Жестокост! Убиха куче, влачейки го с „Жигули”
Публикувано: 09 June 2010 - 05:25 PM
Ако наистина шофьора не е видял кучето, и той не го е вързал, аз съм убедена че извършителите са ДЕЦА, а родителите им ще кажат, че те просто са си играли. Както става и тук в нашия парк, когато деца стрелят по птички.
Наистинна много зачестиха случаите на жестокост към животните. България никога няма да се оправи!
Публикувано: 09 June 2010 - 11:06 PM
За извършителите на тези престъпления трябва затвор ! Всеки ден четем за издевателства над беззащитни животни от болни човешки издънки ! В какво уродливо общество живеем !
п.п. изобщо и не търся прилични думи, потресена съм...
Публикувано: 09 June 2010 - 11:11 PM
sangrea8, в 09 June 2010 - 08:51 PM, написа:
много странно !
Случката със сигурност не е "нелепа" защото не е случайно събитие, т.е., някой е вързал кучето за колата - то не се е озовало там по случаен начин. Този някой ще си плати със сургност един ден това, което е направил, защото в живота има закони и ценности, които не зависят от конюнктурата. Дали обществото като цяло ще се справи с този проблем, дали ще успее да реагира адекватно и да накаже виновния или ще си каже, че не му е до това - от това зависи неговото собствено (на обществото) благополучие. Може и да не е очевидно, но е така. Дали сме щастливи зависи и от това, дали сме справедливи. Може би ще бъдем щастливи след 100 или 200 години - когато се научим да бъдем справедливи.

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?
Публикувано: 09 June 2010 - 11:52 PM
Т У З Е М Ц И
Публикувано: 10 June 2010 - 09:03 AM
И в тая жега с отворените прозорци не е видял и чул нищо!? Добре де какво можем да направим, за да се наказват виновниците!? Дайте някоя идея , това неможе да продължава!!! Ако някой има връзки да го разгласи и в чужбина, пък тогава нашите политици може и да обърнат внимание!!! Незнам може и глупости да говоря, но просто нямам идея какво може да се направи!

Публикувано: 10 June 2010 - 09:11 AM
Ще дойде момент дето само такива неща ще четем...
Хайде, ставайте да излизаме пак..
Да ходим при ректора на Лесото...
Да пискаме да се разбере кой е вързал това кученце...
Ясно е, че нашите природозащитни организации ще си мълчат... Защо, не знам. Мога само да предполагам..
Публикувано: 10 June 2010 - 09:12 AM
Ще дойде момент дето само такива неща ще четем...
Хайде, ставайте да излизаме пак..
Да ходим при ректора на Лесото...
Да пискаме да се разбере кой е вързал това кученце...
Ясно е, че нашите природозащитни организации ще си мълчат... Защо, не знам. Мога само да предполагам..
Публикувано: 10 June 2010 - 09:34 AM

Публикувано: 10 June 2010 - 12:43 PM
Публикувано: 10 June 2010 - 02:10 PM
Danyto, в 09 June 2010 - 03:42 PM, написа:
Оff ...
Няма нищо общо с темата, но в случая - мястото на безстопанствени кучета не е пред двора на училищата, нито в близост до тях, нито до детски градини или места, където играят деца. По добре се обадете на общината, ако сте от София - на Екоравновесие, за да ги премести от там.
Публикувано: 10 June 2010 - 02:46 PM
По темата - горкото кученце. Не вярвам шофьора нищо да не е видял, нито чул. Подадена ли е жалба до РВМС и прокуратурата по случая? Май е време за нов протест..

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.
Публикувано: 10 June 2010 - 10:38 PM
Публикувано: 10 June 2010 - 11:15 PM
dog.bg, в 10 June 2010 - 12:15 PM, написа:
Danyto, в 09 June 2010 - 03:42 PM, написа:
Оff ...
Няма нищо общо с темата, но в случая - мястото на безстопанствени кучета не е пред двора на училищата, нито в близост до тях, нито до детски градини или места, където играят деца. По добре се обадете на общината, ако сте от София - на Екоравновесие, за да ги премести от там.
Защо реши че не съм...? И на приют Надежда звънях и на Екоравновесие-всички казват едно и също, приет е сигнала, а после-нямаме място, няма пари. Да не говорим, че пред блока срещу училището по цял ден седи синия бус на Екоравновесие...те толкова и работят...
Публикувано: 19 June 2010 - 10:40 AM

!!! Нека да подадем ръка на животните в нужда !!!
Публикувано: 20 June 2010 - 09:13 PM
ileto_98_kiss_dog, в 19 June 2010 - 09:45 AM, написа:
Много Off.....май така се казва в интернет пространството...
Хора,ще ставаме свидетели на такива случаи още дълго време,поне докато не влязат супер строги правила и закони в действие и най вече докато манталитета не ни се промени.....
Дотолкова, че преди нещо да се случва да се замисляме 100 пъти дали,как и защо?!
Конкретния случаи няма да коментирам,самия факт че това е новина и че е допуснато да се случи говори достатъчно плачевно за ситуацията в нашата страна
Но това не е мотив само за възмущение,напротив....един добър повод да се започне да се мисли в правилната насока.Как и какво да се предприеме за адекватна реакция в подобна ситуация....и най вече защо е допуснато да се случи?!...
... Но исках да посъветвам момичето,което цитирам...
Въпреки емоциите,който е имала в момента на запознаване с въпросния случаи,никак не е обяснимо или нормално да използва определени думи и начин на изразяване
Нямате идея на мен ,какво ми идва да кажа понякога,но засега успявам да се въздържа...
P.S...Надявам се от сърце да не четем повече подобни новини...

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

Вход

Горе
Цитиране +