръщам се и Роня пресича шосето за да дойде при мен.
И понеже и Доли беше с мен,малката се уплаши от нея и хукна наобратно.
Прикачена снимка
Добре че в неделя сутрин почти няма движение,обаче в работни дни си е доста натоварено,а хулиганките почнаха доста да щъкат.Днес,съпоствяйки ги с Доли осъзнах колко пораснали са вече "мойте" бебета .Мисля че "са узрели "за ваксинки.Само не знам от къде да намеря време да ги уча на повод.
Днес съчетах разходката на Доли с храненето на малките.Само че имахме проблем-Доли ги ръмжи като има храна и даже ги ступа малко,въпреки че я бях нахранила нея предварително(по тоя повод пък аз я ступах,ама не знам дали е правилно :dh_188: .После,далеч от манджата имаше подкани за игра,ама малките вече се плашеха,а и Доли е малко непохватна и тромава и много не им се получи Ама мисля да продължавам да ги събирам,та да се учат взаимно на обноски,пък и да почна да посвиквам малките на повод едно по едно.Пипи днес отново я нямаше.
Прикачена снимкаПрикачена снимка

Роня и Кери сравнени с Доли са истински ангелчета-скромни и деликатни ,не досаждат,не нахалстват,изключително тихички и послушни.
Като видят човек почват да гледат с надежда и да въртят опашлета очаквайки неговат реакция.Ако ги повикат тичат радостни и ще си счупят кръста от чупки,а ако им се каже "къш" или "марш" незабавно и безропотно се изнизват в другата посока.Явно са виждали всякакво отношение и са си направили изводите.Прикачена снимкаПрикачена снимка
За тези сладурани обаче нямам нито едно запитване,а след 2 седмици заминавам на море,и ще отсъствам 10 дена.Усилено търся някой който би ходил поне веднъж дневно да ги храни,при подсигурена храна.
User's Signature

Качена снимка

#66 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2010 - 02:40 PM

Поздрави от малките поотрастнали момиченца за всички дето следят темата :re_037: Вчера на обяд бяха тричките,днес Пипи пак я нямаше.....явно така ще я караме с тази бегълка.Поне знае как да дойде,надявам се скоро да схване и часовете за хранене.
Малките са добре,лапат здраво и благодарение на щедрите ви сърца вече не наблягаме толкова на хляба-консервите ги бъркаме вместо на 2 хляба -една консерва,сега за всеки хляб има и консервичка и малките са много доволни.Заръчаха да ви благодаря от тяхно име :rc_036: И те,и аз и всички други кучовци в района ви обичаме,за първи път от месеци не умуваме утре какво ще се яде,кой мога да прескоча и кой не и чувството е страхотно.И всеки ден по 3 пъти да го казвам пак ще е малко,и знам че е банално ама не мога да се сдържа просто-БЛАГОДАРЯ ВИ ХОРА :hc_184:
Довечера ще идем пак с кака им Доли,хем взаимно да се социализирват,хем ни е денят в който носим водата в една 10 литрова туба и Доли много помага като ме дърпа напред с повода :xc_049:

ПС:И да споделя че през пет минути проверявам дали има новинки за Лолитка.Ако eliq чете тук се надявам да драсне един ред дали всичко е ОК,че не издържам вече и ще звъня по телефона надвечер :za_127:
User's Signature

Качена снимка

Чери живее в сърцето ми ......и не спира да боли.........

http://www.youtube.c...h?v=3j3Zyu69lpA

#67 Потребителят е офлайн   horserider Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2010 - 03:45 PM

Много се радвам за Лоли!!! :wub: :wub: Вече си има нов дом и човек! Дано и другите скоро успеят да се уредят така! :ba_025:

#68 Потребителят е офлайн   eliq Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 29 June 2010 - 10:30 PM

Забравих да кажа,че Лоли вече се казва Дара идва от подарък. Иначе е добре все още притеснена,но се надявам до седмица да посвикне, че много ми се смеят като ме видят да я разнасям като бебе :smile: :smile:

Много е любвеобвилна най-обича да я милват и гушкат :wub: :wub: целува, подскача. Не обича котки, вчера видя една и се скри в покоите си :dog: Тази седмица ще се водим на ветеринар ще кажа какво е казал.

#69 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 June 2010 - 10:51 PM

Лоли е добре,още е стресната и гласчето не са и чули.Само тича да се гали и яде като за последно.

Тия дни,на фона на Доли забелязвам колко скромни,даже свитички са милите ми гаврошчета.Някакси смачкани,без самочувствие,късат ми сърцето....
Дано се намери и за тях човек и дом.Сега са щърбавки отпред,с едни редки и малки зъбета,много са трогателни,иде ми да ги изям :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#70 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2010 - 10:21 AM

Вчера се обезпаразитихме с малките за трети път (по този повод имаше кренвирш и ще ми изядяха пръстите :ab_041: )и вече може да мислим за ваксинки.Само да успеем да намерим кой да ни откара до доктора или да се примолим доктора да дойде на място да ги боцне.При всяко положение,каквато и да е съдбата им оттук нататък,това че ще са ваксинирани може само да им е от полза.Затова благодаря за финансовата помощ :rc_036: ,сама нямаше да успея по никакъв начин .
Също така започнахме малко по малко да се учим да ходим на повод,засега не много успешно,но пък с повечко упоритост и старание ще стане.Не смея обаче да им сложа нашийници да свикват,защото ме е страх да не вземат да се запилеят нанякъде,пък още растат :dh_188: Винаги се разстройвам като чета за кучета със впити във врата каишки,даже за всеки случай отпуснах и тази на Доли.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

Чери живее в сърцето ми ......и не спира да боли.........

http://www.youtube.c...h?v=3j3Zyu69lpA

#71 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 July 2010 - 12:41 AM

Вчера,докато хранех "момите" се чу нещо като хленч откъм храстите и нещеш ли-дофтаса и едно момченце.Слабичко,уплашено и безумно гладно.
Нашите не го посрещнаха много радушно,в интерес на истината,даже се опитаха да го гонят от манджата,ама завалията така го беше закъсал,толкова му се хапваше,че беше съгласен ако трябва и бой да яде,ама да се добере до храница.Та се намесих,защитих го и го нахраних.Нямаше да пиша за него,ама междувременно малкия разбойник реши че иска да е част от "мойта група" и днес на обед припкаше жизнерадостно след Роня(с нея по-се разбират :ab_041: ).За вечерята пръв дофтаса :dog: Та си имам вече и момченце в групата,кръстих го Оги.Малко е страхливичък,не дава да го галя,въпреки че яде от ръка,ама мисля че скоро ще се отпусне.Ето да го видите какъв е бонбон :wub:Прикачена снимка Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#72 Потребителят е офлайн   sangrea8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:медицина

Публикувано: 03 July 2010 - 07:40 AM

те са като кутия с бонбони ! :ab_041:

#73 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:143040

Публикувано: 03 July 2010 - 02:35 PM

Малеее, този Оги е разкошен! Пу-пу-пу! Дано донесе късмет на мацките и тримата скоро да се радват на грижовни стопани! :ba_025:

#74 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 July 2010 - 07:04 PM

Днес не съм ги снимала бонбончетата,въпреки че вече два пъти ги навестих от сутринта :dog: Всичко при тях е наред,лапат и си играят,а днес обезпаразитих и Оги.Затова пък ще ви покажа една снимчица на Лолитка,която вече се казва Дара :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#75 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 July 2010 - 10:00 PM

Днес,понеже е неделя,и понеже добри хора със щедри сърца ни подпомогнаха финансово,та малките получиха бонус-по една кожена солетка за гризкане.
Това им е най-голямото блаженство-веднага залягат със супер доволни физиономийки и след десетина минутки здраво гризкане от солетките няма и следа :ab_041:

Само на Оги не му беше много ясно какво е това чудо и как се яде,та поизостана,а разбойничката Роня го наби и отмъкна и неговата солетка :zz_216:

Оги днес ми позволи да го погаля.Даже му хареса.Но още е много наплашен,като съм седнала или клекнала доближава,ама като стана и бяга да се крие в храстите.
User's Signature

Качена снимка

#76 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 July 2010 - 01:16 AM

Днес,като отнесох вечерята нямаше никой от групата,никой не ме посрещна ,никой не се отзова на викането ми.Малките взеха да шетат здраво.На няколко пъти ги засичам да обикалят с лежерна стъпка двора на електротехникума.
Та оставих манджата и тръгнах да наливам вода.И като се върнах-какво да видя: гранулите пръснати на земята,консервата отмъкната нанякъде барабар с торбата(даже видях задницата на един черен куч дето я отмъкна)
Добре поне че се явиха диваненцата,ама нямаше консерва,колкото и очаквателно да ме гледаха.
Оги е съвсем доверчив вече и много обича да се гали.Доста е приказлив.Роня от ден на ден става все по-оранжева,а Кери все по-закачлива.
Вчера лепихме пак обяви из града,ама няма нито едно обаждане.
Имам запитване по мейла,ама момчето е на 18 и при това от Лом.Някак не ми вдъхва доверие,поне да беше по-наблизо ,та да държим връзка...не знам...
User's Signature

Качена снимка

#77 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2010 - 06:31 PM

Как са малките душици?
Надявам се всичко да е наред с тях и Доли след отсъствието на Чери!
User's Signature

ВИПАССАНА
"Нашето дело може и да е капка в морето, но без нея морето ще намалее, пък било то и с една капка!" Майка Тереза

#78 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 July 2010 - 11:07 PM

Привет на всички дето ни помнят и се интересуват от нас :re_037: ,специални поздрави на помогналите ни финансово да оцелеем :rc_036: ,здравейте приятели ,които ни стискате палци и ни мислите с добро.От два дена вече съм на линия и си поех"групата".
Оги,милия,не можа да ме дочака,умрял е миналата неделя в агония,с жълта пяна на устата,вероятно отровен.Тъй като поддържах връзка по телефона с човека на който оставих храна за малчуганите узнах още тогава ,но някакси по-абстрактно приех новината,чак като отидох на място и Оги го нямаше наистина почувствах болката с пълна сила и си поплаках за горкия малък симпатяшко.Почивай в мир ,Оги!Прости ми че не успях да те опазя. :rf_011:
Кери и Роня са добре,порастнали са доста.
Роня стана съвсем оранжева и леко къдраваПрикачена снимка Прикачена снимка
,а Кери изсветля доста и е почти кремава.Прикачена снимка Прикачена снимка
За съжаление няма нито един кандидат за тях.
Освен тях си имам нови "питомци"- кърмеща майка с 3 бебока и двама черньовци слаби като скелети и безкрайно страхливи,само силуетите им виждам отдалеч като бягат да се крият в храстите.Пипи също ме посещава редовно,и тя е доста слаба и цялата в рани и белези,милата.Днес си поигра с Доли,даже успя да я респектира(Пипи командва Доли :td_144: )Прикачена снимка Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#79 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2010 - 11:40 PM

:dh_188:
Колко тъжни вести...
Преди няколко дни предложих Оги на един човек, който си търсеше мъжко кученце. Уви, нищо не стана, но поне опитах.
Толкова съжалявам за него :dh_188:
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#80 Потребителят е офлайн   ileto_98_kiss_dog Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 25 July 2010 - 11:24 AM

Милия Оги :dh_188: на снимките видях колко е сладък и чаровен. Жалко за него !! Кери и Роня изглеждат пораснали и в добро състояние :aa_002: Много са красиви дано скоро да им се намери дом. А майката с трите бебета и двата черньовци те, ако там си стоят ще те затруднят. Все пак стискам палци за Роня и Кери и се надявам в скоро време да им излезе късмета. Продължавай да ни уведомяваш какво се случва с момичетата.
User's Signature

!!! Нека да подадем ръка на животните в нужда !!!

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни