Dog.bg Форуми : Говорим за нашите любими французи!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (91 Страници) +
  • « Първа
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Говорим за нашите любими французи!

#1781 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 April 2013 - 08:04 PM

може ли някой да ми обясни какво означава тази съсобственост? :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#1782 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 04 April 2013 - 08:13 PM

Показване на мнениетоanelia_888, в 04 April 2013 - 06:04 PM, написа:

Когато развъдчика иска да има под ръка особено интересно за него кутренце, да следи развитието му, да осигури изложбената му кариера и да е сигурен че животното ще осъществи скачки само с партньор когото той ще посочи, то той дава животното само на хората които са съгласни на тези условия и оформя чрез договор "съсобственост" или "съвладение". В графа "стопанин" като правило в документите се посочват не само новите собственици, но и самият развъдчик, който е заинтересуван от дадено кученце. Развъдчика често много намаля цената когато дава кученце за съсобственост/съвладение, за него е много важно животното да се отглежда правилно и новите стопани да следват неговите указания. Но от друга страна развъдчика в пъти по-внимателно избира на кого да довери за съсобственост перспективното бебе.
Съсобственост на куче е много деликатно нещо, и повечето неопитни стопани се страхуват от него. Например, ако развъдчика види че стопаните не се грижат добре за кутрето, има право да им го изземе. Но ако си грижлив стопанин и слушаш своя Учител (развъдчика тоест) то съсобственост не трябва да те плаши. Ти просто си гледаш животното, а развъдчика ти казва на кои изложби да отидеш, как си гледаш хайвана и с кого да го пускаш на скачки, ако изобщо се стигне до там.

договор за съсобственост се прави за да е сигурен развъдчика че хората ще следват неговите препоръки, а не да го вземат кутрето и после да го пускат на скачки под елхата на който им скимне.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#1783 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2013 - 03:29 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 April 2013 - 09:13 PM, написа:

Показване на мнениетоanelia_888, в 04 April 2013 - 06:04 PM, написа:

Когато развъдчика иска да има под ръка особено интересно за него кутренце, да следи развитието му, да осигури изложбената му кариера и да е сигурен че животното ще осъществи скачки само с партньор когото той ще посочи, то той дава животното само на хората които са съгласни на тези условия и оформя чрез договор "съсобственост" или "съвладение". В графа "стопанин" като правило в документите се посочват не само новите собственици, но и самият развъдчик, който е заинтересуван от дадено кученце. Развъдчика често много намаля цената когато дава кученце за съсобственост/съвладение, за него е много важно животното да се отглежда правилно и новите стопани да следват неговите указания. Но от друга страна развъдчика в пъти по-внимателно избира на кого да довери за съсобственост перспективното бебе.
Съсобственост на куче е много деликатно нещо, и повечето неопитни стопани се страхуват от него. Например, ако развъдчика види че стопаните не се грижат добре за кутрето, има право да им го изземе. Но ако си грижлив стопанин и слушаш своя Учител (развъдчика тоест) то съсобственост не трябва да те плаши. Ти просто си гледаш животното, а развъдчика ти казва на кои изложби да отидеш, как си гледаш хайвана и с кого да го пускаш на скачки, ако изобщо се стигне до там.

договор за съсобственост се прави за да е сигурен развъдчика че хората ще следват неговите препоръки, а не да го вземат кутрето и после да го пускат на скачки под елхата на който им скимне.

благодаря за отговора.
User's Signature

Качена снимка

#1784 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 24 April 2013 - 01:01 PM

Chiita
Жива да си ни задето ни упъти към развъдника A'vigdors. Днес моите близки от Москва взеха на съсобственост мъжки булдог на три месеца от там. Пълно име с развъдникова приставка ще кажат по-късно защото в момента оформят родословието, но гальовно вече са му измислили. Понеже вилата им е в Пушкино, а кучето е черно, решиха да го нарекат Ханибал - като прадядото на Пушкин Ибрахим Ханибал, който е бил арабин. Реваз Хомасуридзе им сподели че кучилата му са разписани поне на две години напред, но е склонил пред настойчивостта на майката на семейството да й даде в съсобственост кутре, което смяташе да остави в развъдника си. Майката бе настойчива заради моите опявания, а моите опявания дойдоха от препоръките на Chiita . Така че моля тя да се чувства отговорна за това невероятно щастие в едно семейство:-)))))))

Прикачена снимка

Пълно име с приставката и мама-тати по-късно, сега Ханибалчето - Хани - е зает, новите стопани впрочем също))))
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#1785 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2013 - 09:56 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 24 April 2013 - 01:01 PM, написа:

Chiita
Жива да си ни задето ни упъти към развъдника A'vigdors. Днес моите близки от Москва взеха на съсобственост мъжки булдог на три месеца от там. Пълно име с развъдникова приставка ще кажат по-късно защото в момента оформят родословието, но гальовно вече са му измислили. Понеже вилата им е в Пушкино, а кучето е черно, решиха да го нарекат Ханибал - като прадядото на Пушкин Ибрахим Ханибал, който е бил арабин. Реваз Хомасуридзе им сподели че кучилата му са разписани поне на две години напред, но е склонил пред настойчивостта на майката на семейството да й даде в съсобственост кутре, което смяташе да остави в развъдника си. Майката бе настойчива заради моите опявания, а моите опявания дойдоха от препоръките на Chiita . Така че моля тя да се чувства отговорна за това невероятно щастие в едно семейство:-)))))))

Прикачен файл IMG_0373.JPG

Пълно име с приставката и мама-тати по-късно, сега Ханибалчето - Хани - е зает, новите стопани впрочем също))))

Честито на собствениците .да им е жив и здрав и много да ги радва .Чудесно кутре )))

Има някакъв сериозен проблем със сайта и не мога да си влизам и да пиша от профила си .Сега се получи с цитирането ,но май е еднократно.Вие как влизате?
User's Signature

Качена снимка

#1786 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2013 - 12:57 AM

Показване на мнениетоChiita, в 29 April 2013 - 10:56 AM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 24 April 2013 - 01:01 PM, написа:

Chiita

Честито на собствениците .да им е жив и здрав и много да ги радва .Чудесно кутре )))

Има някакъв сериозен проблем със сайта и не мога да си влизам и да пиша от профила си .Сега се получи с цитирането ,но май е еднократно.Вие как влизате?

ами и аз не можех да влизам доста дълго време..
User's Signature

Качена снимка

#1787 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2013 - 09:59 AM

От днес и аз влизам нормално.
User's Signature

Качена снимка

#1788 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2013 - 08:45 AM

Здравейте съфорумци! Искам да ви разкажа една история,която ми се случи вчера. Около 2 часа на обед излизах на вън по работа.Излизайки от блока чух мяукане на малко коте.Помислих,че някоя от некастрираните котки пред блока си има малки. Е да ама не. Оказа се,че някой е изхвърлил три малки новородени котета пред блока ни. Пъпната им връв беше оплетена във връзка от щора :ud_009: . Бях просто шокирана. Както и да е. Две от котетата бяха вече отдавна мъртви.Имаше само едно,което писукаше и просто нямаше как да подмина,както може би са ги подминавали десетки хора от блока, правейки се,че нищо не чуват и не виждат. Взех котето и го прибрах. Слава Богу все още е живо и добре. По интересното е,че малкият Айрън не се отделя от котето. Грижи се за него сякаш му е майка :ud_009: Ближе го и го търси.Когато чуе,че котето мяука веднага застава до лиген и почва не скимти да му го сваля. Котето вече свикна с миризмата му и само когато Айрън е там и го усеща наблизо - само тогава спи. Никога не съм си помисляла,че той може да бъде толкова нежен и внимателен. Просто не съм очаквала,че онова тромаво и грубо глиганче,мооже да бъде толкова нежно. Ако това коте оцелее то ще е само и единствено благодарение на Айрън,а ако почине - значи Айрън му е свалил козинката от близане :wub:
User's Signature

Качена снимка

#1789 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 May 2013 - 08:55 AM

Анелия,има доста теми във форума как да оцелее новородено коте без майка.Ако не можете да намерите с търсачката,пуснете отделна тема -доста хора са отгледали котета и със сигурност ще получиш адекватни съвети как да му помогнеш да се изхожда ,с какво да го храниш и т.н. Успех на мъника.
:rc_036: че си го прибрала.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#1790 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2013 - 09:22 AM

Показване на мнениетоdesi79, в 02 May 2013 - 09:55 AM, написа:

Анелия,има доста теми във форума как да оцелее новородено коте без майка.Ако не можете да намерите с търсачката,пуснете отделна тема -доста хора са отгледали котета и със сигурност ще получиш адекватни съвети как да му помогнеш да се изхожда ,с какво да го храниш и т.н. Успех на мъника.
:rc_036: че си го прибрала.

Ами нямаме проблеми с отглеждането. Храним се през 2 часа. Масажираме коремчето и дупето. Радвам се че ходи и по голяма и по малка нужда,защото това е много показателно.Дано има късмет и оцелее :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#1791 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2013 - 10:15 AM

Една радостна новина от Полша ,нашата Британи стана мама на 7 чудесни кученца :wub:
Прикачена снимка
таткото е JCH,CH PL Zoro Baflo
PS:Неро стана дядо , а Фифа отново баба :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#1792 Потребителят е офлайн   ILiaS. Икона

Публикувано: 06 December 2013 - 02:40 PM

Не съм сигурен дали тук е мястото където трябва да пиша и ако не е, то моля някой мод да премести темате където й е мястото. От 2 години искам куче и все поради една или друга причина се отказваме. Причините са лични и битови и нямат нищо общо с желанието и способността ми да се грижа за домашен любимец. Аз наистина търся ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ . Нямам никакво желание да го размножавам и тн. След като за 3 месеца изчетох всичко важно от Форума, стигнах до извода, че искам да е от развъдник. Похвално ще кажете, но за мен са проблем две неща : 1.Няма кученца . 2.Нито един от развъдниците не обявява цена на кученце. Остава за мен да гадая. По форума се спекулира с някакви цени, от които ми се плаши окото. Та въпроса ми е следния, към всички вас - официални развъждачи : Колко струва едно мъжко френчи ако собственика няма никакво намерение да ходи по изложби или да го размножава. Или с вашата терминология - ПЕТ клас. Аз мога да кажа за себе си, че като финансова възможност съм доста над минималните доходи за Бълария и мога да си позволя да си купя куче от вас. Но искам да попитам как може едно куче за изложби(с вашата терминология- ШОУ клас) и един домашен любимец струват еднакво. Защото от прочетеното стигнах до извода, че до третия месец и вие не знаете какво е кученцето. Прочетох и няколко "западни" статийки по въпроса, където развъдници подписват договори с бъдещите собственици, че ако не водят кучето по изложби и не го размножават, а искат просто здраво,право куче, което да обичат безусловно цената пада с до 70%. Моля ако някой има желание да ми обясни как ценообразува и защо по дяволите едно кученце за домашен любимец струва колкото 10 минимални заплати. Защото където и да видях кученца за продан в други държава, те не надвишават 3-4 минимални заплати за държавата. Разбирам , че за вас това е бизнес и аз уважавам това. Уважавам всички усилия които сте положили, но пак не разбирам защо слагате всички под един знаменател. Както вие не обичате да ви слагат до борсите,зоомагазините и кварталните развъждачи, така и ние бъдещите собственици на тази порода не желаем да ни слагате всички под един знаментел и да ни обявявате цени като за ШОУ клас.

#1793 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2013 - 02:34 AM

Показване на мнениетоChiita, в 22 May 2013 - 11:15 AM, написа:

Една радостна новина от Полша ,нашата Британи стана мама на 7 чудесни кученца :wub:
Прикачен файл ######.jpg
таткото е JCH,CH PL Zoro Baflo
PS:Неро стана дядо , а Фифа отново баба :ab_041:

Живи и здрави да са малките мишоци! :wub:
User's Signature

Качена снимка

#1794 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 15 December 2013 - 02:38 AM

Tъй като гледам малките мишоци са по на има няма 7мес :ab_041:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#1795 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2013 - 11:20 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 15 December 2013 - 03:38 AM, написа:

Tъй като гледам малките мишоци са по на има няма 7мес :ab_041:

Хахахаха чак сега видях датата..Странно защото ми излезе като нов коментар в темата..Нищо де - въпреки всичко все още са и мишоци и бебешоци и пак пожелавам само да са живи и здрави :)
User's Signature

Качена снимка

#1796 Потребителят е офлайн   Емил7 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Изкуство
    Кучета
    Музика
Публикувано: 17 December 2013 - 04:35 AM

Съжалявам за въпроса, ама ще си взема доберман и си притеснявам за Стич, малкото ми булдоче... Имам ли основание да се притеснявам, да не му направи нещо?
User's Signature

Ку-ку!

#1797 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2013 - 12:44 PM

Притеснявате са за Стич ли? Не би трябвало да има проблеми ,особено ако взимате малко кученце , ще свикнат заедно и би трябвало добре да се разбират.Ако взимате израснало куче , вече зависи от характерите на двамата и това вие как ще въведете новото куче в дома.
User's Signature

Качена снимка

#1798 Потребителят е офлайн   Емил7 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Изкуство
    Кучета
    Музика
Публикувано: 17 December 2013 - 03:58 PM

Благодаря!
User's Signature

Ку-ку!

#1799 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2014 - 09:10 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 24 April 2013 - 02:01 PM, написа:

Chiita

Furia_S, щеше да публикуваш имената на малчугана, но явно си забравила. Интересно ми е как е и как се развива момчето. Сподели ни инфо и снимки ако имаш :)Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#1800 Потребителят е офлайн   Jessika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 June 2015 - 03:12 PM

Здравейте!
Имам една много умна и красива френска мадама Чери на 9м. Когато си я взехме с мъжът ми много искахме бебче... С идването й у нас тя ни донесе късмет... сега съм бременна в 9тия месец, но не знам като родя как да постъпя с малката сладурана Чери. Някой може ли да ми помогне със съвет, как се нагаждат бебе и куче, колко време да са разделени /в отделни стаи/ все пак ще ми е притеснено бебе на 5 дни, да не я одраска или оближе докато Чери й се радва... :(
User's Signature

Качена снимка

• (91 Страници) +
  • « Първа
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни