Dog.bg Форуми : Напада ни куче - как да реагираме?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (13 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Напада ни куче - как да реагираме? по време и след

#21 Потребителят е офлайн   Грахче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 May 2010 - 10:52 AM

атаката е най-добрата защита. И то преди да се е стигнало до сблъсък.
User's Signature

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.
Качена снимка

#22 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 25 May 2010 - 10:55 AM

Показване на мнениетоГрахче, в 25 May 2010 - 10:57 AM, написа:

Атаката е най-добрата защита. И то преди да се е стигнало до сблъсък.

Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   minkmink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 May 2010 - 11:02 AM

Показване на мнениетоmilena_ddd, в 24 May 2010 - 08:42 PM, написа:

Нас ни нападна НОК преди седмица, домашна. За наш "късмет" бяхме в една глуха уличка от където почти не минават хора и коли, т.е. нямаще кой да ни помогне.

Предварително се извинявам за намесата Качена снимка Тази немска овчарка около ВМИ ли ви надана (видях,че сте от Пловдив )Ако е тя - също е нападала моя приятелка с цвергшнауцера и ,тя беше бременна в 7 месец на разходка с мажи си .Последстията бяха ужасяващи тя и кучето нахапани ,а мъжа и с посинени ръце (от юмруците нанесени върху НОКа )лКучето е още в шок,още се стресирва при на-малкия шум .При нас е имало опити за нападения ,но веднага съм я вдигала нагоре и сме се отървавали с едно ръмжене Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   milena_ddd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2010 - 12:08 PM

Показване на мнениетоminkmink, в 25 May 2010 - 09:07 AM, написа:

Показване на мнениетоmilena_ddd, в 24 May 2010 - 08:42 PM, написа:

Нас ни нападна НОК преди седмица, домашна. За наш "късмет" бяхме в една глуха уличка от където почти не минават хора и коли, т.е. нямаще кой да ни помогне.

Предварително се извинявам за намесата Качена снимка Тази немска овчарка около ВМИ ли ви надана (видях,че сте от Пловдив )Ако е тя - също е нападала моя приятелка с цвергшнауцера и ,тя беше бременна в 7 месец на разходка с мажи си .Последстията бяха ужасяващи тя и кучето нахапани ,а мъжа и с посинени ръце (от юмруците нанесени върху НОКа )лКучето е още в шок,още се стресирва при на-малкия шум .При нас е имало опити за нападения ,но веднага съм я вдигала нагоре и сме се отървавали с едно ръмжене Качена снимка

Не, в една от пресечките до бул. Никола Вапцаров :md_064:
User's Signature

Качена снимка

#25 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:жУвотни

Публикувано: 26 May 2010 - 02:10 PM

[quote name='milena_ddd' date='25 May 2010 - 12:13 PM' timestamp='1274782082' post='821654']
Ох като чета само и ме побиват тръпки. Как хладнокръвно си реагирала само! Браво. Опазила си Лъки точно като мама орлица. Аз щях да се на**** от страх.
User's Signature

Качена снимка

"you cannot change the world by saving one animal, but for that one animal...you can change the world."

"Имаме земя, имаме вода... и си правим кал."

#26 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 26 May 2010 - 06:26 PM

Китана, тази палка е особено опасна. И може дори да убие - чупи кости като че ли са перца. Аз не бих използвала подобно нещо дори срещу нападащо ме животно, а са ме нападали достатъчно пъти.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#27 Потребителят е офлайн   Lora23 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2010 - 12:06 AM

И аз съм в непрестанен стрес по улиците.Изобщо няма да ми мигне окото да използвам палката .... щом е дръзнало да ме нападне как пък не ще си стоя да ме обезобрази едва ли не.Движа тези дни постоянно с камък в едната си ръка и с очи на четири.Само като видя бездомник и направо изпадам в някакво странно състояние на изпотяване на ръката и щом залае съм в готовност да го центрирам :flagbg:.Утре ще търся в зоомагазините кучегон пък да видим , може и за палка да попитам. Аз откакто имам куче и го разхождам ... добих страхова невроза е ще ме извиняват глутниците ама за да жаля тях няма да си развалям здраве и психика.
User's Signature

Качена снимка

#28 Потребителят е офлайн   Spikes Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2010 - 12:54 AM

За жалост, агресивните кучета напоследък са доста често срещани.
Аз имам средно по размер куче, което ако нападнат, си мисля, че няма да може да се защити(просто защото е глупак:Д), та едва ли, ако беше дребна порода.
И аз не бих оставил кученцето ми от дребна порода на земята, каквото и да става! :ea_103:

#29 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2010 - 08:24 AM

Показване на мнениетоblueocean, в 26 May 2010 - 04:31 PM, написа:

Китана, тази палка е особено опасна. И може дори да убие - чупи кости като че ли са перца. Аз не бих използвала подобно нещо дори срещу нападащо ме животно, а са ме нападали достатъчно пъти.

Знам,че е опасна.Но,хм,малко ми е странно да пиша за това,защото за мен да се колебая дали да се защитя поради щото ще направя нещо на нападателя е най-малкото глупаво. Защо го казвам?Както споменах,тази палка едва ли ще се налага да я използвам срещу бездомниците.В 95 % от случаите те вдигат повече аларма ,пробвайки си късмета и биха се изплашили само от разтварянето й .
Но........кажи как да се защитя срещу малоумниците с едри домашни кучета?Има един идиот в квартала ,който има известни амбиции да направи ротвайлера си квартален шампион .По време на разходка като срещне по-едро куче и оставя рот-а му да се надъхва ,да лае,да ръмжи,да се опъва и само някаква малка свян от белия ден и преминаващите хора го възпрепятства да пусне кучето от повода.

А и аз не разхождам само куче.Аз разхождам и дете.Малко такова-около 15 кила с мокри гащи,на височина няма и метър...Така че ако тръгне някое куче в сериозно нападение,едва ли ще се замисля дали ще му счупя нещо или не.Но ако мислиш,че мен това не ме притеснява,грешиш.Много ми се иска да не се налагаше да мисля за такива неща,но ,уви.

Има едно питбулоподобно,което разхожда блондинка - когато отивахме до магазина с детето ,подтичвайки(малката се забавлява) между блоковете, кучето се хвърли напред към хлапето.Разстоянието -между нас и кучето нямаше 2 метра.И добре,че беше повода да го спре.Сега,да не почваме полемики от сорта на "ама то може да е полюбопитсвало,да е искало да си поиграе".Гледаме кучета от 20 години,мога да различа кога едно куче скача да си играе,и кога иска да скочи върху теб с ясна цел.
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#30 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:История,литература,животни и природа

Публикувано: 27 May 2010 - 11:49 AM

Китана,да не живеем в един квартал! При нас има подобен проблем.Весел и жизнерадостен ротвайлер,упорито иска да играе с дребните породи.Държа си болонката в ръце и тя/женска е/ скача в опити да ми я измъкне.Тя/болонката/ пищи,той се радва.Стопанинът ме убеждава че не била опасна,само искала да си играе.Завчера се опита да си поиграе и с друго мъниче,то пищи,тя го търкаля по земята.Собственикът и започна да се мъчи да я отведе,но сложна история.Побойници!

#31 Потребителят е офлайн   Thrashler Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 May 2010 - 01:48 PM

Искам да попитам кучегоните вършат ли работа? Някой ползвал ли го е досега?

#32 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2010 - 02:21 PM

Показване на мнениетоTи Джей, в 27 May 2010 - 09:54 AM, написа:

Китана,да не живеем в един квартал! При нас има подобен проблем.Весел и жизнерадостен ротвайлер,упорито иска да играе с дребните породи.Държа си болонката в ръце и тя/женска е/ скача в опити да ми я измъкне.Тя/болонката/ пищи,той се радва.Стопанинът ме убеждава че не била опасна,само искала да си играе.Завчера се опита да си поиграе и с друго мъниче,то пищи,тя го търкаля по земята.Собственикът и започна да се мъчи да я отведе,но сложна история.Побойници!

Ако съм разбрала правилно -ротвайлерка,която си играе грубо ,разхождаща тъп стопанин?Не,това ,за което говоря аз е ротвайлер,мъжки,с добре развита,поощрявана агресия към едри/дребни четирикраки(за двукраки не съм сигурна).Ако болонката беше докопана от него,нямаше да оцелее.

Кучегонът ,според мен,е несигурна работа.А и нали и ти водиш куче...
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#33 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2010 - 02:28 PM

Това чудо "кучегон" е една джадажа с утразвук или се бъркам?
Ако е това,няма ли да шашне и моето куче :tb_195:

#34 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2010 - 02:31 PM

Лола,да,джаджа с ултразвук.Това имах предвид-че може да се подплаши и собственото куче.
Имаше един случай,май в бг мама беше.Една жена беше писала,че кучегона е даже опасен.Нейното дете,или това на нейна позната,го е използвало.Кучето,срещу което е бил насочен,не само,че не се подплашило,но се раздразнило още повече .
User's Signature

#35 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2010 - 02:42 PM

Показване на мнениетоkitana, в 27 May 2010 - 12:36 PM, написа:

Лола,да,джаджа с ултразвук.Това имах предвид-че може да се подплаши и собственото куче.

:ba_025:

Незнам защо,но като чуя думата "ултразвук" си представям тези кучешките свирки.И ми изниква картинката как насочвам този кучегон и вместо да избяга кучето идват всички глутници от квартала.

#36 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:История,литература,животни и природа

Публикувано: 27 May 2010 - 03:03 PM

Правилно си разбрала,Китана :ba_025: ротвайлерка,която води тъп стопанин! Не той нея,а тя него.Тя си тича свободно,скача по хората,пуска си лигите по дрехите им,а ако не и позволиш да си играе с кучето ти,и го вдигнеш на ръце,упорито се мъчи да го свали от теб.И това всичко под разнежения поглед на стопанина и.

#37 Потребителят е офлайн   Thrashler Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 May 2010 - 04:53 PM

Показване на мнениетоЛола, в 27 May 2010 - 01:33 PM, написа:

Това чудо "кучегон" е една джадажа с утразвук или се бъркам?
Ако е това,няма ли да шашне и моето куче :tb_195:

Влезнах в един сайт и ето какво прочетох за една определина марка кучегон :

"Може да служи за защита на Вашия домашен любимец от други кучета при разходка." - така е, защото устройството издава ултразвук само към посоката, в която сте го насочили.

За случая, който описа kitana пише следното :

"Не използвайте кучегона без причина срещу кучета, които с нищо не Ви пречат или застрашават. Безпричинното третиране може да предизвика агресивност или непредвидима реакция в поведението на кучето. "

Друго важно нещо което пише и трябва да се знае :

"Реакцията при въздействие с кучегона е различна - кучето може да продължи да лае от разстояние, да избяга или просто да преустанови агресивността си. "

Затова и се чуда дали е достатъчно надеждно.

#38 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2010 - 05:51 PM

Нещо стана,но не разбрах какво.
Извинявам се още един път. :unsure:
User's Signature

Качена снимка

'He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours,
faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.'

#39 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2010 - 05:54 PM

Пуснах коментара още един път. :rc_036:
Моля модератора да изтрие ненужните коментари. :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

'He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours,
faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.'

#40 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2010 - 05:56 PM

В моя малък град няма много бездомни кучета и следователно не съм имал проблеми с тях,но съм сигурен,че в повечето случаи ви трябват здрави нерви и един крак с друг здраво стъпил на земята такъв. :ba_025:
Не може толерирам хора,които само като се задам и си вдигат "кученцета" на ръце и се обръщат с гръб,а техните така наречени любимци се пеняват в ръцете им! :eg_033: Хем ми е смешно,хем ми е жал за кучетата,че са им създават всякакви поведенчески проблеми.
User's Signature

Качена снимка

• (13 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни