Dog.bg Форуми : ГОВОРИЛНЯТА на подфорума

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (504 Страници) +
  • « Първа
  • 498
  • 499
  • 500
  • 501
  • 502
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ

#9981 Потребителят е офлайн   ultima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:ветеринарна медицина, немски овчарки, обучение, генетика, кинология

Публикувано: 01 October 2011 - 03:59 PM

Здравейте pufy :smile:
качвам две скорошни снимки на Шанчо, за да го видите :ab_041:
Качена снимка
Качена снимка
иначе ако имате желание можете да качвате снимки на вашия сладур в галерията на подфорума за стандартен шпиц, където съм качвала доста снимки на Шейн и има и много такива на другите участници. В общи линии е едно голямо шпиц разноообразие :af_089:
Много се радвам, че качвате снимки, за да го виждам как се развива! Поздрави! :ba_025:
User's Signature

Cave canem, te necet lingendo - Beware of the dog, he may lick you to death...
Качена снимка Качена снимка

#9982 Потребителят е офлайн   Puhche Икона

Публикувано: 04 October 2011 - 06:52 AM

Здравейте, имам среден немски шпиц, който още е мъничък на 2 месеца, а ми се иска да му взема мека транспортна чанта в която да му е удобно и като порасне, но не мога да преценя колко да е голяма. Някой взимал ли е такава на неговият шпиц? Дали можете да ме посъветвате за големината и марка евентуално? Благодаря:)

#9983 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 October 2011 - 10:04 AM

Здравей, Puhche!
Не се наемам да ти давам съвет за мека транспортна чанта, защото нямам такава, но по принцип би трябвало да се ориентираш по размера и теглото на кученцето ти в зряла възраст, което едва ли от сега би могло да се каже колко ще бъде.
На времето взех за моята хубостница транпортна клетка, а тя взе, че израсна "бащичко" - бая едра мома, та сега клетката и е "тясна в раменете". :ab_041:

Не ми се налага да ползвам транспортни чанти - тя си ходи сама до мен, последно я возихме във влака и беше атракцията на вагона. :af_089:

По стандарт средния шпиц е с височина от 30 до 38см и тегло, отговарящо на размера - на практика от 5-6 до към 10-11 кг.

ТУК има различни модели транспортни чанти, можеш да разгледаш и да се ориентираш.

Поздрави на дребосъка! :smile:

#9984 Потребителят е офлайн   ultima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:ветеринарна медицина, немски овчарки, обучение, генетика, кинология

Публикувано: 04 October 2011 - 10:23 AM

Здравей Puhche в момента продавам клетката на моя среден шпиц, която така и така не ползвах.

Показване на мнениетоultima, в 14 September 2011 - 07:17 PM, написа:

Продавам: МЕТАЛНА КЛЕТКА СГЪВАЕМА DOG COTTAGE - не е използвана!!! - 65лв. за контакт skype: charly-kris
Размери: 61х44х50
Цвят черен - прахово боядисване.
Възможност за отваряне отпред и отстрани.
Лесна за монтаж и демонтаж без нужда от инструменти
Лесно се почиства
Устойчива на корозия
След сгъване е плоска и заема малко място
Подходяща за кучета от малки породи
Качена снимка
Качена снимка

към клетката подарявам две метални купички от 250ml на МИАЗОО

Качена снимка

Средният шпиц е куче, което много лесно може да се научи да мирува в кола и друг транспорт и тогава няма нужда от клетка, поне така стана с моя и се оказа, че клетката е само хвърлени пари на вятъра. С него пътуваме доста и това лято обиколихме България без клетка, та и ние както каза rimela бяхме атракция по влаковете. Транспортна чанта за тази порода не ти препоръчвам, защото въпреки, че не са едри шпицовете не са и чихуахуа и в един момент можеш да се окажеш с 13кг. чанта в едната ръка. Всичко е въпрос на лична преценка. Иначе нашата клетка е взета от Зоомагазин Моя Зона
User's Signature

Cave canem, te necet lingendo - Beware of the dog, he may lick you to death...
Качена снимка Качена снимка

#9985 Потребителят е офлайн   anelka_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2011 - 01:16 AM

Здравейте ! Искам да ви попитам нещо, което не намерих по другите теми, но сигурно е писано някъде. Та, моя шпиц е на 4 месеца и съответно си е с бебешката козина. Но напоследък забелязвам, че се скуби много. По принцип той е бял и има съвсем малко кремаво на ушите. Но тези дни го забелязах, че започва да му избива кремаво и по врата и има едно петно на гърба. Та въпроса ми е след като смени козината ще си остане ли пак бял или тези кремави петна ще си останат или може би ще станат повече :)
Ето го и него :)
Прикачена снимка
User's Signature

<~> ...Колкото повече опознавам хората, толкова повече обиквам животните... <~>

#9986 Потребителят е офлайн   Puhche Икона

Публикувано: 06 October 2011 - 06:32 AM

Ами мисля че варианта с клетката няма да свърши работа, аз по скоро исках нещо с което ако се наложи да го пренасям в градският транспорт, тъй като нямам кола, затова се ориентирах към чантите. Засега ще му взема по мъничка , а пък като порасне ще го мислим пак :) Благодаря за отговорите и поздрави на всички сладки пухчета :)))

#9987 Потребителят е офлайн   luchi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2011 - 12:11 PM

Показване на мнениетоanelka_, в 05 October 2011 - 04:16 PM, написа:

Здравейте ! Искам да ви попитам нещо, ..........

Здравей!!! Много е сладък мъника!!!:wub: Най-вероятно ще се увеличава кремавото. Сега му е времето да му пада бебешката козина и да се появява постоянната ( силно казано, ма така е прието). Кученцето е доста едричко, така че не е малък шпиц, но колко голям ще стане..... само той си знае. Няма значение какъв ще стане , той си е твоето бебече и ще си го обичаш сякак...:dog:
Може би правилно си се ориентирала къде да пишеш, като порода !!!!:ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#9988 Потребителят е офлайн   anelka_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2011 - 05:27 PM

О, абсолютно никакво значение няма колко голям ще стане, аз вече го обичам страшно много и сме постоянно заедно :wub: Просто не очаквах, че може да си смени цвета, но ще го видим какъв ще стане. А пък и ако стане на кремави петна много ще ме радва, някакси ще е по - уникален :af_089:
Ето още една негова снимка :)

Прикачена снимка
User's Signature

#9989 Потребителят е офлайн   pufy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 October 2011 - 11:01 AM

Здравей, Анелка. И моят хубавец беше чисто бял със съвсем малки проблясъци на кремаво. Сега вече е на 7 м. , порасна му новата козина и кремавото се увеличи особенно на гърба. Но това ги прави още по- красиви. Иначе кученцето е голям сладур. :smile:

#9990 Потребителят е офлайн   pufy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 October 2011 - 11:13 AM

:smile:1

#9991 Потребителят е офлайн   pufy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 October 2011 - 11:15 AM

Здравейте приятели. Искам да споделя с вас нещо, което ме притеснява при моя господинчо. Доста е агресивен както към хора така и към животни , особено към вторите. Постоянно лае и вдига целия квартал. Не смея да го пусна без повод, защото не знам какво ще направи. Някой от вас имал ли и подобен проблем и как го е решил? Като се замисля той е само на 7 м. и може там да е проблема, защото е още малък. Незнам. Много ще съм ви благодарна ако ми дадете съвет.

#9992 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 October 2011 - 12:41 PM

Здравей, pufy!
Аз не че съм кой знае какъв "разбирач", но искам да ти помогна със съвет, ако мога.

Предлагам ти като начало да прочетеш темата Агресия, доминантно поведение (ако не си я чела) - там още в самото начало, в първите постове, е дадена много полезна информация за видовете агресия, проявите на агресивно поведение при кучетата и т.н., а по-нататък има и доста истории на стопани, сблъскали се с тези проблеми и търсещи решение.
Добре е да ни разкажеш в какво точно се изразява агресивността при твоето куче - лае, ръмжи, тича да напада "врага", показва зъби, налита да хапе - как точно? Така ли се държи към всички или само към определени хора и животни, има ли разлика в поведението му към по-малки или по-големи кучета, към женски и т.н.?
По принцип шпицовете не са агресивни, но са подозрителни към непознати и имат развито чувство за собствена територия, което лесно може да бъде сбъркано с истинската агресивност, за която е изключително важно да не се допуска да се развие и затвърди като черта на характера на кучето, поне според мен. Твоят юнак сега е тийнейджър и е точно моментът да се овладее проблема, за да не "береш ядове" по-нататък, като порасне и възмъжее.
Разкажи ни по-подробно, за да се изяснят нещата по-точно.
Поздрави от нас с Линда!

#9993 Потребителят е офлайн   pufy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 October 2011 - 01:18 PM

Много благодаря за отговора. Според мен по-скоро е пазене на територия. Агресията му към хората се изразява в силно лаене. Но ако някой от тях не изпитва страх и започне да му говори и да му се радва, той съответно започва да се радва и да ближе/близането му е направо чудо, прави дъщеря ми на луда/. А когато сме на разходка при разминаване с други хора, животни или коли лае като луд и се дърпа. По отношение на другите кучета не мога да преценя дали прави разлика между мъжко и женско. Първо ги подушва и веднага им се нахвърля отгоре. Имам чувството, че не изпитва никакъв страх, независимо дали кучето е голямо или малко. И така. Съседите са се видели в чудо от него. Пусна ли го на двора/ понеже живея в къща/ се започва един непрестанен лай. А към нас е толкова любвеобвилен, такъв е сладур, че просто няма втори като него. Незнам, сигурно и аз бъркам във възпитанието му, но силно се надявам да го преодолее и наистина проблема да е в това, че още си е бебчо.

#9994 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 October 2011 - 03:17 PM

Позната картинка! :ab_041:
Лаенето и пазенето на територия си е "запазена марка" на шпицовете и аз, честно казано, загубих надежда да отуча моята хубостница от това да се изказва по всякакви въпроси и да ме осведомява при подозрителни прояви на непознати в близост - това си е в кръвчицата й и няма спасение.
Но след немалки усилия мога да се похваля - вече! - че мога да я накарам да млъкне или пък да предотвратя шумните шпиц-арии, ако успея да подам команда "тихо!" преди да е започнала, но все пак моята е на 4,5 години и е доста улегнала.
На възрастта на твоето юначе и тя беше трудноуправляема и направо ме подлудяваше! Мисля, че важна роля при нас изигра това, че независимо от всичко я влачехме от малка по паркове, градинки и кучешки полянки, там беше пусната от повода и успя да се научи да общува с хора и кучета на неутрална територия, както и да идва при повикване и да ме следва без повод. Колко страхове съм брала при това - не ме питай! Така или иначе, в крайна сметка се научи и сега нямам никакви проблеми на такива места, винаги се държи адекватно на ситуацията и поне за това нямам грижа, остана ми само да внимавам за външни опасности.
На двора или в близост до къщи, обаче, си показва "характерчето" и аз си я държа изкъсо, защото много хора не правят разлика между предупредителното лаене - "Внимание, аз пазя тук!" - и истинската агресия. Моята никога не е налитала на бой, не е оголвала зъби и не е хапала никого, но хората не могат да знаят това и аз съм длъжна да я контролирам, за да не ги плаши излишно.

Това е моя скромен опит и ако мога да ти дам някакъв съвет, то той е - не ограничавай кучето си от контакти с хора и други кучета, колкото и нерви да ти коства това на този етап, защото иначе няма как да се научи на правилното поведение. При предстояща среща с човек или куче, когато твоето е на повод, опитай се да привлечеш вниманието му с играчка, лакомство или нещо подобно, а когато се разминете без да реагира с лай или дърпане - хвалиш, радваш му се и го награждаваш. Това е по-добрия вариант от корекция с повода, "НЕ!", "Седни!" и подобни, но поне при нас не винаги сработваше, та се налагаше да бъда лоша и да се карам.

При близки срещи и игра с други кучета те съветвам да бъдеш много, ама много внимателна, за да не се допусне сбиване, хапане, рани - опасно е не само за физиката, но и за психиката на кучето, може да се наплаши или озлоби, и двете са крайно неприятни и могат да имат дългосрочни последствия. Рисковано е, но няма как - просто трябва да се мине през този етап на социализация.
По принцип кучетата са толерантни към по-малки на ръст и възраст други кучета, както и към представители на противоположния пол, докато към представители на същия пол често са недружелюбни, особено мъжките, така че най-добре търси за компания на твоето по-възрастни женски, с тях би трябвало да се разбира добре и да се учи "на обноски". Ако написаното от теб "Първо ги подушва и веднага им се нахвърля отгоре" означава, че се опитва да доминира или пък досажда с предложения за игра - не се учудвай, ако го сръмжат и го поставят "на мястото му", това си е възпитателно за него. :smile:

Но ако се случи така, че твоето куче започне да налита на бой и да хапе не на игра, а истински - там вече не знам, не давам съвети. За мен това би бил наистина проблем, за който си трябва намеса на специалист, защото нещата са сериозни.

Ами това е от мен - дано съм била полезна, макар че нямам особено голям опит, Линда ми е първо куче и се учим двете с нея заедно на "кучкарство".:ab_041:

Надявам се и други да се включат с мнение и съвети.

Успех и пиши как се развиват нещата при вас.
:ae_085:

#9995 Потребителят е офлайн   pufy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 October 2011 - 06:06 PM

Много ти благодаря за съветите. Ще се възползвам от всеки един. Надявам се да се справим. До сега винаги съм имала кучета от големите породи/ немска овчарка и хъски/ но са били някак си по въздържани. А този малък сладур е просто чудо. Направо ми взима акъла. Но мисля, че ще улегне. Още веднъж благодаря много. Хайде поздрави на всички кучовци.Прикачена снимкаЕто и една снимчица на нервака.Отново сме вързани по обясними причини :ab_041: и пак е нервен.

#9996 Потребителят е офлайн   anelka_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2011 - 08:40 AM

Здравейте отново. Искам да ви попитам още нещо. Понеже моя малък ( явно вече не толкова малък :ab_041: ) шпиц се научи да се качва по мебелите, за което се радвам разбира се. Но се получи нов проблем и той е че постоянно рови с нокти и става като луд. Като му кажа Не! и веднага спира, но все пак това нормално поведение ли е и защо го прави ????? Може би е някакъв инстинкт за копаене на дупки, не знам и аз.... но май скоро ще се купува нова покривка за леглото :smile:
User's Signature

#9997 Потребителят е офлайн   pufy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 October 2011 - 02:32 PM

Здравей Анелка,
това е съвсем нормално поведение и ще продължи доста дълго време. Ние сме вече на 7 м. и продължаваме да го правим. Моят съвет е да не му позволяваш да се качва по диваните и леглата, защото може да падне и тогава нещата стават сериозни. До колкото знам, шпицовете имат сериозни проблеми при падане от високо докато са малки, получават се хернии. Това ми каза нашия ветиринар. А колкото до покривката на леглото, аз смених няколко както и чаршафи. А няма да ти казвам колко джапанки, чехли и маратонки заминаха. Хайде успех и поздрави от нас с Чъки.

#9998 Потребителят е офлайн   anelka_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 October 2011 - 10:22 AM

Здравей pufy :smile:
Не се притеснявай няма как да падне, защото леглото ми и дивана в хола, както и креслата, са много ниски, а и пода е с мокет и няма как да се хлъзне. Иначе в кухнята е по - опасно, защото кухненския диван е по - висок, а пода е целият с плочки, но там не му давам. :smile:
User's Signature

#9999 Потребителят е офлайн   anelka_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2011 - 09:08 AM

Дали е нормално на 4 месеца и половина да тежи 5 кг ???? Може да видите негови снимки в другата тема, мисля че си изглежда супер, не е дебел... но някак си май 5 кг е много.... А вече яде и по - малко, може би защото започна да сменя зъбките. Изобщо не разбрах как за половин месец е качил 1 кг, някакси взех да се замислям колко точно ще стане. Казаха ми, че мах до 5 - 6 кг трябва да е не повече....
User's Signature

#10000 Потребителят е офлайн   lagunano1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2011 - 09:08 AM

Килограмите не са определящи при шпицовете,гледа се височината при холката. Не се притеснявай,ще спре да наддава.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

• (504 Страници) +
  • « Първа
  • 498
  • 499
  • 500
  • 501
  • 502
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема