ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 05 December 2007 - 07:02 PM
Охо,кученце на годинка ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! Да ви е живо и здраво и много да ви радва!
Публикувано: 05 December 2007 - 07:57 PM
ЗДРАВЕЙТЕ НА ВСИ4КИ.ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН И ОТ НАС.ОБАЧЕ ИМАМ ПРОБЛЕМ-ИСКАМ ДА НАМЕРЯ ДРУГИ СТОПАНИ НА РИЧО,ЗАЩОТО ПРИ НАС СИ МИСЛЯ ЧЕ НЕ МУ Е ДОБРЕ.ПИША И ПЛАЧА,НО НЕ МОГА ПОВЕЧЕ ДА ИЗДЪРЖА ДА МЕ ОБВИНЯВАТ ЧЕ БИЛ СКЪСАЛ ДИВАНА И Т.Н.,А АЗ НЕ СЪМ ГО ПАЗИЛА И СЪМ НЕБЛАГОДАРНА,ЗАЩОТО НЕ СЪМ ЗНАЕЛА КАК СЕ ИЗКАРВАТ ПАРИ И ТЕМ ПОДОБНИ.АКО НЯКОЙ МОЖЕ ДА МИ ПОМОГНЕ НЕКА МИ ПИШЕ,ЦЕЛУВКИ :'(
Публикувано: 05 December 2007 - 08:04 PM
Хейй bubbast !
Успокой се..Не бързай..ще го измислим..а ако наистина решиш да го дадеш другиму ще му намериш стопани, но нека опитаме всички заедно да ти помогнем да се справиш с проблемите.
Сподели за какво точно става дума..
На колко е шпица, какво прави, кое дразни "другите ти домашни любимци" в неговото поведение.
Не си сама, ей!Тук сме!
И те слушаме.. :wub:
Успокой се..Не бързай..ще го измислим..а ако наистина решиш да го дадеш другиму ще му намериш стопани, но нека опитаме всички заедно да ти помогнем да се справиш с проблемите.
Сподели за какво точно става дума..
На колко е шпица, какво прави, кое дразни "другите ти домашни любимци" в неговото поведение.
Не си сама, ей!Тук сме!
И те слушаме.. :wub:
Публикувано: 05 December 2007 - 08:13 PM
АМИ ИЗГРИЗАЛ Е ЪГЛИТЕ НА ДИВАНА И ЕДИН СТОЛ.АЗ ЩЕ ГИ ОПРАВЯ,НО МИ Е ГАДНО ЗАРАДИ РИЧО.КАРАМ МУ СЕ ,НАКАЗВАМ И Т.Н.,НО ИМАМ ЧУВСТВОТО ЧЕ ТОЙ ПРАВИ НА ИНАТ.СЕГА Е НА 4 МЕСЕЦА И ПОЛОВИНА,ДОКОЛКОТО ЗНАМ ДО 1Г.ПРАВЯТ ТАКИВА НЕЩА.ИМА СИ КОКАЛИ,МНОГО ГИ ОБИЧА,ИГРАЧКИ,НО НАЙ-ВЕРОЯТНО ИСКА НЯКАКВА ПО ТВЪРДА ИГРАЧКА.НЕ ЗНАМ.
Публикувано: 05 December 2007 - 08:18 PM
bubbast не ти прави на инат, просто е мъниче все още!
ВСЕКИ притежател на куче е минал по "тоя трънлив път" куче бебе у дома и израстването му..
На практика лично аз не съм чувала за нито един стопанин отгледал кученцето си от бебешор да не е имал подобни проблеми.
Това не е до порода, а до възраст.
Малък е просто..това е.
Предлагам ти една идея: вземи му клетка.Когато излизате всички и остава сам - го прибирай в неговата "крепост - клетката" затваряш вратичката, с купа прясна вода, здрави и дотатъчно големи играчки( за да не глътне част от тях или целите ако са твърде малки).
Какво ще кажеш за идеята?
Може ли да ни поздравиш с някоя снимка на мъничкия беладжия Ричо Ричоне? :wub:
ВСЕКИ притежател на куче е минал по "тоя трънлив път" куче бебе у дома и израстването му..
На практика лично аз не съм чувала за нито един стопанин отгледал кученцето си от бебешор да не е имал подобни проблеми.
Това не е до порода, а до възраст.
Малък е просто..това е.
Предлагам ти една идея: вземи му клетка.Когато излизате всички и остава сам - го прибирай в неговата "крепост - клетката" затваряш вратичката, с купа прясна вода, здрави и дотатъчно големи играчки( за да не глътне част от тях или целите ако са твърде малки).
Какво ще кажеш за идеята?
Може ли да ни поздравиш с някоя снимка на мъничкия беладжия Ричо Ричоне? :wub:
Публикувано: 05 December 2007 - 09:00 PM
А по въпроса за проблемите от кучето. Ако трябва да споделя моя опит, не веднъж съм писала Арес какви неща прави. Вчера ми изяде поредният чифт чехли и сега в къщи отново сме с един чифт - този на приятеля ми, ако и него не го изяде.
Смятам, че най- лесното нещо е да го подарите. Много хора биха го взели, знам го защото аз много време съм си търсила куче и горе- долу са ми познати нещата. Всички правят бели, но поне се успокоявам, че е времено. Решението е ваше разбира се, но смятам, че всички ние можем да ви помогнем да решите проблема си. Ако погледнете по- назад няколко човека коментират нрава на кучетата си относно белите. Снощи например останових, че и една възглавница е изядена. Но наблюдението ми относно мието куче са: когато е достатъчно време на вън, в къщи нямаме проблем. Това ме навежда на мисълта, а и от това, което съм чела до момента е, че те мразят да бъдат изоставяни. Това разбира се, че е невъзможно, защото няма да има какво да ядат, но разходки му е майката. Пробвайте и с кокалите от пресована кожа.
Това е от мен и извинете за тирадата, но писах с единствената цел да запазите кучето си, защото колкото и бели да правят шпицовете са невероятно
Поздрави: Ива :blink:
Смятам, че най- лесното нещо е да го подарите. Много хора биха го взели, знам го защото аз много време съм си търсила куче и горе- долу са ми познати нещата. Всички правят бели, но поне се успокоявам, че е времено. Решението е ваше разбира се, но смятам, че всички ние можем да ви помогнем да решите проблема си. Ако погледнете по- назад няколко човека коментират нрава на кучетата си относно белите. Снощи например останових, че и една възглавница е изядена. Но наблюдението ми относно мието куче са: когато е достатъчно време на вън, в къщи нямаме проблем. Това ме навежда на мисълта, а и от това, което съм чела до момента е, че те мразят да бъдат изоставяни. Това разбира се, че е невъзможно, защото няма да има какво да ядат, но разходки му е майката. Пробвайте и с кокалите от пресована кожа.
Това е от мен и извинете за тирадата, но писах с единствената цел да запазите кучето си, защото колкото и бели да правят шпицовете са невероятно
Поздрави: Ива :blink:
Публикувано: 05 December 2007 - 09:12 PM
благодаря момичета още веднъж за пожеланията много сте мили.bubbast ,не се тревожи,а се успокой всички ще помогнем с каквото можем,на първо място поговори с човека когото те обвинява(да не би случаино да е съпругат)само предполагам ако не е той да ме извини,то поговори за някаква алтернатива в момента действаш емоциялно като искаш да го дадеш на някой.мисля че предложението на дури е най-удачно,когато ви няма просто го слагайте в клетката,всички кученца докато пораснат правят същите изпълнения рони например още първия ден изгриза зарядното на телефона и на няколко пъти беше разръчкал паркета,но всички тези бели са времени давай му повече играчки за да има с какво да се забавлява. :yahoo:но на първо място поговори с когото трябва и обсъдете тези възможности.но в никакъв случей не наказвай ричо прекалено строго,защото има вероятност да се озлоби. :o
Публикувано: 05 December 2007 - 09:25 PM
Добре дошли при нас на малкото захарче Чарлита и любящата й стопанка! :wub: :wub: :wub:
Разкажете моля от къде се сдобихте с тази бяла красота?
На колко месеца е бебката?
Истинска красавица!
В навечерието на Никулден да се сдобием с ново шпиц попълнение е най - хубавото, което може да ни се случи :yahoo:
Разкажете моля от къде се сдобихте с тази бяла красота?
На колко месеца е бебката?
Истинска красавица!
В навечерието на Никулден да се сдобием с ново шпиц попълнение е най - хубавото, което може да ни се случи :yahoo:
Публикувано: 05 December 2007 - 09:44 PM
Може би гена на кучето е от голямо значение какъв ще бъде характерът му, но аз мисля /без да твърдя, че съм много компетентна/, че от голямо значение е състоянието на стопанина му. За пример ще ви дам моите 2 кучета- майка и дъщеря мини пудели /ако въобще има такава порода, но това е друга тема/.Когато живяха с нас аз бях много заета, изнервена и изморена. Децата ми бяха малки а годините на прехода доста стресиращи.Със сигурност моето настроение се предаваше и на кучетата ми.Сигурно са се чувсвали не достатъчно обгрижени, защото не пропускаха да направят някоя беля.Обувки не пипаха,но за сметка на това още по-лошо.Дъщерята имаше някакваа мания да яде банкноти и документи. Не знам дали можете да си го представите , никакви други хартии само пари и документи. В много редки случаи когато останеше сама разнасяше тоалетната хартия.Много и се карах и я наказвах, но нямаше ефект.Бяхме получили страхова невроза и много внимавахме къде си оставяме парите.Един ден беше прояла джоба на дъщеря ми за да вземе парите. Точно преди изваждане на виза изяде задграничния паспорт на съпруга ми.Двете кученца живяха с нас точно по 12г. след което починаха.Бях се зарекла повече куче да не влиза в къщата ми, но само след 2г. не се стърпях и отново ме обзе майчинското чувство. Вече децата ни са голями и самостоятелни и аз почувствах необходимост да се грижа за някого.Така си взех Били.Сега обаче съм много по спокойна и имам достатъчно време да се грижа за него. Обръщах му много внимание, когато го взех, и му отдавам още повече любов. Възприемам го като част от семейството.Когато беше бебе на 4м. ми изяде зарядното и няколко пъти цветя. Вдигнах всички цветя-бях готова дори да ги махна от къщи.Карах му се и му казвах НЕ-като му показвах белята, която е направил. Купувам му много играчки.В нас навсякъде има разхвърляни плюшки и кожени кокалчета.Гушкам го много и си играем, като го уча да прави разни неща.Много се забавлява.За първи път виждам куче, което си играе с толкова много детски играчки. Възприемам го по различен начин от този по който възприемах другите си кучета. Той ми е като детенце а бихте ли си подарили детето ако скъса скъпият ви диван или съсипе някоя мебел.Кучетата искат внимание и любов, както децата, ако не я усетят го показват.Те както децата понякога не знаят че правят беля. Просто му покажете че не трябва да прави така, но с любов а не с раздразнение.Ако обаче мислите че няма да е по силите ви и ще си създавате много проблеми в къщи по-добре го подарете на някой, който много ще го обича и ще има търпението да го възпитава. Напълно ви разбирам - бях на вашето място а сега съм щастлива - Били също.