ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 20 July 2007 - 08:26 PM
Линеенето не е болест за да се налага да бъде "лекувано".
То е съвсем естествен процес и единственото, което би могло да се прави в такъв период е кучето да бъде по - често разресвано с гребен за целта.
В момента и двете ми кучета линеят.Пада подкосъма.Козина с шепи лети из апартамента.
Би могло да се дават витамини за козина (стимулиращи този процес) но в края на краищата, според мен, най - добре е кучето да си смени козината без добавки..
На Канина мисля, че имат подобни добавки за козина.
Ако ти се занимава просто го разресвай по 1 - 2 пъти на ден.
Дури
Публикувано: 21 July 2007 - 08:01 AM
Ще се опитам да кача някоя снимка, моля за снизхождение - правя ги с GSM, който бавно фокусира, а обекта не седи мирен!
Прикачени файлове
-
Linda_2_.jpg (34.66K)
Брой сваляния: 95
Публикувано: 21 July 2007 - 05:21 PM
http://www.doggle.de...php?mittelspitz
Публикувано: 23 July 2007 - 12:15 AM
баш сега е моменъа за морето с тия африкански жеги....ама на -върнах се...а Кора остана там d) за една седмица - по цял ден като беше неотлъчно край нас - установих, че е по-умна, отколкото сме си мислели, че е! angelpik а колко е самооотвержена ....нямам думи w) въпреки ужасния страх, който изпитва от морето - и по-точно - от шума на по-големички вълни, влезе ли някой от нас във водата - с левски скок се мята да ни спасява! обаче като попаднахме на залива на Робинзон - един пуст плаж на устието на река Ропотамо, където човек може да се заплесне да ходи навътре и водата си е все до коленете, където водата беше кристално чиста и морето тихо без грам вълна.....там нямаше излизане от морето.! Сама си влиза, кръжи и прави някакви кучешки фигури -....просто си плаваше с невероятен кеф - невероятно удоволствие беше само да си стоим и да я гледаме b) и в тия горещини, как удържа - не ми е ясно s) следобяд се прибираме от плажа - а тя вече заспала - капнала от умора, бърз душ да отмием морската вода....и заспива точно като бебе. oo имаше една странност - при тая енергия, дето изразходва, мислех, че нонстоп ще е гладна, а тя - сутрин дори отказваше да яде s) но пък си отяде риба и кебапчета super best не може като идем на ресторант да извадим паничката й все пак - и айде - за Кора - двойка кебапчета BEER а най-най-фрапантното й изпълнение беше вчера - за пръв път отиваме на един плаж /много голям/, аз си стоя под чадъра, а Митко отиде да купи кафе и сладолед от едно заведение почти на 500 метра от нас. И по едно време - гледам Кора пристига, ляга до мен - съвсем сама! нещо се е объркала, защото тя не се отделя от Митко, а сега го зарязала...и съвсем сама ме откри сред еднообразието на плажа! очаквам я като се прибере със силно развит гръден кош и мощни бицепси - много работи това кученце за тая част на тялото си - 40 градуса, а тя неуморно копае дупки! и си измисли много интересна /и неразбираема за нас/ игра b) играта се осъществява само и единствено посредством рапан! рапана се захапва и отнася някъде и се почва бясно копаене на дупка около него. когато дупката стане достатъчно дълбока /според шпицовите критерии/, рапаната се захапва и се отнася на друг обект - повтаря се упражнението....и така до безкрай....Извор на много смях и забавления е Кора за плажуващите, излкючая тия хора, които на улицата като я видят, ужасени крещят на децата си, които й се радват: "Махни се оттам - кучето ще те ухапе!" а те дечицата просто я гледат и й се радват - от няколко метра и Кора милата нито ги лае, нито индикира, че ще ги ухапе,ама ...хора всякакви
е, хайде лека нощ, че се олях b)
Снимки, потвърждаващи всичко написано дотук обаче....по-късно - като се приберат Кора и Митко. А снимките са.....абе ще видите. b) 1super
Публикувано: 23 July 2007 - 12:29 AM
гаднярка съм аз хи-хи n)
Публикувано: 23 July 2007 - 12:35 AM
Публикувано: 23 July 2007 - 12:39 AM
хайде - лека нощ и до утре oo
Публикувано: 23 July 2007 - 04:11 PM
Публикувано: 23 July 2007 - 04:53 PM
Окрилена от одобрението ви се опитах да направя нова фотосесия на Линда, но тя въобще не иска да позира и за сега не успях.
В жегите се чувстваме ужасно. Кученцето безпогрешно откри кое е най-хладното място - плочките на пода в банята, и сега се излежава там. Лошото е, че, както е известно, кучетата не цапат там, където спят - т.е.живеем в кенефа, акаме и пишаме във всички останали стаи! Сърце не ми дава да я изгоня от там, като си преставя какво е да си с кожух в тая жега! С нетърпение очаквам да порасне, за да я извеждам на вън, а за шпиц-среща гласувам с две ръце.
Тичам за парцала ...
Публикувано: 23 July 2007 - 06:24 PM
Прикачени файлове
-
____________.JPG (19.7K)
Брой сваляния: 50