Dog.bg Форуми : Срещу насилието!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Срещу насилието! артисти и музиканти ни подкрепиха Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 May 2010 - 11:36 AM

Милена, Елица Тодорова, Веси Бонева, Виолета Марковска и други български знаменитости застанаха зад кампанията на Град за отговорни хора.

Български знаменитости застават срещу насилието над животни редом с гражданска група Град за отговорни хора и стотици хиляди хора в социалните интернет мрежи. Милена Славова, Елица Тодорова, Бате Енчо, Ювиги, Веси Бонева, Виолета Марковска, Хората от Гетото и още любимци на българската публика подкрепят искането за криминализиране на проявите на особена жестокост към животни с участието си в благотворителен видеоклип към кампанията Срещу насилието. Клипът е създаден с безвъзмездната помощ на рекламна агенция "Бригада" и фирма Social Me.

Инициативата стартира в началото на 2009 година и постигна частичен успех. С окончателно гласуване през април 2009г., българският парламент инкриминира само организирането на боеве с животни, но не счете жестокостта към животните за обществено значима, макар тя отдавна да се третира като престъпление в развитите държави по света, а също и във всички държави от ЕС с изключение на България и Румъния.

След поредните зверства, като най-фрапиращ е случая на кучето с отрязани крайници от с. Дряново, обществената нетърпимост избухна и стотици хиляди хора се обединиха срещу насилието над животни. Фейсбук групите организираха протести и подписка из цялата страна. Правителството и депутатите демонстрираха политическа воля да приемат необходимите промени в НК на Република България и да обявят особената жестокост към животните за престъпление, като те следва да се гласуват от Парламента.

Нашата гражданска група работи активно върху информирането на хората колко опасни са за обществото подобни деяния, подкрепяме действията и на други организации в тази насока, сподели Д-р Мила Бобадова, ветеринарен лекар и един от представителите на Град за отговорни хора. Жестокостта към животни е един наистина обществено опасен акт - има проучвания, доказваща пряката връзка между насилието над животни и това над хора, затова обществото трябва да покаже ясна позиция и да се противопостави на толерирането на подобни деяния., добавя тя.

Животното винаги ти е предано. При него я няма тези завист и този егоизъм, който са обзели хората. То е едно открито същество, което с предаността си и блясъка в очите ти дава толкова много, което трудно може да откриеш. Съжалявам, че много хора не разбират това, коментира рок певицата Милена Славова.
Актрисата Виолета Марковска, споделя: Аз съм против насилието във всичките му форми. Това определя същността ни като човешки същества. Да можеш да обичаш и да правиш добро, това е най-възвишеното нещо, което за съжаление не всеки умее.
Всеки един от нас, независимо дали е популярен или не, може да даде пример със своето лично отношение. Ние сме създадени да живеем в хармония с животните и природата около нас. Любовта е най-важното нещо и животните много силно я усещат, призовава Елица Тодорова.

Видеоклипът: http://www.youtube.c...h?v=EIarger_ucE
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   nellidi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
Публикувано: 19 May 2010 - 11:40 AM

:ae_085:
Заедно наистина можем!
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 May 2010 - 12:10 PM

Показване на мнениетоnellidi, в 19 May 2010 - 11:45 AM, написа:

:ae_085:
Заедно наистина можем!

Ето едно разумно мнение от нета. Ако не е за тук, нека МОД. го премести, стори ми се редно да споделя, че все още има и други нормални хора по земята ...

Цитат

Ако трябва да анализирам предаването на Мартин Карбовски, ще трябва да започна с това че: Хората зад „кучката” Мима, не са 160,00 а са 253,368. По-добре Марковски да се подкрепи с факти преди да говори. Или чисто и просто иска да лъже.
Много точно и ясно е как се събират парите за нея, и всеки, който е погледнал страницата, може да го види и разбере. Многократно се повтаря, че имала крака: Той къде го е видял това, какво доказателство има? Или както винаги говори без подплатени с дозателства факти. И тая музика която са лепнали за фон... Хептен пък няма нищо българско в нея. Да не говорим, какво е самото послание на музиката. После – „къде били яицеклетките български”... (според един друг негов репортаж)
Както винаги, той говори само в ‘неопределително обсоятелствено число’ (Вие- Ония). Много от ОНИЯ биха искали да са куче на някой от ТИЯ 253,000 хора във Фейса.
Много пъти съм гледал моите кучета, и буквално съм им завиждал за живота който водят. Нахранени, обезпаразитени, лежат си кротко и хич не ги е еня, че аз трябва да работя.
ДА, верно е, много от ОНИЯ биха искали да са кучета, които живеят в апартаменти, разхождат ги, решат ги, къпят ги, слагат им храната.

Ето че Карбовски, пак се опитва да вкарва всичко под общ знаменател. Питам се с какво право и цел.

И като в една нормална държава - някои застават зад хора, други зад животни. И ето ти пак определено натъртване какво е направено за „Кучката” Мима. И как хората, които имат сърце и душа, сега трябва да спасяват всички болни в страната. Не само кучетата болни, болните хора, болните журналисти, болната ни общество.
Що ТЕ, има си държава затова, къде е държавата? Що НИЕ, дето се събрахме зад Мима. Нали НИЕ сме „идиоти”
Ооо, щото НИЕ имаме сърца...
Ми ЩО не каза да влезем в Парламента? Направи НИ депутати, ще оправим и държавата май по-добре. Че и на смени може да работим.

Ние, които сме във Фейса, отговаряме за кучетата си, и се грижим И ЗА други, пребити от хора. И НИЕ питаме – къде е държавата, като държава?
И ето че Ева Таканова, майката на нахапаното 10 месечно бебе потърси помощ от НАС, от „идиотите” (според Карбовски) във Фейса. Не пожела да й се отвори форум у НАС. Отвори си страница. Няма лошо. Защо не стана силна като НАС – питайте българина, който и да е той, нали ние сме „Идиоти”.

Не мога да взема отношение, по случаите за които той говори, заради несъвпадане на фактите. Но... Аз лично съм давал и продължавам да давам пари на просещи старици, с ръце изкривени от артрит, с крака, в найлонови пликове и нещо като обувки, защото стъпалата са така деформирани че не могат да влязат в обувка. Жена, която е работила 50 години и е с 120лева пенсия? Спрян ток... Проси и вика – за хлебец искам, повече не ща...
Кой трябва да се грижи за тази жена? „Кучкарите идиоти” или държавата?
Прави му чест, обаче, че търси помощ ТОЧНО от „идиотите КУЧКАРИ”.
Или е грешно изразяване? Май НЕ, защото много пъти го повтаря.
Аз искам да питам?
Той, или Нова ТВ, колко пари е дала на просещи или Баба Гена? Някой от ОНИЯ да се дава дрехите на бедни?
Май някои не са се сещали за такова нещо.
Той даже казва: Вие дадохте на „кучката” Мима крака, това включва и двуногите в НОВА, нали? Само че, по дарения – НОВА я Н Я М А...
Ето ти пак лъжа.
И след като НИЕ сме „идиоти” защо иска да си представим Баба ГЕНА, като „КУЧКАТА” Мима?
При Идиотите, тази функция, на аналогично съпоставяне, не е възможна поради заболяването. Би трябвало да го знае, след като говори затова. Вече казах, в друг пост, че няма доказателство кой е идиот и кой не.
Не мога да му повярвам, по никакъв начин.
Пример затова е изкривената информация за Кристияна. Нападната от „Х” брой кучета, пред входната врата, и майката не чува и не реагира. Къде ли е била? Или не е било пред портата?
Магазина не е на острещната страна на улицата....
Аз само си мисля и опитвам да разбера.
Нещо там мирише, поне според това което той се опитва да ни каже. Да беше казал че е заведено дело за 48000 лева.
Имало жалба срещу кучетата, имало е случай преди. Че къде е бил кмета или селският полицай? Защо не отиде тях да пита? Защото НЕ иска това.
Или Той, както и ТЕ не могат да четат български. Че да видят какъв е закона?
Аз определено смятам, че държавата е виновна в тези случаи...
Дали пък вътрешно той не ревнува и беснее, че „КУЧКАТА” Мима е по-известна от него?
Но ето че Той, даже иска да внесе съмнения и в главата на майката – „Държавата няма да се намеси, кавам ти...” Повтаря и потретва... Вместо даде една пачка пари на жената. Вместо да каже по кой закон и какво да направи, вместо да предложи покрепа.

Мога да се съглася че Кметовете не са си вършили работата. И какво да направи „обвиняемата” да вземе кухненският нож и сама да кастрира кучетата? Като как си го представя това Карбовски. Кметовете на градове не могат да се справят с проблема, той говори за село...
След като в града може да има безпризорни, защо да няма и на село?
И там ходят и живеят двуноги.
Съгласен съм, че някои хора не знаят как се гледа куче.
Пример е детето от Враца.
Нападнало дето един път, втори път, трети път. Кога, как и кой научи затова? Кой и кога реагира на това?
Но, пак стигаме до основният проблем, КЪДЕ са държавните органи, къде са „служителите на реда”???
Някой получава заплата затова, нали? А това са пари които можеха да идат за кастрация, за приюти.
Както сам той кава – ТОВА е положението днес.
Това което се случва с Мима, не се случва с деца и старци, заради това, което държавата прави.
Както казваше баба: „Вързан поп – мирно село”.
Ако имаше кой да следи затова, нямаше да се стигне дотук.
Ако имаше контролните органи, които поне заплатите си да пазят.
Ако имаше журналисти, които да се намесят навреме.
Ако имаше КОЙ да отразява това което става, учи българските деца, на етика, морал и самосъзнание.

Това обаче, не важи за Нова ТВ. И за двуногото Карбовски

Карбовски, предпочита да насажда омраза, и подстрекава към насилие. И макар човека (бащата) да не иска да убива животни, Марковски продължава да подстрекава към насилие – не справедливост. Подстрекава към мъст.
И какво сега, дай да грабнем брадвите и секирите ли? Да колим ‘де куче, ‘де „идиот”, ‘де Карбовски?
Все си мисля че нещо не е наред?
Не мога това да го обясня на себе си, не знам как да го обясня на децата си.
И ако има идеи за разрежаването на проблема – нека съдия да решава порблема. Или Карбовски стана и съдия?
Съдия трябва да каже кой е виновен, и колко да плати. Не Карбовски.
Ако аз трябва да разсъждам като него – ще му кажа: „Давай си заплатата там, к’во говориш”
Нали Той не е „Идиот”.
Изглежда че по седене в съдебните зали като обвиняем е решил че знае достатъчно.
Не мисля.

Подстрекава и към изселването, а и пита: „Къде са яйцеклетките” на България?. Мисля че това е противоречие някакво.
НИЕ, „Идиотите” от Фейса НЕ го правим. Чудя се за какво ли му е всичко това?
И защо иска човека да закара семейството в Испания? За да се чувства като човек, да се чувства защитен от закона.
И затова ли са виновни „идиотите кучкари” от Фейса?
Или беззаконието българско?
Той пък какво доказатество има, че педофила ще е по-леко осъден от убиец на кучета. Закона все още е старият. Какви глупости само разправя?

Няма нужда да ми казва какво да сънувам. АЗ го изживявам, само че от другата страна на проблема. Моят син е по болниците в Ню Йорк, заради Изверга, отрязъл краката на Мима...
Точно на мене, не с тия тънки номера....
Само че Карбовски не дойде да го снима... Не, че щях да му позволя де. Достатъчно материали има за него в светските списания и медии. Негативни, защото той иска само да руши, ама не става. Поне не там.
Сега се опитва в България. Защо ли?
Както баба казваше – „Не е виновен тоя дето яде баницата, тоя, дето я дава е виновен”.

И той определено подчертава, че не е българин (‘що ли седи в България тогава) и не го интересува, какво става, докъде е достигнало следствието, колко приюта има, колко кучета могат да се приберат, как се предпазват хората работещи там, хигиенните условия – поне за хората какви са, каква е възможността да се развие зараза от прибрано, но не ваксинирано куче, какво може това да донесе на хората.
Да продължавам ли?

Че той, нали и той ходи по тая земя българска? Или сега се събуди и видя кучетата? Ама не видя безправието което върлува в България – по-силно и от чума.
Дали вижда по-далече от носа си?
Живота му е гноясъл отдавна, само дето не го е разбрал преди, разбра го сега, когато много застанаха зад Кучето Мима.
Той обаче, не застана дори и зад нахапаните от кучета хора.
Както сам го каза – Тове е положението днес.

И защо търси реакция от „гопожа Елена”,нали е „идиот”-ка.
И ето че Касим макар и човек от село, го каза – Не се знае на кучетата на кой са, спят къде намерят... Простичко си казва, държавата няма грижа към проблема. Докладвано е, мерки не са взети.
Ето на това ни учи държавата, че не можеш да търсиш защита от органите на Властта.
Друг е въпроса, че той – журналиста Карбовски си говори каквото му падне и иска да ни научи на МЪСТ, ЗЛОБА, ОМРАЗА.

Много просто и ясно пострадалата майка си го казва – чувства се беззащитна в собствената си страна.
И пак се връщаме на проблема манипулиране, който той се опитва да налага.

Ние обаче, хората от Фейса, не се крием зад тухлената стена на закона. ИСКАМЕ промяната му.
Чува ли ни някой? Как Карбовски реагира на това? Не разбира ли че няма закон, за нашето време и обстановка?
Просто няма приюти, ако има, ще са пренаселени, без вода и санитарен контрол. Няма Зоополиция и коли на санитарен контрол. Къде са парите отпуснати затова?
А и просто няма кой да ти обърне внимание когато търсиш помощ, няма журналисти, които да ти кажат какъв е закона и да търсят истинският виновник.
Започвам да си мисля, че за да се отклони вниманието от основният проблем, Медии като Нова ТВ искат да пропагандират насилие, омраза, да настройват хората едни срещу други. И ползват всичко възможно, за да използват Телевизията като психотронно оръжие. Ее, много други нации не успяха да го направят, но ето че България пак ще се прочуе. Нацистите не успяха, но ако не се замислим Карбовски ще успее.
Питам се, затова ли ме учеха в училище, затова ли ходех по състезания в които да доказвам клас, училище, град, страна, народ, и самият себе си? Затова ли разнасях и все още разнасям славата Българска като артист? Струва ли си?
Затова ли преди 20 години, бях на площада във София?
И ето, че в главата ми Паисий ме пита: ”Защо се срамуваш да се наречеш Българин?”
Просто и ясно, като да ядеш семки.
Защото гневът и омразата взимат решения сега в България, не самосъзнанието българско.
Защото двуноги като Карбовски не НИ учат на нещо позитивно, а напротив – стремят се да разрушат и малкото което е останало в България. Аз поне така мисля.
Колко иронично е: Самото заглавие „Отечествен фронт” напомня за времето когато някой хора са се били, защитавали родината си, земята българска, мечтите си за „светло бъдеще”. Кръв се е ляла затова.
Той обаче, иска да съсипе всичко.
Образно казано - пикае на всичко българско.

Това ли е което искам за себе си, за децата си, за околните?
Не мисля.
Искам да ходя, водя до себе си Сина си, по зелени поляни, босоноги... Да чувствам зелената трева, пълна с живот. Да гледам красотата на България, чисти улици, усмихнати лица... една нормално уредена държава.
И ето какво излиза. Сменихме властта преди години, за отгледаме следващият Хитлер.

Автор: Георги Ташев

User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#4 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 19 May 2010 - 04:44 PM

http://www.dnes.bg/o...jivotnite.91321
http://www.slava.bg/news/21820.html
http://www.moitenovi..._i__695152.html
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2010 - 05:43 PM

Най-накрая.. Тъкмо си мислех кога ли ще получим по-сериозен "гръб" :flagbg:
Иначе глупостта с разделянето на кучелюбци и на мразокучелюбци продължава...Изумявам се.. :eg_033: Аз се гордея и ще отстоявам гражданската си позиция - Животните са за да ги обичаме, а не за да ги мъчим. И ще продължа да се боря за тяхното спокойствие и защита... :rc_036:

#6 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 19 May 2010 - 05:46 PM

Моля, разпространявайте клипа навсякъде:))
Демек - спамете яко!
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   ileto_98_kiss_dog Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 19 June 2010 - 11:38 AM

Надявам се най - накрая да има справедливост за животните и за нас хората. Дано най - накрая да спрат всички тези престъпления. Но дотогава всички трабва да убединяваме усилия и да помагаме :happy:
User's Signature

!!! Нека да подадем ръка на животните в нужда !!!

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни