Dog.bg Форуми : Говорим за нашите любими французи!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (91 Страници) +
  • « Първа
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Говорим за нашите любими французи!

#641 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 October 2009 - 10:42 PM

Може да се намесвам малко ни в клин, ни в ръкав, ама на мен ми се вижда безумно друго нещо. Как Joli i Alexa говори за кокера. Все едно: "Ам минах през еди-кой-си магазин, купих на рожденника кутия с бонбони и си му я занесох". Чак е противно, все едно е нещо неодушевено. Първо ми се вижда неприемливо как ще подариш животно на някого, защото освен ако изрично не е казал, че го иска и ти не си сигурен на 1000%, че може да поеме тази отговорност си е безумие да го направиш. (Да, моята Мишел беше подранил подарък за рожденния ми ден, но е факт, че сама я избрах и бях говорила дълго и широко с домашните преди да пристъпя към отиването да я видя, но тя и не е купена от зоомагазин.) После, след като веднъж си се опарил от зоомагазин, си вдигаш д-то и отиваш, пак от зоомагазин, да купиш куче за приятел и то без да си дадеш сметка, че това, кучето, което си купил може да има същата съдба като твоето и респективно да причиниш на някой близък същата болка - да изгуби приятел, която си изпитал и ти преди. Очудва ме такова лекомислие. А на всичко отгоре предлагате и на напълно непознати хора, чието финансово състояние ви е напълно неизвестно и няма как да знаете дали те могат да си позволят разходите ако кучето, не дай си Боже, се окаже тежко болно и има нужда от сериозни медицински интервенции. Как става тази работа не ми е ясно. Ако кажем майната им на нелегитимните развъдчици и всичко останало, то поне към хората имайте малко милост. Не, че delakavlita си дава вид на кой знае колко читава бъдеща стопанка, но все пак може някой друг да влезе, да види първия пост за магазина еди-къде-си, да скокне и да си купи куче от там, защото го домързяло да почете малко или пък защото било по - евтинко. А после, когато се окаже, че кучето има нужда от медицински грижи, които дадения човек не може да си позволи... тогава Вие можете ли да поемете тази отговорност? Защото сте изпратили някого да си купи животно, шансовете да е здраво, за което са 1:1000, образно казано. При купуването на куче евтиното винаги излиза по - скъпо.
User's Signature

Качена снимка

#642 Потребителят е офлайн   delakavlita Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 October 2009 - 10:52 PM

chiita,твоите специални кучета с родословие струват колкото всички такива в развъдниците във всички европейски държави,но разликата е в стандарта...нали се сещаш че България може де е в Европа но не и по стандарт!интересното е че твоите такива кученца всички са show class или по скоро по цени :) за това "специалното" ти кученце още не може да си намери стопани...или по скоро "платежноспособни"!Клубовете и развъдниците се създават за запазване и подобряване на породата....а не за правене на парички.. вие осъждате всички тези хора които си купуват кученца от къде ли не,а в същото време не се замисляте защо е така!И ДА,мога да си намеря кученце с родословие от тук..на същата цена и със всички документи и родители шампиони...така че ако исках да дам 1500 еуро щях да ги дам тук а не на теб :) замислете се какъв е стандарта на живот в България и тогава си направи "ценоразписа"!И не ми излизай с номера че фр.булдог е скъпа порода кучета.... :)

#643 Потребителят е офлайн   delakavlita Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 October 2009 - 10:58 PM

lonesome,ти по какво преценяш хората дали стават или не? по платежноспособността ли?явно голям опит си насъбрала... :) личи си!! събрали сте се тука някви сноби и се надлъгвате един друг!но явно освен с кучета с друго няма какво да се похвалите ab_041.gif

#644 Потребителят е офлайн   minkmink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 October 2009 - 11:14 PM

Цитат(delakavlita @ Oct 4 2009, 11:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
lonesome,ти по какво преценяш хората дали стават или не? по платежноспособността ли?явно голям опит си насъбрала... :) личи си!! събрали сте се тука някви сноби и се надлъгвате един друг!но явно освен с кучета с друго няма какво да се похвалите ab_041.gif

ООО,повярвай ми има с какво друго още да се похвалим ,но тук не му е мястото ab_041.gif Все пак е форум за кучета ab_041.gif Има една английска поговорка- "скъпото винаги излиза по -евтино " мога да ти го кажа от личен опит.По-добре куче с доказан произход ,от колкото да си задаваш следните въпроси-дали ще му се повдигне ухото,от къде ли е пипнала тази паровироза,уфф този кожен проблем от къде ли е,ама тя е с купирана опашка ud_009.gif и много още други въпроси. С една дума си абониран за ветеринаря .За всеки джоб си има куче ,но само трябва да решеш кое по добре да дадеш цялата сума на веднъж или на кредит (с чести посещения при ветеринаря ),което е много дразнещо -не ти остава време да му се нарадваш zz_020.gif
User's Signature

Качена снимка

#645 Потребителят е офлайн   Djudjka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 October 2009 - 11:49 PM

С риск да почнете да ме хулите и мен защо не съм си купила кученце с родословие,и как кученцето ми може да се окаже болно или както искате го наречете, искам да повторя потретя или незнам за кой път вече е казвано и то не само от мен.Тази тема която пак се отваря в момента е нещо като ЗА или ПРОТИВ неродословните кученца.Съгласна съм със всичко което казвате със риска който поема всеки един от нас който реши да си купи куче без родословие,съгласна съм със това че може да се сблъскам със какви ли не проблеми ( да чукна на дърво досега не съм имала проблеми със моята буболечка,да ми е жива и здрава ! ) и да се бия по главата защо съм дала ПРИМЕРНО 10 лева за него като съм можела да изчакам да си събера пари и т.н и да дам 100 лева за да имам здраво кученце.Имам възможност да дам както 10 , така и 100 лв ,но за мен спец не е там въпроса . Аз не исках шоу клас кученце исках просто един добър и верен приятел.Когато реших каква ще е породата която искам се поинтересувах за нея четох из форуми , гледах в развъдници в чужбина.Трима мой близки приятели имат френчита , както се казва расли са ми пред очите не съм чула един от тях да се оплаква че кученцето му е болно, и така се реших да купя моята лудетина от един от 3те.Както казах Джуджа е едно здарво е жизнено кученче , проблем със нея не съм имала освен със гризенето на пръстите ми ab_041.gif Съгласна съм със delakavlita че не всеки един човек в нашата мила родина може да даде 1500 евро за родословно кученце , но какво означава това щом нямаш 1500 събирай събирай като пчеличка еди си колко време за да можеш да си купиш кученце ?Нямаш 1500 евро - нямаш куче ?Не мисля че трябва да обсъждаме точно такава тема тук защото никой стопанин на каквото ида е било кученце няма да се чуства комфортно във форума , да чете как неговото кученце едва ли не нестава.Тук все едно има 2 лагера нашите и вашите , и едните упрекват другите а др се опитват да се защитят , както себе си , така и любимото си животинче.Както са обичани родословните кучента , така са обичани и тези без родословие , не виждам защо винаги стават такива драми на тази тема ? Всички са наясно със всичко вече не е нужно да се заяждаме един с друг.Защо сме в този форум ? Да си даваме съвети , мнения в отглевдането на дом.любимче или да опрекваме другите ? Дайте да сложим веднъж край на тази тема
User's Signature

Качена снимка

#646 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2009 - 12:08 AM

Цитат(delakavlita @ Oct 4 2009, 08:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Първо: аз няма куче, с което да се хваля. Второ: да, платежоспособността е много важна за това какъв стопанин ще бъжеш. Вярно, гъз знае две и двеста (ще ме извинявате), но лиготиите са едно, а необходимостите - съвсем друго. От чисто човешка гледна точка ти казвам: кучето ми реши да се нагмезди за секунди, без да го видя, в чинийка с миша отрова и то в момент, в който бях адски близо до фалит (ако ме разбираш). В такава ситуация какво правим? Или седим, на принципа на тото-то, да видим дали се е сетил да близне или само ни плаши, или си казваме, че такъв риск не си струва и тръгваме към ветеринаря. Единствено случайността беше на моя страна. Ако щете вярвайте, имах намерение да се моля на ветеринаря да ми даде отсрочка, просто в същия ден случайно намерих пари, които бях забравила, че имам. И те отидоха до стотинка за превоза и за процедурите по лекаря. А с най - чисти намерения ти казвам, че ако си вземеш куче "на късмет", с недоказан произход то, абсолютно и само по закона на Мърфи, някакси ще намира начин да се разболее точно в онзи момент, в които си го закъсала безобразно. Не говоря празни приказки - две неродословни кучета имам.

Но не са само парите фактор, по който развъдчиците избират стопаните на кученцата си. Ти нямаш отношение. Кажи на който и да е развъдчик: "Искам англичанин, но нямам пари за него и затова реших да е французин - казаха, че били по - евтини" и чакай после да ти дадат куче. Както ти казах, цената може да падне винаги, но това до голяма степен зависи от теб и отношението ти.

Колкото до простите ти сметки относно кучетата на Чийта мога само да ти кажа, че са мнооого криви. Седни с едно листче и химикалче и смятай. Колко струва майката (Фифа), към цената и добави цената на заплождането (не знам дали и колко е плащала Чийта, но по принцип се плаща), отделно сметни хранителни добавки за Фифа, храната и (защото освен скъпа гранулирана храна тя, както сме чели, яде и други неща, които също не са евтини), още посещенията при ветеринаря (както рутинните прегледи, така и всички медицински грижи около бременността на кучката), после храната + ваксините на новородените и накрая, но не и на последно място парите, които Чийта е издала за явяването на различни изложби за да може кучето да стана точно толкова желано за разплод, колкото днес е (а това куче, наистина е чудесен екземпляр и това не е само мое мнение). И какво излиза накрая? Не само, че не може да забогатееш от развъждане по правилата, ами и разноските не можеш да си покриеш и дет' се вика работиш "за Бог да прости". Вместо да гледаш в паницата на такива хора и да се притесняваш, че много ще презабогатеят трябва евала да им правиш, че всичко гореописано го правят безвъзмездно едва ли не, само с мисълта, че ще обогатят и развият любимата порода.
User's Signature

Качена снимка

#647 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2009 - 12:26 AM

Цитат(Mrun @ Oct 4 2009, 09:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
С риск да почнете да ме хулите и мен защо не съм си купила кученце с родословие,и как кученцето ми може да се окаже болно или както искате го наречете, искам да повторя потретя или незнам за кой път вече е казвано и то не само от мен.Тази тема която пак се отваря в момента е нещо като ЗА или ПРОТИВ неродословните кученца.Съгласна съм със всичко което казвате със риска който поема всеки един от нас който реши да си купи куче без родословие,съгласна съм със това че може да се сблъскам със какви ли не проблеми ( да чукна на дърво досега не съм имала проблеми със моята буболечка,да ми е жива и здрава ! ) и да се бия по главата защо съм дала ПРИМЕРНО 10 лева за него като съм можела да изчакам да си събера пари и т.н и да дам 100 лева за да имам здраво кученце.Имам възможност да дам както 10 , така и 100 лв ,но за мен спец не е там въпроса . Аз не исках шоу клас кученце исках просто един добър и верен приятел.Когато реших каква ще е породата която искам се поинтересувах за нея четох из форуми , гледах в развъдници в чужбина.Трима мой близки приятели имат френчита , както се казва расли са ми пред очите не съм чула един от тях да се оплаква че кученцето му е болно, и така се реших да купя моята лудетина от един от 3те.Както казах Джуджа е едно здарво е жизнено кученче , проблем със нея не съм имала освен със гризенето на пръстите ми ab_041.gif Съгласна съм със delakavlita че не всеки един човек в нашата мила родина може да даде 1500 евро за родословно кученце , но какво означава това щом нямаш 1500 събирай събирай като пчеличка еди си колко време за да можеш да си купиш кученце ?Нямаш 1500 евро - нямаш куче ?Не мисля че трябва да обсъждаме точно такава тема тук защото никой стопанин на каквото ида е било кученце няма да се чуства комфортно във форума , да чете как неговото кученце едва ли не нестава.Тук все едно има 2 лагера нашите и вашите , и едните упрекват другите а др се опитват да се защитят , както себе си , така и любимото си животинче.Както са обичани родословните кучента , така са обичани и тези без родословие , не виждам защо винаги стават такива драми на тази тема ? Всички са наясно със всичко вече не е нужно да се заяждаме един с друг.Защо сме в този форум ? Да си даваме съвети , мнения в отглевдането на дом.любимче или да опрекваме другите ? Дайте да сложим веднъж край на тази тема

Mrun, 1500 евро са страшно много пари, наистина. Но кой казва, че след като ги нямаш, значи няма да имаш и куче. Ти виждал/а ли си раздела на сайта Без дом? Ами сайтовете, в които е пълно с обяви за подаряващи се кучета. Преди да си взема първото куче, преди близо две години винаги сме гледали безпородни кучета и винаги са били здрави, дори и без най - минималните условия като ваксини или гранулирана храна. Имаше един период, в който упорито се опитвахме да завъдим Немска овчарка, но така и не успяхме, защото всяко следващо умираше, както се бе случило и с това преди него, а тогава това с ветеринарите ни беше непознато като опция. Аз доста писах по въпроса, наистина, но си направи една проста сметка и ще видиш, че всеки втори от нас - клуба на безродословните ги е издал тези 1500Е, макар и не наведнъж. Е, хубаво казваш, че на приятелите ти кучетата били здрави. Ок, твоето е здраво (и дано такова да остане), но има болести, които се предават до 14-то коляно и обричат животинката ви на цял живот мъчения. Пожелавам на всяко френчи тук, че и където и да е да е здраво и читаво, но в нашия случай шансът за това е минимален.

Колкото до "лагерите" - такива няма. Виждате, че за всеки проблем се търси решение както от хората с родословни французи, така и от тез без. Внимание се отделя на всеки по равно. Но само за сведение, дори да имаше нещо подобно, то изобщо нямаше да бъде лишено от смисъл. Едните продължават и подобряват породата, а другите все повече я разводняват и отдалечават от първоначалният и вид. Нима няма разлика между двете занятия?
User's Signature

Качена снимка

#648 Потребителят е офлайн   Djudjka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 October 2009 - 12:56 AM

Казвам че ако нямаш 1500 евро няма да имаш куче защото нали това което искаме е да се спре това развъждане и да запазим породата чиста,а как иначе да стане работата?Казвам го защото много пъти съм чела че е по добре да изкачаш да събереш пари и да си купиш надеждно и здраво кученце ( и аз съм ЗА ),но не всеки има тази възможност,както каза са си наистина много пари и като се замислиш че ще ги дадеш за кученце...а след тези 1500 идват и още и още.Права си и за това че тези 1500 пак ще ги дадем, но както каза не наведнъж.Досега съм дала доста пари за Джуджа храня я със скъпа гранула , ходим при вет айде да не кажа всяка седмица но на 10 - 12 дена съм задължително там за да я види макар и набързо заедно и със ваксини, витамините ,аксесоарите ,играчките и изобяо всичко нужно ДА не си спестяваме тези 1500 евро , а недай си боже на звяра да му стане нещо..
Цитат
Едните продължават и подобряват породата, а другите все повече я разводняват и отдалечават от първоначалният и вид. Нима няма разлика между двете занятия?

Има разлика , голяма никой не отрича.Евала на тези който го правят!
А за лагерите...имам друго мнение,с др впечатление съм останала.За мен дразнещо е това че толкова "черни" се изкарват кученцата без родословие и то от тези стопани със родословни кученца.Ако положението в Бг беше друго и то финансовото , нямаше да има такъв проблем и всички с радост бихме давали тези пари за кученце.
User's Signature

Качена снимка

#649 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2009 - 09:11 AM

Мисля,че Mrun изобщо не разбра от къде започна този спор,
никой от нас не хули притежателите на неродословни френчита,самата аз имам такова,
никога по никакъв начин не съм изтъкнала,че родословните ми кучета са нещо повече
от вашите,а напротив.Всеки сам си решава какво куче да си купи и какъв риск поема,
случая с delakavlita е съвсем различен тя иска родословно куче,но няма финансовата
възможност,за това аз не веднъж и казах или да изчака и да събере пари,или да се ориентира
към взимането на неродословно,може би от яд или не знам защо,но тя не се спря
започна да коментира кой за колко си продава кучетата,което както вече казах е некоректно,
а какво очаква някой да й направи подарък ли.

#650 Потребителят е офлайн   Canibalka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 October 2009 - 09:14 AM

Цитат(minkmink @ Oct 5 2009, 12:14 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(delakavlita @ Oct 4 2009, 11:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>

ООО,повярвай ми има с какво друго още да се похвалим ,но тук не му е мястото ab_041.gif Все пак е форум за кучета ab_041.gif Има една английска поговорка- "скъпото винаги излиза по -евтино " мога да ти го кажа от личен опит.По-добре куче с доказан произход ,от колкото да си задаваш следните въпроси-дали ще му се повдигне ухото,от къде ли е пипнала тази паровироза,уфф този кожен проблем от къде ли е,ама тя е с купирана опашка ud_009.gif и много още други въпроси. С една дума си абониран за ветеринаря .За всеки джоб си има куче ,но само трябва да решеш кое по добре да дадеш цялата сума на веднъж или на кредит (с чести посещения при ветеринаря ),което е много дразнещо -не ти остава време да му се нарадваш zz_020.gif

Мисля, че прекаляваш с изказванията!!! какво от това като не вдигне ушите? кожните проблеми мога да се появат и на породисти и на не породисти както и паравирозата... Това колко е съвестен продавача не може да се съди нито по цената която е обявена нито по други критерии... Някои от тук пишещите стават наистина непоносими на моменти!

#651 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2009 - 09:39 AM

Canibalka, чисто теоретична гледна точка наистина си права. Даже ако ще си говорим празни приказки мога да ти кажа, че при закупуването на някои породи кучета купуването от развъдник намаля риска кучето да е обременено с наследствена болест само до 10%. 'Ма нали ти казах... това ако ще си говорим общи приказки, защото с французите това няма отношение. Или искаш да кажеш, че куче, което е отбито на 20-тия ден, примено, ще има имунитета на куче, живяло (поне) три месеца с майка си? Или сигурно казваш, че в аквариума в магазина вероятността да лепне парвовироза е по - малка, отколкото в домашна обстанова, изолирано за нужното време от външния свят докато си изгради нужния имунитет?

Mrun, може би си останала с такова впечатление, защото доста често се коментира темата "защо да НЕ заплождаме неродословния си булдог" и мен лично, каквото и да се каже по върпоса не може да ме засегне. Не ме дразни фактът, че може някой да изтъкне недостатъците на кучето ми - аз и сама съм ги виждала и ги съзнавам. С ръка на сърцето казвам, че моят е един от най - лошите екземпляри, които са показвани тук. Това нито е обидно, нито засяга по някакъв начин отношението ми към кучето.
User's Signature

Качена снимка

#652 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2009 - 09:46 AM

delakavlita,само едно ще ти кажа!
Незнам ,дали с мен си говорила,не си се представила(!) , но си говорила с другия собственик на развъдника и тъй като и той чете тук и е в течение на приказките ,които изписа преди няколко седмици -как си мислиш ,дали не е преценил какво точно да ти каже?
Хора ,които ми задават единствено въпрос за цената ,за нас, не са интересни като бъдещи собственици!
Замисли се върху това:
Цитат
Но не са само парите фактор, по който развъдчиците избират стопаните на кученцата си. Ти нямаш отношение. Кажи на който и да е развъдчик: "Искам англичанин, но нямам пари за него и затова реших да е французин - казаха, че били по - евтини" и чакай после да ти дадат куче. Както ти казах, цената може да падне винаги, но това до голяма степен зависи от теб и отношението ти.

Ако имахме повече женски в кучилото , със сигурност щяхме да търсим свестен съсобственик,но условията щяха да са железни!
По въпроса за качеството на кучилото , който разбира знае , такива като теб-говорят за стандарт.Може би трябваше, когато се реши ,че ще се ходи до Италия да кажа на собственичката на Брабус , ама не може да ми искате **** евро за заплождане (а това беше само началото), знаете ли какьв е стандарта в Бг?Как да сметна риска , че можеше и да няма кученца?Знаеш ли колко струва отглеждането на качествено кучило?
Така ,че на някой друг , гледай в паничката!
Цената не винаги определя ,качеството!!!Но за такива като теб, гроздето винаги ще е кисело.
Да, всички , кученца могат да се явяват на изложби ,но не всички ще са звезди!
User's Signature

Качена снимка

#653 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2009 - 09:55 AM

Да,да и аз на такива кандидат собственици,ако имах кученца бих им поискала
и 3000 евро dry.gif

#654 Потребителят е офлайн   Joli i Alexa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 October 2009 - 10:06 AM

Цитат(lonesome @ Oct 4 2009, 11:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Може да се намесвам малко ни в клин, ни в ръкав, ама на мен ми се вижда безумно друго нещо. Как Joli i Alexa говори за кокера. Все едно: "Ам минах през еди-кой-си магазин, купих на рожденника кутия с бонбони и си му я занесох". Чак е противно, все едно е нещо неодушевено. Първо ми се вижда неприемливо как ще подариш животно на някого, защото освен ако изрично не е казал, че го иска и ти не си сигурен на 1000%, че може да поеме тази отговорност си е безумие да го направиш. (Да, моята Мишел беше подранил подарък за рожденния ми ден, но е факт, че сама я избрах и бях говорила дълго и широко с домашните преди да пристъпя към отиването да я видя, но тя и не е купена от зоомагазин.) После, след като веднъж си се опарил от зоомагазин, си вдигаш д-то и отиваш, пак от зоомагазин, да купиш куче за приятел и то без да си дадеш сметка, че това, кучето, което си купил може да има същата съдба като твоето и респективно да причиниш на някой близък същата болка - да изгуби приятел, която си изпитал и ти преди. Очудва ме такова лекомислие. А на всичко отгоре предлагате и на напълно непознати хора, чието финансово състояние ви е напълно неизвестно и няма как да знаете дали те могат да си позволят разходите ако кучето, не дай си Боже, се окаже тежко болно и има нужда от сериозни медицински интервенции. Как става тази работа не ми е ясно.

Искам да изясня само че магазина го проверих- мои приятели са взимали животни от там и не са имали проблем,точно защото ми се е случвало.Защо съм го подарила си е моя работа-да попитам от каде знаете дали рожденика е искал куче или не та коментирате? Мисля че може спокойно да приключим с недотам премислените коментари за да не превърнем форума в поле за спорове.Просто се опитах да помогна но почвам да се убеждавам че човещината е избягала от хората....

#655 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2009 - 10:12 AM

Хич не говори колко са добри кученцата в този магазин,защото аз много добре
знам в какви условия живеят и как един мопс беше целия в рани и екземи dry.gif

#656 Потребителят е офлайн   minkmink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 October 2009 - 10:18 AM

Мисля, че прекаляваш с изказванията!!! какво от това като не вдигне ушите? кожните проблеми мога да се появат и на породисти и на не породисти както и паравирозата... Това колко е съвестен продавача не може да се съди нито по цената която е обявена нито по други критерии... Някои от тук пишещите стават наистина непоносими на моменти!
[/quote]

Canibalka,нямам нищо против неродословните-аз самата имам такова.За съжаление от моите познати ,които имат повечето не росдословни ,имат промлеми.Напримар шар-пейчета купени брат и сестра-единя си е здрав и прав,а другата е нон-стоп с памперси,поради факта че има проблем със задържането и се изпуска при вълнение. Въпроса е дали ще ти се падне здраво кученце.Дали е родословно ,или не -ме кара да си го обичам по-малко,напротив още повече се привързвам smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#657 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2009 - 10:26 AM

Цитат(Canibalka @ Oct 5 2009, 10:14 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Знаете много добре , че никое живо сьщество не може да бъде предпазено от всичко!
Но има предпоставки и начини по които да се избегнат в известна степен(щом ще си говорим за парвовироза)!
Това дали е породисто или не ,няма отношение кьм качественото отглеждане , взимането на всички профилактични мерки и по този начин ,намаляне на процента за появата на заразни заболявания!

Френския булдог страда от няколко сериозни генетични заболявания.Никой не може да даде гаранция , че някога ,в някое негово куче ,няма да се появи нещо.
Самата дума "хондродистрофична" порода говори много!
И тук е разликата в развьждането на родословни и неродословни! При едните ,можеш да направиш опит да откриеш кьде е "извора на проблема" и да избегнеш развьждането на това куче, за да не затвърдиш тези проблеми!При другите ,теоретично нямаш тази възможност!
User's Signature

Качена снимка

#658 Потребителят е офлайн   delakavlita Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 October 2009 - 10:46 AM

chiita,pone 10 човека са се обадили на теб и колегата ти и всички са получили цената от 1500еуро..така че кого заблуждаваш в момента незнам.естественно е които и да се обади да иска ориенировъчна цена а не да увъртате като казвате"елате първо да се видим,да поговорим и т.н."не може този който търси и си има заделена определена сума за кученце да живее във Варна и да му кажете елате първо на среща и после да му забиете цифрата от 1500 еуро .и кво ми говорите тук за разходи по ветеринари и храни..нима на родословните и надеждни кученца ветеринара взима повече за преглед от колкото на обикновенното?ами аз и помияр мога да имам и да го храня с гранули за които ти не си чувала!!!след всичко казано и изписано ще спомена само че аз исках куче от развъдник за дом.любимец а не за изложби и състезания.......за това нямам намерение да дам 1500 еуро на такива като теб които едва ли не ги "подаряват кученцата"на споменатата цена...!за това както казах твоите кученца по цена са всички show class.... смешно :)

#659 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2009 - 10:49 AM

Цитат(delakavlita @ Oct 5 2009, 11:46 AM) <{POST_SNAPBACK}>
..за това нямам намерение да дам 1500 еуро на такива като теб които едва ли не ги "подаряват кученцата"на споменатата цена...!за това както казах твоите кученца по цена са всички show class.... смешно :)

още Буров го е казал за такива като Вас, скъпа: " България ще се оправи едва тогава, когато българинът проумее и се научи, че за всичко хубаво в този живот се плаща..."

User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#660 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2009 - 11:04 AM

delakavlita, не мога да разбера какьв ти е проблема?
Още преди време тук във форума ти намекнах , нямаме куче за теб , но на вьн колко ти душа иска, е ще трябва да доплатиш за превоза , но не е страшно ,има начини и без пари да ти излезне!
Ти ли ще ми определящ цена?
Не 10 , а 100 са се обадили и когато хората ги интересува само цената...сори!Мен ме интересуват , други работи за този ,с който разговарям!
И престани да ми смькваш цената ab_041.gif -1500 евро това е в сьсобственост , с определени условия.
User's Signature

Качена снимка

• (91 Страници) +
  • « Първа
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема