Бяло кученце с конвулсии блъснато от кола
Публикувано: 22 May 2010 - 07:09 PM
Видяхме се днес със синеочка. Отидох с такова желание да я видя, купих й нагръдник и повод, да свиква, а си тръгнах някак обезверена. За кучица в медицинско отношение няма какво да се направи. Докторите казаха, че има риск тя да стане социопат заради живота в клетка. Тя не се извежда, защото е заразна. Ще може да се извежда след 8 месеца, когато вече няма да е опасна за другите. Според тях на този етап е по-добре да се върне на същото място. Излиза, че прибирането й е било безсмислено. Тя скимти постоянно. Иначе има апетит и се храни.
Ако няма шанс за временен дом или поне хотел, то наистина е по-добре да я върнем. Не че и на улицата в това състояние няма да стане асоциална. Елза беше супер гальовна, но с годините се научи да страни от хората.
Това е. На мен лично ми се искаше и при Димов последно да направим консулт за скенер евентуално, но това заради финансовата част е невъзможно.
Вероника направи клипове и по-добри снимки. Ето някои от мен.
Ако няма шанс за временен дом или поне хотел, то наистина е по-добре да я върнем. Не че и на улицата в това състояние няма да стане асоциална. Елза беше супер гальовна, но с годините се научи да страни от хората.
Това е. На мен лично ми се искаше и при Димов последно да направим консулт за скенер евентуално, но това заради финансовата част е невъзможно.
Вероника направи клипове и по-добри снимки. Ето някои от мен.

Публикувано: 23 May 2010 - 12:41 AM
Благодаря ти, Вероника!
Така ми е мъчно! На клипчетата се вижда как не иска да взима лакомство от ръка. Е, в края на краткия ми престой вече взимаше. Аз като върла фенка на Мил, копирам всичко, което съм видяла от нея. Малката е точно във възраст за учене и привързване. И затова отново ще призова за временен дом. Решихме утре да я върнем. Няма смисъл, животното ще изгние в клетката по цял ден. Аз аз ще търся начини за постоянен дом. Вече пиша историята й на английски, не че има какво да се пише толкоз.
Та, Арвен ще продължи да си чака шанса. Само че навън
Искам да попитам - днес докторът каза, че е рано за кастрация. А ваксина кога ще може най-рано да й се постави?
Така ми е мъчно! На клипчетата се вижда как не иска да взима лакомство от ръка. Е, в края на краткия ми престой вече взимаше. Аз като върла фенка на Мил, копирам всичко, което съм видяла от нея. Малката е точно във възраст за учене и привързване. И затова отново ще призова за временен дом. Решихме утре да я върнем. Няма смисъл, животното ще изгние в клетката по цял ден. Аз аз ще търся начини за постоянен дом. Вече пиша историята й на английски, не че има какво да се пише толкоз.
Та, Арвен ще продължи да си чака шанса. Само че навън

Искам да попитам - днес докторът каза, че е рано за кастрация. А ваксина кога ще може най-рано да й се постави?

Публикувано: 23 May 2010 - 10:32 AM
Ще помоля днес за този тест дали може да се направи. Тест за гана разбрах, че е безсмислено да се прави.
Междувременно аз се сетих за една дама в Швейцария, която ни беше помогнала навремето с многото котки на Елисавета. Бях й писала наскоро за Джак и Рижко. Тогава тя каза пращай ги, имаме временни домове. За тях тази опция не ми хареса, но за Арвен е най-доброто към момента. Помолих Веси да преведе 2 изречения за нея и ще й пратя писмо веднага. Веси, благодаря ти! Ако тя се съгласи да я приеме, ще е нужно поне месец да стои някъде след ваксина.
Междувременно аз се сетих за една дама в Швейцария, която ни беше помогнала навремето с многото котки на Елисавета. Бях й писала наскоро за Джак и Рижко. Тогава тя каза пращай ги, имаме временни домове. За тях тази опция не ми хареса, но за Арвен е най-доброто към момента. Помолих Веси да преведе 2 изречения за нея и ще й пратя писмо веднага. Веси, благодаря ти! Ако тя се съгласи да я приеме, ще е нужно поне месец да стои някъде след ваксина.

Публикувано: 23 May 2010 - 04:26 PM
Днес отново бях при Арвен, изведох я на чист въздух, но тя още е паника и изобщо не иска да разхожда, само лежи навън. Писах на госпожата от Швейцария - както и при Рижко и Джак веднага каза, че ще я приеме. Само иска да е правилно ваксинирана и чипирана. Ще се настани в приемен дом и след като я опознаят и социализират, тогава ще й търсят временен дом. В този случай имаме два варианта:
Вариант 1 - кучето остава на стационар 1 месец. Днес отново говорих с лекарите - не може да се извежда, рискът е твърде голям. Дори стопани с ваксинирани кучета страняха днес от нея. Милото чумаво момиче, всеки се пази от нея.
Вариант 2 - кучето се връща на обръщалото. И от там чака този 1 месец да мине.
И в двата случая ще пратим несоциализирано куче, само че в първия случай то
ще е и травматизирано. 1 месец в клетка, изолирана от всичко и всеки, на тъмно и хладно място, изобщо не мисля, че е оправдано заради бъдещия й дом. Възстановяването след този период ще е много по-тежко.
Затова аз мисля, че трябва да го върнем обратно на мястото му и да стискаме палци. Колкото и да не ми се иска да кажа, казвам го :(
Ето снимки и видео от днес:
видео
Вариант 1 - кучето остава на стационар 1 месец. Днес отново говорих с лекарите - не може да се извежда, рискът е твърде голям. Дори стопани с ваксинирани кучета страняха днес от нея. Милото чумаво момиче, всеки се пази от нея.
Вариант 2 - кучето се връща на обръщалото. И от там чака този 1 месец да мине.
И в двата случая ще пратим несоциализирано куче, само че в първия случай то
ще е и травматизирано. 1 месец в клетка, изолирана от всичко и всеки, на тъмно и хладно място, изобщо не мисля, че е оправдано заради бъдещия й дом. Възстановяването след този период ще е много по-тежко.
Затова аз мисля, че трябва да го върнем обратно на мястото му и да стискаме палци. Колкото и да не ми се иска да кажа, казвам го :(
Ето снимки и видео от днес:
видео

Публикувано: 23 May 2010 - 05:03 PM
dora7511, в 23 May 2010 - 05:03 PM, написа:
A все пак да се пита Митко за хотел?
Според мен е опасно и не е редно,при Митко често има и малки кученца или другите които отиват не са ваксинирани,или са ваксинирани скоро и т.н.

In memoriam

За да си човек,бъди му приятел!
Публикувано: 23 May 2010 - 05:45 PM
Има неща,които не могат да се избегнат.Тя навсякъде ще е опасна.Остава да се разчита на това,че другите кучета са ваксинирани.Все пак всеки стопанин е длъжен да осигури тази защита на кучето си и ако не го направи и то се разболее,виновен ще е само и единствено той.Не можем да знаем от къде е минало или къде се е изпишкало куче болно от заразно заболяване.
Префектния вариант е къща с двор.
Относно социализацията с други кучета-аз не мисля,че тя има проблем с тях,видях на клипчето че общува с останалите от глутницата там.Дори да има такъв проблем той е разрешим и не е належащ в момента.
Префектния вариант е къща с двор.
Относно социализацията с други кучета-аз не мисля,че тя има проблем с тях,видях на клипчето че общува с останалите от глутницата там.Дори да има такъв проблем той е разрешим и не е належащ в момента.

In memoriam

За да си човек,бъди му приятел!
Публикувано: 23 May 2010 - 05:54 PM
И нещо последно. Все пак кучето ще иде в Швейцария (дай Боже да стигне до там) при други кучета. Аз писах на жената от какво е било болно използвайки латинския термин. Не знам дали ме разбра. НО колко време тя ще бъде вирусоносител? Намерих тази тема, в която инсулт е питала същото - как да разбере дали кучето е вирусоносител и са направили 2 теста тогава, които са показали, че кучо е чист - тема Ако направим и на Арвен тестове, може ли да се разчита на тях?