Dog.bg Форуми : Изхвърлени в полето кученца

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (24 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изхвърлени в полето кученца и те се надяват ...

#81 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 July 2010 - 11:55 AM

Откакто се върнах от отпуска ,въпреки че не пиша ходя редовно по 2 пъти дневно при "групата".Оня ден писах,писах,разказвах,прикачих десетина снимки,ама за беля точно тогава се оказа че имало проблем с форума и не можа да ми излезе поста,умрях си на мъка :dh_188:
Сега накратко- там е сложна ситуацията,иска ми се да имах поне 10 ръце(по чифт за всеки) или неограничен ресурс от храна та да мога по-лесно да се справя с храненето.Основната идея е да мога да опазя най-дребните да могат да хапнат консервичка,защото всички налитат на бебешката манджа а гранулите недолюбват и оставят за после,като няма друго...
Поне захладня,та вече не ме грози опасност от топлинен удар по обедно време,а и с носенето на вода по-лесно се справям.
Не ме питайте как е да водиш Доли на повод с едната ръка,а в другата да мъкнеш 10 литрова бутилка с вода,на гръб раничката с храната и всичкото това в жегата.
Притеснява ме че малките имат и трите нещо като струпеи на гръбчетата,вероятно ще имаме кожни проблеми.И са много бълхлясали,а колкото и да ги пудря пак прихващат от майката и от двете страхливи които няма как да се обработят.Нямам големи надежди за тях,но няма и да ги оставя да гладуват докато са там.
Майката е с наранено око,но вече е по-добре.Става все по-доверчива и имам надежда,че скоро ще може да бъде хваната за кастрация.
Кери и Роня вече шетат в много широк периметър и това ме плаши.С ходенето на повод няма напредък,а и не мога да смогна да ги уча :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#82 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 July 2010 - 10:35 PM

Днес мамчето куцаше с единия заден крак, а едно от бебетата има рана на гръбчето.Пак бяха пресушили водата.Всички имат огромен апетит,на едно ядене омотаха 2 хляба,2 кисели млека,1 консерва и килограм гранули :ud_009: Че и за още питаха :dh_188:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#83 Потребителят е офлайн   tedi89 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 03 August 2010 - 08:53 AM

какво става с красавците...някакви новини:rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#84 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 August 2010 - 09:20 AM

Всичко е наред с групата.Двете пухли си движат в комплект,лошото е че все в по-голям периметър се разхождат.Упорито искат да ме изпратят до в къщи,едвам успявам да се откача...Притеснява ме че Кери ходи едно такова "куцукащо",мисля си дали пък нямат нужда от калций,доста едрички са а храната им не е от качествените.Напоследък игнорират гранулите и предпочитат дори сух хляб.Аз гледам все пак да го поразмешам с малко консерва за вкус.
Чакаме до седмица да се върне от отпуска "нашия" вет и ще им боцнем противобясни ваксинки.
Бебетата и трите са с кожни проблеми,та даже и не ги предлагам за осиновяване.Сега ги мажа с 2 вида мазила,дано да има ефект.
Иначе са доста оправни фъстъчета,борят се за манджа наравно с големите,даже и ръмжат,особено черничкия.Мамчето позаглади косъма и идва все по-близо.За съжаление вече не може да ги кърми и прехвърли цялата отговорност по изхранването на челядта си на мен.Другите двама черни бъзльовци от групата също се поотпуснаха,но все още не приближават много,особено момиченцето.То милото все още прилича на скелет.
Ходя всеки ден през обедната почивка да ги храня,и после вечер с Доли пак ги посещаваме и носим гранули.Доли е приятелка с всичките ,щеф се прави само на Роня и Кери,ама гледам Кери взе да и се опъва :md_064:
Вчера и Вълчо тръгна с мен и хич не можах да го изгоня,ама като видя детската група сам се оттегли и ме изчака да се приберем заедно.Не беше гладен,само искаше да повървим заедно.
User's Signature

Качена снимка

#85 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 August 2010 - 11:31 PM

Напоследък не се сещам да извадя фотоапарата,дори и да го нося :dh_188: Гледам първо да ги нахраня,да донеса вода(с водата е голям проблем,не мога да насмогна....)После двете бъзливи чернушчета вече ги няма,нещат да се снимат :ab_041: Останалите позират охотно....

Кери
Прикачена снимка
Роня
Прикачена снимка

групата
Прикачена снимка

бебе Тошко
Прикачена снимка

мама Дочка
Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#86 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 09 August 2010 - 08:51 AM

Има ли новини и снимки на Лоли в новия й дом ?
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#87 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 August 2010 - 12:03 PM

Нови снимки на Дара (бившата Лоли) засега нямам ,ама ще ви покажа 2 отпреди месец.Иначе новините са добри,момичето доста е пораснало,нямат оплаквания от нея,почнала е и да лае и да пази двора.Само дето не иска по никакъв начин да се научи да ходи на повод и не могат да я водят на разходка.Същия проблем го имам и аз със сестричките и -щом усетят повода-сядат като посадени и не правят нито крачка.Ама аз и нямах много време да ги уча,сега като задомих Доли ще се заема по-сериозно. Приемам всякакви съвети и "хитринки"
Дара вече е ваксинирана,купуват и хубава храна и разни лакомства и понеже си е доста дебеличка ходи доста тромаво като мече :wub: .
Доктора(ходят при д-р Желязков от форума) я е определил като кръстоска на НОК и ретривър.Ще я кастрират след месец-два със сигурност :ae_085:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#88 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 August 2010 - 12:12 PM

Това е мой цитат от една друга тема - как да се приучи кучето да носи дрешка. Пак така - обличат я и кученцето замръзва и неще да мръдне.

Виж дали би ти било от полза, както и на стопаните на Лоли/Дара.

Показване на мнениетоblueocean, в 06 August 2010 - 04:11 PM, написа:

Ами то това е като със всичко ново. Важното е да бъде представено като игра и да се приеме положително. Аз изумително бързо научих един питул да носи намордник - като го свързах с даване на лакомства. Първоначално намордника стоеше пред него, аз си давам лакомства. После започнах да давам лакомства, като провирах пръсти през намордника. Постепенно намордника се доближаваше до муцуната, като накрая започнах да го поставям леко на нея, естествено лакомствата през намордника валяха. Накрая го сложих, но не закопчавах. Слагам - лакомство - махам. Накрая започнах да го задържам повече и да го махам на 3-4-5 лакомства. Накрая го и закопчах. Малки почивки между фазите. Но като цяло ми отне едва няколко часа. Но и питбула си беше възприемчив, а за лакомства беше готов на всичко. Накрая намордника беше сигнал, че ще излизаме и сам ми го носеше :ab_041:

Така че за дрешката бих предложила същия подход. За да я звързва с нещо супер готино и забавно. А не отраз, те тогава малко трудно загряват какво става и какво се очаква от тях.

User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#89 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 August 2010 - 03:42 PM

Не успях да намеря човек с кола готов да ни закара с двете пухли Кери и Роня до вет.кабинет за ваксини,не успях да ги науча да вървят на повод,та да си ги откарам сама една по една,та измислих вариант да дойде вет на място да ги бодне.Обаче човека от който получих най-изгодната оферта( по 14 лева на ваксина) няма ветеринарен кабинет а зоомагазин,въпреки че е завършил ветеринарна медицина.Надявам се че това няма да е проблем,доста хора си водят там кучетата за ваксиниране,за подстригване и т.н.Паспорти вече съм им купила,международни( за всеки случай....мечтите са безплатни :md_064: )
Иска ми се да им сложа и по една каишка на вратлетата ....да свикват.Ама знам ли дали няма да се закачат някъде в някой шубрак...малко ме е страх да не направят някоя беля.Освен да ги оставя свободни,да може да си промушват главата ако видят зор...
Мисля че ще ми е по-лесно да ги приуча да вървят на повод,ако преди това са свикнали да носят нашийници.
User's Signature

Качена снимка

#90 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 August 2010 - 09:36 PM

Да се попхваля,че двете сестрички Кери и Роня вече са набоцкани с ваксинки.И двете се държаха изключително геройски и понесоха по две боцкания всяка без да трепнат и без да кажат " гък" :ae_085: Все едно не забелязаха даже че ги боцкат...повече бяха заети да следят как им разпределям филийките с пастет дето им бях намазала :md_064: Много съм горда с тях,изключително спокойни и уравновесени кучлета са,кротки,кротки и безкрайно добродушни.
Жалко че няма кой да ги оцени.Роня беше се налепила цялата с репеи около вратлето,та бая я пооскубах докато ги махна,но момичето търпеше стоически.
Сега остава да се заема по-сериозно с обучението им да вървят на повод.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#91 Потребителят е офлайн   sangrea8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:медицина

Публикувано: 11 August 2010 - 02:11 PM

колко са големи вече сладурите :ab_041:
и ти се грижиш сама за тях,има ли някой да ти помага ?
много ксмет ви желая на групата ! :wub:

#92 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 August 2010 - 02:29 PM

За Роня и Кери се грижа вече 3 месеца,а когато ги намерих бяха на около месец-месец и половина.Така че възрастта им е накъде около 4-5 месеца.В началото на септември ще са "узрели" за кастрация.Лошото е че като започне учебния сезон района в който живеят вече няма да е безопасен за тях и още отсега се притеснявам какво може да им се случи.Не знаят да се пазят,безкрайно са добри и доверчиви.Другите от групата са по-оправни,ама сестричките ....:dh_188:
Иначе се грижа сама,а малко помощ за донасяне на вода хич няма да ми е излишна,че доста бездомничета пият от там,не мога да насмогна...И приучаването на повод е сложно,нали са двечки и ходят в комплект :dh_188: Ама нещо желаещи да помогнат няма...Само Лили ми помага за водата всяка събота,когато ходим да носим храна на кучетата на строежа и в парка.
User's Signature

Качена снимка

#93 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 August 2010 - 10:52 PM

Малко снимчици от днешната разходка-след вечерното хранене ходим за вода до чешмата,после обикаляме двора на механотехникума.
Днес и двечките бяха в игриво настроение и много гушкави :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#94 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 August 2010 - 11:39 PM

:ud_009: Или твоето кученце е ужасно малко, или двете са малки великанки. Ама са прекраснииииииииииииииииии
User's Signature

Качена снимка

#95 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 August 2010 - 01:23 AM

Показване на мнениетоblueocean, в 11 August 2010 - 11:44 PM, написа:

:ud_009: Или твоето кученце е ужасно малко, или двете са малки великанки. Ама са прекраснииииииииииииииииии

Ммммдаа.... а преди три месеца нещата изглеждаха така :ab_041: Прикачена снимка Прикачена снимка

Както се вижда не съм пестила манджата май :ab_041: :ab_041: :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#96 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 August 2010 - 07:49 AM

Ахахахахаха. Страхотни са всички! А твоята хубавица (надявам се да не бъркам) опитва ли да ги строява. Може би тя ще ти помогне да им покажеш, че поводите не са ужасно нещо :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#97 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 August 2010 - 09:36 AM

Показване на мнениетоblueocean, в 12 August 2010 - 05:54 AM, написа:

Ахахахахаха. Страхотни са всички!

Така е! И чери е страхотна! :rc_036: С толкова любов, търпение и постоянство прави всичко! Дано все по- малко подопечни ти остават! :ba_025:

#98 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 August 2010 - 11:17 AM

Цитат

..............Дано все по- малко подопечни ти остават!.............

За съжаление постоянно се увеличават.И то такива са ,че е безпредметно да се пише за тях- несоциализирани,страхливи,болни...
Вчера около "квартирата" на Кери и Роня имаше 7 големи кучета.Една нова кърмачка,дългокосместа черна с бели гърди,една черна женска с изцяло опадала козина(като Джада,само дето не е саката),един красив полу-НОК и старите познайници дето се навъртат.
Седят отдалече и гледат с надежда дали ще останат гранулки....Ако оставя и се отдалеча идват с подвити опашки и крадешком и лапат.Няма борби за храна,няма ръмжане-примирили са се че са "нищо" и нямат претенции...
Знам че е против всяка логика да ги храня,знам че съм на крачка да стана"събирачка на животни",знам.....ама .....не мога да издържа,жалостива съм и не мисля рационално.Колкото мога-давам.Ако се приобщят поне ще мога да ги хвана за кастрация,да ги обезпаразитя...пак е нещо.За задомяване нямат никакъв шанс.Трите бебета също-поне докато оправим кожните проблеми.
Ужасно е че когато бездомно куче има кожен проблем всички се отнасят с него все едно че е прокажено :dh_188: Ужасно е че лечението е толкова скъпо и толкова продължително...Не че на здравите им е лесно,но тези "проскубаните" са все едно в ада....
User's Signature

Качена снимка

#99 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 August 2010 - 09:44 PM

Вижте колко сме хубави! И много послушни!
Така че напълно си заслужихме да имаме паспорти,ваксини,а от днес и каишки :md_064:
Скоро ще ни купят и поводи и ще се разхождаме и ние " закачени "за човек.
И когато се научим се надяваме да се намери човек и за нас....Защото сърцата ни са златни като козинката ни :wub: ,така казва "нашата" човечка..

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#100 Потребителят е офлайн   Веселушка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 August 2010 - 03:46 PM

А не може ли малките красавици да бъдат предложени за осиновяване в чужбина?

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни