ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 23 January 2008 - 11:03 AM
Аз съм Боби, а това е Макси ....Приятно ми е да се запознаем
Публикувано: 23 January 2008 - 11:30 AM
От къде си?...кажи ни малко повече за кученцето ти B)
Публикувано: 23 January 2008 - 11:39 AM
Публикувано: 23 January 2008 - 11:46 AM
Публикувано: 23 January 2008 - 11:50 AM
Привет на Боби и Макси!Добре дошли сте при нас! :blink:
Разкажете нещо повече за Макс/много е сладък/,каква точно порода е?Нещо не те разбрах-померан или какво..?
А ние с Чарлита сме супер-снощи ни дойде на гости една булонка и беше страхотно шоу...Джафкане,скачане и най вече..коя е по-по най...мила!Наградата/кокалче/беше поделена по "кучешки",тоест ,по равно.. :yahoo:
Усмихнат и спорен ден за всички ни! :wub:
Публикувано: 23 January 2008 - 12:01 PM
Публикувано: 23 January 2008 - 12:02 PM
Цитат
Хе хе ;) Макси, америкън ерген ;D ми тая булка от тука до там как ще я докарате ;) ;D
Много е красив Макси-бой, прилича ми малко на Лъки на Слънчице от темата на мини шпица :drugarche:
Публикувано: 23 January 2008 - 12:04 PM
Цитат
дамм ;) от там са ;D но ние след обед сме заети
чакам с нетърпение да дойде неделя да разходим малките пуканки и да ги наснимаме едно убаво :yahoo: :wub: :drugarche:
Публикувано: 23 January 2008 - 12:09 PM
Много е красив Макси-бой, прилича ми малко на Лъки на Слънчице от темата на мини шпица :drugarche:
Хей момичета ...Благодаря за усмивките и милите думи :blink:
Септември ще е в София ;) .... някой ако види диване тичащо, лаещо и незнаещо къде отива да се обажда ;D
да ви попитам ...има ли оправия с лаенето при вас ....аз му купих една каишка, когато е с нея не лае ...но усети ли че липсва ... :rolleyes:
Публикувано: 23 January 2008 - 12:14 PM
Относно лаенето,аз нямам проблеми с Арес,но една моя позната от Торонто имаше подобни проблеми и купи каишка която при всяко лаене,впръскваше някаква течност и кученцето спираше....до колкото знам така си реши проблема.
Публикувано: 23 January 2008 - 12:21 PM
Добре дошли на новите потребители в темата ни.
Относно лаенето при немските шпицове (в случай, че някой наистина се интересува ще напиша мнението си)..
Немския шпиц е куче - пазач(watch dog) селектиран да обажда с лая си на стопаните си за всяко подозрително нещо около неговия имот, ферма..
Ползвали са го да пази товарни вагони с ценен товар, да облайва, да е на щрек - и кучето от тази порода наистина е такова.
Когато куче от тази порода се отглежда и живее в градски условия, в апартамент, то тогава стопанина му трябва да положи усилия да го възпита за да може да контролира естествената му, породна особеност" да обажда", да лае.
Не препоръчвам нашийници с ток, нашийници с химия и всякакви такива дистанционни, пасивни методи за справяне с нежелан лай в градски условия.
За мен това е форма на насилие.Отказ да се занимаеш и обучиш животното си на нещата, които желаеш да прави.
Незаинтересованост какво е немския шпиц.
Достатъчно е да научите кучето си да се подчинява на командата "Не".
За мен немския шпиц може да реагира адекватно и напълно да се подчинява и управлява чрез гласовата палитра на стопанина си.
Като стопанин на немски среден шпиц и още едно голямо куче, което е с холеричен характер смело мога да заявя, че това Е възможно.
Като четох за поразиите, които правели някои шпицове честно казано се хванах за главата.И се сетих за нещо друго..
На последната изложба миналата година имаше кучета, които серяха и пикаеха в ринга!
Кой е виновен за това?Кучето, което седи с часове и стиска, вместо да бъде изведено за 5-10 минутки да се изсере и изпикае навън ли?
Всичко, което ще прави или не едно куче, за мен, 50% зависи от стопанина му, от неговата предвидливост, съобразителност и реакция.
Чувала съм не веднъж следната реплика :
"Какъвто стопанина - такова й кучето" и каквото и да означава вярвам, че освен да им се радваме, гушкаме, снимаме, и хвалим с тях е редно да ги възпитаваме поне маалко от малко.
И преди да се "жалваме" за дадена тяхна реакция да се замислим какво сторихме лично ние по този въпрос.
German spitz - little dog with the big heart. :yahoo:
;)
дури
Публикувано: 23 January 2008 - 12:28 PM
Цитат
да ви попитам ...има ли оправия с лаенето при вас ....аз му купих една каишка, когато е с нея не лае ...но усети ли че липсва ... :rolleyes:
Ако идвате на море към Варна, обадете се да видим кой по-бързо тича ;) ;D
Моята хубостница, например, когато е в колата се накъсва да лае, ако някой човек се опита да говори с мен(аз съм вътре) или наближава. Извън колата е различна.
Веднъж едни полицаи ме бяха спрели за проверка, ми аз нищо не чух кво говори човека :huh: а той се чуди да се смее ли, да се кара ли... :rolleyes:
Цитат
...и мен студа не ме тревожи, но дано не вали :wub:
Публикувано: 23 January 2008 - 12:39 PM
Публикувано: 23 January 2008 - 12:49 PM