Поздрави от нас с Линда!
Радвам се, ако със споделеното от мен съм в полза на някого, само че - ради Бога, не ме взимайте много на сериозно!
То че въпросите с храненето и възпитанието на кучето са си сериозни неща - спор няма, ама казва ли ти някой кое е правилно, кое - не?
За гранулите и натуралното хранене тук във форума се вихрят люти спорове, вет-овете и те не са на едно мнение...
Пък за отделните марки гранули ... мале-мале, от "Алилуя" до "Разпни го!". Едни обявяват някоя марка за "супер", хапнал кучо от нея и се преобразил - козинката пораснала, че и весел, умен, енергичен ... да не го познаеш!
Други я обявявят едва ли не за отрова.
Ами не съм забелязала такова нещо, колкото и да ги изредих - май на реклама ми понамирисва, или анти-реклама, не знам..
Та за това карам аз по смесената система - и гранулки, и нещо друго от типа "мръвка", че знае ли човек кое е по-добре?
За грамажа гранули - по принцип за всяка марка производителят си дава препоръчителен грамаж. Ако храненията са няколко - разделя се този грамаж между тях.
За Роял Канин например - Линда израстна с него - дадени са
ТУК за съответната възраст.
За ПроПлан със сьомга, дето сега си го яде често -
ТУКЗа куче до 10кг в зряла възраст, каквито са нашите, обикновено нормата за гранули на възрастно куче е около 150г на ден, ама на Линда това и идва много барабар с овкусявянията, наградките и с това, дето си го изпроси оттук-оттам, включително и от масата

(аз не й давам де, ама други двуноги има, дето не мога да ги превъзпитам...)
Когато Линда беше в "лакомата" фаза - ядеше на корем - опитах да и давам по 150г на ден - надебеля!
На прасенце заприлича - ужас! Разхождахме се двете с нея, дебели и пухкави - пълен синхрон!
Е, аз май няма да отслабна,

ама с Линда се заех сериозно - че е по-лесно да даваш добри съвети, отколкото добри примери.
Та опитно стигнах до тези 100г на ден. Тя отказа решително да закусва, яде си един път на ден - вечер. Два пъти за възрастно куче е по-добре, ама какво да я правя, като не иска?
Та така е при нас... всичко си казах! Щом има кой да ме слуша...
А ето с какво се занимаваше въпросната Линда на дачата тия дни - ровеше ми цветята!

Да я бия ли, да я цункам ли по калната муцунка?
Реших да я снимам - ангелче белокрило!

Целувки на всички и лека нощ!