Публикувано: 03 February 2007 - 06:34 PM
cheers Слънчи,аз си го мия,реша,почиствам..Всичко-аз.Няма друг,който да познава така добре Волфганг и няма друг,който той така добре да си познава-като мен ,неговата стопанка.Затова и по други причини -аз се занимавам и с това.Грууминга и поддръжката на добрия вид на немският шпиц не е сложен ако са налице няколко дребни подробности..Първо грумващият да знае КАК се прави това и второ кученцето да е научено да "изтърпява"тези процедури.Това са според мен 2 те най-важни неща..Защото ако ти знаеш как да го оформиш и срешеш,но то не понася и "побеснява"при ресането и кръцкането тук-таме с ножица..Представяш ли каква "картинка"и преживяване ще е най-вече за кучето.. wink п.с.наскоро станах неволен "зрител"на следната "картинка".Малко кученце (на около 2-3г.)дребна породка,може би нещо от рода на болончица ,бяха довели в кабинета на ветеринарният лекар за намаляване ноктите на животинчето.Когато сложиха кученцето на масата и се пристъпи към тази иначе рутинна"процедура"то побесня!Започна да хапе наред -и стопанката и лекаря- опитвайки се да скочи от масата,борейки се със страшна сила и упоритост,писъци,ръмжене..Направо -битка!Наложи се да му вържат муцунката ,преборвайки се за всеки малък,въздълъг нокът на лапичката му..Аз се изпотих и изнервих само докато гледах..! bl)