ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 15 January 2008 - 09:35 PM
Натоварващо е да се възпитава, отглежда и контролира дете и животно, отговорността е голяма.
За съжаление аз все още нямам дете, но мога да ви разбера.
В крайна сметка най - добре е кучето ви да живее някъде, където ще съумеят да се справят с него, нали?
Истината е, че всяко куче независимо от породата или нейната липса ако не се контролира или възпитава от малко, нещата излизат извън контрол и може да възникнат какви ли не бъдещи проблеми..
Понякога част от любовта към кучето ни е да му намерим друг стопанин, който ще съумее да му даде това, което ние по една или друга причина не успяваме..
Поздрав: дури :)
Публикувано: 15 January 2008 - 09:36 PM
Публикувано: 15 January 2008 - 09:58 PM
Мила bubbast, сигурно ще ти е мъчително да се решиш, но май наистина е по-добре за всички да се разделиш с кученцето си. Постарай се само то да попадне в ръцете на добри стопани, за да не те измъчват угризения на съвестта, че си го зарязала, след като, знаем всички, го обичаш много. Сигурно разбираш, че инцидентите при вас не са следствие на агресивност и злонамереност на кученцено ти, а на нелепа случайност. За жалост... доста не навреме!
След време, живот и здраве, когато дъщеричката ти порасне и семейството ти е самостоятелно, ще осъществиш мечтата си - да имаш куче немски шпиц, което само да те радва, а не да ти създава проблеми. Повярвай, това е чудесно - струва си да проявиш търпение и за изчакаш момента, когато това ще е възможно! Не се отказвай - просто трябва само малко да изчакаш!
Целувки от мен и Линда!
Публикувано: 15 January 2008 - 10:23 PM
Публикувано: 15 January 2008 - 10:31 PM
Не знам дали на Волф би му замръзнала усмивката, но моята се смръзна, когато ходих есента да видя Шир Хан в новия му дом!
Беше се опънал на дивана, спеше царствено и като му заговорих нежно отвори две цепки и така ми изсъска, че до края на гостуването ни не се престраших да го взема в прегръдките си.. ^_^
Харесват ви снимките надявам се? :wub:
Публикувано: 15 January 2008 - 10:47 PM
Не гледам така на това..
Благодарността бе да го видя жив, здрав, със самочувствие -
истински господар в котешките си владения!
Още съжалявам, че по същото време, когато бях приютила Шир Хан не прибрах и едно друго малко котенце..
Цял живот сигурно ще помня тази тъжна картина:
аз и Волфганг в проливния дъжд и насреща ни малко, черно като ноща котенце..
Преследва ме тази картина как се отдалечаваме, а то седи под дъжда, седи кротко и ни гледа с единственото си око..
..
Публикувано: 15 January 2008 - 11:15 PM
Днес гледах как Линда съблазнява своята "първа и голяма любов" - кварталния красавец Роби! ;D Утре ще нося апарата, дано успея да ги щракна да се посмеете! Разделяше ги вратата на двора (метална, с мрежа), така че могат да се ухажват на воля! ;D Тя моята въртиопашка отдавна, още откакто тръгнахме на разходки, му беше хвърлила око, но той не и обръщаше внимание, отминаваше я като "бърз влак - малка гара". Даже не спря един път да се подушат! Е как да не си разбиеш сърцето с такива мъже! :'( Вечер по тъмно Роби обикаляше по кварнала и лаеше срещу луната. Е, само да го чуеше, и тая моята беше мигом на прозореца и започва "джаф-джаф" - обясняваше му се в любов :wub: Ако не я изгонех оттам да затворя - до зори щеше да си "пее" песничките... :yahoo:
И най-после щастието я споходи - той я ЗАБЕЛЯЗА! Дойде да я подуши, завъртя опашка... Боже, Линда пощръкля! Такъв любовен танц изигра, че щях да се подхлъзна на леда и да падна, докато протягах шия да зяпам. Подскоци, прикляквания, пируети "на палци"...
Е, не е прав Иван да твърди, че от мен се била учела! Бога ми, аз така не мога! ;D
Публикувано: 15 January 2008 - 11:46 PM
Уникални същества са това кучетата - и така приличат на нас! ;D
Публикувано: 16 January 2008 - 11:17 AM
Публикувано: 16 January 2008 - 02:07 PM
Момичета я кажете е ли е възможно да съществува разлика от 7 кг.!при теглене на кантар?
Преди малко се претеглих 3 пъти по бельо и 3 -те пъти съм 45 кг.,
а вчера на ел.кантара в зоомагазина показа 52 кг.
Тоест чудя се наистина ли Волф е напълнял или тегленето нещо не е било съвсем както трябва..?!
Разликата е, че навън се теглихме като аз бях яко навлечена, а вътре се мерихме като бях nude.
Според оня кантар Волф е 12 кг., а аз 52 кг., а според моя той е 10 кг., а аз 45 кг..
В крайна сметка..колко килограма ми е шпица?! :rolleyes:
Хубав и усмихнат ден сладури!
дури :wub:
п.с. разбира се вие няма как да ми дадете отговор на този въпрос, но исках да си споделя с вас своите размишления..
То се е видяло, че трябва да купувам ел.кантар, може би моя е развален вече, хмм..
И все пак чудна работа такава разлика в килограмите..
Публикувано: 16 January 2008 - 02:36 PM
http://bgphoto.net/p...02815937500.jpg
http://bgphoto.net/p...03483906250.jpg
http://bgphoto.net/p...04050156250.jpg
много мило че ни приемате при вас :blink:
Поздрави на всички