ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 17 October 2007 - 08:36 PM
БКК "Северни кучета" е член на БРФК и в рамките на България отговаря за породите сибирско хъски, самоед, аляски маламут, чау-чау, шпицове, акита и голямо японско куче, както и другите породи от 5-та група.
Моя шпиц е взет от легитимен развъдник за породата член на същия клуб.
Родословието му е заверено от БРФК и БКК.
За да водя кучето на изложба пред съдия ми е необходимо легитимно родословие.
С шпица съм член на клуба.
Но както казах няколко странички назад - всеки ентусиаст може да стане член на клуба дори да няма куче.
Клуба е за стопаните и феновете на северните породи кучета.
Публикувано: 17 October 2007 - 09:11 PM
Какво си прави белоснежко?
Моя шпиц в момента наблюдава на терасата и души есенния въздух в компанията на батко си.
Днес за малко да пострадаме..
Една улична котка бременна реши, че нямаме право да минаваме по тротоара
( където си минаваме всеки ден по няколко пъти) и зверски ни се озъби.
Нарочно казвам в множествено число.
Защото като й заговорих тя направи зло изражение и ми изсъска.
За да минем трябваше да вдигна на ръце шпица.
После като го пуснах малко по - надолу на тротоара на котката пак не й се хареса това и скочи от един балкон на който междувременно се бе възкатерила и атакува пак шпицоне.
Нито "пссст!" , нито какъвто и да е друг звук не я отклони от "таргет мишената ".
Единственото спасение бе да го вдигна в мен.
За секунди се събраха още 3 котки направиха "тайфа" и не ни разрешиха да продължим обичайната разходка,
по обичайния ни маршрут.
На нас не ни остана друго освен да се изнижем на заден ход като шпица бе на сигурно в ръцете ми.
А вие как сте?
Разкажете нещо интересно от вашите разходки :wub:
Публикувано: 17 October 2007 - 09:30 PM
Публикувано: 17 October 2007 - 10:35 PM
Тук при нас ( в Изток) няма много улични кучета.
От скоро си имаме ново куче, високо горе - долу колкото моята овчарка, чисто черно, с клепнали ушлета.
Не зная защо..това куче, което спи пред входа на съседен блок не понася нито едно от кучетата ми.
Друга случка с шпица е с това куче.
Минаваме си ние край блоковете, шпица спира да пишка в тревата.
Черното куче ни вижда от наблюдателницата си и тръгва към нас.
Започвам да му говоря ласкаво, с мил тон, доброжелателно.
То се приближава съвсем до нас.
И както си седи спокойно и кротко слушайки как му бръщолевя мили думички без "сигнал",
без видим знак ( за мен) внезапно скача в атака към шпицонето..
С какво го подразнихме не зная.
Следващите дни де ме види да минавам с някое от кучетата ни "отдава чест" като хуква към нас с лай, препречвайки ни пътя да минем.
Два пъти вече мятам връзката ключове по него за да минем по тротоара и да си се приберем..
Приятели ме бъзикат "ами ако грабне ключовете и хукне на нейде, ааа" :sarkastichen:
Таа така :)
Публикувано: 18 October 2007 - 08:10 AM
Публикувано: 18 October 2007 - 08:32 AM
Прикачени файлове
-
roni,neli i niki.JPG (130.38K)
Брой сваляния: 16 -
002.JPG_thumb (92.38K)
Брой сваляния: 12 -
002.JPG (109.93K)
Брой сваляния: 13 -
roni,neli i niki.JPG_thumb (113.69K)
Брой сваляния: 10
Публикувано: 18 October 2007 - 10:21 AM
Досега не ни е драла котка но като пусна Ричко няма как да не гони котките защото в кварталите в които го развеждам има много котки.Но и те са страхливи.Бягат.Не се спират да съскат.
Много е хубав Айс! :wub: :wub: :wub:
КРАСАВЕЦ!
Жалко че в Плевен няма шпицове с които да го развеждам.
А онзи ден ме спря една жена и като отиде при Ричи и като започна да му се радва и той на нея и госпожата като вика:"Ах каква си ми красавица същата като моя пухчо!По същия начин се радва!Сладур!" :wub: ;D Аз и обясних че е мъж и тя каза :"Е жалко защото ние си търсим жена ама няма...!"
Еми това е от мен!
Публикувано: 18 October 2007 - 11:35 AM
Dury аз съм в Дружба-1 при разклона за аерогарата!При нас има само едно куче подобно като Айс (крастоска с болонка и лисица)един самоед(женски )и аз мислех да си взема но става много голямо , един американски кокер(мъжки),и двамата приятели с лабрадора и мини шнауцер!Има и още кучета с който общува ,но не мога да изреда всичките!Ако си близо може да си определиме среща! :meche: Поздрави: :wub:
Публикувано: 18 October 2007 - 11:43 AM
Публикувано: 18 October 2007 - 12:45 PM
Цитат
само дето не се знае кой кого разхожда ;D ;D :P
Публикувано: 18 October 2007 - 01:25 PM
Как сте в този чуден есенен ден?
Ние след малко изчезваме на 2 - ра разходка.
Мисля си тия дни защо ли някои котки реагират така на шпица..
И се чудя дали е възможно да го вземат за "някаква странна котка" един вид "конкуренция" и затова така да фучат.
Чисто теоретично дали е възможно..?
Хубав и усмихнат ден ви пожелавам: дури :blink:
Публикувано: 18 October 2007 - 01:41 PM
Цитат
Цитат
само дето не се знае кой кого разхожда ;D ;D :P
Публикувано: 18 October 2007 - 01:46 PM
Моника вие в кой квартал сте?
Тук при нас ( в Изток) няма много улични кучета.
При нас напоследак има много незнам какво да правя вече една жена с куче ги доведе и незнам как пуска кучето си да играе с тях? :- Аз лично гледам да ги избягвам,защото незнам дали имат ваксини и други неща!
Публикувано: 18 October 2007 - 01:47 PM