Говорим за нашите любими французи!
Публикувано: 23 April 2009 - 07:01 PM
Chiita, в Apr 22 2009, 02:05 PM, написа:
lonesome,прочетох , че са ти взели Спайк.Жалко.Не мога ,да си представя какво ти е.
Дано и там е щастлив.
Чийта, в момента Спайк е при мен. Нещата са доста сложни при нас. Фактически собственик на кучето е брат ми (както вече съм казвала), но той няма качествата да се грижи за едно куче. За него Спайк е една плюшена играчка, с която вечер се приспива. Дори няма грижата да го пусне на двора сутринта, а му отваря вратата до моята стая за да се погрижа когато имам възможност. Така де, спестявам големите лирически отклонения. Просто след като проблема с кокошките стана много сериозен, а аз нямам времето да се погрижа за възпитанието му собственика му (казвам така, защото той за мен не може да бъде стопанин на кучето) реши, че не му се дават пари за училище и го замъкна с него на работа. Естествено, побърках се докато го развеждаше с него, защото Спайк си има много работа по него - яде каквото види, муши се навсякъде... куче е. За мое щастие брат ми е точно толкова безотговорен за колкото винаги съм го смятала и след втория ден Спайк отново беше мой ангажимент. Засега сме намерили решение - редуваме ги. Сутрин рано са пуснати кокошките, по обяд кучето, наобяд кокошките... и така. Когато имам време - повече.
п.п. Извинявам се за романа.

Публикувано: 23 April 2009 - 10:10 PM
На момента, в който се затича след "плячката" не чува никой и нищо, просто вижда жертвата и бяга докато не я хване и убие. Горе - долу схванах идеята с любимата играчка и сега като остава вечер при мен и си играем с една нова "специална" играчка, но за да се стигне до желания резултат ще ми е нужно доста време, което нямам точно на момента.

Публикувано: 24 April 2009 - 10:29 AM
Ееее ти пък ,какьв стандарт намесваш тук.
Любопитни , темпераментни , кучета са все пак.И кьде ти пише за отношение към кокошки в стандарта.
Моята гони жаби например ,поради ествството на жабата не може да им направи нищо ,а и винаги навреме я спирам , но незнам как ги усеща в тревата и се превръща на момента в ловец или поне тя се мисли за такава.
Вероятно всичко е до контрол и възпитание.
Любопитни , темпераментни , кучета са все пак.И кьде ти пише за отношение към кокошки в стандарта.
Моята гони жаби например ,поради ествството на жабата не може да им направи нищо ,а и винаги навреме я спирам , но незнам как ги усеща в тревата и се превръща на момента в ловец или поне тя се мисли за такава.
Вероятно всичко е до контрол и възпитание.
Публикувано: 24 April 2009 - 05:03 PM
Според мен не трябва да търсиш обяснение за поведението в породата(!)
Консултирай се със специалист(Примерно Галя от Пловдив) и си мисля , че трябва да работиш в насока "намаляване на дразнимостта" и общо възпитание.Но за това наистина е добре да ти помогне човек ,който разбира и който ще ти даде насоки.
Интересно ми е какьв е по характер/темперамент Спайк?
Консултирай се със специалист(Примерно Галя от Пловдив) и си мисля , че трябва да работиш в насока "намаляване на дразнимостта" и общо възпитание.Но за това наистина е добре да ти помогне човек ,който разбира и който ще ти даде насоки.
Интересно ми е какьв е по характер/темперамент Спайк?
Публикувано: 24 April 2009 - 10:04 PM
Не, не може на мен породата да ми е виновна, че аз съм го учила само на "Ела тук" (което не се изпълнява в ситуации, в които е превъзбуден), "Не" и "Донеси". Просто попитах... От това, което съм чела тук и въобще съм виждала като материали съм си създала впечатление, че можеш да направиш от кучето си това, което искаш с правилен подход и въобще възможностите са големи, просто аз нямам умението. Много ми се иска да я посетя Галя, но пак нещата не опират до моите желания. Всъщност аз съм говорила с нея и много пъти съм я питала, дори и през форума, но ми е била много полезна. Спайк като "характер" е много жив, много лесно се превъзбужда, любопитен е настина, но в същото време е страхлив (да, и аз се очудих като видях как докато лае по нещото, което смята за заплаха, бяха на заден ход) и е инатлив до момента, в който разбере, че има изгода да прави нещото, което сме го накарали. На моменти излгежда леко глупаво и смешно (в началото, когато започнахме да играем на "Донеси" вземаше играчката затичваше се, изпускаше я до средата на пътя и идваше при мен без нея). Определено храната го вълнува повече от всичко друго на света, но понякога като тренираме се превъзбужда от миризмата и забравя какво сме правили всъщност. Започва лудо подскачане, въртене, душене, блъскане. Точно по тази причина не успях да го науча да сяда преди ядене и да чака да му кажа да яде. Старая се да въвеждам правила разни; да не се глези, да не се пипа като е наказан, ама трудно става. Както казах засега компромисен вариант имаме, пък когато мога ще се занимавам повече с него.

Публикувано: 24 April 2009 - 10:22 PM
Аз пък съм на мнение,че това си е различно при всяко куче ,защото Рей не проявява никакъв интерес към жаби,мишки,костенурки,насекоми и т.н .А Рая...онзи ден пак влязла(аз отсъствах) в едно блато да гони някаква гадинка.Англичанина даже не си направил труда да види какво е уловила ,стоял безучастно.Да не говорим,че Рая изравя и убива(дъвчейки ги|) попови прасета,а Реймънд само като ги подуши и бяга от тях.Насекоми...храна за Рая,не и за Рей.Какво да говорим,ясно е,че всичко опира до"вкуса" и наклонностите на самото куче,индивидуално е.
Публикувано: 25 April 2009 - 06:10 PM
Слагат се обикновенно на вътрешната страна на бедрото.
Доколкото знам в много страни от Европа ,вече не татуират откакто навлезнаха микрочиповете.Руснаците все още задьлжително го правят,независимо от микрочипа.
Ако кучето има татуировка ,тя е написана и в родословието(както и микрочиповете)
Доколкото знам в много страни от Европа ,вече не татуират откакто навлезнаха микрочиповете.Руснаците все още задьлжително го правят,независимо от микрочипа.
Ако кучето има татуировка ,тя е написана и в родословието(както и микрочиповете)
Публикувано: 26 April 2009 - 11:31 AM
За памперси специално кучешки не знам да има, но съм чувала, че някои хора слагат пригодени бебешки памперси на възрастни кучета, които не могат да се стискат. Иначе има пелени, които се продават, като и капки. Замисълът е избраното от теб място за тоалетна вкъщи на кучето да му мирише и да го подсеща, че точно на определеното място се вършат работите. Аз лично не съм купувала, просто напоявах малко единият крайчец на вестника, който съм определила за тоалетна с малко урина и то си му беше достатъчно. Но като цяло този метод с капки, пелени, урина не действа при абсолютно всяко куче.
"Цикълът" на женските кучета се нарича разгонване. Запова между 6тия и 18тия месец. Кучето се разгонва два пъти годишно за период около месец. Самото разгонване е придружено с кървене на вулвата (и мен лично ме стресна първия път). При някои е по - обилно и може да цапа по някоя капцича тук - там, а други кучета просто си го изблизват и не разбираш дори, че е разгонена. В случай, че ти се падне кученце с по - обилно кървене в зоомагазините се продават специални гащички с едни мини - превръзки, с които вариант цапане ти отпада. Някои стопани на по - едри кучета им обуват и човешки гащички. По - важното е да можеш да я опазиш в този период. Тогава ще имате много обожатели и ентусиасти, които ще се опитат поне веднъж да и се качат.
"Цикълът" на женските кучета се нарича разгонване. Запова между 6тия и 18тия месец. Кучето се разгонва два пъти годишно за период около месец. Самото разгонване е придружено с кървене на вулвата (и мен лично ме стресна първия път). При някои е по - обилно и може да цапа по някоя капцича тук - там, а други кучета просто си го изблизват и не разбираш дори, че е разгонена. В случай, че ти се падне кученце с по - обилно кървене в зоомагазините се продават специални гащички с едни мини - превръзки, с които вариант цапане ти отпада. Някои стопани на по - едри кучета им обуват и човешки гащички. По - важното е да можеш да я опазиш в този период. Тогава ще имате много обожатели и ентусиасти, които ще се опитат поне веднъж да и се качат.

Вход

Горе
Цитиране +