ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 30 January 2009 - 10:38 AM
Публикувано: 30 January 2009 - 03:54 PM
Публикувано: 01 February 2009 - 12:39 AM
Публикувано: 01 February 2009 - 03:25 PM
Поздрави на всички от нас с Линда, вече пораснала и помъдряла ('айде бе! ;)) ;D
kolev_krasen, поздравления за интереса ти към чудесната порода "Немски шпиц - Среден" - това са страхотни кучета! Не се притеснявай за отглеждането на немски шпиц - ако кученцето е здраво, както ти пожелавам да бъде - няма особени проблеми, по-различни от тези за всяко друго кученце, а за специфичните има писано тук в темата. Е, май малко своенравни и инатести са тия шпицове, енергични и любопитни, но щом имаш хъски - това едва ли ще те шокира. ;) С любов, желание и търпение всичко полека-лека си идва на мястото, защото това е прекрасна порода и кученцата са чудесни домашни любимци!
За съжителство на мителшпиц с хъски - ще ми е много интересно да прочета как се развиват нещата при вас, ако решите да си вземете второ кученце. Тук във форума имаше теми и съвети как трябва да се въведе новия член на семейството в "глутницата", за да мине периода на адаптация най-бързо и лесно - потърси с търсачката, има добри съвети.
А за после - мисля, особено важен е полът на кученцето. Ако е момче, както хъскито ви - ще ви се налага сигурно от време на време да "раздавате правосъдие". ;D Ако е момиче - ще има щастливо съжителство 10 месеца в годината, а за двата (на разгонването) - трябва да мислите от сега... :(
Е, поне така смятам от скромен личен опит - имам едно куче - момиче и нямаме грам проблеми с мъжкарите, тя може да се качи на главите (ако и разреша де ;)) и на най-агресивните, дето ги водят в парка на два синджира и са готови да изядат всяко мъжко куче в радиус 100м, а пред нея въртят опашки и припикват от кеф, готови за игра! ;D
Та май при кучета кавалерството е издигнато в ранг "закон"! ;) Е, не че няма и "престъпници" де, ама в общия случай си е така. За всеки случай моята си я водя обикновено на повод, но инциденти сме имали само с други женски...
Та ще ми е любопитно да разбера как ще съжителстват хъски и мителшпиц - ще има забавни моменти навярно, но в крайна сметка, вярвам, ще се разбират чудесно! :blink:
Поздрави на всички! :wub:
На снимката е тъжната Линда в дъждовния ден, когато не я водих в парка... :'(

А тук е във "вихъра" си - 100km в час! :P

ПП Eдно от малкото кучета, което е успяло да надбяга Линда, беше мъжко хъски! Ама това беше малко преди да се разгони, та не знам дали бягаше на max или си мислеше -"А не тичам ли прекалено бързо?" ;)
;D
Публикувано: 01 February 2009 - 10:12 PM
Публикувано: 02 February 2009 - 02:08 PM
Ей ни с Роро ;D
Как я карате ???
Ние сме добре и двамата пием витаминки-единия срещу грип,другия за козината :blink:
Рорнята си намери нова приятелка малко хъски,която два дена му разказа играта ;D
Като се прибирахме след 2-3 часа търчане,не можех да си позная кутрето.Върви си редом няма да се дръпне,щом се приберем ляга като пор и вечерната разходка я пропуска от мързел :samodovolen:
Обаче пък събота и неделя отново си навакса с белите у нас и повърна един цял бебешки чорап :o А аз се чудех,защо 2-3 дена нищо не хапва и то се показа :kisel: Много ме ядоса ама какво да го правя с две бебета у нас не е никак лесно :tikva:
Поздрави на всички!Целувки и гушки на пухчетата :wub:
Публикувано: 05 February 2009 - 03:17 PM
Публикувано: 07 February 2009 - 10:52 AM
Поздрави на всички от "градинарката" Линда - тук е след усърдно ровене и копане на дупки, любимо занимание! :P Трябва май да се замисля за един работен гащеризон, да не се цапа така. ;) Че пролет иде... :(

Има ли и други шпиц-"градинари", да обменим опит? Моята е като багерче... ;D
Публикувано: 07 February 2009 - 11:44 AM
Роро е прекалено зает да търчи по някоя мацка и няма време да се замисли за копаене ;D!
От седмица е Флюбен ;D в една Нюф-ка.И е готов да ме зареже :(
Меги не съм мама още,ама имам сестра на 5 месеца и Роро на 10 месеца и е весела лудост у нас :yahoo:
Моя мишок иска да е до нея и много и се радва или пък гледа да й краде бибата или играчките!
На нея пък кучето и е интересно и иска да го пипа :blink:
Вие как сте? Няма ли предложения за Борисовата?
Ние почти всеки ден сме там ама няма засечки :-
Поздрави и хубави почивни дни! :wub:
Публикувано: 07 February 2009 - 01:51 PM
Какво научавам за Роро? :o Да те зареже заради една нюф-ка? А не е ли - хм - малко едричка за него? ;) Ама какво ли питам - и ние си падаме по големи и черни, сърцето не пита! ;D

И ние ходим чат-пат в Борисовата, но май ще зачестим, че в нашия парк вече е супер пренаселено! По алеите в час-пик е като ... първомайските манифестации, за тия, дето ги помнят. ;) Оправи се времето и народът изпълзя - младо, старо - деца с автомобилчета и колелета, бебета в колички, баби с бастуни, ученици с биричките... Като беше студено само хахавите "кучкари" обикаляха парка! ;D
Та си маршируваме с Линда "редом", не смея и ролковия повод да отпусна! :( Е, поне тревните площи все още са наши и пада луда игра, ама до кога ли? ;)
Та надявам се да се засечем... :blink:
Поздрави на възмъжалия Роро! :wub: И да не яде бебешки чорапи - наградките са по-вкусни, ама само ако слуша! :P
Хм, то моята уж вече не прави такива бели, ама оня ден ми нагриза една шнола за коса... :(
Публикувано: 08 February 2009 - 12:12 AM
Публикувано: 09 February 2009 - 09:03 AM
Най- накрая да успея да пиша. Преди няколко дни имаше проблеми с влизането във форума, а от вчера компа в къщи се бъгна от някакви вируси и трябваше да бъде преинсталиран.
Много ви се радвам. И ние сме всяка вечер толкова кални, но се мием и на другия ден пак така. При нас няма нищо интересно, но пък и лошо няма, така че сме добре. Арес си гледа неговите си работи и е щастлив. Мама ни беше за известно време на гости и той беше най- доволното и щастливо куче на света, защото тя го глези чак прекалено, сега страда ама това е положението. Изумена съм, че последната играчка, която му купих още не му е омръзнала - демек фризбито, за което ви писах. Търчи каго хала и много се забавлява. Дори когато се приберем се сърди, че не му го давам да си играе с него и в къщи.
Това е за сега от нас.
Успешен ден и приятна седмица на всички ви!!! :wub: :wub: :wub:
Публикувано: 09 February 2009 - 09:13 AM
Публикувано: 09 February 2009 - 11:04 PM
Публикувано: 12 February 2009 - 10:07 AM
на всички пухкави,облечени и съблечени пухчовци!
Ние засега сме добре,Парис все гледа през прозореца за нейните приятели дали са ги извели.Да ви кажа и кучешкият живот не е лесен,макар и всичко да й е поднесено на тепсия.Знаете ли кога се разгонват женските за първи път?И какво да и слагам на дупето,за да не цапа навсякъде?