От време на време влизам във форума, но нещо не ми остава време да пиша. От 4-5 месеца само се шашкаме покрай Дарси-започна едно давене - явно кучешка кашлица. Един вет ни изкара акъла-болно сърце, а той бяга навън като див, по баири се катери изобщо никакви признаци на умора. След упорито лечение на ларингит-според друг вет нещата са по-добре, като изключим това че много надебеля - страничен ефект. Е тъй като е много суетен и вече възстанови килограмите, но с цената на гладуване. Резултатът- остана без козина, междувременно разстройство, тая сутрин пък повърна - все нещо - луда работа... надявам се този черен период да свършва вече
ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 09 January 2012 - 09:56 AM
От време на време влизам във форума, но нещо не ми остава време да пиша. От 4-5 месеца само се шашкаме покрай Дарси-започна едно давене - явно кучешка кашлица. Един вет ни изкара акъла-болно сърце, а той бяга навън като див, по баири се катери изобщо никакви признаци на умора. След упорито лечение на ларингит-според друг вет нещата са по-добре, като изключим това че много надебеля - страничен ефект. Е тъй като е много суетен и вече възстанови килограмите, но с цената на гладуване. Резултатът- остана без козина, междувременно разстройство, тая сутрин пък повърна - все нещо - луда работа... надявам се този черен период да свършва вече

Публикувано: 17 January 2012 - 12:28 AM
според мен е много подходящо за хора, които са се насочили към породата, но все още не са си взели куче
аз го почетох преди малко и под описанието за козина има средно дълга и дълга - тоест това до някъде може и да обяснява космената покривка на Шейнчо

Cave canem, te necet lingendo - Beware of the dog, he may lick you to death...

Публикувано: 17 January 2012 - 10:07 PM
Публикувано: 19 January 2012 - 12:41 PM

<~> ...Колкото повече опознавам хората, толкова повече обиквам животните... <~>
Публикувано: 19 January 2012 - 09:20 PM
Публикувано: 19 January 2012 - 11:10 PM
Аз съм начинаеща в отглеждането на шпиц,затова реших да се допитам до Вас :)
Имаме си бебе шпиц на месец и една седмица е.
Храниме я със консерви,четири пъти на ден ,даваме и по една голяма лъжичка горе-долу на хранене,но изпражненията са и редички.
Дали е нормално това или трябва да промениме храната какво бихте ме посъветвали ?
Публикувано: 20 January 2012 - 03:31 PM
Raffy, в 19 January 2012 - 11:10 PM, написа:
Аз съм начинаеща в отглеждането на шпиц,затова реших да се допитам до Вас :)
Имаме си бебе шпиц на месец и една седмица е.
Храниме я със консерви,четири пъти на ден ,даваме и по една голяма лъжичка горе-долу на хранене,но изпражненията са и редички.
Дали е нормално това или трябва да промениме храната какво бихте ме посъветвали ?
Здравейте Raffy! Разстройството при малките кученца (не само от породата шпиц) може да се дължи на няколко причини, най-честите от които са бактерии и нарушения в стомашно-чревната флора, непоносимост към дадената марка/вид храна и не на последно място алергии (понякога към пилешкия протеин в храната). Аз лично не бих хранила бебе куче с консерва, когато има разстройство - причината е че някои от въпросните консерви и кучешки пастети са пикантни (което дразни чувствителното бебешко стомахче) или мазни, а при животните много често го има момента с мазна храна = мазно ако. Според мен ще е добре да минете на основна дажба - гранула и като мине проблема вече да му добавяте пастетче или консерва. Тук обаче идва тънкия момент със смяната на храната, като кучкар/ка предполагам знаете ,че това не трябва да се прави рязко, защото причинява разстройства. Най-добре ще е да идете на ветеринар и да му вземат проба от фекалиите, за да се разбере дали причинителят не е някоя досадна бактерия и да преминете към хранене с гранули, евентуално с агнешки, а не пилешки.
От личният си опит мога да споделя, че когато взех моя шпиц беше с много тежко рядко и зелено разстройство - първо сменихме храната от пилешка гранула (защото уж бе хранен с роял канин като бебе) на агнешка. Оказа се проблема че не е в яденето и започнахме едно упорито лечение с кучешка смекта - пак нищо и чак когато му изписаха антибиотик "строможил " мисля, че се казваше му мина и до сега (1 година по-късно) не сме имали проблеми с дрисъка.
Надявам се да съм помогнала

Публикувано: 27 January 2012 - 03:43 PM
Публикувано: 28 January 2012 - 04:24 PM
Публикувано: 02 February 2012 - 10:54 AM
Публикувано: 02 February 2012 - 10:19 PM
И ... чакам и аз с нетърпение да се постопли времето, че в тоя студ всяка разходка навън за мен си е жива мъка, а хубостницата ми е щастлива, търкаля се в снега и не й се прибира.
Северна порода - сега е тяхното време!
Публикувано: 05 February 2012 - 07:07 PM
norkys batista, в 05 February 2012 - 12:48 PM, написа:
Тук има инфо по въпроса.
Цветовете на породата
Публикувано: 06 February 2012 - 04:25 AM
rimela, в 02 February 2012 - 10:19 PM, написа:
Северна порода - сега е тяхното време!
и аз така най-обичам да ми е топличко
rimela, в 05 February 2012 - 07:07 PM, написа:
norkys batista, в 05 February 2012 - 12:48 PM, написа:
Тук има инфо по въпроса.
Цветовете на породата
явно не, ако приемем, че белия цвят е най-рецесивен - тоест бели родители = бели бебета, виж черните могат да имат бяло бебе. като гледах темата с цветовете излиза, че моя сладур е Cream and White

Публикувано: 06 February 2012 - 10:34 PM
Те двамата с неговото приятелче май все намират за какво да се гонят - я за пръчка, я за бутилка. Сладури! Май са голяма комбина двамата?
Моята хубостница тия дни няма късмет да си потича с кеф в снега, защото баш сега е разгонена и обикаляме с нея улиците на повод.
На купчината изринат сняг срещу вратата на блока ни е списъкът с кандидатите й, първата работа на Линда, като излезем, е да "прочете" жълтеникавите си писъмца и на избраните от тях - да отговори със страстно послание, като за целта се катери по камарата сняг и заема невероятни пози, буквално виси с главата надолу, за да се прицели добре и да отговори персонално.
За жалост няма как да я снимам, че ръцете ми са заети - да се посмеете всички, с каква сериозна физиономия свещенодейства.
Но ако продължи снежното време още десетина дни - ще тича и тя в парка, дотогава кръстосваме квартала и лаем по котките...

Вход

Горе
Цитиране +