ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 02 December 2007 - 11:57 PM
Публикувано: 03 December 2007 - 09:45 AM
Цитат
Искрено се надявам, че сте добре и се радвате на страхотното време. Ние почти не сме се прибирали от разходки. Дори вчера Арес си направи кална баня на бонсови поляни. Съжалявам, че забравих апаратчето, за да го видите какъв беше ;D
Та общо взето сме много доволни.
Виждам, че вие доста напредвате в темата, а аз все по- малко време имам да пиша тук. Изчетох всичко, което сте написали и за съжаление за повечето неща не мога да изкажа мнение, тъй като както знаете Арес е без родословие и не съм платила, кой знае колко за нето. Но с едно нещо съм съгласна - трябва да се спре дейността на хората, които злоупотребяват с искащите да имат куче, като им пробутват не това, за което си плащат. Но като виждаме и останалите неща от ежедневието ни в тази държавица се съмнявам, че това ще спре скоро. Тъй като винаги ще има хора, които ще искат да забогатяват на гърба на нормалните, доверчиви и добри хора.
Това е от мен за сега
Приятен ден на всички :wub:
Публикувано: 03 December 2007 - 07:53 PM
Това е най - важното да грее и прелива сърцето Ви от любов към животинката, с която споделяте един общ бит.
Аз..освен, че съм стопанин на 2 кучета ..съм голям фен на ПОРОДАТА немски мителшпиц.
Моля да прощавате моите човешки пристрастия ..
Но ако не бяха те нямаше да направя тази тема тук още преди да си взема второто куче :немски среден шпиц.
Хубава и усмихната вечер за всички: дури :blink: :wub:
Публикувано: 03 December 2007 - 08:29 PM
Включвам се веднага след като се прибрах от работа. Абсолютно съм съгласна с Марея, че независимо от цената, родословието и т.н, а и както казва Дури, най- важното е да обичаме животните си и да се грижим за тях по възможно най- добрия начин, който всеки от нас може да си позволи. Четох на едни места едни неща, колко пари трябва да има човек, за да си гледа възможно най- добре кучето и сега ще ви разкажа една история. Една жена имаше голдън ретривър, за който се грижеше специално назначен човек, а голдъна се возеше постоянно в един джип, той никога не е тичал на воля, на него никога никой не му се е радвал и той никога не е усетил какво е любов, той винаги е бил нещо с което стопанката му се е фукала, и най- накрая и писва и тя решава да го подари. Това е куче внос от чужбина с перфектно родословие, гледано с най- добрите ветеринари, храни и играчки и естествено всякакви аксесоари, но това куче никога не е било щастливо. То е щастлво сега при новите си стопани, които го обичат истински, с които ходи в планината на разходки и т.н. Според мен тази тема е от тези безкрайните, по които винаги има какво да се напише, а каквото и да се напише ще е вярно, защото колкото хора, толкова гледни точки. За мен най- важното е Арес да се чувства добре и щастлив, макар че е Арес белята, защото е невероятно изобретателен, когато реши да направи нещо. Щастлива съм, че го имам, макар, че си купевам вече 9-ти чифт чехли ;D ;D ;D ;D
Целувки: Ива и Арес
Публикувано: 03 December 2007 - 08:47 PM
пиша ти тъй като при нас е същото, като се започне от моите чехли, чехлите на приятеля ми, новите му маратонки, супер новата ми пътека в коридора и т.н и т.н, но какво да се прави. Макар, че преди няколко дни му купих играчка тип въже и за сега върши работа, разняса си го из целия апартамен, дърпа си го, ръфа си го, чат пат изяжда накой друг конец, но по - добре това, от колокото да унищожава къщата
Целувки на всички
Публикувано: 03 December 2007 - 09:05 PM
Публикувано: 03 December 2007 - 09:29 PM
Публикувано: 03 December 2007 - 09:44 PM
juja75 кучетата от тази порода са много наблюдателни, в състояние са да запомнят "нещо" и след това да се върнат по същия път за да си го подушат, маркират, намерят отново.
Твърде често причините за дадено поведение на някое куче се крие в собствения ни дом.
Да си призная честно ми е трудно да си представя целия бит на вашето кученце, домашния ред, който вие налагате
( нещо задължително при животните от Canis Familiaris - което има дава сигурност, спокойствие ако щете)как протича неговия ден, там всред вас.
Това е важно за да съумея да дам някакъв полезен отговор..Или поне да опитам да достигна до такъв.
Ще спомена мимоходом, че никое от двете ми кучета не се страхува, не лае, не атакува прахосмукачката ми
( дори шпица си лежи край нея и дреме! докато въртя маркуча до сами лапичките му).
Вътре се пишка и ака САМО в банята
( и то изключително рядко се случва, но не пречи те да знаят къде се прави, когато ме няма, а нещо "напира"отвътре, недай Боже).
Единствено, понякога не успяват да стигнат до банята при позиви за повръщане.
Хм..понеже наистина често чувам подобни споделени оплаквания:
"шпица ни е на 6 месеца защо пишка само вътре..?";"нашия е на 10 месеца, но защо дъвче обувките ни..?Кога ще престане най - сетне?!"
Лично за мен е изключително интересно някога да узная действителният "ключ" отключващ подобни къщни шпиц - прояви.
Немския шпиц е куче - артист!
И като всеки актьор си има специфичен репертоар - нали така?
Едни крадат домати или скилидки чесън, други правят малък цирк ближейки кучешка урина навън
(все едно са някакви музиканти на духови инструменти), трети крадат прани бикини от парното криейки ги като скъпоценно съкровище, докато не ги "изловим" в " това им прегрешение " на домашния ни ред..
Впрочем, повечето кучета си имат някакъв "техен номер", с който ни озадачават и ококорват, съгласни ли сте?
И докато се дивим или чудим на странностите на нашите кучета нека продължаваме да си общуваме тук всички в любимата ни тема.
Хубава и позитивна вечер за вас, приятели!
А ако ви е нещо тъжно или сте вкиснати от тежкия ви работен ден само вдигнете поглед и вижте най - слънчевата усмивка, с която може да ви дари само куче шпиц.
Публикувано: 03 December 2007 - 09:57 PM
Публикувано: 03 December 2007 - 10:08 PM
Особено на тия сладички фотоси, които споделяте тук с всички нас.
:P :wub:
Публикувано: 03 December 2007 - 10:18 PM