Dog.bg Форуми : ГОВОРИЛНЯТА на подфорума

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (504 Страници) +
  • « Първа
  • 467
  • 468
  • 469
  • 470
  • 471
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ

#9361 Потребителят е офлайн   boby_bari Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 July 2009 - 09:06 AM

Мерси за рождения ден , въпреки ,че беше април. Апарата е Canon 870 IS . Двата шпица във фонтана са жестоки
много са сладурски . Пак предлагам идеята за разходка из Витоша . Аз знам един страхотен път ,по който стигнахме чак до Бояна (аз живея в Драгалевци ). Пътеката е равна , няма стръмно .На няколко места я пресичат рекички, перфектно за кучетата. Накрая стигаме една чешма, от кадето си напълваме вода , има пейки и маси .После се връщаме
по същия път . Кажете ми какво мислите и ако сте навити някоя сутрин да отидеме ba_025.gif
smile.gif smile.gif smile.gif
Лека нощ на всички sg_071.gif
[/quote]
вие до бялата вода сте ходили аз съм за разхотка на витоша ама съм повече за разхотка в борисовата
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#9362 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 July 2009 - 09:06 AM

Здравейте от нас с Линда! smile.gif

Боби, чудни снимки! ba_025.gif Големи сладури са двамата разбойници! ab_041.gif Ама защо ги мъчите в тая теснотия в чешмата, като скоро напълниха с вода новото ремонтирано езеро в Борисовата. Линда го изпробва и е доволна - супер е!
За жалост тия дни няма да се присъединим към вас за съвместни разходки, че имам тук с нея едно проблемче. dh_188.gif Не знам дали да споделя, че не е за разказване ... ама ще си кажа, ние тук сме си едно голямо семейство!

Та какво се получи при нас. Линда е с каишка Килтикс отпреди 3 месеца, отделно преди двадесетина дни, преди да заминем на планината, й сложих капки Адвантикс. А бе гледам я аз, че се чеше яката от една седмица, помислих, че е пак някаква алергия от храна (имахме такава история миналото лято) и я заведох при вет-а, той порови в козината и намери ... zz_020.gif бълха! Аз си а преглеждам редовно, ама по-скоро за кърлежи - не съм мислила, че може да бълхяса с каишката и с препарата! Просто недоумявам как са дали пробив и двете!!! dry.gif
Прибрахме се в къщи, изпощих я основно - е няма да ви разправям какво намерих! ud_009.gif
И се започна едно пудрене с Тапилан, пръскане със спрей Болфо, с Биокил - по нея, по пода в къщи, по постелките й... Луднах съвсем! На вилата драпането продължи, та на връщане минахме през Син кръст - реших, че вече няма начин да не е алергия към слюнката на бълхите, защото повече гадинки не може да има. Докторът я прегледа, не намери нищо, но се поколеба да започне лечение - само и сложи пресен Фронтлайн.
Вчера излизаме на разходка, Линда сяда да се чеше! Клекнах до нея, порових и - няма да познаете какво намерих! Жива и здрава си пълзи! ud_009.gif
Та битката ми продължава, пожелайте ми успех! Мисля, че съм на финала. Днес въртя пералня след пералня - всички покривки на легла и канапета, след малко отивам в аптеката за нов флакон Биокил. Кихам от пудрата и псувам като хамалин!
Бедната Линда вече не смее да се почеше - веднага скачам, надавам яростен вой, пипвам я за гушката и почвам да я пощя. Изтормози се животинката, жал ми е за нея - вече бяга от мен...

Та така. Аако искате - вярвайте, ако не - не, ама с каишка и пипета хванахме бълхи! Мисля, че са от котешката популация, дето посещава често двора ни, сега се чудя как да напръскам и там...

Лек ден на всички и весели разходки!
re_037.gif
Смърт на бълхите! eg_033.gif ec_117.gif ed_142.gif ee_017.gif

#9363 Потребителят е офлайн   marapepelia6ka999 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2009 - 09:48 AM

Здравейте сладури. И аз искам да видя два шпица в новините по БТВ. Ако намерите линк дайте и ние да гледаме.
Римелка и аз преди време бях намерила една бълха на Айси. Но странно бавна, та успях да я уловя. Други не се появиха, но от тогава го преглеждам редовно. Незнам какво става с тези препарати. И ние ползваме най-доброто, но.....или бълхите мутираха или препоаратите са с изтекъл срок. eg_033.gif
Днес тук е дъждовно и (слава богу) прохладно. Малкият маймун обаче не иска да се разхожда под дъжда. Като спре да вали пак ще излезем. А вчера като реакция на жегите ли не знам, но цял ден пишка където свари в къщи. Ужас. Не беше го правил от седмици. Излизаме пишка, прибираме се пак пишка. Но аз имах и работа, та не можех все навън да стоя. Признавам нашамарих го като го свърши както седеше в полата ми и потече по краката ми. eg_033.gif
Хубава неделя на всички. Целувки от нас.
User's Signature

Качена снимка

#9364 Потребителят е офлайн   iva81 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2009 - 10:03 AM

Здравейте момичета и момчета!
Не съм писала отдавна, защото на работа ни побъркват. Хората се оплакват от криза, а ние бъхтим като идиоти. Нямам време да седна на компа и да ви драсна някой ред. Само хвърлям по едно око да разбера как сте.
Римелка, не се притеснявай. Ние миналото лято бяхме така. И от едно мазане с фронтлайн след 3 дни вече нямаше проблем. Неприятно е, но съм сигурна, че ще измрат гадините. М/у другото и аз нямам обяснение как при третирано с препарат куче стават издънките. Често да ви кажа аз си мисля, че един път фронтлайна помага за бълхи, друг път за кърлежи. Тази година не съм намерила един кърлеж. Другите се спукаха да вадят и да се оплакват, а аз един не съм намерила по него. Имайте в предвид, че ние може и да си обезпаразитяваме животинките, но много хора не го правят, така че се получава кръговрат, което е супер неприятно, но както всички сме констатирали идиоти всякакви.
Не знам дали съм ви писала, за това ще го напиша пак. В нашата фамилия вече сме с един член повече. Преди около месец подариха на мама малко кученце - пекинез, кръстихме я Изабела, на кратко Бела. Майка ми, която никога не ми е давала да си взема животно, сега всеки ден ми разказва какво е направила Бела, как се е държала и т.н. Влюбена е до уши, та чак не мога да я позная. Вчера дори ми каза, че с Бела ядат от една чиния. Не мога да позная майка си.
Ние ще заминем от 1-ви август на почивка в Рибарица, а Арес отива на гости при Бела. Мама малко се притеснява как ще се понесат, но аз силно се надявам, че щом е и женска не би следвало да има проблем. Няма да мога да го взема с нас, на мястото където отиваме не пускат животни.
И за край оставих една тъжна новина за мен. Момичета, ние вече сме си 100% самостоятелна единица. Не ходим на кучешката поляна и не се събираме с другите кучета. С Ареско си се разхождаме сами. Там стана просто нетърпимо и аз реших да се оттегля. Малко му е скучно сам, но определено е по- добрия вариант, от този да крещя като ненормална по него и да го спасявам от поредното куче решило да се сбие, или пък да се съобразявам дали поредния ненормалник вече си е извел кучето или ще се засечем.
Това е от нас за сега.
Хубав и не толкова топъл ден на всички! wub.gif
User's Signature

Домашните любимци дават на всички нас много радост, обич и привързаност. Може би повече от колкото заслужаваме!
Качена снимка

#9365 Потребителят е офлайн   boby_bari Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2009 - 11:09 AM

здравейте момичета и аз намерих на бари булхи преди 1 месец след като взех нана но след като сложих фронтлайна проблеми нямам . най - вероятно продуктите за обезпаразитяване са с минал срок на годност. мишка влез в саита на бтв и виж вчерашните новини . ива честит нов член в семеиството да ви е жива и здрава ама пусни една снимка да я видим де
поздрави и целувки
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#9366 Потребителят е офлайн   Megian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни,Цветя,Хора,Мотори, Езотерика

Публикувано: 26 July 2009 - 11:34 AM

Здравейте,на всички!

Бобче,Камка ....,суперско сте си изкарали!И снимките ви са фърси ae_085.gif ! Много сте смели,за да излизате в тая жега с Бари и Рорката,но като гледам как са се плицикали във водата,как са напивали чешмичките и какви доволни физиономии имат и двамцата,значи и те са били много доволни ac_007.gif .
Жорко,предложението ти за разходка на Витоша е чудесно,но си изисква сериозна организация.Аз не мога да сколасам да стигна до Борисовата,защото живея в северната част на София,а ти искаш да ни качиш на Драгалевци be_107.gif.Хайде,наснимай пак Фокси и Кай!Много им се радвам,а и двора ви много ми харесва aa_002.gif .
Римелка,разбирам те напълно какво преживяваш.В един период и Тисата,и Чара ми бяха бълхясали,и се бях видяла в чудо,докато ги изчистя zz_031.gif .Пръсках и аз с Биокил,попарвах всички завивки и де що се сетя.И двете бяха с противопаразитни каишки и с Фронтлайн,и умът ми непобираше как е възможно да се случи.Както Мара Пепеляшка е писала и аз си мисля,че са били с изтекъл срок на годност.И,тъй като всичките ни контролни органи "си вършат перфектно работата",резултата е налице ....за всичко cd_045.gif .Ще я изчистиш Линдето ....,само търпение му е майката ae_085.gif .
Мара Пепеляшка,Айси може да е настинал и затова да пишка често.В тези жеги това става най-неусетно и най-не го очакваме,но е факт.Нагушкай обичния пишльо от мен gd_044.gif и дано бързо да си влезете отново в режим!
Иве,много се радвам да разбера,че ти и Аресито сте добре,и че си имате още едно кученце в семейството!Майка ти изпитва много нови вълнения покрай малката,на които сега им е дошло времето.Вече ще те разбира по-добре и ще ти помага за Арес.Не съжалявай,че си излизате самички!По-добре така,отколкото пак да го нападне някое куче на безотговорен муньо или мунка.Качи някоя нова снимчица,ако имаш,че ми домъчня за вас! aa_002.gif
Хубав ден и много целувки за всички! gb_023.gif

User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#9367 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 July 2009 - 04:57 PM

Благодаря на всички, които ни подкрепиха в труден момент - утешително е да знам, че не сме единствените бълхарчовци...
ab_041.gif
Иве, много ти съчувствам, че така се получи при вас с разходките на Арес, но съм убедена, че си взела най-правилното решение.
То, ако се замисля - и ние с Линда сме си "100% самостоятелни единици", макар че по други причини. При нас на кучешката полянка цари, слава богу, мир и дружба, като изключим инцидентите с разни бабоци и агресивните им кучета - но рядко се стига до ексцеси. Въпреки това вече не водя Линда там, защото ... ами няма смисъл. Тя открай време не си пада по колективните игри.
Характерче - какво да я правя? Подушва се и се поздравява учтиво с всички на полянката. Има си приятелчета за игра - ако са там, ако се надушат и ако се харесат, спиране няма! af_089.gif
Ама ако не си хареса никого или стане напечено - скарат се някои, стане патаклама с ръмжене и лаене - идва при мен, сяда до крака ми и чака. Ако се забавя с тръгването - джафка, бута ме с лапа. "Хайде да си ходим оттук, не виждаш ли, че е тъпо да седим?"
ab_041.gif
Та така с кучешките полянки...
Разхождаме се сами, играем си се с нея - изглежда доволна. Ако намери другарче за игра - чудесно, ама не винаги става така. Важно е да има и запасен вариант - топка, фризби, просто разходка на по-малко "обдушени" места.
Мале, какъв цирк беше, като в подобна ситуация ми писна да се съобразявам с тоя и оня в парка и заведох Линда на разходка под мотото "Опознай столицата, за да я обикнеш!" smile.gif
Нямах фотоапарат, за да снимам Линда, благовейно седнала и вирнала муцунка пред огромните статуи на братята - основатели на университета!
Гледа, пули се и накрая подви опашка и примирено каза "Джаф" - "М-да, тия наистина са големи! По-добре да не ги предизвиквам!"
ab_041.gif

А за кученцето на майка ти - посмях се от сърце! Снимай го непременно и ни го покажи!

При нас в къщи никога не е имало кучета или котки - самата мисъл звучеше еретично! Като станах самостоятелна - първо си взех котка. То беше "ах", "ох", "боже мили"... ab_041.gif
Сега на вилата баща ми отглежда дузина писани, купува им мръвки от магазина и гази снега посред зима, за да ги нахрани. Гледам - облизва се около Линда и даже намекна да му я дам за някой уикенд! wb_052.gif
Май си зрее човека за кученце, ама ще гледаме....

Аз пак се разбъбрах...
Поздрави от нас и успешна нова седмица!

А това е моята "бълхарка" днес на разходката - с поизчистена от миниума муцуна, прясно обезпаразитена, с проскубана козинка (това, което виждате, са остатъците - основната част от козината е в къщи. По пода, мебелите, дрехите и, разбира се - в торбичката на прахосмукачката - има материал за още половин куче!
Прикачена снимка
И да се похваля - цъфнаха ми гладиолите, напук на всичко!
db_046.gif
Прикачена снимка
Прикачена снимка
re_037.gif

#9368 Потребителят е офлайн   iva81 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2009 - 07:19 PM

Римелка, точно щях да си задам въпроса за скубането и ти ми отговори. При нас от два - три месеца е ужас. То не бяха косми, то не бе чудо. Имам чуството, че аз реша, а те на ново израстват и започват да падат. Чистя по два пъти на ден и все е в косми. Миналата година се оскуба и приключи, а тази година се скубе на части и направо ме побърка
А Бела не съм я виждала още. Само слушам за нея и наблюдавам как майка ми се променя тотално. Ако преди време някой ми беше казал, че мама ще си вземе куче, щях да го обявя за тотално луд. Но нещата явно се променят. При условие, че съм се тръшкала поне хиляда пъти за куче и тя изпадаше в ужас само при мисълта. Но пък това ме радва.
Римелка, прекрасни са ти гладиолите, а за бълхите - няма човек с куче, който да не е минал през това, така че спокс.

Хубава вечер на всички! wub.gif
User's Signature

Домашните любимци дават на всички нас много радост, обич и привързаност. Може би повече от колкото заслужаваме!
Качена снимка

#9369 Потребителят е офлайн   pepa73 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2009 - 08:18 AM

Здравейте и от нас,
Ние досега /слава богу/ не сме имали бълхи, но за сметка на това поне 10-на кърлежа съм му махала и то накапан със Фротлайн. От тогава на всяко излизане му пудря крачетата и корема с Тапилан или Болфо и вече никакъв кърлеж не съм видяла по Дарси, а и не му слагам Фротлайн.

Моя палавник вчера ме побърка: Водихме го на разходка на Карандила и горе долу се държа добре с изключение на това че двама човека бяха добре облайвани, но след третата среща нямаше проблеми. Да... обаче след това решихме да отидем до една рекичка да измием колата а и той да побяга. И побяга момчето: все едно е сам, викам го не идва, подгони едно дете с лай без въобще да реагира на нас и на всичко отгоре се върна целия омазан до уши, но иначе усмихнат и щастлив с познайте какво. Едва сме се прибрали така фонтеше и естествено беше веднага в банята. След това на следващата разходка пак се е държал като отърван. Уж днес сутринта е бил послушен ама вече не знам какво да очаквам от него-разгонен ли е какво ли, луда работа!!!

По отношение на това темата да се раздели на подтеми: идеята е много добра, подкрепяме с две ръце и четири лапи
Лека и спорна седмица на всички и дано да е по-прохладна!!!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#9370 Потребителят е офлайн   марея Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 27 July 2009 - 10:49 AM

привет н компанията.
момичета,вие ме уплашихте с тези бълхи,днес и яз ще поща рони да видим ще излезели нещо dry.gif
аз го предпазвам с пипетка и пудра тапилан и до сега не съм намирала гадини,но не се знае ud_009.gif
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#9371 Потребителят е офлайн   kamkata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2009 - 12:34 PM

Здравейте!

И аз вчера преглеждах Роро, ама нямаше нищо за моя радост smile.gif

Вчера си направихме "басейн-парти" ab_041.gif от което Роро и Киара бяха потърпевши ...
Гадинките не искаха да влизат сами във водата,за това им трябвашя малко "помощ".
След като излезнаха от басейнчето го заобикаляха и даже не поглеждаха към него.
Падна голяма игра (извън водата разбира се) с бездомното сладурче дето си прие двора на приятеля ми за негов дом ab_041.gif За целия ден мойто диване не е седнало един път на д-то си , няма умора това куче...

Поздрави!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#9372 Потребителят е офлайн   boby_bari Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2009 - 12:53 PM

але какви са сладури киара и роро wub.gif wub.gif wub.gif страхотни са много хубаво сте си искарали по снимките си личи
поздрави
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#9373 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 July 2009 - 11:45 PM

Хе, май предизвикахме "бълхомания"? ab_041.gif
То и аз, като се сетя, почвам да се чеша... само не мога с крака като Линда! wb_052.gif
Вече сме на финала, слава богу - събираме труповете на враговете! ba_025.gif

Ками, супер снимки, много са готини сладурите и "басейн-парти"-то!

pepa73, позната история разказваш, и на познато ми замириса... ud_009.gif
af_089.gif

Поздрави на всички! re_037.gif

#9374 Потребителят е офлайн   pepa73 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2009 - 07:54 AM

Здравейте,
някой сблъсквал ли се е със следния проблем: Сълзи едното оченце, но по средата. В началото на пролетта започнаха и двете, оказа се че са възпалени, изписаха ни тетрациклин-не помогна, след това капки ГАРОЗОН-имаше ефект едното спря или поне рядко но другото продължава да си сълзи, особено навън или при натоварване/гризане на кокал, ядене не гранули/. Водихме го на лекар, но той явно не вижда причина и накрая каза, че единствения вариянт е операция ud_009.gif . Притеснявам се ако не вземем мерки дали нещо няма да му стане на оченцето, но пък и операция .....

User's Signature

Качена снимка

#9375 Потребителят е офлайн   марея Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 28 July 2009 - 09:36 AM

пепи,при някой шпицове има сълзене на оченцата,което не е свързано с заболяване или нещо друго.има много хубави лосиончета за почистване на пигментацията от сълзичките,ние в момента ползваме един на френска фирма,който е най добрия от всичките до сега който сме ползвали,много съм доволна.но за вашия проблем незнам ,защо не го заведеш на друг специалист за още една консултация,но чак оперция-хайде стига ea_103.gif може да си е обикновенно сълзене за което ти обясних,че се среща при някои кученца от тази порода smile.gif
момичета,вчера бая ни полюля това земетресение и аз каквата съм паника цял ден бях на тръни,дано да не се повтаря dry.gif
лек и спокоен ден от нас с ронката af_089.gif
User's Signature

#9376 Потребителят е офлайн   marapepelia6ka999 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2009 - 09:52 AM

Пепи и ние се сблъскахме със сълзенето. Като го взех и двете очички сълзяха непрекъснато, и имахме кафеви петънца. После мина, но след една среща със самоеди в Морската, явно се зарази от единият и отново имахме този проблем. Вета ни посъветва да изчакаме да видим дали няма да се оправи и наистина беше за кратко. Козинката се изчисти самичка. Съгласна съм с мнението да се консултираш и с друг лекар. Операцията ми се струва много крайна мярка.

Марея, дано не ви люлее повече. Наистина е гадно усещането за безпомощност. Как се държа кучо?

User's Signature

Качена снимка

#9377 Потребителят е офлайн   марея Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 28 July 2009 - 10:31 AM

Цитат(marapepelia6ka999 @ Jul 28 2009, 07:52 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Марея, дано не ви люлее повече. Наистина е гадно усещането за безпомощност. Как се държа кучо?

за моя изненада кучо си спа през цялото време под фотьойла ,нали уж казват ,че животните усещали ud_009.gif

User's Signature

#9378 Потребителят е офлайн   pepa73 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2009 - 01:09 PM

Ето на тази снимка се вижда оченцето как е насълзено. Още като го взехме беше много сълзив даже веднъж се затвори в банята и направо започнаха да му капят сълзи като човек. С времето отшумя и така докато не се възпалиха и т.н. вече ви разказах. Според лекаря му влизали косми от самия клепач в окото.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#9379 Потребителят е офлайн   марея Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 28 July 2009 - 02:08 PM

пепи, и аз съм чувала за косъмчета от клепача който дразнят самата роговица,казва се обърнат клепач и действително проблема се оправя с оперция,която не е опасна ,но лекаря трябва да е очен специалист,(при нас в пловдив има много добър специалист-очен,жалко че си малко далечко),но пак казвам ако има изобщо проблем,я вземи го заведи на друг лекар за всеки случай,защото и да му влизат косъмчета ако не му дразнат окото мяма смисъл от никакви операции. smile.gif
User's Signature

#9380 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 July 2009 - 09:08 PM

Здравейте от нас с Линда!
smile.gif

На нас с нея ни стана доста горещо тук в София и решихме да прескочим пак за малко до Родопите - този път на яз."Голям Беглик" (бившия "Васил Коларов").
Таман ще избягаме и от бълхите, защото днес се убедих къде е проблемът - дворът ни явно е бъкан с тях! ud_009.gif Днес изведох Линда там за десетина минути, прясно изпощена, тя се потъркаля в тревата и след минута почна да се чеше. Веднага я прегледах и видях бодро щъкащи гадини - не замаяни от препаратите по нея, а в пълна кондиция! dry.gif
Та като се върнем - ще пръскаме двора с препарат, казва се "Бандит" md_064.gif - трепе ги до крак!

Това май е отмъщението на кварталните котки, задето Линда ги гони от двора - така се оказа! ab_041.gif

Е, утре тръгваме, взимам фотоапарата и ще се постарая да ви покажа всичко интересно, което ни се случи.
Пожелайте ни хубаво време без дъждове и порои и рибарски успехи. Не се съмнявате, предполагам - и една рибка да хванем - ще е за Линда! wb_052.gif

Поздрави и целувки!
re_037.gif

• (504 Страници) +
  • « Първа
  • 467
  • 468
  • 469
  • 470
  • 471
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема