Dog.bg Форуми : ГОВОРИЛНЯТА на подфорума

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (504 Страници) +
  • « Първа
  • 500
  • 501
  • 502
  • 503
  • 504
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ

#10021 Потребителят е офлайн   pepa73 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 January 2012 - 09:56 AM

Здравей, rimela :))
От време на време влизам във форума, но нещо не ми остава време да пиша. От 4-5 месеца само се шашкаме покрай Дарси-започна едно давене - явно кучешка кашлица. Един вет ни изкара акъла-болно сърце, а той бяга навън като див, по баири се катери изобщо никакви признаци на умора. След упорито лечение на ларингит-според друг вет нещата са по-добре, като изключим това че много надебеля - страничен ефект. Е тъй като е много суетен и вече възстанови килограмите, но с цената на гладуване. Резултатът- остана без козина, междувременно разстройство, тая сутрин пък повърна - все нещо - луда работа... надявам се този черен период да свършва вече Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#10022 Потребителят е офлайн   ultima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:ветеринарна медицина, немски овчарки, обучение, генетика, кинология

Публикувано: 17 January 2012 - 12:28 AM

доста подробно описания на средния шпиц (английски)
според мен е много подходящо за хора, които са се насочили към породата, но все още не са си взели куче :ba_025:
аз го почетох преди малко и под описанието за козина има средно дълга и дълга - тоест това до някъде може и да обяснява космената покривка на Шейнчо :af_089:
User's Signature

Cave canem, te necet lingendo - Beware of the dog, he may lick you to death...
Качена снимка Качена снимка

#10023 Потребителят е офлайн   4ара Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 January 2012 - 10:07 PM

Здравейте,приятели!Като коментирате космената покривка,всъщност,към кой месец започва да расте новата козинка на кученцата?Дара преди 2 дни навърши 4 месеца.Все още е с бебешкото си пухче.Изпратете някоя снимка на вашите сладури на тази възраст,за сравнение. :md_064:

#10024 Потребителят е офлайн   pepa73 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 09:07 AM

Като гледам снимките на Дарси като че ли на около 4 месеца е започнала да се оформя грива опашки и т.н. - наченки на такива, за сравнение на 6 месеца нещата вече са по-ясни Качена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#10025 Потребителят е офлайн   anelka_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2012 - 12:41 PM

Здравейте ! Значи Лъки на 4 месеца вече беше почнал да сменя козина и то започна от бритончето на главата му :ab_041: След това започна по краката, корема, опашката и гърба.... Вече е на 7 месеца, но не я е сменил на пълно, по врата и зад ушите има още от бебешката :smile:

Прикачена снимка Тук е на 4 месеца
User's Signature

<~> ...Колкото повече опознавам хората, толкова повече обиквам животните... <~>

#10026 Потребителят е офлайн   4ара Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 January 2012 - 09:20 PM

Благодаря ви!Големи сладурчовци!На Дара започва да и расте козинката зад ушенцата.Е не е чак като Лъки.Когато я купувах, другите кученца в котилото бяха с по- дълга козинка,но тя беше единственото женско бебче.Държахме да е женско,тъй като дъщеря ми има мъжко йорки и да не става бой като се прибере с него от София.Собственика на развъдника(е, ако може така да се нарече)ни обясни,че мъжките кученца винаги са с по дълга козина от женските.Не знам дали е вярно!? :mg_062:

#10027 Потребителят е офлайн   Raffy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 January 2012 - 11:10 PM

Здравейте!

Аз съм начинаеща в отглеждането на шпиц,затова реших да се допитам до Вас :)

Имаме си бебе шпиц на месец и една седмица е.

Храниме я със консерви,четири пъти на ден ,даваме и по една голяма лъжичка горе-долу на хранене,но изпражненията са и редички.

Дали е нормално това или трябва да промениме храната какво бихте ме посъветвали ?

#10028 Потребителят е офлайн   ultima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 January 2012 - 03:31 PM

Показване на мнениетоRaffy, в 19 January 2012 - 11:10 PM, написа:

Здравейте!

Аз съм начинаеща в отглеждането на шпиц,затова реших да се допитам до Вас :)

Имаме си бебе шпиц на месец и една седмица е.

Храниме я със консерви,четири пъти на ден ,даваме и по една голяма лъжичка горе-долу на хранене,но изпражненията са и редички.

Дали е нормално това или трябва да промениме храната какво бихте ме посъветвали ?

Здравейте Raffy! Разстройството при малките кученца (не само от породата шпиц) може да се дължи на няколко причини, най-честите от които са бактерии и нарушения в стомашно-чревната флора, непоносимост към дадената марка/вид храна и не на последно място алергии (понякога към пилешкия протеин в храната). Аз лично не бих хранила бебе куче с консерва, когато има разстройство - причината е че някои от въпросните консерви и кучешки пастети са пикантни (което дразни чувствителното бебешко стомахче) или мазни, а при животните много често го има момента с мазна храна = мазно ако. Според мен ще е добре да минете на основна дажба - гранула и като мине проблема вече да му добавяте пастетче или консерва. Тук обаче идва тънкия момент със смяната на храната, като кучкар/ка предполагам знаете ,че това не трябва да се прави рязко, защото причинява разстройства. Най-добре ще е да идете на ветеринар и да му вземат проба от фекалиите, за да се разбере дали причинителят не е някоя досадна бактерия и да преминете към хранене с гранули, евентуално с агнешки, а не пилешки.
От личният си опит мога да споделя, че когато взех моя шпиц беше с много тежко рядко и зелено разстройство - първо сменихме храната от пилешка гранула (защото уж бе хранен с роял канин като бебе) на агнешка. Оказа се проблема че не е в яденето и започнахме едно упорито лечение с кучешка смекта - пак нищо и чак когато му изписаха антибиотик "строможил " мисля, че се казваше му мина и до сега (1 година по-късно) не сме имали проблеми с дрисъка.
Надявам се да съм помогнала :ae_085: също искам да попитам среден шпиц ли е бебето и дали може да качите някоя снимка да му се порадваме :ab_041:
User's Signature

#10029 Потребителят е офлайн   4ара Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 January 2012 - 03:43 PM

Здравейте!От известно време забелязвам на моята Дара,че се оголва козинката около очичките,там където са клепачите.Преди имаше козинка плътно до очите а сега оредява.Дали е свързано със смяната на бебешкия пух(тя на 15.01.наверши 4 месеца,или е някакъв дерматологичен проблем.Имали ли сте подобен проблем?

#10030 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 January 2012 - 04:25 PM

Знам за неприятно кожно заболяване с подобни симптоми, така че ви съветвам да заведете кученцето на вет - за ваше успокоение. Надявам се да не е нищо сериозно при вас.
Поздрави на малката Дара от нас с Линда!
:smile:

#10031 Потребителят е офлайн   4ара Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 January 2012 - 04:24 PM

Благодаря Bи, Rimela!Послушах Ви и веднага още днес заведох Дара на ветеринар.Постави и доста неприятна диагноза -Демодекоза.Започваме лечение по схема.Каза,че много трудно се лекува.Дано се оправи без усложнения.Добре,че бързо реагирахме и в същност на този етап,почти няма видими поражения.Веднага след нас чакаха две малки каракачанки със същото заболяване.Болеста е характерна най-вече за малките кученца.Доктора предполага че от къпане с лош шампоан се е провокирало размножаването на паразита,който се смята че се носи от всяко куче.При отслабнал имунитет или неправилно третиране може да започне да се размножава много бързо.Предния ден преди да я купим продавачите я бяха изкъпали за търговски вид.Кой знае с какво?Това,което ме озадачи обаче,че се постави диагнозата само по външни белези.Навсякъде чета, че задължително трябва да се изследва материал под микроскоп,за да се докаже заболяването. :dh_188:Още веднъж Ви благодаря за своевремения съвет :re_037: Поздрави на Линда!

#10032 Потребителят е офлайн   4ара Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 January 2012 - 05:13 PM

Ето я,миличката ми, болничка Дара!Много ми се ще да е грешна диагнозата!Това под едното оченце на първата снимка е някаво боклуче. :dh_188:Вижда се как малко е оредяла козинката около оченцата.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#10033 Потребителят е офлайн   4ара Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 February 2012 - 10:54 AM

Привет на всички от нас с Дара!Днес ходихме отново на ветеринар и да ви кажа май сме си здравички.Посявката за Демодекоза се прави с пълна упойка и се стърже до кръв.Отказах се защото гледам че козинката и се е сгъстила отново.Ветеринаря ме успокои че лечението което и прилага е с Имунопаразитан е не е вредно за кученцето.Всъщност само стимулира имунната система.Малко ми се струва,че нещата са ''ЗА ВСЕКИ СЛУЧАЙ".Каза,че много малки кученце имат този проблем.Смятам да приложим лечението,макар,че съм сигурна вече,че ни няма нищо.А Дара е толкова игива,миличка и любвеобилна.Вече сяда под команда,дава лапа,изправя се на задни лапки.Много е умничка и бързо възприема.Е пишкаме си и вън и вътре-както дойде! :md_064: ама нали си е още бебе,няма как! Поздрави на вашите сладури и дано дойде по топло врене за по дълги разходки!

#10034 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 February 2012 - 10:19 PM

Много се радвам, че нещата при вас вървят към добър край! :ae_085:

И ... чакам и аз с нетърпение да се постопли времето, че в тоя студ всяка разходка навън за мен си е жива мъка, а хубостницата ми е щастлива, търкаля се в снега и не й се прибира.
Северна порода - сега е тяхното време!
:dog:

#10035 Потребителят е офлайн   norkys batista Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 February 2012 - 11:48 AM

Эдравейте :)
Искам да ви попитам въэможно ли е родителите да са бели , а бебчето да е черно?

#10036 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 February 2012 - 07:07 PM

Показване на мнениетоnorkys batista, в 05 February 2012 - 12:48 PM, написа:

Тук има инфо по въпроса.
Цветовете на породата

#10037 Потребителят е офлайн   ultima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 February 2012 - 04:25 AM

Показване на мнениетоrimela, в 02 February 2012 - 10:19 PM, написа:

И ... чакам и аз с нетърпение да се постопли времето, че в тоя студ всяка разходка навън за мен си е жива мъка, а хубостницата ми е щастлива, търкаля се в снега и не й се прибира.
Северна порода - сега е тяхното време!
:dog:

и аз така най-обичам да ми е топличко :ab_041: виж обаче Шейни е на друго мнение и искрено се радва на снега! лятото му е много тежко въпреки че козината му е по-къса (от тази на стандартните шпицове), обаче явно е също толкова гъста, защото в жегите ходи само по сянката и бърза да се прибере :r_181:

Показване на мнениетоrimela, в 05 February 2012 - 07:07 PM, написа:

Показване на мнениетоnorkys batista, в 05 February 2012 - 12:48 PM, написа:

Тук има инфо по въпроса.
Цветовете на породата

явно не, ако приемем, че белия цвят е най-рецесивен - тоест бели родители = бели бебета, виж черните могат да имат бяло бебе. като гледах темата с цветовете излиза, че моя сладур е Cream and White
User's Signature

#10038 Потребителят е офлайн   norkys batista Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 February 2012 - 01:16 PM

Много ви благодаря за отговорите.

#10039 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 February 2012 - 10:34 PM

Хихи, ultima, видях го твоето юначе на снимките как се кефи на снега!
Те двамата с неговото приятелче май все намират за какво да се гонят - я за пръчка, я за бутилка. Сладури! Май са голяма комбина двамата? :ab_041:

Моята хубостница тия дни няма късмет да си потича с кеф в снега, защото баш сега е разгонена и обикаляме с нея улиците на повод.
На купчината изринат сняг срещу вратата на блока ни е списъкът с кандидатите й, първата работа на Линда, като излезем, е да "прочете" жълтеникавите си писъмца и на избраните от тях - да отговори със страстно послание, като за целта се катери по камарата сняг и заема невероятни пози, буквално виси с главата надолу, за да се прицели добре и да отговори персонално.
За жалост няма как да я снимам, че ръцете ми са заети - да се посмеете всички, с каква сериозна физиономия свещенодейства.:db_046:
Но ако продължи снежното време още десетина дни - ще тича и тя в парка, дотогава кръстосваме квартала и лаем по котките...

#10040 Потребителят е офлайн   4ара Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 February 2012 - 11:12 AM

Oх,имам неприятен проблем с Дара.Напоследък като направи беля в къщи и няма никой край нея си яде акото.Не знам как да я отуча.Случвало ли се е с вашите кучовци и дали е временно явление?

• (504 Страници) +
  • « Първа
  • 500
  • 501
  • 502
  • 503
  • 504
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни