Публикувано: 24 March 2007 - 08:49 PM
"здравейте сладури и сладурки.как сте?
ние с поршко сме добре ,искам да ви питам има ли проблем ,ако яде котешка храна?човека в зоо магазина ми каза,че е същата като кучешката,но по-дребна,а мно интересно ,Порши не иска кучешки гранулки,а котешки :) "
Олинка, отнесох твоето питане към доктор Коко и с негово позволение публикувам отговора на твоят въпрос за котешките гранули и кучетата. wink
"Честита първа пролет и на Вас! На въпроса ви може да се отговори по два начина. Първият е "да" , защото котките са месоядни, а одомашнените кучета всеядни т.е. кучетата могат да ядат котешки гранули. Между другото разликата в двата вида гранули е, че котешките съдържат животински протеин, а кучешките повече растителен. Аз подкрепям този отговор. Вторият отговор естествено е "не" защото котешките гранули са балансирани за котки, а кучешките за кучета. Ето какво мисля аз-ако можете да си позволите да купувате премиум клас предназначен за кучета, категория шпиц е по-добре от котешките. Ако ще купувате по-нисък клас купувайте котешки. Но НИКОГА не хранете котка с кучешки гранули, колкото и дребни да са те . Просто балансът им е крайно неподходящ за котки."