ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 03 January 2008 - 10:37 PM
Нищо, ще дойде "Видов ден"! Това й е хубавото на зимата, че след нея идва ЛЯТО-О-О! :yahoo:
Публикувано: 04 January 2008 - 08:50 AM
Публикувано: 04 January 2008 - 09:27 AM
Публикувано: 04 January 2008 - 09:13 PM
Публикувано: 04 January 2008 - 09:22 PM
Цитат
Мони пробвай да го намажеш с крем "Невен" той е против рани и мисля че ще помогне.Този проблем май често се среща при кучетата които се гледат в апартамент,защото по цял ден стъпрат на топлия под и когато излязат и стъпят на студения сняг ги болят лапките.накарай баба да му оплете търлъчки! ;D ;D
Публикувано: 05 January 2008 - 10:10 AM
Цитат
Публикувано: 05 January 2008 - 12:15 PM
Постоянно ли ще падат косми от нея или това е просто период, който идва и си заминава?
Мерси
Публикувано: 05 January 2008 - 01:02 PM
Еструс периодично (2 пъти годишно) разгонване на женското куче, през което време се извършва овулацията.
В зоомагазините предлагат гащички за женско куче.
В този период както се знае трябва да се пази женската да не бъде заклещена от мераклия и да нямаме нежелана бременност.
Ето в този линк има атрибути за разгонени женски.
http://209.85.165.10...j...&lr=lang_bg
rimela ако наистина сте убедени, че никога няма да я пускате на мъжкар би могла да я кастрираш като стане на 1 годинка и този проблем ще ти отпадне завинаги.
Ето още по темата :
"Обикновено кучките се разгонват два пъти годишно и цялото им разгонване продължава около месец.
Освен вече изброените проблеми ви чакат и доста други дребни неудобства.
Но ако сте собственик на прекрасно племенно куче, искате и можете да си позволите да се занимавате с развъждане и подобряване на породата, или пък имате съответната "превъзходна" от която всичките ви приятели и познати искат бебе - това вече е друго.
Радостта от желаните кутрета покрива с лихви всички усилия, неудобства, харчове и драми.
Но ако имате просто куче приятел, най-правилното, което можете е да направите е да го стерилизирате.
Стерилизирането на женското куче не е голяма трудност в днешни дни.
Прави се с пълна упойка, а кучката се възстановява за седмица. Никога повече няма да я застрашава нежеланата бременност, а и на вас няма да ви се налага да си играете на стражари и апаши с настоятелните мъжкари два месеца от годината.
Значително ще понижите риска от заболявания в зрялата възраст, включително толкова опасното и често срещано възпаление на матката или млечните жлези.
И вие и кучката ви ще си спестите доста проблеми"
Продължението е в линка темата е "За и против стерилизацията"
http://209.85.165.10...D...&lr=lang_bg
Хубав и усмихнат ден сладури!
Ваша : дури
п.с.не знам защо ми излизат такива огромни линкове.. :rolleyes:
Публикувано: 05 January 2008 - 01:42 PM
Сега си изсушавам косата и изчезвам на работа предполагам, че към 20:30- 21ч. ще съм вкъщи.
Лично на мен темата ми е изключително интересна още повече, че когато мислих да вземам другарче в игрите на Алекс бях се спряла на женски пол.
Но нямах избор защото кучката на Христо бе родила две, едното починало и така се сдобих отново с мъжкарче.
От една страна Линда е чистокръвен немски среден шпиц, куче с доказан произход, прекрасно развиващо се..
От друга пък си е дерт годишното опазване от мъжкари - мераклии при разгонване..
Ок, ако искаш оставяме темата отворена за обсъждане.
Ако прецениш, че ти се коментира тук съм;)
Поздрави: дури :wub:
Публикувано: 05 January 2008 - 02:14 PM
Цитат