Dog.bg Форуми : Шампоани за хора - подходящи ли са

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Шампоани за хора - подходящи ли са Оцени темата: ****- 2 Гласове

#101 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Икона за мнението  Публикувано: 31 August 2009 - 11:43 AM

Цитат(neznainata @ Aug 25 2009, 11:12 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Така или иначе трябва пазене да не влезе вода или шампоан в ушите, или шампоан в очите. Най-добре е кучешки шампоан за малки кученца.

По Анимал Планет гледах как ги къпят кучетата с някакви шампоани и по очите им мазаха - там коментираха че не дразнят очите.Има ли в България някоя марка която предлага подобен тип шампоан?Защото когато къпя котките или кучетата много трудно се измива мазната муцунка на лакомото животинче без шампоан. ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#102 Потребителят е офлайн   Konan03 Икона

• OWNER-IW KENNEL "PHILIPOPOLIS"
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:dog&quot;s

Публикувано: 31 August 2009 - 07:25 PM

Цитат(nushcho @ Aug 31 2009, 09:43 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(neznainata @ Aug 25 2009, 11:12 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Така или иначе трябва пазене да не влезе вода или шампоан в ушите, или шампоан в очите. Най-добре е кучешки шампоан за малки кученца.

По Анимал Планет гледах как ги къпят кучетата с някакви шампоани и по очите им мазаха - там коментираха че не дразнят очите.Има ли в България някоя марка която предлага подобен тип шампоан?Защото когато къпя котките или кучетата много трудно се измива мазната муцунка на лакомото животинче без шампоан. ae_085.gif

по анимал планет и в ухото влиза вода.....бол
User's Signature

www.irishwolfdog.com FILIPOPOLIS KENNEL , IRISH WOLFHOUND

#103 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 01 September 2009 - 10:44 AM

Ами незнам как става номера ама на кучетата после нищо им нямаше.Може би са някакви TV актьори?! ob_173.gif
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#104 Потребителят е офлайн   T-Bar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 01 September 2009 - 02:40 PM

Здравейте,
реших и аз да се включа в темата с една леко смешна история.
По време на разходка в парка с моя вагабонтин /миксче между ротвайлер и нещо, като отговаря повече на ротвайлер на външен вид / , момчето си намери някаква мърша и прилично се замаскира в нея. Е сигурно си представяте вонята и как съм се прибрала и влязла в банята .... И както обикновенно се случва в такива драматични моменти се оказва че не ми е останал и капка кучешки шампоан / пък аз съм от тези дето не признават друго за кучетата /. Въпреки чи имах няколко вида бебешки шампоан след кратък размисъл реших че интимния дамски шемпоан на Нивея за чуствителна кожа е най падходящ за случая и....речено - сторено. ab_041.gif Трябва да призная че бях очарована от ефекта , козината му беше лъскава и мекичка и абсолютно обезмирисен. Не знам дали си въобразявам но ефекта продължи повече от обикновенно и останах толкова доволна че реших да повторя . af_089.gif
User's Signature

КАСТРИРАЙ!
Бъди отговорен!

#105 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 02 September 2009 - 07:32 AM

Цитат(T-Bar @ Sep 1 2009, 03:40 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте,
реших и аз да се включа в темата с една леко смешна история.
По време на разходка в парка с моя вагабонтин /миксче между ротвайлер и нещо, като отговаря повече на ротвайлер на външен вид / , момчето си намери някаква мърша и прилично се замаскира в нея. Е сигурно си представяте вонята и как съм се прибрала и влязла в банята .... И както обикновенно се случва в такива драматични моменти се оказва че не ми е останал и капка кучешки шампоан / пък аз съм от тези дето не признават друго за кучетата /. Въпреки чи имах няколко вида бебешки шампоан след кратък размисъл реших че интимния дамски шемпоан на Нивея за чуствителна кожа е най падходящ за случая и....речено - сторено. ab_041.gif Трябва да призная че бях очарована от ефекта , козината му беше лъскава и мекичка и абсолютно обезмирисен. Не знам дали си въобразявам но ефекта продължи повече от обикновенно и останах толкова доволна че реших да повторя . af_089.gif

За това пък не се бях сещала smile.gif ,но има логика да поносим за кучешката козинка-нали е с неутрално PH
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#106 Потребителят е офлайн   T-Bar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 02 September 2009 - 04:17 PM

Забравих,
и пърхут не се появи .
Препоръчвам
ug_119.gif ug_119.gif ug_119.gif
User's Signature

КАСТРИРАЙ!
Бъди отговорен!

#107 Потребителят е офлайн   Melina_i_Artemida Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 September 2009 - 09:23 PM

На морето Арти, разбира се, набара някаква мърша, от която не стига, че миришеше, ами и имаше мазно и гадно петно на русата козинка. Естествено, нямахме кучешки шампоан, а на къмпинга няма шанс да намериш нещо такова. Купихме някаква детска Шаума с неутрално pH. Страхотен ефект! Мекичка, лъскава...специално наблюдавах за някакви зачервявания и люспи, защото й е много чувствителна козината, но нямаше нищо. Така че...препоръчвам ;)
User's Signature

Качена снимка

#108 Потребителят е офлайн   Konan03 Икона

• OWNER-IW KENNEL "PHILIPOPOLIS"
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:dog&quot;s

Публикувано: 21 September 2009 - 09:10 PM

НИКОГА НЕ С Ш НИ ЗА ХОРА!
User's Signature

www.irishwolfdog.com FILIPOPOLIS KENNEL , IRISH WOLFHOUND

#109 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 February 2010 - 01:01 PM

Вчера изкъпах Ръфо и му сложиш от балсама на Нивея да вида какво ще стане. Ефектът: страхотен. Просто толкова мека и лъскава козина до сега не бях виждала.

#110 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2010 - 01:13 PM

Аз понякога в изключителни случаи ползвам бебешки шампоан(покрай двете деца винаги имам)-джонсън,нивеа,мустела.Не съм имала проблеми
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#111 Потребителят е офлайн   elena94 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 March 2010 - 08:32 PM

Задължително ли е кучето (домашно, не-породисто,не за изложба) да се къпе със шампоан ? И защо казвате, че е вредно да се къпят със сапун? Когато кучето ми беше бебок вет-а каза да я къпя със катранен сапун, защото не вреди на кожата, а е малка за кучешки шампоани и оттогава само така я къпя. От скоро,обаче, й се появява пърхут след голямо къпане, но най- вероятно не изплаквам достатъчно...

#112 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 19 March 2010 - 11:04 PM

Цитат(elena94 @ Mar 19 2010, 07:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Задължително ли е кучето (домашно, не-породисто,не за изложба) да се къпе със шампоан ? И защо казвате, че е вредно да се къпят със сапун? Когато кучето ми беше бебок вет-а каза да я къпя със катранен сапун, защото не вреди на кожата, а е малка за кучешки шампоани и оттогава само така я къпя. От скоро,обаче, й се появява пърхут след голямо къпане, но най- вероятно не изплаквам достатъчно...

Всяко едно куче, независимо дали е породисто или не, има нужда от добра хигиена.

Сменете катранения сапун, ако къпете още с него. Чисти, но изсушава косъма и кожата и не трябва да се употребява редовно. Ако държите да го ползвате, ползвайте балсам след това.

Кучешки шампоан + балсам + хранителни добавки за козината и кожата.

Пърхута не зависи от изплакването.

#113 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 March 2010 - 12:19 PM

Цитат(Konan03 @ Sep 21 2009, 06:15 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Всичко зависо то порода и от козината. Ние къпем нашите диванета с па-па и сме доволни, само че за други кучета това може да е проблем. Има достъчно кучешки шампоани който имата такъв ефект, да съжалиш защо си го позлвал.
Всичко е индивидулано, както при човек, с един шампоан добре с друг не :)

#114 Потребителят е офлайн   yorkbg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2010 - 07:45 PM

Цитат(Face @ Mar 21 2010, 10:24 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Konan03 @ Sep 21 2009, 06:15 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Всичко зависо то порода и от козината. Ние къпем нашите диванета с па-па и сме доволни, само че за други кучета това може да е проблем. Има достъчно кучешки шампоани който имата такъв ефект, да съжалиш защо си го позлвал.
Всичко е индивидулано, както при човек, с един шампоан добре с друг не :)

Много точно казано - за всяко куче е добре да се избере шампоан, който най-добре въздейства на козината - без пърхутясване, оплитане или изсушаване. Добър избор според мен е козметиката на Крис Кристиансен - предлагат се както универсални шампоани и балсами, така и козметика за специални нужди - примерно за черна или бяла козина, по-суха или склонна към оплитане, по-къса, по-дълга и т.н. При това сравнена с човешката козметика е доста по-евтина, а ефекта е несравним.

#115 Потребителят е офлайн   Diabllo Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 12 May 2010 - 07:59 PM

!!!ВНИМАНИЕ!!!НИКОГА НИКОГА НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ШАМПОАНИ НА ЕЙВЪН ИЛИ ОРИФЛАЕЙМ!!!ВНИМАНИЕ!!!

#116 Потребителят е офлайн   LOVE KOKER Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Музика,фотография,готварство,биология и кокерии :)

Публикувано: 02 July 2010 - 05:25 PM

И аз къпя моя кокер с па-па и съм доволна. Шампоанът има много различни видове, които миришат много приятно и след баня и Тоби мирише много хубаво. Не съм забелязала да има пърхут, добре му се отразява шампоана.
User's Signature

Качена снимка Тоби и Петя

#117 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2010 - 10:53 PM

Здравейте, имаме смеска м/у мини пинчер,чихуа и кой знае какво още...Има къс косъм.Първо купихме шампоанза чувствителна кожа,но се появи пърхут.Пробвахме с шампоан за кучета със средно дълга козина с бадемово масло,но резултат имаше само първият път,после се появи пак пърхут.Пробвахме с още няколко кучешки шампоани.Не знам от къде купувате вие и колко струват,но тези които сме купили са от рода на 3-5 лева.Дайте идея с какво да го къпем,сега сменя козина и само да го погалиш обратно на косъма целият става в пърхут...Косъмът също е станал сух и без блясък,а го храним само с премиум клас храна,така че смятам че е от шампоана. :dh_188:

#118 Потребителят е офлайн   shifter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2010 - 08:53 AM

Първо, наличието на пърхут не винаги е сигнал за проблем с шампоана... Кучето трябва да се погледне от кожен специалист: има паразити, които не се "ловят" от нормалните противопаразитни средства (поне не от всички)и изглеждат точно като обилен пърхут; пърхут може да предизвика недостиг на определени витамини (например А), особено ако, както казвате, косъмът също е сух и без блясък; може да става дума за алергия... може да има и 101 причини още, въпреки че кучето се храни с висок клас храна. Лекарят може да ви предпише специален медицински шампоан, АКО пърхутът си е нормален пърхут, ако е (смуча си от пръстите) сух дерматит примерно или ако освен предложеното лечение и медицински шампоан ще помогне... Съществуват доста и различни варианти, според проблема.
Хм. Второ:
Отделно нищо не ви пречи да опитате да давате хранителни добавки, предназначени да подобрят състоянието на кожата и косъма: виакутан - той е на капсули, комбинация от масла, която върши чудеса (буквално), мегадерм - това е друг вид комбинация от масла, течна, на сашетчета, биотин - това е на хапчета, има на различни фирми, примерно петнил, биотин на Канина и т.н. Всичките тези се дават по-продължително време, но за около 15-20 дни може да се очаква видим резултат. Нищо не пречи и да се дават "натурални" продукти - например пчелен прашец (аз съм му голям фен, за пинчер/чихуа дозата е "на върха на чаена лъжичка"), пчелно млечице... рибено масло (за кучета или човешко, от аптеката)...
Не винаги САМО храната е достатъчна, за да поддържа кучето в идеална форма.
И, отделно, можете да пробвате съвсем бабешки рецепти за къпане - няма да навреди - ако приемем, че все пак чувствителната кожа на кученцето е фокусът на проблема. Примерно: вместо шампоан, кучето да се къпе с яйце.
И, естествено, можете да пробвате и по... как да го нарека, по-истински професионални шампоани. Да си го представим така: на щандовете в Била примерно има много шампоани, от супер-евтин на Арома да речем, до доста скъп на Гарние. Всичките те са МАСОВО ПРОИЗВОДСТВО непрофесионална козметика. Същото се отнася и за продаваните в зоомагазините шампоани за кучета. Повечето фризьори препоръчват (и продават) друг тип, професионална козметика, която я няма по магазините. Разликата между по-голямата част от масовите и по-голямата част от професионалните продукти е от небето до земята. Същото се отнася и за тези за кучета - професионалните линии имат по-различна цена, но дават и много, много по-различен резултат... Макар че повечето професионални кучешки неща се разреждат в голяма концентрация и, сметнато в обем, излизат по-евтино от тези по магазините... За пример: шампоан за 30 лв. (500 мл.) се разрежда 1:10 и от него излизат 5 литра, цената всъщност е 3 лв. за 500 мл. готов шампоан; магазински шампоан от 250 мл. струва примерно 7-8 лв... С какво тогава да си изкъпя кучето, мм? Вярно, последният съвет има съществен недостатък - за миниатюрно кученце тези 5 литра ще стигнат за цял живот, че и за още цяла банда подобни на размер зверчета, но...

#119 Потребителят е офлайн   Loveanimals Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 July 2010 - 02:03 PM

Имам малък опит,като стопанка на куче (4 год. НОК), но напълно съм съгласна с Diyana Char- колкото по- малко химикали,оцветители и ароматизатори в шампоана, толкова по-добре. Казваме- мирише чудесно,козината стана лъскава и блестяща а не се замисляме дали това е добре за животното. Да не забравяме,че и кучетата и котките имат много-по-силно обоняние от човешкото и на тях тая миризма може да не им допада. С хума и жълтък става страхотно,пробвайте. Иначе НОК а се е случвало да го къпя с много разреден ПА-ПА или Джосън бейби и обилно изплакване. Скоро пробвах да изкъпя моите сегашни домашни любимци - 2 котки с разреден Нивея че нямах друго подръка и въпреки обилното изплакване,въпреки че миришеха хубаво и козината им наистина стана мека и лъскава, после падна едно близане, не ти е работа...Ще се поинтересувам и за тези професионални шампоани да ги потърся във фризьорските салони за животни.

#120 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 06 July 2010 - 02:28 PM

Не съм много в час с тези неща, но знам че това е една много препоръчвана марка.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

• (8 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни