На мен ми прилича на сетер гордон,определено има нещо сетерско в този сладур.
Гордън сетерът е черен. Но определено има нещо сетерско, че и бретонско. Но е много издължен за бретон... Голям красавец е, какъвто и да е. Нуши, вие винаги сте обичали животните, не вярвам да не се съгласят вашите да го задържите!
хахаха нашите са влюбени в него, незнам как стана, майка ми цял ден припка подире му да му промива очето, че събира гурели и е по-затворено, ушите ли му чисти, докато го къпах се намъкна в банята да помага(не че имаше нужда) баща ми и той прояви желание да помага да носи хавлии
Кучо носи топка, от пръчки го е страх като пробвах да му метна се сви и застина толкова ми стана жал.Бил е бит сигурно с пръчки.Съседа който ходи да проверява водомерите знае всичко из селото и той като го видя разправя че от 2-3 седмици кучо се въртял из селото и някакъв друг съсед го искал и първия го хванал едвам защото бил мнооооого наплашен и изтормозен.Но явно на Чарли не му е харесало новото къще или са го натирили пак Той оня сигурно се е надявал че с 2 "илий ляб" и ще гледа хубаво куче Както вече казах кучо беше пълен с бълхи и кърлежи, крстав, гладен и слаб.Милия не се отделя от мен, където и да мръдна из двора той до мен ,майка ми го вика той идва при мен. Така като прави много се размеквам и постоянно му говоря лиготийки и го гушкам.Преди малко излязох на разходка само със Зина и Чарли не спрял да се вайка къде съм и да иска да прескача оградата по едно време легнал пред вратата на двора да ме чака после от нерви се преместил на другата врата да не би да ме изпусне като се връщам Толкова ми стана мило като ми разправя мама.Направо е като някакво човече което ти говори с очи и ти благодари всеки път щом го дариш с ласка.Когато го гушна все едно се отпуска целия и се успокоява, че всичко ще бъде наред и се опитва да не мърда за да задържи момента възможно най - дълго за да не избягам.Направо аз се чувствам кучето в случая Чарли е и много възпитан, ако има нужда си я върши извън двора, а ако не сме го пуснали избира най-отдалечения край на двора където Нира ходи и ползва нейото кътче :))))
Дадох му половин хапче Празимек (тоест за 5 кг куче) само толкова имах в нас пък и незнам точните му килограми и не искам да му натоварвам черния дроб за сега.Само за пример ще кажа че когато го дигнах, ми се стори по-лек от Нира, която да има максимум 13-14 кг, но и за нея не съм сигурна.
Ето малко снимчици на новия изкъпан Чарли-Марли, много черна вода парда въпреки че не му личеше много имаше много акита от бълхи :(
Направо ме разтапя тази картинка, ама вие сте страхотни просто. Наистина гледа като човек и да знаеш всичко разбират. Всичко. Следи те с очи и знае кога какво ще направиш. Луди са за ласка, можеш да се насладиш на копринената му козина, те изглеждат почти винаги тъжни, но всъщност са много игриви, само изражението им е тъжно. А Зина възприема ли го, тя също е голям бонбон и като гледам се погаждат. Е, май ми се иска никой да не си го потърси и да си остане ваш.
Направо ме разтапя тази картинка, ама вие сте страхотни просто. Наистина гледа като човек и да знаеш всичко разбират. Всичко. Следи те с очи и знае кога какво ще направиш. Луди са за ласка, можеш да се насладиш на копринената му козина, те изглеждат почти винаги тъжни, но всъщност са много игриви, само изражението им е тъжно. А Зина възприема ли го, тя също е голям бонбон и като гледам се погаждат. Е, май ми се иска никой да не си го потърси и да си остане ваш.
Със Зина и Нира се разбират чудесно, принципно Зина се разбира с всички само иска да играе и щурее - тя е другата крайност Понякога е малко досадна и груба с игрите си понеже тя никога не се изморява а кучето с което играе винаги преди нея е изплезило език
С Нира са първи дружки всичко правят заедно, но Чарли е голям любовник и само иска да качва всичко живо, и не му позволявам да си играе много със Зина понеже в най-скоро време очаквам да се разгони, а Нира е още малка и за сега няма проблем там, но ще трябва да мисля за кастрации в най скоро време.
Много извинявай, че не забелязах Нира, чак сега разгледах още по-подробно снимките. Е, аз също съм с трима, ама всичките са мъже. А Чарли може и да спре да се храни от любовна мъка. Кастрацията според мен е едно добро решение иначе само ще се мъчат. Но, разбира се, това решение си е само твое. Поздрави.
Такам.... наложи се да посетим доктора понеже едното оче на Чарли събираше много гнойни гурели и беше съвсем затворено, както и при допир на ухото го болеше, та и за крастата отидохме да дадем проба.....Оказа се че сладура имаше 1 огромен осил в окото и 2 в ухото Милото търпя всякакви процедури без да каже гък, накрая така му олекна като му махнахме гадните бодили и му сложихме пастички за око и ухо, че заспа на масата за прегледи както си го бяхме сложили така си лежеше Псле заспа и в колата и трябваше да си го взема на ръце от колата до нас.Чакахме 1 час да ни приемат и то стана 9 (вече нощна тарифа) и добре че доктора беше свестен и му се извиних и помолих да не ни таксуват по завишените цени понеже сме чакали от 8 часа.То ако беше така нямаше да мога да платя понеже имах 80лв а цялата работа струваше 75....и сега съм с 5 кинта до 1 ви
Кучо е доста по тежък от колкото си мислех, но пак е слабичък за височината си, сега е 17 кг.Предполагам че може да качи още поне 4-5.Докторите казаха че е млад даже доста млад, аз започвам да си мисля че няма и годинка защото днес го видях да пикае клекнал Незнам на каква възраст започват да вдигат крака на 100% отавана имах малко мъжко куче, и ако някой знае да казва.
Сега чакаме да ни се обадят с резултатите от кожната проба и да видим какво ще го правим и с какво ще го лекуваме.Сега вече ще се разхождаме само из двора или из куптурни полянки без осили.
Забравих да спомена че Чарли мн се стресира като го качихме в колата все едно се отключиха някакви лоши спомени и стана един такъв унил...сигурно си е мислел че ще го изоставим някъде...Нямате си и представа за каква радост ставаше дума като видя че пак се прибираме в къщи
Ох душа златна, как сладичко се е подпрял на саксията.
Забелязах, че има невероятно готино шоколадово петънце в центъра на главичката. Стискаме палци и лапички, резултатите да са добри!
Урааа една добра новина! Току що ми се обадиха от клиниката казаха че кожната проба на Чарли е отрицателна за краста и гъбички Най - верочтно е нещо от бълхите който го бяха изсмукали доста и сега след като вече е обезпаразитен би трябвало само да отшуми.Не помня дали споменах по нагоре в постовете, но му дадох преди няколко дни половин празимек (за 5кг - само толкова имах а беше неделя) и мама каза че бил изкарал глисти, така че ще повторим след 2 седмици .Уххх мн ме радва че му е наред козинката, и очето му се пооправя
За сега никой не ми се е обаждал че е загубено, дори и в селото разбраха че е при нас и един съсед като го видял с мама казал "Аууу таз мастия вие ли е прибрахте"
Егати и човеците!!!
Welcome to Bulgaria! Направо да се гръмнеш с такива съграждани!
Чарли е разкошен и освен това е голям късметлия, че го намерихте. Изкарал е вече всички осили и други гадости, да се надяваме, че от тук нататък го чака само добър живот! Имам натрапчивото усещане, че ще си остане у вас.
По въпроса за вдигането на крак, започват някъде в периода 8-10 месеца. Може наистина да е младичък и да има още да расте на височина?
.....един съсед като го видял с мама казал "Аууу таз мастия вие ли е прибрахте"
Егати и човеците!!!
Радвам се, че Чарли е добре. Желая ви дълги и щастливи години заедно, като гледам май вече сте взели решение да си го гледате.
Ами незнам в къщи е голяма еуфория около него всички много му се радваме, не искам да кавам голяма дума и да съм с мисълта че ще си го оставим(не че не ми се върти нон стоп ) и после да ми се обадят стопаните му и да не искам да го давам...мале хора незнам как се разделяте с животинките на които помагате както се вижда аз май не мога - каквото прибера в нас си остава Наите са ми дали ограничение - до тук , повече от 3 кучета и 3 те котки не, ама и те са главни желаещи да осиновят Чарли само ми го хвалят колко е страхотен, послушен, мил, гальовен, очарователен, любвеобвилен, красив, сладък, куче мечта..... и какво ли още не.
Този разкошен Чарли най-после ви откри. Явно дълго ви е търсил. Ха дано е край на лошото и от тук на сетне - само добро. Моят бретонец започна да си вдига крака към 1 година. Бяхме се стресирали с дъщеря ми що не иска да го прави. Явно Чарли е младичък. Питаш как се разделяме с животните, на които помагаме??? Трудно, поради тази причина и аз съм с 3, но с тези, с които съм се разделила имам контакти и виждам че са щастливи и така всичко се подрежда. Няма как, трябва да се разделяме иначе всеки от нас би бил "приют". Де да можех...
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето. http://avocett.blogspot.com
Чарли вече е станал дебел в сравнение с това което беше, но още му се четат ребърцата иначе има апетит като за световно.Даже започна да си показва магарийте, преди малко с Нира излязоха на улицата (разбирайте селска улица с черен път по която минава кола 1 на 2 часа ) и решиха да гонят кокошките Аз съм против да излизат без поводи понеже са кучета и всичко може да се случи, та Чарли забегна зад ъгъла след кокошката и се върна с 2 пера в устата по думи на съсед разбрах че само я е оскубал, ама и те защо бягат тез кокошки... колкото повече бягат толкова по интересни са за гонене....
Минавам нататък...покажения по градината отъпкан и изпочупен чемшир понеже ужасното растение решило да расте точно там където е най хубаво да се лежи и въргаля аааамаха има цял двор декар и двеста а то точно там се засадило Същото с лозата - толкова място има, а тя поникнала на най-нубавото и сеирджийско местенце покрай оградата...ами не и се размина и на нея 100 годишната лоза беше най-показателно и безцеремонно обелена, одъвкана и наказана за безхаберието си
А какво да каже постелката пред вратата как може тез хора да я сложат там ццц аз искам точо там да си легна . Все още не съм сигурен дали ще ми е по удобно без нея, но ще поробваме да я изгризем с Нира така и така е много вкусна с приятем дъх на подметки.
Ами декорациите по цветята, ааа те бяха мн грозни и за това ги разкарах и рециклирах, тез човеци нямат вкус.Провалиха ми и плана да прокопаем тунел под клетката на Зина и да я спасим понеже с нея е много интересно и забавно.
Но не си мислете че това всичкото е дело само на Чарли аз по скоро подозирам малката дяволица Нира която е набрала кураж под патронажа на големия дявол в клетка Зина и компанията на лигльото Чарли.Всичко правят заедно като дупе и гащи, ако копаят дупка единия ще копа другия ще гледа с интерес, ако единия върши физиологични нижди другия ще го души и взема проби да провери дали консистенцията е наред и да няма здравословни проблеми другарчето - колко мило Ако носят пръчка на стопанина си то задължително ще са я захапали и двамата....и така докато има какво да правят Ето малко снимков и видео материал от миналата седмица да ги видите тенджерата и похлупакът.Абе при нас е весело няма скука На снимките едното ухо на Чрли е мазно от лекарството но сега вече е измит и лъскав. П.С.Никой не е звъннал да си го търси и за сега остава при нас.Вече не ми се вярва да се случи това, пък и чесно казано не ми се иска.Кучо няма да бъде даван за осиновяване ако не се намери стопанина му или по скоро мама и татко решиха да го осиновят което мен много ме радва.Май каквото влезе при нас не излиза.Ако модератора прецени може да измести темата къмщастливите развръзки
как се научихме да сядаме, оот днес знаем и да лягаме, но го нямаме на видео
как се носи пръчка :)
Ехеее, Нушче, а честит ви нов куч!
Подозирах аз, че така ще стане, то си личеше още от първите ти изречения, много се радвам за момчето.
Снимките са страхотни, личи си че "децата" се забавляват с огромно удоволствие.