Ама те подлежат ли на обучение тия малки разбойници?

и аз си мислех ,че едва ли ще мога да науча на нещо Чара ,но останах приятно изненадана, когато се захванах да я уча на "Дай лапа".Някъде около 5 повторения и трябваше да разбере какво се иска от нея,а и стимулът и беше голям- кашкавалче

.Силно мотивирана и горда от нея се захванах да я уча и на "Легни","Завърти се" и разбира се "Седни" го знаеше от малка,тъй като ако не седне не получава купичката с храна.Тези команди ги научи за 3 дни,но спрях да я уча на други,за да може добре да запомни тези

.Следващата ще бъде "Умри"

.Сега преди да си получи яденето изпълнява всички команди и ако имам време от другата седмица се захващам с "Умри".В Youtube има клипчета и мн добре е обяснено как точно да го научиш дивака.Аз бях толкова радостна когато изпълняваше командите ,че Чара с кеф ги повтаряше и чакаше за нова команда.Според мен колкото по-рано започнеш да ги учиш, толкова по-добре,а и повече команди ще знае!Някъде бях чела,че щастливо е кучето ,което играе със стопанина си и развива ума си,като изпълнява неговите команди

Все пак кучето е щастливо когато получава внимание,а какво по-хубаво от това да имаш едно добре обучено и културно куче!
И аз чакам с нетърпение превода