Dog.bg Форуми : Напада ни куче - как да реагираме?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (13 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Напада ни куче - как да реагираме? по време и след

#121 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 June 2010 - 04:32 PM

Колкото и да е възпитано , предпочитам питбул , дого , ротвайлер и сие да имат намордници.
User's Signature

Качена снимка

#122 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2010 - 05:03 PM

plamenko,аз пък предпочитам като водя 4-ри годишната си дъщеря на разходка в южния парк ВСИЧКИ кучета да са на повод,както е по закон.И собствениците им да чистят след тях.Защото от изброените от теб породи почти не срещам пуснати,но свободно шматкащи се и с...щи хъскита ,като твоето,с лопата да ги ринеш.

#123 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 03 June 2010 - 05:05 PM

Показване на мнениетоplamenko, в 03 June 2010 - 04:37 PM, написа:

Колкото и да е възпитано , предпочитам питбул , дого , ротвайлер и сие да имат намордници.

ВСЯКО едно куче, склонно да се бие трябва да е с намордник, както е в случая с моят чау.
Стопанин на всяко едно такова куче трябва:
1. да избягва конфликтни ситуации.
2. да има нужната екипировка под ръка (намордник, душач - това не е аксесуар все пак, а е екипировка)
3. да знае как да действа поведенчески (по-нагоре Грахче го описа добре, особено относно самоувереност)
4. да е готов адекватно, нормално, любезно да се държи със нападащите го стопани на евентуално заплашени кучета:
"Моето хапе - ще сваля намордника" или "Моята е разгонена!" на повечето други стопани им говори нещо.
ТРЯБВА да се разбираме с отсрещния стопанин, няма друг начин, просто няма. На стопаните на хино-подобни само веднъж им зададох въпроса:"Защо не си удържате вашите нахалитети? Защо им се кефите колко са смели тези дребсита? Ами ако веднъж кучето ми с метален намордник ги клъвне в главата или по гърба? Не ви ли е жал за любимците си? Дай Боже да оцелеят, не ви ли е жал за джоба ви, колко пари ще дадете по лекари... Мен няма да можете да ме осъдите - все още закон срещу метален намордник няма".
В повечето случаи разговор (не разправия, а добронамерен разговор) със стопаните помага.

Всичко е въпрос на преговори и самоконтрол.

Относно хъскита мога да кажа че тези дружелюбни вълшебни кучета, които най-сладурско "говорят" с виковете "А-аааа-уу-оу" са в състояние да уплашат случаен минувач който НЕ Е кучкар. Кучето се хвърля с предните лапи да го почешат зад ухото, да го нацелуват и да оближе човека един вид. Повечето хора не я разбират тази "закачка", а я отчитат като заплаха. И са прави, извенете, вървя си аз с букета и подаръците на гости и изведнъж върху светлият ми шлифер нечие невъзпитано куче слага предните лапи, като същевремено ми къса и чорапогащника с драскане. Голлллляяяяям кеф, няма що. Айде, аз като кучкарка мога да разбера правилно подобно поведение, но другите живеещи в града не са длъжни да го правят. И те го разбират като нападение - то е неприятно да ти сложи мръсните лапи с многото песни на гърдите непознато куче, при условие че изобщо не обичаш кучета.

Така че за повечето градски легенди са отговорни стопаните на невъзпитани кучета, и мнението "мъ то хъски и то не хапе" за случаен минувач не важи.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#124 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 03 June 2010 - 07:21 PM

Това за намордниците изобщо нямаше да е нужно ако всеки си водеше песа на каишка.Именно заради тая тъпотия рот,НОК били опасни сега и хъски и чау влизащи в средни ще трябва да са с намордник.Тук в Англия в момента е забранено разхождането на кучета без повод само на няколко места.Вчера се разминахме с овчарка без повод а нашите познати има3 3 бордър териери и те без повод бяхме на разходка.И хората не истерясват като видят куче без каишка напротив радват се.Веднъж ми се случи с рот на каишка да искам да го мачкам хората ми казаха най-учтиво че не обича и толкова и си го държаха на каишка.Моето куче също напада най-често когато към него се приближат свободно движещи се екземпляри.Предупреждавам стопаните да си повикат кучето,но когато те са на 500м от кучето си пък то (кучето) има тапи в уите какво правим.После кой е виновен ако моето ухапе? Аз дето кучето ми е на повод или да му сложа намордник че ако ни връхлети куче да не може да се защити?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#125 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 03 June 2010 - 07:32 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 03 June 2010 - 07:26 PM, написа:

Това за намордниците изобщо нямаше да е нужно ако всеки си водеше песа на каишка.Именно заради тая тъпотия рот,НОК били опасни сега и хъски и чау влизащи в средни ще трябва да са с намордник.Тук в Англия в момента е забранено разхождането на кучета без повод само на няколко места.Вчера се разминахме с овчарка без повод а нашите познати има3 3 бордър териери и те без повод бяхме на разходка.И хората не истерясват като видят куче без каишка напротив радват се.Веднъж ми се случи с рот на каишка да искам да го мачкам хората ми казаха най-учтиво че не обича и толкова и си го държаха на каишка.Моето куче също напада най-често когато към него се приближат свободно движещи се екземпляри.Предупреждавам стопаните да си повикат кучето,но когато те са на 500м от кучето си пък то (кучето) има тапи в уите какво правим.После кой е виновен ако моето ухапе? Аз дето кучето ми е на повод или да му сложа намордник че ако ни връхлети куче да не може да се защити?

Страхотна заблуда. Наистина ли мислиш че две кучета на каишка не могат да нападнат едно друго?

Или че едно истерично несигурно в себе си куче на повод, но без намордник не може да нападне минувачка, защото е стресирана от развялите си й поли?
Стопаните са за бой в случая, но това не променя ситуацията.

Ние тук повече говорим как да защитим КУЧЕТО си ако някой ни напада. А представете си колко хора нямат куче и са нападани.
User's Signature

#126 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 03 June 2010 - 07:36 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 03 June 2010 - 05:10 PM, написа:

[quote name='plamenko' date='03 June 2010 - 04:37 PM' timestamp='1275575532' post='82684 На стопаните на хино-подобни само веднъж им зададох въпроса:"Защо не си удържате вашите нахалитети? Защо им се кефите колко са смели тези дребсита? Ами ако веднъж кучето ми с метален намордник ги клъвне в главата или по гърба? Не ви ли е жал за любимците си?

Ай сиктир - " хиноподобни " - това е обида и за пекинезите !
Дребни сме , но сме мн. полово активни !

а тия вашите Чау , като изглеждат типично ГМО?
Ами има едни наистина хиеноподобни ? :ab_041:Поради киноложката си култура нама да кажа кои .

#127 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2010 - 07:40 PM

Тхахахаха:-))))))))))))))))))
Добре че ви харесваме с моето Лъвско Сърце:-))))))))))Иначе ще ми го изядете момчето, ей:-)))

Добре, баце, ще си ги мерим на породите:-)))

Шегата на страна, но съм повече от сигурна че ако ние с теб се засечем в реала с кучетата то ще се разминем приятелски:-))))
User's Signature

#128 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 03 June 2010 - 07:46 PM

:beer: :ab_041:

#129 Потребителят е офлайн   John Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 June 2010 - 08:17 PM

Бреей,все повече пътуваме към Сийзър Милан :md_064:
User's Signature

Няма лошо куче,има лош стопанин.

#130 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2010 - 08:20 PM

Показване на мнениетоmikivt, в 03 June 2010 - 05:08 PM, написа:

plamenko,аз пък предпочитам като водя 4-ри годишната си дъщеря на разходка в южния парк ВСИЧКИ кучета да са на повод,както е по закон.И собствениците им да чистят след тях.Защото от изброените от теб породи почти не срещам пуснати,но свободно шматкащи се и с...щи хъскита ,като твоето,с лопата да ги ринеш.

Моето също го пускам,но излизам след 19:00 и преди 9:30.А и го пускам , защото съм сигурен ,че няма как да ухапе някой , в квартала всички го знаят и му се радват.
Много често и не го пускам , защото децата не гледат сънчо и лятото стоят до към 9 часа.Тогава трябва да се разхождаме.... няма начин.
User's Signature

Качена снимка

#131 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2010 - 08:31 PM

Показване на мнениетоJohn, в 03 June 2010 - 08:22 PM, написа:

Все по-добре от "мицуловщина".
User's Signature

#132 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2010 - 08:45 PM

Фурия , моето правеше така , докато беше на 4-5-6 месеца , след това го отказах от този вреден навик да скача да се радва на всички , сега му давам да се лигави само , ако човека от среща пръв започне да го закача, в противен случай му размахва опашка и го подминава.
И може ли един въпрос , защо след като може да направи големи поразии металния наморник , защо не го смениш с друг?
User's Signature

Качена снимка

#133 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2010 - 09:02 PM

Показване на мнениетоplamenko, в 03 June 2010 - 08:50 PM, написа:

Фурия , моето правеше така , докато беше на 4-5-6 месеца , след това го отказах от този вреден навик да скача да се радва на всички , сега му давам да се лигави само , ако човека от среща пръв започне да го закача, в противен случай му размахва опашка и го подминава.
И може ли един въпрос , защо след като може да направи големи поразии металния наморник , защо не го смениш с друг?

Кой каза че не съм го сменила? Чети темата внимателно))))))))))
User's Signature

#134 Потребителят е офлайн   Katt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 June 2010 - 09:08 PM

ВСЯКО едно куче, склонно да се бие трябва да е с намордник, както е в случая с моят чау.
2. да има нужната екипировка под ръка (намордник, душач - това не е аксесуар все пак, а е екипировка)
3. да знае как да действа поведенчески (по-нагоре Грахче го описа добре, особено относно самоувереност)
4. да е готов адекватно, нормално, любезно да се държи със нападащите го стопани на евентуално заплашени кучета:
"Моето хапе - ще сваля намордника" или "Моята е разгонена!" на повечето други стопани им говори нещо.
ТРЯБВА да се разбираме с отсрещния стопанин, няма друг начин, просто няма. На стопаните на хино-подобни само веднъж им зададох въпроса:"Защо не си удържате вашите нахалитети? Защо им се кефите колко са смели тези дребсита? Ами ако веднъж кучето ми с метален намордник ги клъвне в главата или по гърба? Не ви ли е жал за любимците си? Дай Боже да оцелеят, не ви ли е жал за джоба ви, колко пари ще дадете по лекари... Мен няма да можете да ме осъдите - все още закон срещу метален намордник няма".
В повечето случаи разговор (не разправия, а добронамерен разговор) със стопаните помага.

Относно хъскита мога да кажа че тези дружелюбни вълшебни кучета, които най-сладурско "говорят" с виковете "А-аааа-уу-оу" са в състояние да уплашат случаен минувач който НЕ Е кучкар. Кучето се хвърля с предните лапи да го почешат зад ухото, да го нацелуват и да оближе човека един вид. Повечето хора не я разбират тази "закачка", а я отчитат като заплаха. И са прави, извенете, вървя си аз с букета и подаръците на гости и изведнъж върху светлият ми шлифер нечие невъзпитано куче слага предните лапи, като същевремено ми къса и чорапогащника с драскане. Голлллляяяяям кеф, няма що. Айде, аз като кучкарка мога да разбера правилно подобно поведение, но другите живеещи в града не са длъжни да го правят. И те го разбират като нападение - то е неприятно да ти сложи мръсните лапи с многото песни на гърдите непознато куче, при условие че изобщо не обичаш кучета.

Така че за повечето градски легенди са отговорни стопаните на невъзпитани кучета, и мнението "мъ то хъски и то не хапе" за случаен минувач не важи.

Ама аз моето нахалитетче си го удържам.Съзрем ли в даличината друго куче я връзвам на повод.Ама разбира се не всички стопани правят така.Писала съм в друга тема за него-свободно разхождащ се дратхар чиито стопанин никога не е при него.Моето куче на повод,аз с кисийка в ръка за акитата а Арчу си цвъка на зелената полянка и търчи към нас с пълна скорост,при което моята се озъбва и разлайва.Вдигам я а Арчу скача по нас.Какво да правя?Да сложа намордник ли?Да не минаваме от там?Да не се разхождаме изобщо?
mikivt ние не се разхождаме в паркове(случва се,но много рядко) и винаги чистя след нея.А какви деца са ни се лепвали.По досадни и от кърлежи.Вървят след нас,дърпат повода на кучето и викат:Искам да го разхождаммммм!,пъхат трева в устата на кучето а когато малката се озъби започват да пищят:Мамооо!Майките ме поглеждат смразяващо от пейката макар,че казах на детето,че кучето е лошо.Е сори,ма стига обвинявахте кучетата
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#135 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2010 - 09:10 PM

Показване на мнениетоKatt, в 03 June 2010 - 09:13 PM, написа:

Ама аз моето нахалитетче си го удържам.Съзрем ли в даличината друго куче я връзвам на повод.Ама разбира се не всички стопани правят така.Писала съм в друга тема за него-свободно разхождащ се дратхар чиито стопанин никога не е при него.Моето куче на повод,аз с кисийка в ръка за акитата а Арчу си цвъка на зелената полянка и търчи към нас с пълна скорост,при което моята се озъбва и разлайва.Вдигам я а Арчу скача по нас.Какво да правя?Да сложа намордник ли?Да не минаваме от там?Да не се разхождаме изобщо?
mikivt ние не се разхождаме в паркове(случва се,но много рядко) и винаги чистя след нея.А какви деца са ни се лепвали.По досадни и от кърлежи.Вървят след нас,дърпат повода на кучето и викат:Искам да го разхождаммммм!,пъхат трева в устата на кучето а когато малката се озъби започват да пищят:Мамооо!Майките ме поглеждат смразяващо от пейката макар,че казах на детето,че кучето е лошо.Е сори,ма стига обвинявахте кучетата

Темата не е за безотговорни родители, които пускат теб или онзи пубер с пита да разхождат кучетата самИ. Сори. Проблема е в киноложката култура на родителите ви. Или липса на такава. Дете и куче са двойно беззащитни навън, КАК така вашите родители не го проумяват?
User's Signature

#136 Потребителят е офлайн   Katt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 June 2010 - 09:16 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 03 June 2010 - 09:15 PM, написа:

Показване на мнениетоKatt, в 03 June 2010 - 09:13 PM, написа:

Темата не е за безотговорни родители, които пускат теб или онзи пубер с пита да разхождат кучетата самИ. Сори. Проблема е в киноложката култура на родителите ви. Или липса на такава. Дете и куче са двойно беззащитни навън, КАК така вашите родители не го проумяват?

Извинете,но родителите ми добре са преценили и са ми взели куче от малка порода за да мога аз да се справям с него.Незнам защо сте решили,че аз не мога да разхождам кучето си сама.Ъъъ?Ако имате предвит,че деца НЕ трябва да разхождат кучета,аз не съм съгласна(имам предвит деца над 10 години.).
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#137 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2010 - 09:21 PM

Katt,
И те са решили че след като са ви подарили нещо декоративно и дребно вие няма да имате проблем???????????
Самите вашите мнения в тази тема опровергават подобна теза.

Не, не се подарява куче на дете, което ще е хвърлено на грижите му. За да не пишат тук деца с нападнати любимци, които не знаят как да реагират и какво да правят. И това е изцяло отгтоворността на родителите.
Купиха на момиченце йорк/кокер, купиха на момченце питбул/шар пей и ае... Браво.
User's Signature

#138 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 June 2010 - 09:27 PM

Показване на мнениетоJohn, в 03 June 2010 - 07:22 PM, написа:

Склонна съм да вярвам, че Сийзър Милан би се справил с всяко нашенско куче с проблемно поведение, но се обзалагам, че даже Повелителят на кучетата ще удари на камък, ако реши да образова нашенския "кучестопанин" в отговорно поведение и особено ако реши да го убеждава, че е не пожелателно, а наложително да се научи да контролира поведението на кучето си, а не да оставя инстинктите му да го управляват.

Цитат

Неможеш да вървиш срешу породата. Питбула е направен да АТАКУВА себеподобните си. Колкото и внимание да му обръщаш, нищо неможеш да направиш срещу това, особено ако е от добри родители (шампиони), както в моя случей.

За жалост не само неуки тинейджери, но и хора отдавна забравили за младежките си пъпки, мислят така - и си взимат точно такива кучета. Безпределно ясно е, че е въпрос на време да се случи "случка" - я с куче, я - не дай боже! с човек, с дете...
И стопанинът няма да е виновен, разбира се - то кучето си е такова, какво да го прави?:md_064:

Не мисля, че при такъв масово ширещ се начин на мислене нещо ще се промени след приемане на нови "кухи" наредби за задължителни вериги, намордници, строги нашийници и пр. атрибути за "звероукротяване", още по-малко - на недомислени забрани на породи.
Ако стопанинът "шари" яко от джоба си глоби по "бързото производство" за всеки нахапан от кучето му - човек или друго куче - то сам той ще търси нашенски "Сийзър Милан" да му помогне да се справи с кучето си, а междувременно доброволно ще си го обезопаси с повод, намордник и всичко останало.

Само че, за жалост, това при нас скоро няма да стане - не и докато съдиите си строят хотелчета в Приморско, а за убийство на дете на пешеходна пътека на шофьора се полагат 2 год. условно...

#139 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2010 - 09:39 PM

Браво rimela!! Точно така е.
Кучетата не са лоши , просто според мен трябва да се измисли нещо , с което такива кучета да не попадат в ръцете на случайни хора(разбирайте деца , пияници , възрастни хора и т.н. , ако трябва по досиетата да ги гледат и при престъпници също да не попадат).
User's Signature

Качена снимка

#140 Потребителят е офлайн   Katt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 June 2010 - 09:45 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 03 June 2010 - 09:26 PM, написа:

Katt,
И те са решили че след като са ви подарили нещо декоративно и дребно вие няма да имате проблем???????????
Самите вашите мнения в тази тема опровергават подобна теза.

Не, не се подарява куче на дете, което ще е хвърлено на грижите му. За да не пишат тук деца с нападнати любимци, които не знаят как да реагират и какво да правят. И това е изцяло отгтоворността на родителите.
Купиха на момиченце йорк/кокер, купиха на момченце питбул/шар пей и ае... Браво.

Не сте права.Кучето ми е подарено-да,от родителите ми-да,защото много исках куче-да.Но те не са ми купили куче за да млъкна и не са ми хвърлили цялата отговорност на мен.Кучето е член на нашето семейство.Родителите ми плащат всички нужни неща за него и възпитават а аз го разхождам.Мисля,че няма проблем да я разхождам в квартала сама,след като родителите ми работят и добре познават кварталът си.На други места съм задължително с някой от тях.Мисля,че знам как да реагирам в опасни моменти.Не искам да споря,защото имам добро мнение за вас.Както виждам и Вие имате деца и смята,че поне веднъж те са разхождали кучето ви,нали?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

• (13 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема