ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 18 October 2007 - 03:53 PM
Прикачени файлове
-
PICT4528.jpg (66.35K)
Брой сваляния: 80 -
PICT4507.jpg (77.93K)
Брой сваляния: 77 -
PICT4583.jpg (69.51K)
Брой сваляния: 80 -
PICT4586.jpg (70.81K)
Брой сваляния: 82
Публикувано: 18 October 2007 - 04:18 PM
радвам се, че виждам толкова красиви представители на породата.А и честно да ви кажа, като гледам не виждам толкова красиви кучета като нашите. Те просто са царствени. Според мен де.
Днес имам повод да се похваля, тъй като спечелих битка от войната, която водя с Арес. Днес той яде суха храна. За нас това е просто постижение. Искрено се надявам да продължава да я яде, защото знам колко е важно за него.
Това е за сега от мен :blink:
Поздрави Ива и Арес
Публикувано: 18 October 2007 - 04:27 PM
сетих се да те питам нещо за Арес. Той е вече на 8 месеца, на 14.10 ги направи, и е вече 10 кг., исках да те питам дали това е нормално. Като ги гледам с Фолфиньо са абсолютно еднакви и не мисля, че трябва да имам някакво притеснение относно породата, в смисъл, че не е някакво мелезче, но все пак. Той има само едно много светло кафяво петно на гърба, но до колкото прочетох има и други шпицове с подобни дребни "отклонения".
Благодаря ти предварително :wub:
Целувки :wub:
Ива и Арес!
Публикувано: 18 October 2007 - 04:38 PM
Браво на Арес че е проял и гранулка.
Гранулираната храна е най- удобна за нас стопаните.
Защото съдържа хранителни вещества и не изисква чистене, варене, охлаждане за да бъде консумирана.
Най - доброто хранене според мен е съчетаването на суха с "влажна" храна.
Коя марка гранула му се е усладила на Арес?
За килограмите до колкото зная за среден шпиц 10- 11 кг. си е нормално.
Моя шпиц на годинка и няколко месеца е точно 10 кг.
Сега до колко се доближава Арес до стандарта на мителшпица може да каже САМО съдия. ;)
Ако нямате родословие, но искате да проверите тези неща как стоят и до колко се вписва кученцето в породата може да го заведете на експертна оценка на някоя изложба.
За експертната оценка в темата "Сибирско хъски" е писано какво е и що е.
Другия месец в София (18.11.) ще има есенна специалка на Клуба за Северни Кучета, който иска може да дойде и да представи кучето за експертна оценка пред съдията.
При белите мителшпицове по стандарт се търси изцяло бяла космена покривка из стандарта :
"БЯЛ: Козината трябва да е чисто бяло, без следи от жълто (най-вече), което се случва често, особено на ушите."
Но ако кучето като цяло е добре сложено и тн. съдията преценя какво да опише в оценителния лист и дали да бъде снизходителен или не към леки нюанси в жълтеещо ( бисквитено бяло) край ушите.
Като цяло белия среден шпиц трябва да е изцяло бял.
При моя шпиц има леко оцветяване в бисквитено зад ушичките предполагам, че се дължи на това, че основно го храня с варено пиле..Като бебе и пупи го нямаше.
Най- трудния цвят при немския шпиц бил именно белия.
Това съм чела из интернет сайтовете на развъдниците.
Поздрави: дури :)
Публикувано: 18 October 2007 - 04:45 PM
Колко е висок шпица ти в холка?
Измерваш го и сама можеш да си отговориш
"накъде върви" кученцето.
Из стандарта на немските шпицове:
"РЪСТ И ТЕГЛО:
Ръст при холката:
-ВОЛФШПИЦ: 49 СМ. +/- 6 см.
-ГОЛЯМ ШПИЦ: 46 см. +/- 4 см.
-СРЕДЕН ШПИЦ: 34 см. +/- 4 см.
-МАЛЪК ШПИЦ: 26 см. +/- 3 см.
-МИНИАТЮРЕН ШПИЦ (померан): 20 см. +/- 2 см.
Кучета под 18 см. са нежелателни.
Тегло: Всяка разновидност на немския шпиц трябва да има тегло, съответстващо на ръста."
;)
Публикувано: 18 October 2007 - 04:59 PM
Целувки
Ива и Арес :wub:
Публикувано: 18 October 2007 - 05:01 PM
Ще си позволя да копирам нещо писано в темата
" Сибирско хъски" писано от госпожа Давидовска
ол раунд съдия и собственик на развъдник
" Голден никол"- сибирско хъски:
"Мястото на провеждане на изложбата( 18.11.2007г.) ще бъде обявено в момента когато ръководството на
БРФК обяви мястото на провеждане на CACIB-София.
Специалката ще бъде на същото място, но от 9.00 часа за да може след това кучетата да участвуват и на CACIB - а.
По назад в темата поясних и за съдията, посочих и
е -майл адреси за записване.
За експертна оценка се допускат да участват кучета без родословие и кучета с бяло родословие от всички породи от 5 породна група.
Записването за експертна оценка става на място.
Кучета за експертна оценка се оценяват накрая след като свърши оценяването на кучетата по каталог.
Кучетата за експертна оценка не получават титли, не участват в конкурси освен в конкурса за млад водач.
Таксите са посочени в темата специалка за северни кучета в Изложби състезания календар.
Таксите за специалката се заплащат всеки четвъртък от 19 -21 часа на г-жа Катя Петрова
в кафе "Ибис" ул. Дунав 7 /улицата се намира зад Датското посолство/.
Или чрез пощенски запис на адрес:
София 1574 жк.Христо Смирненски Бл.44 Вх.Д ап.67 Катя Драганова Петрова "
http://dog.bg/forum/...,7580.6465.html
Днес ще ходя към 20ч.в клубното кафене"Ибис" да си платя таксата, а после ще пусна и заявка за изложбата на майл.
Ако имаш време мини оттам ще се запознаем.
;)
Публикувано: 18 October 2007 - 05:41 PM
Цитат
Колко е висок шпица ти в холка?
Измерваш го и сама можеш да си отговориш
"накъде върви" кученцето.
Из стандарта на немските шпицове:
"РЪСТ И ТЕГЛО:
Ръст при холката:
-ВОЛФШПИЦ: 49 СМ. +/- 6 см.
-ГОЛЯМ ШПИЦ: 46 см. +/- 4 см.
-СРЕДЕН ШПИЦ: 34 см. +/- 4 см.
-МАЛЪК ШПИЦ: 26 см. +/- 3 см.
-МИНИАТЮРЕН ШПИЦ (померан): 20 см. +/- 2 см.
Кучета под 18 см. са нежелателни.
Тегло: Всяка разновидност на немския шпиц трябва да има тегло, съответстващо на ръста."
;)
мерси ,дури според табличката е среден шпиц и аз така си мислех ,но за всеки случай те попитах. :yahoo:
Публикувано: 18 October 2007 - 06:38 PM
Ами..какво да се прави..аз съм от София.
С радост бих се запознала с теб и с всеки фен на породата, но за мен също разстоянието София- Пловдив е трудничко за преодоляване( затова не ходя на изложби там, уви).
Нямам кола и ..така.
Лека и хубава вечер за всички приятели на шпицовете.
:wub:
Публикувано: 18 October 2007 - 08:47 PM
След малко ще пусна и заявката с данните ни.
Ето го Волфи пред клубното кафене. :P
Прикачени файлове
-
PICT4597.jpg (48.21K)
Брой сваляния: 90 -
PICT4596.jpg (43.81K)
Брой сваляния: 103 -
PICT4594.jpg (34.7K)
Брой сваляния: 74