Dog.bg Форуми : Напада ни куче - как да реагираме?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (13 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Напада ни куче - как да реагираме? по време и след

#81 Потребителят е офлайн   Maari Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 May 2010 - 11:05 AM

Здравейте момичета,
имах 14г.питбулка която наскоро почина,имам и 2 дворни кучета едното е немска овчарка а другото неорентирана порода между булон и някакво ловно. Преди 4г.лятото всички вънка изведнъж овчарката скочи и захапа питката,тя съответно не се остави и стана бой. Добре че синът ми си беше в къщи да ги разтърве щото аз само тропах и крещях като луда.Нямаше причини за нападение и никой не разбра защо се случи. Овчарката я закара синът ми на лекар и имаше няколко шева,но нищо притеснително.На другия ден отивам да завържа овчарката в къщата и за да пусна питката, но тя ми правеше такива невинни физиономии че е болна и че я боли че аз се самозаблудих и реших че тъй като е легнала на сянка в страни на къщата няма да се видят.Пускам пити и вървя след нея,изведнъж се обръщам и гледам на метър от нас е овчалката а ушите и наострени в пълна бойна готовност.Бедна ви е фантазията какъв бой стана а аз по средата им и дърпам и крещя.Имаме камена стена облегнах се на нея и накрая се озовах на земята но пак между тях а роклята ми беше почти до вратът ми,лакти и колене в кръв но никой не ме ухапа а от камъните се нараних.
В къщи бях сама и от крясъците ми съседите дойдоха,събраха се 4 мъже но само един се усмеле да влезе. Имах до чешмата кофа с мръсна вода,пускаме фасовете там да си пръскам цветята против насекоми,съседа хвана кофата и я изсипа отгоре ни.Ето така ги разделихме.После ми каза когато се сбият кучета да се пръскат с вода и спират.
Имаме жилище и в друг град и се налага да ходя с питбулката,тя живее в къщи, та там е пълно с бездомни кучета. Веднъж ни заобиколиха 5 а аз взех да крещя и се наведах за камъни,това помага като хвърляш по тях но и сопа не е лошо да се носи така бягат.
Никога не съм си пускала кучето и да се възползвам от породата му,не е важно каква е порода а как е възпитано. Ей на на нас ни се петелчеше един пинчер и ако бях се подала на провокацията на стопанина му трябваше да си го гушка топло,но то не е виновно.
Толкова ли е трудно да сме по отговорни,ние си плащаме данъците а общините не правят нищо.Далеч съм от мисълта да се убиват бездомните кучета но къде отиват парите отпуснати по проекти и еко равновесие,какво правят фондациите.Парите отиват в дупка бездънна и от време на време се прави някоя кастрация.Защо ние данъкоплатците ще трябва със страх да разхождаме домашните си любимци,кое не е наред-май всичко!

#82 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 30 May 2010 - 04:22 PM

"Как се разтървават две кучета? Ако вашето се сбие с другото? Знам, че слабото им място е пред задните крака- хващаш и дръпваш... "

Samo жена може да го напише , знае ли как боли ??

На София дори тежкият живот е - лек ... какво да кажат селските кучета , и ние техните стопани селяните ?

Това е първата среща на починалото ми куче с овца .
Овцата за първи път видя пекинез , и гледа като селянин на паркинга на Карфур :ab_041:

Следващият момент овцата опита да удари кучето ми с копито , и тука се намесих аз
и не можах да снимам повече.

#83 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 30 May 2010 - 04:27 PM

И моето куче са го гонили овце... не една, ами цяло стадо, да видиш как дръпна изведнъж и ме чака на сто метра разстояние, но виж... все си мисля, че по- трудно бих се справила с друго куче, отколкото с овца. А и кучето ми по- лесно би се справило с овца (ако реши), отколкото с друго куче.
Това си е съвсем нормален въпрос, а снимката е... :ab_041: Овцата как гледа!

#84 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 30 May 2010 - 05:27 PM

emilvr,
съвета е съвсем на място - има случаи, когато е безполезно да се хваща кучето за задните лапи. Аз така преди години държах моят Риж за задните лапи, когато го нападна едно овчаро-нещо. Стопанина не знаеше какво да прави, и хванахме за задните лапи той неговият мъжки, аз моят. Кучета си висяха във въздуха, вкопчили се едно в друго без да им мине гениалната мисъл да отхлабят хватките. Идиотска гледка бяхме - събрахме тълпа край нас като че ли пари раздавахме. Само че за разликата от футбола или ремонта на кола съвети не ни даваха. Не се хваща точно за задните лапи с цел кучето да загуби равонвесие, а се хваща тънката кожа точно от към корема отстрани в прехода към задната лапа като се защипва яко. Относно т ова за тестиси важи при повечето мъжки, дори при кастратите. Но при женските - а битката между женските е по-жестока в повечето пъти, отколкото при мъжкари - работа не върши (ах, каква изненада!)
:-)))))))))))))
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#85 Потребителят е офлайн   John Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 30 May 2010 - 08:38 PM

Ако я,дръпнеш за опашката,кучо веднага се обръща инстинктивно.Това е моментът да го дръпнете.Рзбира се е желателно да има човек и от другата страна,защото може да стане сложно.
User's Signature

Няма лошо куче,има лош стопанин.

#86 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 30 May 2010 - 09:52 PM

Показване на мнениетоJohn, в 30 May 2010 - 08:43 PM, написа:

Ако я,дръпнеш за опашката,кучо веднага се обръща инстинктивно.Това е моментът да го дръпнете.Рзбира се е желателно да има човек и от другата страна,защото може да стане сложно.

Зависи от ситуацията и от кучето. Не е панацея, както не е панацея и вдигането за задните лапи или хващането за тестиси.

Също така зависи МНОГО от стопанина отсреща: ако е вменяем и може да чуе малкото съвети, които в момента на афект му го даваме, то изваждаме късмет. Ако е някой идиот, който седи и се кефи - не изваждаме късмет и включваме кубинките си в режим "екшън".

Аз съм извадила късмет само веднъж: ИЕО на моят наставник-полицай се намеси в калабълъка само веднъж и не реагира на "ФУ!" от страната на стопанина си. След което бе строен до стената като за разстрел. Това беше единствен вменяем и адекватен стопанин с правилно изградени отношения с кучето си, правилно реагирал в търкала, когото съм виждала. Всички останали или се кефиха или кудкудякаха.
А аз, за съжаление, съм виждала много търкали.
User's Signature

#87 Потребителят е офлайн   John Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 30 May 2010 - 09:55 PM

:rc_036: За съжаление е така
User's Signature

Няма лошо куче,има лош стопанин.

#88 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2010 - 05:43 PM

Тук помислих че е целесъобразно да разграничим понятията "напада" и "облайва".
В повечето случаи облайване с озъбване не означава задължителна атака. Кучето може би просто иска да прогони вас и любимеца ви като досадни натрапници. Често повечето хора бъркат елементарното облайване с истинската атака. Например зад оградата всяко куче лае та се къса. Имахме случка със Синьоезикият: вървим покрай склада до нас, има ограда, но към края й тя е съборена. Преди кучето в склада зад оградата ни облайваше жестоко и повечето майки се шашкаха "Мале че е злобно!". Вървя си аз с господина Крокодил, облайването на НОК-подобен ни съпровожда, изведнъж оградата СВЪРШВА. Лео е до коляното ми, но се обръща към съперника и казва "Хаааа сега де!". При което храбрият герой преглъща поредната си джавкаща псувня, връща се към изградената ограда и ... продължава облайването зад оградата, където се смята за защитен.

...Този момент е споменат и у Конрад Лоренц в книгата му "Човекът намира приятел".
Ако ви е любопитно - ще го преведа този откъс.

Та сега не за облайването, а за нападението... Е, същинска атака практически в повечето случаи няма ритуали, атакуващите го вършат мълчаливо. Всичките тези ритуални погледи очи-в-очи, обърнати козини по врата, зъбене, ръмжене си остават само ритуал. Повечето самоуверени и сигурни в силата си кучета нападат мълчаливо, без облайване и делово едно такова (обяснимо е, те знаят за какво са дошли). Само че такива кучета са малко. Повечето джавкачи по улиците се страхуват от нас повече отколкото ние от тях.

Ако виждате че две домашни кучета са обърнали козината и ръмжат един по друг, то отстъпете от кучето си няколко крачки назад, като дадете командата "Тук" или "Към мен" (ако ще и "люляк-розов" да им викате, не ме интересува), дайте командата на кучето да дойде към вас. Важи обаче само ако сте:
- обучавали кучето си на команди.
- стопанина отсреща прави същото.
User's Signature

#89 Потребителят е офлайн   pitbull95 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 June 2010 - 06:20 PM

На мен ми се е случвало да ме нападат по 10 кучета. Кучето ми хапе едно, пуска го и захапва друго.
И избягвам да срещам кучето ми с много домашни. Много са любопитни, а после стопаните реват. Аз й викам отдалече вържете си кучето, те ми викат то мойто не хапе - ми аз го казвам заради моето бе!

#90 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2010 - 06:23 PM

Показване на мнениетоpitbull95, в 02 June 2010 - 06:25 PM, написа:

На мен ми се е случвало да ме нападат по 10 кучета. Кучето ми хапе едно, пуска го и захапва друго.
И избягвам да срещам кучето ми с много домашни. Много са любопитни, а после стопаните реват. Аз й викам отдалече вържете си кучето, те ми викат то мойто не хапе - ми аз го казвам заради моето бе!

Вие сте набор 95? И разхождате питбула си САМ?
User's Signature

#91 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 02 June 2010 - 06:27 PM

Показване на мнениетоpitbull95, в 02 June 2010 - 06:25 PM, написа:

В този случай трябва да си водиш кучето с наморник, а не да казваш на другите да си вържат кучетата! Те са излезли за игра и забавление, а не да се пазат от разхождащи се (макар и на повод) и хапещи с безотговорни стопани!

#92 Потребителят е офлайн   pitbull95 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 June 2010 - 07:00 PM

Абе, хора, к'во ви става? К'во кат съм на 15? Немога да си извеждам кучето ли?! От малък съм с тези кучета и много добре и знам характера. Всеки път когато куче се доближи до моето го хващам за каишката и го дигам нагоре. Седял съм по 2-3 минути така, няма човек който да си върже кучето. Аз ли съм безотговорният ?!?!?!

Цитат

с безотговорни стопани!

Имало е случаи в които моето си седи съвсем кротко и някакви овчарки по 60-70 кила идват и нападат?
Така отговорните стопани като ги викат не идват. И к'во да правя, айде отговорете ми. Да го дигна ОК. Нямам проблеми 18 кила е моето. Но като почне да подскача в ръцете ми и да напада вече немога да го удържам.

#93 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2010 - 07:07 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 30 May 2010 - 09:57 PM, написа:

Зависи от ситуацията и от кучето. Не е панацея, както не е панацея и вдигането за задните лапи или хващането за тестиси.

Но това е нечувано жестоко , да дърпаш кучето , за .. там ( под кръста , и преди опашката :md_064: ) ?
Не бих станал куче на такава стопанка , освен ако ми плаща по 100лв/ден .
А и тогава вероятно на вторият ден , ше я нахапя , ше препикая навсякъде и ще избягам. :dog:

#94 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2010 - 07:23 PM

Тийнейджъра,слагаш намордник на кучето.Без "ама да вържат техните" ,без "ма те такова"...Слагаш и толкоз.
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#95 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2010 - 07:28 PM

Показване на мнениетоpitbull95, в 02 June 2010 - 07:05 PM, написа:

Абе, хора, к'во ви става? К'во кат съм на 15? Немога да си извеждам кучето ли?! От малък съм с тези кучета и много добре и знам характера. Всеки път когато куче се доближи до моето го хващам за каишката и го дигам нагоре. Седял съм по 2-3 минути така, няма човек който да си върже кучето. Аз ли съм безотговорният ?!?!?!

Цитат

с безотговорни стопани!

Имало е случаи в които моето си седи съвсем кротко и някакви овчарки по 60-70 кила идват и нападат?
Така отговорните стопани като ги викат не идват. И к'во да правя, айде отговорете ми. Да го дигна ОК. Нямам проблеми 18 кила е моето. Но като почне да подскача в ръцете ми и да напада вече немога да го удържам.

Дете,
как така родителите ти са ти дали в рецете питбул? РОДИТЕЛИТЕ ти къде са? В моя район няма нито един идиот-тийн с аст или питбуло-подобно. Явно край нас родителите са по-отговорни. Или просто ти се фукаш.
Няма по-опасна комбинация от пубер и питбул.
User's Signature

#96 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2010 - 07:30 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 02 June 2010 - 07:12 PM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 30 May 2010 - 09:57 PM, написа:

Но това е нечувано жестоко , да дърпаш кучето , за .. там ( под кръста , и преди опашката :md_064: ) ?
Не бих станал куче на такава стопанка , освен ако ми плаща по 100лв/ден .
А и тогава вероятно на вторият ден , ше я нахапя , ше препикая навсякъде и ще избягам. :dog:

Споко, баце-враца, аз тебе не бих те взела и за куче))))Свободно на ремък, новобранецо))))
User's Signature

#97 Потребителят е офлайн   pitbull95 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 June 2010 - 07:42 PM

Показване на мнениетоkitana, в 02 June 2010 - 07:28 PM, написа:

Тийнейджъра,слагаш намордник на кучето.Без "ама да вържат техните" ,без "ма те такова"...Слагаш и толкоз.

И кат другото тръгне да хапе аз седя и гледам, а?

#98 Потребителят е офлайн   lilly5 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 June 2010 - 07:46 PM

Аз май повиках дявола, като се зачетох тук. Снощи се връщах от кучешката градина в центъра на Пловдив, когато провряла се през оградата агресивна мъжка немска овчарка нападна, интересно защо , женското ми куче, тя така се дръпна, че скъса карабинката и ужасно се стресира. Добре, че се спря и се върна, преди да изскочи на много оживена улица.
Аз глупаво стоях с развяващ се повод в дясната ръка, а с лявата, оперирана и бинтована, стисках мъжкото си куче. Слава Богу, и двете се отървахме само с уплаха, не беше нахапана. Но отново се замислих, как да спася кучето си в такава ситуация.
Много съм разпитвала за ефективно средство за защита, за да не излизам с кучето си на разходка като на война. От една година извън градската градина ходя с лютив спрей, който поне ми дава малко спокойствие, но реално очаквам да напръскам себе си. Много се надявах на кучегона, но той би подействал и на моето куче, поне така ми обясниха. Моля тези от вас, които в опасна ситуация са изпробвали кучегон, да споделят впечатленията си.
Желая на всички спокойни разходки!
User's Signature

Кучето е единственото същество, което обича теб повече, отколкото себе си.

#99 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2010 - 07:48 PM

Показване на мнениетоpitbull95, в 02 June 2010 - 07:47 PM, написа:

Показване на мнениетоkitana, в 02 June 2010 - 07:28 PM, написа:

И кат другото тръгне да хапе аз седя и гледам, а?

тийнейджър с куче, предразположено към побой и към нападането, няма работа на разходка, и твоите родители би трябвало да го знаят. Ако не го знаят - пускат те с кучето ти навън и от там става беля. Дете, аз имам куче-побойник и син тинейджър. Не бих изложила на риск нито детето си, нито кучето ми.
User's Signature

#100 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2010 - 08:25 PM

Споко, баце-враца, аз тебе не бих те взела и за куче))))Свободно на ремък, новобранецо))))

:hb_027: :fc_026:

• (13 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема