Dog.bg Форуми : ГОВОРИЛНЯТА на подфорума

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (504 Страници) +
  • « Първа
  • 394
  • 395
  • 396
  • 397
  • 398
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ

#7901 Потребителят е офлайн   Didka_puppy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 August 2008 - 08:17 AM

Добро утро момичета! Така се радвам, че темичката ни живна и имаме още един сладичък пухчо тук. Принцес, днес след като се върнете от ветеринар сподели какво е препоръчал доктора. А да се изкажа и аз по повод гранулите- макар, че шпицовете са доста лакоми по природа и рядко отказват каквото и да е за хапване, не е изключено да се появи проблема за който Рамонка говори. Аз лично не мисля обаче, че е добре да се сменя храната месец през месец, именно поради причината която neosvedomena каза- всчка марка гранула (дори и нейните видове) имат различни съорношения на хранителните съставки. Съответно ниския клас наблягат на пълнежа а високия на стойностните вещества. За режима на хранене можеш да прочетеш подробно в раздела "Къщата на кучето"- "Хранене"- там има схема с обяснения на каква възраст по колко пъти и какво количество да даваш. Изненадвам се, че още не е повдигнат въпроса за хигиенните навици- за решаването му ще са ти нужни доста търпение и постоянство, които ще ти се върнат като краен резултат! Щом първата ваксинка на Бекс е сложена, опитай се да разбереш не само датата а и вида на ваксината. Кажи задължително на ветеринаря и той след като издаде паспортче там ще впише датите, марките на ваксините и съответно направените вътрешни обезпаразитявания между ваксините. След като избереш храната на Бекс я кажи на доктора. Някой са скептични към допълнителното прибавяне на калции, но ако си се спряла на икономичен клас гранула може и да се наложи. Препоръчвам ти да му даваш и витамини, особено важни за тази възраст. Друго за което се сещам- на тази възраст повечето кученца много обичат да гризат най- различни неща. За да нямаш проблеми с покъщината можеш да му вземеш гумени играчки (от зоомаг естествено) и тези кожени пръчки и кокали, от които всички са много доволни. Мммм, за друго не се сещам- ако има нещо - питай!
Иве, ти няма ли да ни зарадваш с някоя снимка на Аресчо? Хайде, че ни стана мъчно вече!  ;D
Причтен ден на всички и много усмивки в днескашния ден!  :wub:

#7902 Потребителят е офлайн   neosvedomena Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2008 - 11:47 AM

Здравейте и от мен момичета :wub:
Didka_puppy , направо повдигна болната тема за хигиенните навици. Като го прочетох ме присви стомаха - от личен опит . С Пуфи беше много трудно - дано не ви се случва - затова няма да давам съвети - сигурно ще са безрезултатни ;D Аааа, и за въпроса относно гризкането - превантивно си приберете обувките, чехлите и джапанките, защото усладили му се веднъж - трудно се отучва :P
User's Signature

ПУФИ щеше да е на...Качена снимка
Качена снимка

#7903 Потребителят е офлайн   iva81 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2008 - 01:53 PM

Имам възможност в пуш- паузата да драсна някой ред защото ми стана интересно за гризенето. Живеех с надеждата, че Арес като порастне няма вече да прави бели. Споделяла съм ви за чехлите , маратонките и т.н. Но на 1,5 г. да ми изяде зарядното на единия телефон... А и имам съмнения, че с котарака са партия за бели. Имах колекция от баба Яга, и спред мен котаракът ми Чочко ги бута на земята, а Арес ги разпинтва. Нямам друго обяснение. Сега се сещам, че и на прителя ми едни летни чехли дадоха фира миналата седмица. Но това е положението.
Приятен ден на всички! :wub:
User's Signature

Домашните любимци дават на всички нас много радост, обич и привързаност. Може би повече от колкото заслужаваме!
Качена снимка

#7904 Потребителят е офлайн   Didka_puppy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2008 - 02:26 PM

^_^ ^_^ аааахахаха, спуках се от смях, не- немога повече..... :rolleyes: странна работа са тия наши пухчовци. Моята пък нещо не ги уважава нашите обувки- явно не са достатъчно класни за нея. Залита само по домашните чехли на майка- те нали са по- фешън  ;D Обачееее.....оправия нямат- започне ли с гризането и поклонните старини не ги спират, да им имам енергията, пфууу....Затова принцес, вдигай къде що чехъл и кабел има, че усетят ли блажения вкус на забраненото върви ги отучвай.
Успех на всички!

#7905 Потребителят е офлайн   ramon4ety Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2008 - 05:00 PM

Здравейте мили момичета.Като ви слушам имам чуството, че нямам шпиц а някоя друга по кротка порода. ;D ;D ;DПарис чак такива бели не е правил само се е опитвал да яде чехли но за ден два го отучих :blink:

Та така да ви кажа за балсама- добър е след като се изсуши мерише на бебче и днес също мерише така(макар и не толкова силно) прави козинката още по мекичка и бяла! :yahoo: :wub: Почти заличава мириса на къпано куче ;D :blink: :yahoo: :wub:
User's Signature

Качена снимка
  http://park4pets.com/eson/es510x90.swf

#7906 Потребителят е офлайн   iva81 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2008 - 08:48 PM

По повод на балсама, който си е купила Рачончето се сетих за една случка с Арес. Завели сме го на Витоша чистичък, сресан. Започваме да си играем и по едно време той кано надуши кравешки л..а и като се спусна Бесника. За секунди се овъргаля целия. Да не кажа, че се повтори и потрети. Добре, че намерихме в колата нещо, с което да го загърнем, за да си го приберем до София. Изгинахме в колата от смрад. И след това стари кучкари ми разясниха, че л..та за кучетата са като парфюм. ;D ;D ;D ;D
User's Signature

Домашните любимци дават на всички нас много радост, обич и привързаност. Може би повече от колкото заслужаваме!
Качена снимка

#7907 Потребителят е офлайн   iva81 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2008 - 08:58 PM

Специално за всички среден немски шпиц
User's Signature

Качена снимка

#7908 Потребителят е офлайн   PriNceSsS Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 August 2008 - 10:18 PM

Здравейте :(  Днес имах проблеми с Бекс..  :(  Цял ден му беше гадно и криво..въобще не играеше и имаше разтройство... и много ме притесни.. веднага на ветеринар отидохме.. и се оказа че съм го била прехранила.. аз не знаех че не трябва купата с храна да е постоянно при него.... и той си ял ял колкото иска.. вчера и неска ... и го хванало разтройството .. ( пък и яде и мляко.... ) Но както и да е.. оправихме се.. преди малко беше по нужда.. всичко е ОК..  :blink: :blink: :blink: :blink:  Другата седмица отиваме за 2-рата ваксинка и такаммммм  :P  Това е за сега .. цунки  :wub:

P.S. Питах ветеринаря дали може да го изкъпя че мирише лошо.. и той ми каза нали да му измия лапичките и дупето само с вода.. а иначе може да го пръскам с пърфюм..  :rolleyes: ..И много ме изненада наистина ли може да се пръска с парфюм????????? Чували ли сте подобно нещо.. пръскате ли вашите пуховцииии?  :rolleyes:

#7909 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 08 August 2008 - 12:19 AM

Цитат

По повод на балсама, който си е купила Рачончето се сетих за една случка с Арес. Завели сме го на Витоша чистичък, сресан. Започваме да си играем и по едно време той кано надуши кравешки л..а и като се спусна Бесника. За секунди се овъргаля целия. Да не кажа, че се повтори и потрети. Добре, че намерихме в колата нещо, с което да го загърнем, за да си го приберем до София. Изгинахме в колата от смрад. И след това стари кучкари ми разясниха, че л..та за кучетата са като парфюм. ;D ;D ;D ;D
Бесник - не, ами Обесник  ;D
Аз съм возила така в кола дог, овъргалял се  целия, обаче в човешки  :Бляк!: Вонята беше невъобразима. Слава богу, че колата ми беше комби (без задни седалки)  - бяхме му заклещили повода изкъсо с капака на багажника, така че да е колкото се може по-далече от нас и все пак е дог - дупето му беше почти до главата ми... Беше незабравимо пътуване  ;D
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#7910 Потребителят е офлайн   Titka - banditka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 August 2008 - 12:30 AM

Цитат

Здравейте :(  Днес имах проблеми с Бекс..  :(  Цял ден му беше гадно и криво..въобще не играеше и имаше разтройство... и много ме притесни.. веднага на ветеринар отидохме.. и се оказа че съм го била прехранила.. аз не знаех че не трябва купата с храна да е постоянно при него.... и той си ял ял колкото иска.. вчера и неска ... и го хванало разтройството .. ( пък и яде и мляко.... ) Но както и да е.. оправихме се.. преди малко беше по нужда.. всичко е ОК..  :blink: :blink: :blink: :blink:   Другата седмица отиваме за 2-рата ваксинка и такаммммм   :P  Това е за сега .. цунки  :wub:

P.S. Питах ветеринаря дали може да го изкъпя че мирише лошо.. и той ми каза нали да му измия лапичките и дупето само с вода.. а иначе може да го пръскам с пърфюм..  :rolleyes: ..И много ме изненада наистина ли може да се пръска с парфюм????????? Чували ли сте подобно нещо.. пръскате ли вашите пуховцииии?  :rolleyes:

Парфюма е бич за обонятелната им система, сменете  ветеринара :blink:
User's Signature

Качена снимка

#7911 Потребителят е офлайн   Didka_puppy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2008 - 08:06 AM

Добро утро момичета!
Радвам се, че са се включили доста хора в нашите съвети  ;D. Принцес, и аз като Дидка- бандитка мисля, че за парфюм не може да става и въпрос- това е най- голямата тъпотия, която някога съм чувала! Май наистина е добре да смениш ветеринаря- ако споделиш откъде си можем да ти дадем съвет за добър ветеринар в града ти. И наистина да не се повтарям, прочети раздела "Хранене"- там всичко е казано и обсянено. А за млеката внимавай! И аз в началото се бях заблудила, че прясното мляко е безобидно, но....не е така. Има и още доста забранени храни за кучо, затова чети преди да си започнала с тях  ;) Разкажи ни с какво го храниш, как върви привикването към хигиенни навици, с какво играе....абе- всичко!
Иве, пак паднах от смях с вашия дивак. Представям си какво ви е било на теб и Буши с тия "аромати", пфуууу.....опазил ме Господ! :rolleyes:
Лек ден на всички и целувки на пухчовците!

#7912 Потребителят е офлайн   neosvedomena Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2008 - 08:56 AM

Здравейте съфорумнички и съпороднички  ;D
Умрях си от смях с историите на Ива и Бушката и междувременно чуках на дърво -Дано не ми се случва  ;) Но неведомни са пътищата господни / кучешки ;D
Докато се възмушавах , как вета може да предложи кучо да се парфюмира, ми проблесна , че човека може би е имал в предвид Кучешки Парфюм който е специално за кучета. В интерес на истината не съм използвала подобно ароматизиращо средство , но имам позната с Йорки, която редовно му купува от вет. маг. различни аромати - имало мъжки и дамски на цена около 10 лв.. Както вече бях споменала Шпицовете се поддържат лесно чистички и миришат възможно най-малко от всички кучешки събратя.
Поздравления за успешния избор на куче  :yahoo:
Ако решиш да купуваш парфюм - търси кучешки ,а не за хора  :P
User's Signature

ПУФИ щеше да е на...Качена снимка
Качена снимка

#7913 Потребителят е офлайн   PriNceSsS Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 August 2008 - 10:20 AM

Да наистина може би е имал напредвид кучешки парфюм.. аз не го попитах какъв и за това се зачудих...  ;D Ще видя да потърся такъе парфюм..  :blink: Значи колкото за храната.... Вчера яде ориз без подправки с мляко май беше... после яде гранулки.. и вечерта му дадох месо.. не тлъсто еми от хубавото на месото  ;D Иначе с хигиенните навици мисля че схваща много бързо.. вчера се изпика 4 пъти в банята от 6  и 1 пат акаше тамм от 3.. За което много се радвам защото ние там го учим.. по принцип в стаите само 2 пати за тези 3 дена се изака.. иначе като му се приходи и отива на терасата или в банята.. вечер като спим тогава само може да се изпика в стаите.. И така за това..  :blink: Иначе е голям сладур и имам чувството че разбира всичко което му казвам.. Вчера беше налапал зарядното за телефона на майка ми скарах му се и го ударих леко по главата с вестник и нали му казах "  НЕ! лошо куче!  " и всеедно ме разбра и започна да скимти и да ми се умилква в краката  ;D И от тогава не е пипал.... А колкото до чехли и обувки.. вратата на хола е затворена винаги и не може да иде до коридора.. разхожда се в спалните хола банята терасата.. мисля че му стига там  :P Тааа това е за сега.. ако има нещо ще питам...... Целувки от Бекс  ;) ;) ;) :wub:

#7914 Потребителят е офлайн   kamkata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2008 - 12:46 PM

Здравейте на всички тук от мен и от Рори  ;)
User's Signature

Качена снимка

#7915 Потребителят е офлайн   iva81 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2008 - 01:16 PM

Здрасти на компанията  ;)

Радвам се, че ви създавам настроение и ви разсмивам, ама чукайте на дърво да не ви стига, че не е особено приятно, но пък като отшуми случката и е забавна, дори смешна. За съжаление или радост съм попаднала на куче с характер. По някога ми става неудобно, когато го извеждам на кучешката поляна, защото той не спира да лае и се опитва да пази всички женски.  По някога хората се отместват, за да могат да си говорят, защото от него човек и собствените мисли не може да си чуе. Но за сметка на това е невероятен чаровник. Какъвто и да е той си е моето слънчице. Е можеше и да е малко по- кротък, но....
Добре дошли на Роро и стопанката му! :blink:
User's Signature

Качена снимка

#7916 Потребителят е офлайн   Didka_puppy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2008 - 01:31 PM

Здравейте kamkata и Рори!
С радост виждам, че нашата топчеста компания се увеличава. Добре сте ни дошли. Разкажете за вас- откъде сте, на колко е бонбона и ни радвайте и със снимки. Ще ни бъде приятно да се приседините към постоянната ни глутница! :wub:
Поздрави на всички!

#7917 Потребителят е офлайн   kamkata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2008 - 04:14 PM

Здравейте!Ние сме от Сф, Рорката е на вече почти 5 месеца взех го когато беше още на 2месеца пухено топче...Обаче искам да питам нещо-Отначало като го взех беше мнооого пухен,започнах да му давам витамини за козината  ,но от един месец тя опада като на нейно място израства по гъста и твърда козина но е къса.Само на главата и на врата горе -долу остана дългичка.А снимките на др кучета ,които гледам са с невероятна козинка и се чудя дали е нормално защото е още малък и ще му порастне ако някой има по голям шпиц да ми каже има ли смисъл вобще да се притеснявам...Благодаря ви предварително!  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#7918 Потребителят е офлайн   ramon4ety Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 August 2008 - 10:00 AM

kamkata Привет и от нас с Парис! :yahoo: Не се притеснявай просто в момента на твоя Рори му пада бебешкият пух ако има проблеми с падането можеш да му даваш рибено масло(от аптеката) Отностно козинката ако вече я е сменил и расте нова е нормално да излежда малко смешно(Парис беше същия) но постепенно израства козинката, при някой израства около 1годинка при други когато станат на около 2.Зависи от гените, не се притеснявай.Но не забравяй и факта, че ако си взела своя Рори не от развъдник не може да е като онези пухкави породисти топчици.Просто изчакай и твоя Рори ще стане хубав...ама искаме снимкииии!!!

Разкажи ни за Рорито..от къде го купи...прави ли бели...научи ли го вече на хигиенни навици..с какво го храниш? :blink:

П.С. Компанийката ни все повече се разраства!!! :yahoo: :yahoo: :yahoo:
User's Signature

Качена снимка

#7919 Потребителят е офлайн   ramon4ety Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 August 2008 - 10:43 AM

И специално за камката: :o ;D Открийте разликите :P

Качена снимка ------> Качена снимка

Ето поради тази причина търпението е най-ценното нещо! ;D
User's Signature

Качена снимка

#7920 Потребителят е офлайн   PriNceSsS Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 August 2008 - 12:20 PM

Здравейте и от нас с Бекс  ;) Искам да ви се похваля че кученцето ми много бързо се научава къде да пика и ака.. вече сам ходи до терасата като трябва да ака.. а колкото до пикането само вечер пишка в апартамента иначе в банята или на терасата.. много ме радва истински сладурко е..  :yahoo: :yahoo: :yahoo:  целувки от нас  :wub: :wub: :wub: :wub:

• (504 Страници) +
  • « Първа
  • 394
  • 395
  • 396
  • 397
  • 398
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни