Публикувано: 16 August 2007 - 10:49 PM
Новият ветеринар рече и отсече - 15 дни след третата ваксина (тя е на 21-ви). Не смея да споря, макар че знам и други, по-кратки срокове. Но една нощ от живота си няма да забравя никога.
Нещастната неваксинирана душичка Лиза (порода Пещерска специална) за малко не си замина в ръцете ми от паровироза. Бяхме на почивка в Родопите, а се оказа, че на стопаните й им досвидяли парите за ваксина, тя се разболя...беше ужасно!!!! За щастие я излекуваха -един селски ветеринар, не знам даже дали беше и доктор. Просто човекът си разбираше от работата, извади я от гроба (тази болест е почти 100% смъртоносна). И сега си е жива и здрава.
След тази история си имам обeца на ухото и ако мога да си позволя да дам съвет - никога, ама съвсем НИКОГА не забравяйте и не пропускайте ВАКСИНИТЕ - животинчето, което вечерта върти опашка, здраво и весело, на сутринта може да бере душа заради нашата глупост, разсеяност, небрежност. Това е!
Та значи шпиц-сращата се очертава в началото на септември. Другата седмица ще взема каишка и повод и започваме "сухи тренировки". Няма да се излагаме я!