ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 22 October 2007 - 11:06 PM
Не вярвах, че точно аз ще поставя този въпрос, но при вечерната ни разходка ни се случи нещо много "интересно".
Арес е май с повишено либидо и си пада по всички женски кучета, което може би е нормално. И тази вечер както винаги той започна да се катери в/у една женска. Стопанката на момичето нищо не каза, но започна да прави физиономии и да говори на Арес да слезе от кучето й. Аз естествено се почуствах неудобно и го дръпнах, но той продължи да го прави и аз естествено го вързах и се махнахме от там. Но след около 10 мин. пак се засякахме и той естествено продължи да й се катери, при което стопанката на женското куче го върза и си тръгнаха сърдито, като преди това обясняваше на Арес, да не се качва в/у нейното куче.
Направо побеснях. Защо някой ще ме кара да се чувствам аз виновна? Как може подобно държане и отношение. Аз не съм имала женско куче, но като гледам всички мъжки правят като Арес. И какво излиза, че аз трябва да си вържа кучето, дори да го набия и да го махна от любимата поляна, за да може на някой си кучето да се чувства добре. Незнам дали съм права, но според мен, не би трябвало да постъпвам така и да отстъпвам. Според мен щом някой не е доволен от кучетата на поляната, просто си премества кучета. Също така мисля, че кучешките работи са си кучешки. Ако на женската, която не е разгонена не й е приятно, тя щеше да го изгони и обратното, както в случая. Но ми е безумно неприятно, че трябва да лиша кучето си от разходка и тичане, и да го държа вързан защото на някого не му е приятно, Арес да проявява мъжеството си.
Съжалявам, че ви занимах с това, но за мен е важно, а и е шок, тъй като до сега аз с никого не съм се държала така и не съм проявявала капризи.
Целувки на всички от мен и Арес :wub:
Лека вечер :wub:
Публикувано: 23 October 2007 - 01:11 AM
"На крива ракета и космоса и пречи" е казал народа, тоест тази жена като й пречи, че Арес се закача с нейната женска - ами да се махне.
Редно е да се махне този на който нещо не му "изнася", дето се вика "той да се изнесе".
Не се ядосвай..Всякакви хора има.
Усмивки и целувки за всички от нас :wub:
Публикувано: 23 October 2007 - 06:38 AM
Цитат
Цитат
Една снимка на Чарко и брат ми.
Братчета са но Ричи е по-едър.Като малък бяха изпуснали Чарли и едва е оживяло но с помоща на ветеринарите вече всичко е ок.Затова малка е изостанал с развитието си и е по-дребен от Ричко.
Прикачени файлове
-
PIC_0064.JPG (36.96K)
Брой сваляния: 16 -
PIC_0064.JPG_thumb (36.38K)
Брой сваляния: 14
Публикувано: 23 October 2007 - 08:32 AM
Прикачени файлове
-
P1050196.jpg (72.89K)
Брой сваляния: 93

Виолета
Публикувано: 23 October 2007 - 01:18 PM
"Виж,маме какво хубаво кученце-мини хъски." :rolleyes: ;D
Оставам без коментар.
Снимките са направени от брат ми без аз да знам. ;D
Прикачени файлове
-
PIC_0008.JPG (45.16K)
Брой сваляния: 13 -
PIC_0008.JPG_thumb (45.14K)
Брой сваляния: 12 -
PIC_0004.JPG (44.83K)
Брой сваляния: 11 -
PIC_0004.JPG_thumb (44.61K)
Брой сваляния: 12 -
PIC_0001.JPG (46.96K)
Брой сваляния: 15 -
PIC_0001.JPG_thumb (47.11K)
Брой сваляния: 11
Публикувано: 23 October 2007 - 01:29 PM
Целувки на всички от мен и Арес :wub:
Прикачени файлове
-
funny_big6.jpg (82.96K)
Брой сваляния: 79
Публикувано: 23 October 2007 - 01:30 PM
Прикачени файлове
-
foto1187163769.jpg (29.85K)
Брой сваляния: 71
Публикувано: 23 October 2007 - 01:32 PM
Прикачени файлове
-
funny_big24.jpg (108.04K)
Брой сваляния: 81
Публикувано: 23 October 2007 - 11:09 PM
Дури, Арес е добре, а най- голямата новина е, че той яде Роял канин. Днес сутринта нищо не яде, и сега вечерта като му дадох я омете за секунди. Май наистина гладът е по- силен от тока. С проблема от вчера се оправяме и е точно така както ти каза.
Желая лека вечер на всички :wub:
Поздрави: Ива и Арес
Публикувано: 23 October 2007 - 11:31 PM
Oстрите ушички и лисичата муцунка на кучето дали първоначалното наименование на породата - "spitzhund".
"Spitz" в превод от немски означава "остър, заострен", a "hund" - "куче".
В средата на XV век в Германия шпицовете били особено популярни, три века по - късно започнала селекционната работа. Различни райони в Германия традиционно се специализирали в развъждането на шпицове от определен цвят и размер.
Като в Померания това били бели шпицове, във Вюртсмбергер -черни и кафяви, в Ел-берфелде - бели и вълча разцветка, в Дюсселдорф, Ахенс, Крефелде - вълча украска (волф-шпиц).
Приложението на шпицовете също било много разностранно - пазачи, овчари , за охрана на лозята, компаньони.
През 1899 година немските производители създават Шпиц - клуб и разработват стандарт и правила за развъждане.
Световното признание на шпицовете започнало през 1761 година когато кралица Шарлота ги донася в Англия.
А столетие след това в слънчева Флоренция кралица Виктория, внучка на Шарлота, била очарована от померанския шпиц на име Марко, който останал нейн любимец до последните минути на живота й.
Умирайки, кралицата помолила да и донесат Марко..
Британските поклонници на породата започват да облагородяват и "смаляват" шпица
( съвременните кинолози не изключват смесването на пекинез и той - спаньол при това минимализиране).
Шпицовете джуджета ( съвремения померан) получили названието
" померанските шпицове на кралица Виктория".
Британския стандарт на померана наброява 14 вида разцветка.
Названието на шпица джудже - померан се разпространява
( утвърждава) не само в Англия, но и в САЩ, където породата попада във вече съвременния си вид.
преводач : дури
Публикувано: 24 October 2007 - 11:37 AM
не мога да ви кажа каква радост е!!! имам най красивата госпожица на светааааааааа!! само дето се притеснявах толкова!!! това същественце е невероятно!!! сори че днес нямам снимки, ще се постарая скоро да ви я покажа