Dog.bg Форуми : ГОВОРИЛНЯТА на подфорума

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (504 Страници) +
  • « Първа
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ

#1001 Потребителят е офлайн   tzvetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 January 2007 - 01:10 PM

Олелеее!Кави сладурииии!Не е истина! w) w) w) w) Ама само какви пухчета са тези кученца!Само кат ги гледам и ми се иска да ги гушна!Такива сладури!И са толкова красиви! w) super best

#1002 Потребителят е офлайн   Слънчице Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 January 2007 - 01:37 PM

l) Мерси Цвете,радвам се че ти харесват шпицовете,аз също съм влюбена в тази порода w) а това сладурче на снимката твоето кученце ли е?
User's Signature

Виолета

#1003 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 January 2007 - 09:44 PM

"Здравей! Аз съм немски шпиц (среден). И така, ти си търсиш нов приятел и си попаднал тук, и имаш представа за размерите, някаква идея какво можеш да очакваш от взаимно обвързване, което ще продължи някъде около петнадесет години о да, ние живеем доста дълго.
Ти питаш: Какво е немският шпиц? Роднина съм на най-първото куче, което е съществувало преди 6000 години. С времето съм изпълнявал различни задължения, пазач, охранител, но през последните двеста-триста години съм преди всичко домашно куче. Бях представен в Англия заедно с померана един много по-едър померан от днешния, и са ме смятали за такъв доста време. Неколцина от старите ми роднини са били собственост на кралица Виктория, която ги е извеждала на най-първите изложби Крафтс.Харесвани сме от великия Моцарт и сме любимци на Братя Грим.
На европейският континент ние сме порода, която се среща в пет размера най-малкият е цвергшпицът, известен още като померан, малкият и средният шпиц, и големите ми братовчеди големия шпиц и волфшпица, известен още и като кеесхонд.
Какво представляваме ние ли? Е, аз съм средно на ръст куче, високо около 38 см. Имам двойна козина, с мек подкосъм и груб покривен косъм. На формат съм квадратен. Посветен съм на човешкото си семейство и ако ми позволят да командвам, скоро ще ви поставя под лапата си, тъй че още от самото начало трябва да сте твърди и да ме учите какво е позволено и какво не е. Бих предложил да ме заведете и на училище. Някои от нас ми печелят всякакви награди в обучението. Тези човешки майки и татковци, които искат да ни водят на изложби, трябва да ни тренират и социализират, за да се държим добре, когато сме на изложба. Мнозина сред нас се справят прекрасно, печелейки дори титлата" Най-красиво куче на изложбата".
Имам супер темперамент,красив и елегантен външен вид, много добре се оправям с хората, за разлика от много породи, харесвам децата и ще си играя с тях. Обожавам хубавите разходки, но ако ми предоставите достатъчно просторен двор, мога и само с него да се задоволя. Хубавата разходка е образователна, така свиквам да виждам други породи кучета и вместо да им ръмжа, аз ще им махам с опашка и ще им пожелавам добър ден. Но все пак трябва да ме пазите винаги трябва да съм на каишка, защото не всяко куче знае правилата!
Прекрасната ми козина, макар че е двойна, не отнема много време да се поддържа в добро състояние, качественото разресване веднъж седмично ще поддържа очарователния ми вид. Ние обаче се скубем веднъж годишно и всички мъртви косми трябва да се изресват. Козинката на лапките ми трябва да се поддържа къса, както и козинката нагоре по краката ми до първата става. Ако решите, че аз съм вашата порода, развъдчикът би трябвало да ви даде указания за грууминга ми. За да завърша разкошния си изглед трябва да оформя обилна грива на врата и гърдите, заострени ушички и опашка, красиво навита на гърба и богато обрасла с козина.Ще бъдете очаровани от интензивно променящия ни се външен вид- от мител шпиц бебе до зрял ,изискан шпиц.Ще се влюбите в умните ни "засмяни"типично по северняшки очета.Ще бъдете пленени от поведението ни -така възприемчиви и слънчеви сме.Дори когато сте строги с нас-ние ще ви обичаме още повече.
Освен незабравимия ни външен вид и богато, цветово разнообразие ние сме много здрава порода с твърде малко наследствени заболявания. Развъдчиците обикновено проверяват кученцата си, когато ни поставят първата ваксина. Допълнителните пръсти ако имаме на задните крака трябва да се премахнат и това трябва да стане веднага след раждането, отново развъдчикът следва да се погрижи за това.
Когато ме вземете , не забравяйте, че досега съм бил с мама, братчетата и сестрите си, а сега оставам самичък. Ще се нуждая от мое собствено място във вашия дом. Някои развъдчици ще ви дадат одеало с миризми, които познавам и то ще ми помогне да се устроя в новия дом. Нещо, около което мога да се сгуша, за да съм спокоен и за нула време можете да започнете да ме учите на правилата вкъщи, но не прекалявайте с изискванията все пак съм само на около осем седмици.
За онези хора сред вас, които искат немски шпиц мител, слушайте развъдчика си, той ще ви обясни защо точно аз съм по-добър от другите в кучилото. Идеално куче не съществува, но ако следвате онази хартийка, наречена стандарт, ще видите как се развивам. Винаги приемайте предложените ви съвети на хора специалисти по моята порода.
В заключение аз наистина съм супер куче,наричат ме още куче-артист, чудесен съм за вкъщи и освен очарователния ми,елегантен външен вид,с който ще ви пълня с гордост, ще ви наградя с безкрайна любов и привързаност до края на живота си.
Искрено ваш:
Немски Шпиц- Мител

ГРУМИНГ
Ако не решите шпица си, козината ще се сплъсти, особено зад ушите и по космите на задните крака и опашката. През повечето време ежедневното сресване обратно на растежа на козината е всичко, което ви трябва. Ако решете в посоката, в която козината расте, вие само ще пригладите горния слой, а останалото отдолу ще се сплъстява. Докато ресането в обратна посока служи на две цели: прониквате дълбоко в козината и подсилвате типичния за породата щръкнал ефект. Когато кучето се скубе, решете го поне два пъти дневно. Ще трябва да решете по-старателно и преди изложби.
Ще ви трябва четка от истинска четина (тези, които се продават за хора са подходящи, но ви трябва истинска четина, не найлон) и метален гребен с гъсти зъбци от едната страна и по-редки от другата. Полезни са също триминговъчни ножици и ножица за нокти. Не забравяйте, че добрият груминг не означава само да поддържате кучето чисто и спретнато, но е и вид масаж.
Поставете кучето на твърда, нехлъзгаща се повърхност кухненската маса с парче килим върху нея ще свърши чудесна работа. Свикнете кученцето си да стои и да бъде ресано по малко всеки ден- да свикне с процедурата. Режете по малко от ноктите му всяка седмица, също за да свикне, че това не боли.
За сериозно ресане, разделете козината на участъци, като решете в посока обратна на растежа на космите. Гребенът ще ви трябва само когато кучето се скубе . Внимавайте, когато разресвате сплъстяванията, защото ако дърпате и опъвате, кучето ще намрази целия процес. Ако не можете да оправите сплъстения кичур, най-лесното е, разбира се, да го отрежете. Ако кучето ходи на изложби, това трябва да се прави незабележимо и много внимателно, което не е лесно. Напомням ви, че ако кучето е изложбено, изобщо не трябва да му позволявате да се сплъсти!
Никога не къпете скубещ се немски шпиц това ще накара мъртвата козина да се сплъсти незабавно. Иначе банята от време на време няма да навреди, но ако къпете кучето прекалено често, козината ще изгуби блясъка си и правилната твърда текстура. Ако кучето се отглежда в апартамент също рядко се нуждае от къпане.
Ако показвате кучето на изложби, подрежете козината по лапите и излишните косми около пръстите. Можете да разредите и козината под скакателната става. За целта дръжте ножицата паралелно на костта (т.е. вертикално) и режете надолу. Ако режете настрани, ще оставите следи от стрижане. Не е позволен друг вид триминг, нито би трябвало да е необходим.
Ако кучето има проблем със слъзните жлези и светла на цвят козина, космите около очите ще се оцветят неприятно. Няма козметични средства, които да сложите в последния момент и средствата, които се продават срещу оцветената козина, по мое мнение не работят. Действа например вазелин, но трябва да се използва през цялото време. Намажете го леко под окото, вечер и сутрин, в посока на растежа на козината и по този начин сълзите ще капят върху мазнината, вместо върху козината. В резултат оцветяването драстично намалява.
Ноктите могат да се режат от ветеринар, ако се притеснявате вие, но ако са бели това всъщност не е проблем, особено ако внимавате. Ако погледнете нокъта срещу светлината, ще видите розовия живец съвсем ясно. Той трябва да бъде избягван на внимателно, защото ако го отрежете не само ще нараните ,но може да стреснете шпица от тази процедура. Използвайте подходящи клещи за нокти(от зоомагазин), не обикновени ножици, и не режете толкова високо, че да докоснете живеца. Черните нокти са по-трудни, защото живецът не се вижда. Тайната е да режете по малко и често. Някои кучета с удоволствие стоят на масата, други в скута ви. Някои изобщо не харесват процедурата, в който случай ще ви трябва опитен човек за рязане на нокти, докато вие държите кучето. Не забравяйте допълнителните пръсти.
Много разходки по твърда настилка помагат ноктите да се изтъркват, но ако ги оставите да пораснат прекомерно, се изкривява цялата лапа."
Тони Крос развъдник Elhamra "превод Елена Павлова,редактор Дури

Прикачени файлове

#1004 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 08 January 2007 - 09:50 PM

Хубаво, интересно и полезно bravoS

#1005 Потребителят е офлайн   olinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2007 - 10:58 PM

:)

Прикачени файлове

• Прикачен файл  123.JPG (110.92K)
    Брой сваляния: 59

#1006 Потребителят е офлайн   olinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2007 - 11:02 PM

:)

Прикачени файлове

• Прикачен файл  123.JPG (88.42K)
    Брой сваляния: 62

#1007 Потребителят е офлайн   Слънчице Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2007 - 08:10 PM

super best Прекрасно е Вики,много полезна информация,на мен най-ми допадна това за вазелина,аз специално ще го опитам b) Тъкмо се притесних че доста време те нямаше може би си заета s) липсваше ми ти и твоите сладури w)
User's Signature

Виолета

#1008 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2007 - 08:13 PM

Здравей Слънчице!Радвам се да те видя отново в темата за мител шпица! cheers И за много години!Как сте?Какво стана със зъбчето на пухчето?

#1009 Потребителят е офлайн   Слънчице Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2007 - 08:21 PM

Олинка,твоя пухчо е голям сладур,но ме учудва че го водиш на метална каишка,толкова ли се дърпа?Лъки едвам търпи каишката му а тя е толкова тъничка,направо се препарирва като му сложа нагръдника l)

Прикачени файлове

User's Signature

Виолета

#1010 Потребителят е офлайн   Слънчице Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2007 - 08:28 PM

Здрасти Вики w) За много години и на теб!Ние сме добре,почнах работа след голямата ученическа ваканция,и за жалост малкия ми бонбончо остана пак самичък s) иначе зъбчето си му падна самичко,на 6 навърши 7 месеца и тежи 3.400 не знам дали не е доста едричък но се консултирах с Светлето и тя каза че е добре r) не знам а ти какво мислиш?Много е лакомичък и не ми дава сърце да го ограничавам,но май ще трябва малко,защото сега няма такова движение повече си е в къщи.Какво ще кажеш?
User's Signature

Виолета

#1011 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2007 - 08:32 PM

BEER Радвам се ,че зъбчето е паднало самичко.

#1012 Потребителят е офлайн   Слънчице Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2007 - 08:40 PM

Е добре,прекрасно,значи сме си съвсем в нормите,що се отнася до храната яде всичко което ям и аз l) не съм имала толкова всеядно куче до сега,като почнеш от бананче,краставичка,и всичко просто не мога да се сетя всичко което е опитвал,единственото огроничение е сладкото r) и кокалчета не му давам просто ме е страх,патила съм си и затова не искам да рискувам с него.Взимам му кокалчета за кариес за зъбките и бисквитки да хрупка че обожава l) Храня го два пъти а любимо ядене му е пилешко и предимно това яде.
User's Signature

Виолета

#1013 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2007 - 08:43 PM

Слънчице мисля,че няма защо да се тревожиш.С двуразовото хранене не виждам вариант да качи килца пухчо.Повечко играчки и разни нещица за гризкане- да има залъгалки като го оставяш самичък ще му дойдат добре,предполагам wink

#1014 Потребителят е офлайн   Слънчице Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2007 - 08:52 PM

Да има си той залъгалки какви ли не но най-му допада едно лимонче в хола и всеки ден като се прибера на лимончето му са изчезнали 2-3 листенца l) ей голяма беля е а аз си мислех че ще почва да се кротва вече oleeee А вчера на разходката падна такава борба с едно йорки направо подивяха двамата l) боричкаха се жалко че нямах апарат в мен но от къде да знам r) Е пусни снимчица на Волфата красавеца да го видим w) Ето една наща снимчица от похода ни в балкана l)

Прикачени файлове

User's Signature

Виолета

#1015 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2007 - 08:54 PM

angelpik Разкошна снимка..!Толкова много сняг,засмяни млади хора и клайне шпиц!Пусни още някоя и друга "снежна"снимка ако искаш.. w)

#1016 Потребителят е офлайн   Слънчице Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2007 - 08:58 PM

w)

Прикачени файлове

User's Signature

Виолета

#1017 Потребителят е офлайн   Слънчице Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2007 - 09:04 PM

l) А ето какви "кокошки" си гледаха в съседната къща l)

Прикачени файлове

User's Signature

Виолета

#1018 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2007 - 09:06 PM

oleeee Какви са тия щрауси ?

#1019 Потребителят е офлайн   Слънчице Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2007 - 09:12 PM

Ами гледат си ги като домашни кокошки голям смях l) милите как са се климатезирали не знам bl) на синът ми му беше много интересно l) ето го моето семейство r)

Прикачени файлове

User's Signature

Виолета

#1020 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2007 - 09:15 PM

BEER Чудесно семейство си има твоя мини шпиц!И красива мамичка да го обгрижва и обичка-дай Боже всяко 4-ного да има тоз късмет!Слънчице,разкажи малко за характера на пухи?

• (504 Страници) +
  • « Първа
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни