Шампоани за хора - подходящи ли са
Публикувано: 20 April 2006 - 03:42 PM
Публикувано: 20 April 2006 - 04:43 PM
Кажете сега нещо за тоя пърхут-причини... n)

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.
Публикувано: 20 April 2006 - 05:36 PM
Втори вариант, категорично установен - недобро изплакване. Значи, ако къпеш 10 мин., плакнеш 60 мин.
Трети вариант: не го къпи всяка седмица ... през месеци за късокосместо куче. Обтриваш с влажна кърпа и готово.
Публикувано: 21 April 2006 - 08:21 AM
Публикувано: 22 April 2006 - 11:57 AM
Цитат
Grooming ne e lakirane. Tova e cialostna podgotovka i poddragka na kucheto. Dori sresvane na kasokosmestite kucheta. Ja si predstavi kak se javiavamj s Prisi bez da sam pipala kozinata? oleeee
Публикувано: 22 April 2006 - 09:20 PM
Никога,никога не къпя куче с човешки шампоан n)
Само и единственно катранен или противопаразитен шампоан,според ситуацията.Освен това понякога подхранващ на 100% билкова основа!
Катранен шампоан закупувам от тук,като цената за 1,5 литра е около 17-20 евро,но резултата е страхотен!
Допълнително обливам понякога с оцет разтворен във вода!
Преди изложба и по време на линеене давам бирена мая и допълнително витамини,сменям от храна на Роял Канин за нормално активни с такава за малки кученца или Активни кучета и така имаме прекрасна козина!
Преди години,когато гранулираната храна беше кът като разновидности и качество постоянно имах кучета с кожни проблеми,екземи,алергий и какво ли не друго,но от 5 години нямаме подобни проблеми! 1super
Публикувано: 23 April 2006 - 12:08 PM
Публикувано: 23 April 2006 - 12:28 PM
Цитат
Разбира се тук си права!
Нямам грам представа какво изисква козината на едно Йорки,но аз действително пропуснах да отбележа,че говоря само и единственно за НОК !
Така,че предполагам всяка една отделна порода изисква и оделни и различни грижи за кожата и козината!
Ще чакам с интерес включването на собственници чийто кучета имат по-специфична козина! 1super
Публикувано: 23 April 2006 - 01:05 PM

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!
Публикувано: 23 April 2006 - 02:04 PM
Цитат
1super A, be to na otdelni ekzempliari deistva razlichno, pak kakvo da govorim za razlichni porodi.
Публикувано: 27 April 2006 - 09:13 AM
Цитат
Цитат
Grooming ne e lakirane. Tova e cialostna podgotovka i poddragka na kucheto. Dori sresvane na kasokosmestite kucheta. Ja si predstavi kak se javiavamj s Prisi bez da sam pipala kozinata? oleeee
Да съгласен съм с това което казваш, но въпреки всичко лакирането и пудренето са се превърнали в основно занимание на доста изложители. Който какво да обяснява не може да ме убеди, че това е нормално, не е ясно по този начин кой лъжеш съдията или себе си - аз мисля, че себе си. (говоря за пудренето, лакирането, сушоари, нишастета, вакси за нос, разни креди за очертавена на бяло, вплитане на козина и още ред подобни изпълнениея) l) l) l)
Публикувано: 27 April 2006 - 10:03 AM
Публикувано: 27 April 2006 - 10:16 AM
Мисля, че съм ги избройл нещата, защото и те влизат в груминга ;) Дали можеш да излъжеш съдията или е доста според въпрос? - съдията ще пипне ли кучето или няма, ако не го пипне всичко е ок излъгалси го. Мда но това е друга тема за съдията.
Става дума че кучето си е куче, не е манекенка, макар че дефакто и деюре ги правят на манекенки l) l) l)
Публикувано: 27 April 2006 - 10:25 AM
Цитат
ние колкото си искаме можем да ревем, че е нечовешко, гадно, тъпо и прочее, но когато ни побеждават някакви посредствени кучета, чието единствено предимство е по-добрия груминг - еми...
Публикувано: 27 April 2006 - 10:35 AM
За менекен не знам. Но пък колкото и да го грумваш, като не ти е правилно кучето, не става. Какво ще скриеш и кого ще излъжеш и за какво ? Допълнително като съдията е добър, не само ще го опипа, ами и ще вид ход, походка, постав на опашка - тези неща не могат да се скрият.
При самоед - имам лично мнение, примерно аз не харесвам прекалено дълга козина. При нас е хубаво да има, ама чак до долу - не ми харесва. Куче вече не прилича на самоед, ами на нещо друго с прекалено дълга козина. Казвам лично мое мнение, защото за мен е по важно кучето да е правилно и най вече функционално - прекалено дългата козина пречи при тегленето, а самоед е куче, което тегли. Зимата, когато е влажно и след това замръзва, често се образуват снопчета замръзнала козина, около която се оплита козината, стават едни фъндъци, които пречат на куче да се движи. Но въпрос на вкус, както казвам - за мен превръщането на самоед в декоративна порода не ми харесва, но ... го има.
Добрия груминг е неизменна част от самоед. Но дано никога да не е основната, тя помага куче да изглежда добре, но не трябва да е база за оценка или предимство.
Публикувано: 27 April 2006 - 11:40 AM
Цитат
Цитат
ние колкото си искаме можем да ревем, че е нечовешко, гадно, тъпо и прочее, но когато ни побеждават някакви посредствени кучета, чието единствено предимство е по-добрия груминг - еми...
всеки си знае най-добре :) Вярно че е стигнати чудовищни неща и всичко е станало цяла наука, ама е хубава китосана работа, но като я пипнеш се разпада :)
Публикувано: 27 April 2006 - 11:45 AM
Та скоро гледах снимки на ЧРТ, много яко беше, 90% бяха лакирани нагласени l) l)
Публикувано: 27 April 2006 - 12:04 PM
Цитат
Та скоро гледах снимки на ЧРТ, много яко беше, 90% бяха лакирани нагласени l) l)
За самолета - донякъде съгласен. b)
Зависи къде и как. Липсата на работни изпитания си казва думата - за мен това е една голяма грешка, дано да се поправи възможно най бързо. Бих се радвал, а и според мен би било много полезно за породата, ако се въведат работни изпитания и да се дава предимство както и на екстериора, така и на работните качества. Така е примерно в Франция - там самоед колкото и титули да има, без работен изпит не може да придобие Шампион на Франция - супер, според мен, така трябва да бъде.
Когато шоуто вземе връх, се получава така ... за съжаление.
Доколкото до ЧРТ, въпроса бе дискутиран и на семинара с Герасимова. Ще потърся записа и ще преведа тази част. Тук въпроса е не в превръщането на ЧРТ в голям пудел, а именно в черен руски териер - според Герасимова, една отлична работна и шоу порода. Забележи и развъждането - от Красная звезда, един огромен развъдник, то вече се пренася в домовете на хората. Няма как кучето да е злобно, да е охранител - основата на развъждането вече се е изместила, водещи са хората, които отглеждат чрт у дома, искат да имат спокойно и управляемо куче, изглеждащо добре. Поради тази причина груминга при чрт е част от породата - това бе нейната теза, ако си спомням добре.
Публикувано: 27 April 2006 - 12:26 PM
Дори в не изложбения сезон, къпя и подстригвам моите и още няколко кучета, защото държа кучетата ми да са в хубав вид не само за съдията, а и за мен самата.
Не ме е срам да си призная, че ме кефи и реакцията на околните: "Я гледай какви кучета, като за изложба!" w)
А който не е имал удоволствието да гушне и зарови лице в чист и сресан ЧРТ е загубил едно прекрасно усещане l)
Публикувано: 27 April 2006 - 12:58 PM
Цитат
Vsichko prekaleno ne e got!1super
No pak kakvo loscho ima malko da fiksirasch razresanata kozina, za da ne ja duha viatara, naprimer?
Da kagem: Osnovnata krasotata na schnauzera e bradata. Miesch ja(zastoto chesto e po-mrasna ot krakata im), reschisch ja, oformiasch ja, za da ne starchat tuk tame nekvi grozni kosmi. Idva vreme za izlogbata, duhva edim viatar s prah i hubavo sresanata brada se obrasta nazad i kucheti zaprilichva ma mokra kokoschka. E trova ne e mnogo got, a?