ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 14 January 2008 - 09:29 PM
Ако се брои от първия ден то средно цикъла трае около месец.
Кръвотечение може да има около 10 - 15 дни.
А понякога..може и да няма.
neosvedomena аз никога не съм имала женско куче среден шпиц.
Както казах по- горе имам лични впечатления от женски кучета от съвсем друга порода, които бяха на мой скъп приятел
( но определено не съм се интересувала тогава от продължителността на цикъла им).
На всички въпроси относно дължина, времетраене и особености около еструса най - компетентно би отговорил ветеринарен лекар.
В темата ни все още си нямаме женски шпиц преминал през еструс, раждане и прочее.
Лично аз ако бях на ваше място бих се посъветвала с вет. лекар.
На него( нея) бих задала всички тези важни въпроси.
Нищо лошо да питате тук, но както казах лаици сме ний в разгонките и особеностите на функциите на женските репродуктивни органи..
Тепърва се учим. ;)
Публикувано: 14 January 2008 - 09:42 PM
Кучето може да говори?
Когато кучето лае равномерно, иска да ти каже: Здравей! Много се радвам да те видя!
А ако пак лае равномерно, но заедно с това ръмжи това значи: Не ме закачай, предупреждавам те!
Когато ушите на кучето са изправени то си мисли: Тук има нещо интересно, но трябва да съм внимателен!
А ако ушите на твоя мил приятел са отпуснати, то той е в добро настроение и се държи любезно.
Кучетата вият от мъка, самота или от любов!
Облизването показва симпатия.
Щом кучето ръмжи докато спи, значи сънува. Може би гони някоя котка или пък си играе с друго куче.
Подвитата опашка е признак на страх или апатия.
Размахва ли опашка домашният ви любимец иска да ви каже: Днес ми е толкова радостно! Хайде, обърни ми малко внимание!
Ако кучето ви скача високо, то му се иска да извика: Хайде да си играем! или Гладен съм, гладен съм!
Очите на кучето са втренчени в теб, по този начин то те заплашва, по-добре внимавай!
Случвало ли ти се е някое куче да те побутва с муцунка?
Тогава иска да ти каже: Харесвам те! Погали ме! Хайде да си играем!
Оголването на зъби, дръпнатите назад уши и изправената опашка са предупреждение за нападение.
Ако видиш как някое куче слага лапа на гърба на друго, то най-вероятно му казва: Как си приятел? Радвам се да те видя!
Препоръчвам ви тази книга
"Всичко за кучето "Брус Фогъл
Всичко, което винаги сте искали да знаете за кучетата, написано от практикуващ ветеринар и автор на световни бестселъри в областта.
ОПОЗНАЙТЕ ВАШЕТО КУЧЕ
В ясна и достъпна форма д-р Брус Фогъл описва всички аспекти от природата и потребностите на кучето, за да отглеждате здраво и щастливо животно.
Богато илюстрираната секция, посветена на кучешките породи, ви помага да изберете най-подходящия за вас и семейството ви любимец.
Книгата съдържа крайно необходима информация относно здравните грижи и обучението, от въвеждане в дома и дресиране на кученцето до грижите за възрастния индивид.
ЛЕСНИ ЗА СЛЕДВАНЕ ПРАКТИЧЕСКИ СЪВЕТИ
С несравнима компетентност и професионализъм д-р Фогъл описва различните заболявания при кучетата, като предлага безценни съвети относно храненето, външния вид и оказването на първа помощ.
Приложени са списъци със симптоми, които ви помагат да диагностицирате какво се случва със заболелия ви любимец.
Информирайки ви за всичко от живота на едно куче, този наръчник е ненадминато практическо ръководство за съвременния собственик и любител на кучетата.
Д-р Брус Фогъл (DVM, MRCVS - доктор по ветеринарна медицина, член на Кралското дружество на практикуващите ветеринарни лекари) е международно признат експерт в областта на поведението на животните и грижите за тяхното здраве.
След завършването на Колежа по ветеринарна медицина в Онтарио, Канада, той продължава следдипломното си обучение в Лондонския зоопарк, а след това създава високо ценена ветеринарна практика в Лондон.
Д-р Фогъл чете лекции по цял свят, участва често в радио и телевизионни предавания и сътрудничи на множество национални списания и вестници. Той е автор на редица книги за грижите за котките, тяхното поведение, физиология и произход.
СЪДЪРЖАНИЕ
Въведение 19
ГЛАВА ПЪРВА
Анатомия на Кучето 20
Произход 22
Кожа и козина 24
Скелет и мускулатура 26
Мозък и интелект 28
Хормонален отговор 30
Зрение 32
Слух, обоняние и вкус 34
Дишане и кръвообращение 36
Хранене 38
Отделителна и полова система 42
Имунитет 44
Общуване 46
Хора и кучета 48
ГЛАВА ВТОРА
Породи 50
Селективно развъждане 52
Участие в изложби 54
Кучета с мисия 56
Дребни кучета 58
Средни по големина кучета 82
Големи кучета 58
Едри кучета 93
Смесено родословие 128
ГЛАВА ТРЕТА
Поведение 130
Естествена изменчивост 132
Стадно чувство 134
Генетика на кучето 136
Ухажване и брачно поведение 138
В очакване на потомство 140
Раждане 142
Зависими от майката 144
Ранна социализация 146
Член на човешката глутница 148
Добрите обноски на масата 150
Маркиране на територията 152
Колко важна е играта 154
Отношение към външния вид 156
Красиви старини 158
Обичат ли ни кучетата? 160
ГЛАВА ЧЕТВЪРТА
Животът с вашето куче 11
Изборът на куче 164
Аксесоари 168
Отглеждане в клетка 170
Първите 24 часа 172
Домашна дресировка 174
Практични играчки 176
В дома и в градината 178
Принципи на дресировката 180
Обучение 182
Поведенчески проблеми 188
Грижи за външния вид 194
Правилно хранене 198
Нови преживявания 202
Занимания с кучето 204
ГЛАВА ПЕТА
Грижа за здравето 206
Изборът на ветеринар 208
Кучешки преглед 210
Профилактика 212
Контрол над паразитите 214
Бъдете грижовни стопани 216
Как се дават лекарства 218
При злополука 220
Първа помощ 222
Рани и контузии 226
Отравяния 228
Кожа и козина 230
Дихателни разстройства 234
Кръв и кръвообращение 238
Мозъчни разстройства 240
Хормонални разстройства 242
Мускули, кости и стави 244
Гръбначни увреждания 250
Устата и зъбите 252
Стомашни проблеми 254
Храносмилателни проблеми 256
Пикочни пътища 260
Полова система 264
Болести на очите 266
Слухови увреждания 268
Имунна система 270
Рак 272
Емоционални разстройства 274
Старчески заболявания 276
Края на един живот 278
Речник 280
Любопитна информация 283
;)
Публикувано: 15 January 2008 - 08:47 AM
Публикувано: 15 January 2008 - 09:41 AM
Публикувано: 15 January 2008 - 09:54 AM
Публикувано: 15 January 2008 - 09:58 AM
[/quote] От две години ходим в часна квартира - апартамент и няма да имам праблем с хазайката ,но на плажа не искам да става :samoubiec: :angry:
Публикувано: 15 January 2008 - 05:47 PM
Днес водих Волфи на рутинен ветеринарен преглед.
Оказа се, че и двамата сме напълняли за месец и половина сме качили около 2 кг! :rolleyes:
Това, което бях чела, че шпицовете имат склонност към напълняване се оказа истина..
Ще трябва да увеличим тичането навън, хихи!
Освен това, купих 2 вида различна гранулирана храна.
Да видим дали ще им се услади..
Взех им й някакви пръчици за гризане с някакъв пълнеж
( забравих какъв)щяха да се избият за тях! :kuchence:
Вчера след като цяла вечер разглеждах из интернет видовете
висок клас гранула накрая се спрях на тези 2 вида.
Ето тези два вида храни ще "тестваме" тия дни.
Сега ще ви напиша "спесификациите им" - да ви бъде от полза един вид.
ROYAL CANIN-Mini indoor
Елитен клас висококачествена суха храна за кучета от дребните породи /1-10кг./
над 10 месечна възраст живеещи предимно на закрито и с намалена двигателна активност.
HILL'S Canine Adult With Beef
Висококачествена суха храна от говеждо месо за кучета от
1 до 7 годишна възраст.
Подходяща за кучета средни и големи породи.
:palqcho:
Публикувано: 15 January 2008 - 06:16 PM
По въпроса с гранулките - аз взех на моята лигла HILL'S. Първо пробвах тестовото пакетче, смесвах й го със старата храна -ROYAL CANIN, лапаше и се облизваше. Вчера купих цял пакет, вечерта й сипах и ... тая взе, че отказа да яде! Идеше ми да я :angry:! Седяха си гранулките в паничката - не иска и да ги помирише. :o В чудо се видях. Естествено, веднага наскачаха адвокатите й - "Кученцето е гладно, да му дадем нещо друго! Виж му ушичките - прозрачни са, от глад са изтънели!" ;D
Удържах фронта цял ден, принудих се да й ги давам от ръка, но накрая прояде и току-що опразни паницата! Чела съм тук във форума такива истории - тръгнеш ли по гайдата на някое глезено куче - жална ти майка! Та за сега - 1:0 за мен. B)
Ще видим утре какво ще измисли... ;)
Дури, ти смесваш ли двата вида?
Публикувано: 15 January 2008 - 06:37 PM
Не не смесвам видовете.
Преди малко сипнах от новата гранула в купичката на мистър Шпици и он се утЕпА да хрупти! :yahoo:
Знаеш ли, че не съм му сменяла размера на купичката от как се сдобих с него..
От тогава - до ден днешен дажбата му се побира в бебешка купичка.
Немските шпицове имат склонност към напълняване.
После трудно се връща добрата форма и това от което се притеснявах се случи..
Мдаам..
римела да те подсетя поговорката" Много баби - хилаво бебе".
В този случай може би по - вярно би било да се каже
"Много баби - глезено куче тАрмозниче" ;D
Но никога не бива да забравяме, че хората сме различни
( както й кучетата ни)и има люде, дет нямат нищо против да си отглеждат разлигондено, мега капризно животинче, на което цял живот да ходят по капризчетата, ихихи!
Но малкото, което те познавам вярвам, че няма да "я бъде тая". ;)
Римела, айде да минава разгонката на Линди, че да ги съберем да потича малко моичкия със себеподобна!
Спешно е! ;D :palqcho:
п.с.искате ли малко снимкии - и? :P
Публикувано: 15 January 2008 - 06:45 PM
Публикувано: 15 January 2008 - 06:49 PM
А Иван ме уби и с довода си - "Как да не и дам, виж как ме гледа с тия черни очички..." Ще го гледа я, нали го е надушила отдавна каква е "мека Мария"! А как му се умилква - момиченце! ;D Аха-аха беше хукнал да реже саламчето, ако не бях се разкрякала!
Ние напредваме с разгонването , дано сме в долните граници на нормалния период. Уф!
Дури, къде са снимките? Искаме!
Публикувано: 15 January 2008 - 06:52 PM
Като си приказваме за номерата на шпицовете ни
по отношение на храната се присетих нещичко..
Моичкия също е особняк и проявява чат - пат склонност към капризи.
Например ако му сложа в паничката върху гранулата по - едри парчета някакво печено или варено месо той отказва да яде!
Застава пред купичката си и започва да "я пази" от батко си.
Гладен е, но щом не е накъсано на дребни, мънички хапчици се опъва като магаре на мост и туй то!
В същото време предпочита да хрупа едрата гранула на бате си, вместо да си похапва неговия "ситнеж"!
Когато ми кукне и не действа правя следното:вдигам за момент паничката той ме изглежда с еей такива очи - понички и след минутка пак му я предлагам и..вече имаме друга картинка. ;D
И да, разбира се, че и аз съм му давала " в устата" късчета храна.
Оуу така му е най - сладко, ехехе!
Но като цяло го оставям да се храни самостоятелно, без да го "насилвам" - ако не иска в момента да яде, но като цяло е здрав и жизнен, ок!
Ще яде вечерта.
Не бива да забравяме, че шпицовете са северна порода кучета.
Особняци, със своите странности, с упорит нрав, изключително наблюдателни и адаптивни.
Надушат ли "пробив в системата" все там ще "копаят" с очарователната си неповторима муцунчица! ;)
Публикувано: 15 January 2008 - 07:07 PM
О да.И моите две кучета правят подобни "нарушения" на дисциплината по правило с десерта си.
Обикновено това е..а..да речем късче черен хляб, или пък варени свински крачета или нещо друго..
Винаги се опитват да си ги схрупват в стаята на леглото.
Докато не ги мерне "старото двукрако куче" и не им развали кочинката.. :prase:
Отдолу: пожелахте да видите.. :palqcho: