ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 12 July 2006 - 05:58 PM
Публикувано: 12 July 2006 - 06:33 PM
Публикувано: 12 July 2006 - 06:47 PM
(Позира Блонди l) )
Прикачени файлове
-
DSC07206.jpg (47.36K)
Брой сваляния: 356
Публикувано: 12 July 2006 - 07:01 PM
Да сме живи и здрави-ще идем и ще ни дадат оценка,мила spi.
Клепнал или не - твърде рано е да бъде определян какъв е какъв не е и какъв ще стане.
Все пак той няма още 50 дни.
Поздрави!
:-*
Публикувано: 12 July 2006 - 09:59 PM
Първо, защото (дори ако не си го имала наум) постът ти звучи много злорадо, а надали е редно. В крайна сметка това е куче с документи, а документите, ако не друго, представляват гаранция за произход (и чистопородност), каквато твоето, без извинение, шпицоподобно няма. Не виждам, като сме зачекнали темата, и причина толкова да се радваш, че си решила да си вземеш домашен любимец, т.е. пет класа животно, защото се съмнявам в желанието ти да го кастрираш като поотрасне... права съм, нали? Като порастне Айси, най-вероятно ще остави "следа в породата" с някоя също бездокументна шпицоподобна.
Подчертавам, че НАРОЧНО съм си позволила да употребя термина "шпицоподобно". Не ти стана приятно, нали? С или без документи, Айси е симпатяга и е обидно, когато говорят глупости за него.
Второ (да се върна на темата), защото този пост бе обиден лично за мен като "посредник" да се сдобие Dury с Волфи. В него се намеква, че съм отишла и съм купила някакъв боклук. Което изобщо не е вярно (не съм ходила да купувам нищо и не съм търговец). Освен това Волфи е качествено куче и не е пет, т.е. както ти го формулираш - куче с отклонения. А ушите се изправят до около третия месец или малко след това, така че нито Dury има причини за тревога, нито ти - за злорадство.
Впрочем, познах за кастрацията, нали? Дала си си труд да спестиш бала с пари, купувайки "домашен любимец" без документи и без да се интересуваш от изложби и т.н., но няма да му отнемеш "мъжкото достойнство" като следствие от това тъй добре обмислено решение.

Публикувано: 13 July 2006 - 01:03 PM
Но бих се зарадвала на всяка информация показваща, че нещата се променят и хората няма да се сблъскват с грозното, което аз видях при моето търсене. Колкото повече развъдници толкова по-добре за всички нас.
Публикувано: 13 July 2006 - 01:53 PM
Публикувано: 13 July 2006 - 07:04 PM
Ние като избирахме ирландския вълкодав първо няколко месеца се запознавахме с кръвните линии, изучавахме по задълбочено породата и въпреки всичко когато майка ми отиде да я взима / от Франция / беше с експерт на породата от тамошния клуб.
Идеята ми е,че ако не познаваш породата каква е файдата да избираш сам еднолично ;)
Публикувано: 13 July 2006 - 09:03 PM
Благодаря на всички за интереса,съветите и позитивизма!
Бъдете здрави-вие и кучетата ви -пък останалото до голяма степен е божа работа.
Файдата казват е ..голяма полза..
Ползата от това да се доближаваш все повече до мечтите си..
Няма по-голяма радост да видиш с очите си немски шпиц и неговите майка и татко..
В края на всички краища аз исках куче немски шпиц мител.
За мен е важно кучето ми да израсте здраво..пък останалото както казах ..божа работа.
Дано темата ни продължава да е с преобладаващ позитивизъм!
Поздрави: дури
Публикувано: 25 July 2006 - 03:29 PM
Днес ми остана малко свободно време и реших да напиша някое и друго редче тук.
И да ви разкажа как сме ние:Волфи ,Алекс и аз.Малкия е невероятен симпатяга.
Дивее,търчи като вихрушка насам- натам ,бори се като бяло дяволче с Алекс.
Наистина се чувстват добре заедно.
В събота го водих на 2 ра ваксина.
Мерихме го и се оказа ,че невидимо за мен е наедрял на килограми.
Все същия малък,пъргав,веселушко с все същото тънко вратле и миниатюрно гръдно кошче си е.
Но е наддал с около 500 грама!
Вчера го взех на нощна -хенд-разходка с батко му Алекс.
Беше много озадачен и заинтригуван от непознатите миризми,гледки.
Гушеше се в мен ,но миниатюрното носле не спираше любопитно да вдишва "непознатия "въздух на големия град..
Скоро, живот и здраве ,края на август би трябвало вече да започнем опознаването на тази "непозната"земя-навън.
С нетърпение чакам този момент,когато ще можем да излезем всички заедно на разходка из полянките наоколо.
Поздрави:Дури
Публикувано: 25 July 2006 - 07:54 PM
Публикувано: 27 July 2006 - 10:01 AM
Прикачени файлове
-
DSC02920.jpg (49.64K)
Брой сваляния: 330