Публикувано: 27 August 2006 - 06:56 PM
Вики има разлики, померанът е доста по-труден. На малкият шпиц се подстригват ушичките и лапичките и тук - таме което ти се види много стърчащо. В Русия обаче си позволяват да подстригват доста из късо и двете разновидности на шпица, но на мен не ми се нрави много. А във Франция например има кучета, които имам чуството, че преди да влязат в ринга не са им смъкнали и един косъм. Всъщост истината трябва да е някъде по средата.
А относно изложбената ви кариера мога да ви кажа да не отлагате дълго първото появяване в ринга. Колкото повече изложби, толкова по-добре. Твоят мъник никога няма да е напълно готов, но всичко се получава с труд и опит. А и с малките кученца съдиите не са толкова строги, прощават им волностите. Томи едва наскоро доби някакво самочуствие в ринга, като по-малък беше много , ама много страхлив. Не че сега като застане голямо куче до него в ринга не му иде да си хване пътя l) l) l) , но все пак е една идея по - добре, с което аз съм много горда, защото доста нерви ми костваше. Пожелавам ви скорошно участие на изложба и голям успех! 1super