Напада ни куче - как да реагираме? по време и след
Публикувано: 25 May 2010 - 11:02 AM
milena_ddd, в 24 May 2010 - 08:42 PM, написа:
Предварително се извинявам за намесата

Публикувано: 25 May 2010 - 12:08 PM
minkmink, в 25 May 2010 - 09:07 AM, написа:
milena_ddd, в 24 May 2010 - 08:42 PM, написа:
Предварително се извинявам за намесата

Не, в една от пресечките до бул. Никола Вапцаров

Публикувано: 26 May 2010 - 02:10 PM
Ох като чета само и ме побиват тръпки. Как хладнокръвно си реагирала само! Браво. Опазила си Лъки точно като мама орлица. Аз щях да се на**** от страх.
Публикувано: 27 May 2010 - 12:06 AM

Публикувано: 27 May 2010 - 12:54 AM
Аз имам средно по размер куче, което ако нападнат, си мисля, че няма да може да се защити(просто защото е глупак:Д), та едва ли, ако беше дребна порода.
И аз не бих оставил кученцето ми от дребна порода на земята, каквото и да става!

Публикувано: 27 May 2010 - 08:24 AM
blueocean, в 26 May 2010 - 04:31 PM, написа:
Знам,че е опасна.Но,хм,малко ми е странно да пиша за това,защото за мен да се колебая дали да се защитя поради щото ще направя нещо на нападателя е най-малкото глупаво. Защо го казвам?Както споменах,тази палка едва ли ще се налага да я използвам срещу бездомниците.В 95 % от случаите те вдигат повече аларма ,пробвайки си късмета и биха се изплашили само от разтварянето й .
Но........кажи как да се защитя срещу малоумниците с едри домашни кучета?Има един идиот в квартала ,който има известни амбиции да направи ротвайлера си квартален шампион .По време на разходка като срещне по-едро куче и оставя рот-а му да се надъхва ,да лае,да ръмжи,да се опъва и само някаква малка свян от белия ден и преминаващите хора го възпрепятства да пусне кучето от повода.
А и аз не разхождам само куче.Аз разхождам и дете.Малко такова-около 15 кила с мокри гащи,на височина няма и метър...Така че ако тръгне някое куче в сериозно нападение,едва ли ще се замисля дали ще му счупя нещо или не.Но ако мислиш,че мен това не ме притеснява,грешиш.Много ми се иска да не се налагаше да мисля за такива неща,но ,уви.
Има едно питбулоподобно,което разхожда блондинка - когато отивахме до магазина с детето ,подтичвайки(малката се забавлява) между блоковете, кучето се хвърли напред към хлапето.Разстоянието -между нас и кучето нямаше 2 метра.И добре,че беше повода да го спре.Сега,да не почваме полемики от сорта на "ама то може да е полюбопитсвало,да е искало да си поиграе".Гледаме кучета от 20 години,мога да различа кога едно куче скача да си играе,и кога иска да скочи върху теб с ясна цел.

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.
Публикувано: 27 May 2010 - 11:49 AM
Публикувано: 27 May 2010 - 02:21 PM
Tи Джей, в 27 May 2010 - 09:54 AM, написа:
Ако съм разбрала правилно -ротвайлерка,която си играе грубо ,разхождаща тъп стопанин?Не,това ,за което говоря аз е ротвайлер,мъжки,с добре развита,поощрявана агресия към едри/дребни четирикраки(за двукраки не съм сигурна).Ако болонката беше докопана от него,нямаше да оцелее.
Кучегонът ,според мен,е несигурна работа.А и нали и ти водиш куче...

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.
Публикувано: 27 May 2010 - 02:31 PM
Имаше един случай,май в бг мама беше.Една жена беше писала,че кучегона е даже опасен.Нейното дете,или това на нейна позната,го е използвало.Кучето,срещу което е бил насочен,не само,че не се подплашило,но се раздразнило още повече .

Публикувано: 27 May 2010 - 02:42 PM
kitana, в 27 May 2010 - 12:36 PM, написа:

Незнам защо,но като чуя думата "ултразвук" си представям тези кучешките свирки.И ми изниква картинката как насочвам този кучегон и вместо да избяга кучето идват всички глутници от квартала.
Публикувано: 27 May 2010 - 03:03 PM

Публикувано: 27 May 2010 - 04:53 PM
Лола, в 27 May 2010 - 01:33 PM, написа:
Ако е това,няма ли да шашне и моето куче

Влезнах в един сайт и ето какво прочетох за една определина марка кучегон :
"Може да служи за защита на Вашия домашен любимец от други кучета при разходка." - така е, защото устройството издава ултразвук само към посоката, в която сте го насочили.
За случая, който описа kitana пише следното :
"Не използвайте кучегона без причина срещу кучета, които с нищо не Ви пречат или застрашават. Безпричинното третиране може да предизвика агресивност или непредвидима реакция в поведението на кучето. "
Друго важно нещо което пише и трябва да се знае :
"Реакцията при въздействие с кучегона е различна - кучето може да продължи да лае от разстояние, да избяга или просто да преустанови агресивността си. "
Затова и се чуда дали е достатъчно надеждно.
Публикувано: 27 May 2010 - 05:51 PM
Извинявам се още един път.

Публикувано: 27 May 2010 - 05:54 PM

Моля модератора да изтрие ненужните коментари.

Публикувано: 27 May 2010 - 05:56 PM

Не може толерирам хора,които само като се задам и си вдигат "кученцета" на ръце и се обръщат с гръб,а техните така наречени любимци се пеняват в ръцете им!