Dog.bg Форуми : ГОВОРИЛНЯТА на подфорума

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (504 Страници) +
  • « Първа
  • 450
  • 451
  • 452
  • 453
  • 454
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ

#9021 Потребителят е офлайн   marapelia6ka666 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 May 2009 - 10:23 AM

Показване на мнениетоrimela, в May 29 2009, 09:25 PM, написа:

Имат си и нос, чело, вежди, за уста и език да не говорим!

И Миглиииии такива невероятни бели мигли. Като госпожица е Айси.

Здравейте мили момичета. Не съм ви забравила, но работата ми се увеличи и свободното време намаля. Естествено давам го на двете ми слънчица, детенце и кучо.
Невероятно хубави снимки сте сложили. Радвам се за хубавите ви емоции. Пожелавам все по-малко проблеми. Виждам Шанел скоро ще тича навън. За нашийника незнам какъв съвет да дам. Айси свикна бързо с неговият и нямаме проблеми. Здрав и много пъргав е. Вече се качва сам по всички легла. Сега се учим, че не бива да го прави. Или поне не без разрешение. Утре ни поканиха на една самоедска среща. В Морската Градина. Ще го снимам да видите колко сме пораснали.
Приятни почивни дни и по малко срещи с ежещи се кучета, и безхаберни стопани.
User's Signature

Качена снимка

#9022 Потребителят е офлайн   kamkata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2009 - 11:07 AM

Показване на мнениетоrimela, в May 29 2009, 06:25 PM, написа:

Забелязали ли сте колко изразителни са физиономиите, т.е. муцуните на нашите шпицове?
Може и да си въобразявам, но за мен мимиките им са като човешки, може би защото и муцунките им са като ... човешки лица !

Като за 1-во лично мое куче просто съм влюбена в муцките на това същество.
Да си призная имам си един малък грях към Роро,който ми помогна да го отценя още повече и да разбера,че това е моето куче и моята порода.
Имах го вече от един месец и ми се бяха насъбрали малко проблеми,доста задължения и т.н. Реших че не мога да се грижа за него и една приятелка го поиска да го гледа в къщата й.Трябваше да ми се обади на другия ден вечерта да се разберем.Сутринта като станах и го погледнах и се сетих че ни е последния ден заедно се разплаках,той ме погледна с един въпросителен поглед сякаш ме пита : Какво ти става ?
След това изтича до мен и се гушна.Незнам дали ще ми повярвате,ама точно тогава все едно нещо ме тресна по главата.
Казах че е изключено да го дам на когото и да било.Това си моето животинче и ще се справя с всичко :smile:
Колкото повече време сме заедно толкова по-често ми става кофти за това,което щях да направя.След това го прегръщам силно и му казвам че е най-красивото и мило куче на света :wub:

Оффф за какво ставаше дума, а пък аз се разписаааах за съвсем друго ,ама ми се искаше да го напиша да ми стане по леко...

П.П. Забравих най-важното за което бях влязла.Бяхме сутринта на контролен преглед дадоха ни хапчета да пиеме на 12 часа ,защото 99% е алергия.
User's Signature

Качена снимка

#9023 Потребителят е офлайн   Megian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни,Цветя,Хора,Мотори, Езотерика

Публикувано: 30 May 2009 - 11:59 AM

Здравейте,мили дружки! :re_037:
Римелка,както винаги-чудни снимки!Много добре успяваш да уловиш емоциите на Линдето :ae_085:.На Тисата и е най-изразителна физиономията,която показва чувство на вина.Когато се прибирах отнякъде,ме посрещаше с бурна радост под формата на гюбеци ...в един момент се сещаше,че е сдробила някаква пакост,за която ще получи мъмрене :ea_103: ,разгъваше ушите встрани,сякаш иска да стане по-ниска от тревата и на бавен каданс се изнасяше под някое легло.Обикновено белята е поредната счупена саксия и разпердушинено цвете :go_169:.Слава Богу,това отдавна не се е случвало,но криенето на разни нещица из китките си остава.Крие и на мацата играчките ...буквално и ги взема от лапките и ги скътава някъде.Дали е някаква проява на ревност,макар и минимална?
Анизи,на малката хапла Шанел още и растът зъбетата.Предполагам,че и даваш малки кожени кокалчета,с които да си ги чешка,за да не налита на други крайници?! :aa_002:
Камка,и аз ти пожелавам успех със задомяването на бездомничетата!С не лека задача си се нагърбила ....много са малките душички,но дано всяко от тях да има добрия късмет да си намери дом и любящ стопанин!Колибката им е супер! :ae_085: Гушки за любвеобвилния Рорко!Той си е твоето куче и добре,че в онзи момент "нещото" те е треснало! :ac_007: :gb_023: Махни всичко с пилешки произход от менюто му!
Джиджавка,закъса го с Екото ...тия са си ...ли ....та :zz_187: Не знам защо такава "организация" продължава да съществува?
Иве,ако поговориш спокойно с твоите съседи с доминантните кучета,дали няма да се разберете? ...И аз,пък какъв въпрос задавам ...,като знам колко профанизирани двукраки има ....,ама все се надявам,че с блага приказка,разума у тях ще надделее ...де,да знам ... :gm_168:
Мара Пепеляшка,с нетърпение ще чакам снимките на малък Айси сред самоедите! :gd_044:
А,голям Айси да престане да се услушва и по-честичко да ни пише!Чу ли,Монииии!? :bi_051:
Толкова мило ми става,когато ви чета ...Щастлива съм,че ви има и си споделяме.Въпреки дъжда,ви пожелавам хубав и успешен ден и много целувки за всички двукраки и четирикраки! :fe_079:

User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#9024 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 May 2009 - 02:33 PM

Показване на мнениетоMegian, в May 30 2009, 12:59 PM, написа:

Джиджавка,закъса го с Екото ...тия са си ...ли ....та :zz_187: Не знам защо такава "организация" продължава да съществува?

Много си права! За капак и бабата с многото кучета прави спънки. Казала е на съседката ми днес, че е идвала жена и се е завирала под колите да ги прибира, но не е успяла. Това е невъзможно, защото не са се обаждали, че ще идват, а и доколкото знам ги хващат със стрелички?!?!
Ще си имам разговор с нея, защото вчера ни нападнаха 3 от кучетата й и аз се чудех кой да паза Франи или Бруно :eg_033: Завряха Франческа под една кола и тръгнаха към Бруно, а аз от там с камъни и шутове, колкото и нехуманно да е! :dry: Вече се ядосвам много, аз за Франи ще извия врата на човек с голи ръце! А и не стига, че носят зарази (всякакви кожни екземи и красти), ами и нападат! Безумието е пълно! Не мога да си излеза от входа спокойно вече... А, за "организацията".... хубав замисъл- изпълнение нулево! :ea_103:

Стига с тая тема, че много побеснявам... Ето нещо забавно!

Вече имаме постижение м/у голямото бебе и Франческа. Сутринта дойдоха двамата да ми се глезят и Бруно почна да дава лапа на Франи все едно я гали :ab_041: Тя видя, че не е страшен и като го хвана да го разиграва и да го бута с лапи стана малък цирк. Бруно легна по гръб и остави кака си да се катери по него и да го целува по муцунката. Бяха много сладки! :wub: Жалко, че не можах да ги снимам!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#9025 Потребителят е офлайн   Megian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 May 2009 - 07:12 PM

Малко пресни снимки от днес .... :wub:
Прикачена снимка
Тъкмо я примамих да застане мирна,за да я снимам и някой навън ми насмете мераците ...нашата веднага се класира на прозореца,за да клюка :bi_051:
Прикачена снимка
После с Изито го удариха на игра :zz_225:
Прикачена снимка
След като изгориха доста калории в боричкане и двете започнаха да ми се мазнят,за да им напълня пак резервоарчетата :zi_182:
Прикачена снимка
Добре,че поне вътре се сещам чат-пат да се правя на фотограф :da_005:

User's Signature

#9026 Потребителят е офлайн   marapelia6ka666 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2009 - 09:25 AM

Здравейте мили момичета.
Камка всички сме имали моменти в които ни е било трудно да издържим на ангажимента. Защото това си е ангажимент, а не само любов. Важното е, че сте заедно и ти даваш своята любов на това прекрасно животно.
Жижатка много се ядосвам и аз с твоите неволи. Дано наистина се разрешеи проблемът. Целувам те за кураж.
Срещата със самоедите е днес. Но ние и вчера бяхме навън и си играхме с други породи. Ето ви съвсем новички снимки да видите колко много сме пораснали. И вече ПРИЛИЧАМЕ на шпиц.

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

За съжаление в цялата кучешка дружинка няма никой друг от нашата порода. И изобщо досега в морската Градина съм срещнала само два пъти от тези невероятни кучета. Тогава просто спирам и дълго им се радвам и ги гушкам.
User's Signature

Качена снимка

#9027 Потребителят е офлайн   Megian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 May 2009 - 09:38 AM

Шпиц отвсякъде ! Много е порастнал Айси.Гушки за мъжлето :wub:
User's Signature

#9028 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 May 2009 - 03:18 PM

marapelia6ka, Айси расте страхотен красавец, много ми харесва - пу, да не му е уруки! :ba_025: :smile:
Жалко, че си нямате други шпицове за компания, защото - по мои наблюдения - друг шпиц е най-добър партньор за игра. Моята хубостница, след като вири нос бая време и се прави на "гранд-дама", сега пак се е разтичала и разиграла, ама за жалост трудно намира някой да й издържи на темпото! :dog: По-големите кучета са по-тромави и не могат да я догонят. Тя умело финтира - сменя посоката в движение, а гламчовците не могат да вземат завоите, изостават и ... вече не й е интересно, идва при мен и ляга отегчена на тревата. :md_064: Иначе любимата й породи за игра са Джак Ръсел териерите - лудо гонене пада, пък и боричкане!
В нашия парк има едно шпицле, дето я предизвиква да играят, ама тя още се прави на важна, ръмжи му и го "строява", ама кога ли ще й "кипне чайника" и ще му покаже леля му Линда как се играе! :ab_041:

Съчувствия на jijafka, не си представям как се оправяш с две кучета и налитаща глутница! :ud_009: Може би си струва да се "въоръжиш" с нещо - пръскалка с вода, дезодарант? Или нещо друго, за да ги стреснеш и сплашиш, за да не ви закачат? Супер неприятна ситуация, а и доста опасна за кучовците ти...

Целувки за Тисата и Иза, дето са превърнали кревата на Меги в тепих за борба! :zz_223:

На Камката стискам палци за бебешорите, дето бяха под контейнера. Дано още кученца се появят, а другите да са ги взели добри хора...
И бързо оздравяване на Рорката!

Поздрави на всички!
:rolleyes:

#9029 Потребителят е офлайн   curlygeri Икона

Публикувано: 31 May 2009 - 08:55 PM

Здравейте! :re_037:

Аз се сдобих със среден шпиц по слчайност и след 20-годишно изчакване. Сестра ми го донесе вкъщи на 23 Декември(фактически кучето е нейно, но аз се занимавам с него през по голямата част от времето). В началото ни казаха, че бил померан, но след като се прибрах миналият месец и го видях какво гигантче (в сравнение с помераните) е станал се поинтересувах и разбрах, че е среден шпиц (за съжаление се наложи да го оставя 10 дена след като го взехме и се прибрах чак мин месец).

Както и да е, сега съм малко разтревожена, защото Фреди е доста щур и едва го контролирам, а да не говорим че още пиша и ака навсякъде, но не и навън. Незнам почти нищо за тази порода, а и за отглеждането на кучета като цяло за това ви моля ПОМОООООООООЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩ!!! :ud_009:

P.S: Инъче е много красив и любвеобилен и вобще страхотен, ама с тая негожата откаченост и непослушание (че е и нахален доста) само бели си навлича и яда на хората

#9030 Потребителят е офлайн   kamkata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2009 - 11:59 AM

Здравейте девойки!

marapelia6ka666 - малкия е истинска красота :wub: С тези усмихнати очички е само за целувки!
Като гледам всички колко сте бели като снежинки,чак ме хваща срам... На Роро още му капя капките за уши и приличаме на сиво прасе :ab_041: Но ще почакаме още седмица за банята.

Мислех че момчето ми се е оказал от кражбата и присвояването на чужди неща,но НЕ. За 2 дни от както сме при майка ми и бебето е успял да складира бебешките играчки под леглото.
Естествено се прави на "девица" като му се скарам и ме гледа с бялото на очите с наведена глава,сякаш незнае как са се появили нещата там :ab_041:

Поздрави!
User's Signature

Качена снимка

#9031 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 June 2009 - 10:29 PM

Здравейте сладури!

Имам един бърз въпрос. След разходката днес, докато преглеждах Франи за някой заблуден и опиянен кърлеж, забелязах, че малко над свивката на задното краче около коремчето има олющена кожа.... нещо като пърхут, но на по-големи парчета и само на това место. Някой имал ли е такъв проблем и можете ли да ми кажете от какво се е получило? :unsure:
Утре ще ходим до вета за всеки случай, но искам да попитам и тук, ако някой се е сблъсквал с такова нещо....
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#9032 Потребителят е офлайн   marapelia6ka666 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2009 - 07:22 AM

Показване на мнениетоjijafka, в Jun 1 2009, 11:29 PM, написа:

Здравейте сладури!

Имам един бърз въпрос.

Добро утро.
А забеляза ли дали се чеше там? Подобен проблем имаше преди време моята болонка. Бяха ни изписали (не помня вече какво) нещо за мазане. И много бързо мина.

Така и не успях да направя хубава снимка с големите братовчеди, но имам една с две хъските, която ви показвам. Майка и син са. Мама беше определено толерантна към нас, но малкият (6 месечен юнак) все ни гонеше да си играем.

Качена снимка

Като цяло Айси само ръмжи и заема отбранителна позиция когато около нас има друго куче. Все още не сме попадали на такова, на което да се довери и да си играе с него.

Хубав ден на всички. Целувки за вас и малките разбойници.
User's Signature

Качена снимка

#9033 Потребителят е офлайн   марея Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 02 June 2009 - 09:10 AM

мери,айси е чудесен,много е пораснал,голям сладур е .шращаме му целувки :gb_023:
а,тиската съм е признала отдавна,няма втора като нея по разузнаването и складирането ма вкусотиики от "врага" :ab_041:
много прегръдки на всички пухчовци :wb_052:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#9034 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 June 2009 - 10:28 AM

Показване на мнениетоmarapelia6ka666, в Jun 2 2009, 08:22 AM, написа:

Показване на мнениетоjijafka, в Jun 1 2009, 11:29 PM, написа:

Здравейте сладури!

Имам един бърз въпрос.

Добро утро.
А забеляза ли дали се чеше там? Подобен проблем имаше преди време моята болонка. Бяха ни изписали (не помня вече какво) нещо за мазане. И много бързо мина.

Не се чеша там, въобще! Споменаха ми, че можело да е от аналната жлеза, но мен ми се струва малко нереално. Предното ни куче имаше проблеми с нея от време на време, но не е имала олющена кожа. След малко отиваме до вета и ще разберем от какво е!

Усмихнат ден на всички и много целувки!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#9035 Потребителят е офлайн   marapelia6ka666 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2009 - 12:37 PM

Показване на мнениетоjijafka, в Jun 2 2009, 11:28 AM, написа:

След малко отиваме до вета и ще разберем от какво е!

Стискаме палци. И чакаме добри новини!
User's Signature

Качена снимка

#9036 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 June 2009 - 01:11 PM

....Излезе, че ще биеме мама! :wc_055:
Ветеринарката ни каза, че най-вероятно е лежала някъде където е мито с препарат и затова се е получило това лющене (изгорял епидермис). Взехме кремче за мазане и в понеделник сме пак на преглед! Казаха ми, че би трябвало за 2-3 дена да й мине. :if_147: Вече съм спокойна!
С тия болни бездомници пред блока станах параноичка спрямо кожни заболявания и проблеми....
А, на мама ще й се накараме да внимава с препаратите! :gl_165:

Целувки от нас!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#9037 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 June 2009 - 02:04 PM

Колко горе-долу тежи среден немски шпиц на 7 месеца и половина? Кой фронтлайн е по-добре 10-20кг. или 20-40кг.

#9038 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 June 2009 - 04:28 PM

Показване на мнениетоno_brain, в Jun 2 2009, 03:04 PM, написа:

Колко горе-долу тежи среден немски шпиц на 7 месеца и половина? Кой фронтлайн е по-добре 10-20кг. или 20-40кг.

Би трябвало да е м/у 2-4 кг.

Цитат

Среден шпиц

вис. холка: мъжки и женска 29 - 36 см,
тегло: мъжки и женска 6 - 7 кг;

А, за Фронтлайна - Frontline Spot On Dog 2 - 10кг.

Недей с 10-20кг или 20-40кг! :ud_009: Това е малко куче нищо, че се води "среден шпиц"!!!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#9039 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 June 2009 - 04:54 PM

Показване на мнениетоjijafka, в Jun 2 2009, 04:28 PM, написа:

Цитат

Среден шпиц
вис. холка: мъжки и женска 29 - 36 см,
тегло: мъжки и женска 6 - 7 кг;

А, за Фронтлайна - Frontline Spot On Dog 2 - 10кг.

Недей с 10-20кг или 20-40кг! :ud_009: Това е малко куче нищо, че се води "среден шпиц"!!!

Ако трябва да сме точни, по стандарт височината на средния шпиц е 34 см. +/- 4 см. Има го публикуван тук на първа страница на темата. Теглото трябва е съответстващо на ръста.
20-40 кг е абсурд.
Казват, че най-едрите средни шпицове стигат до 12кг - четох го някъде из нет-а.
За тези, които са на границата около 10 - по избор за 2-10кг или 10-20кг. Това е мнението на нашия вет.

jijafka, радвам се, че й няма нищо сериозно на Франи. :smile:

Поздрави на всички!
:ae_085:

#9040 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 June 2009 - 08:57 PM

Показване на мнениетоjijafka, в Jun 2 2009, 03:28 PM, написа:

Показване на мнениетоno_brain, в Jun 2 2009, 03:04 PM, написа:

Би трябвало да е м/у 2-4 кг.

м/у 2-4кг :ud_009: нашия миналият месец беше 7-8, уж е с размерите на немски шпиц.Както и да е. :smile: Аз мислех, че нормалното тегло на немския шпиц е 20кг. :ab_041:

• (504 Страници) +
  • « Първа
  • 450
  • 451
  • 452
  • 453
  • 454
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни