Говорим за нашите любими французи!
Публикувано: 04 October 2009 - 10:42 PM

Публикувано: 04 October 2009 - 10:52 PM
Публикувано: 04 October 2009 - 10:58 PM
Публикувано: 04 October 2009 - 11:14 PM
ООО,повярвай ми има с какво друго още да се похвалим ,но тук не му е мястото
Публикувано: 04 October 2009 - 11:49 PM
Публикувано: 05 October 2009 - 12:08 AM
Първо: аз няма куче, с което да се хваля. Второ: да, платежоспособността е много важна за това какъв стопанин ще бъжеш. Вярно, гъз знае две и двеста (ще ме извинявате), но лиготиите са едно, а необходимостите - съвсем друго. От чисто човешка гледна точка ти казвам: кучето ми реши да се нагмезди за секунди, без да го видя, в чинийка с миша отрова и то в момент, в който бях адски близо до фалит (ако ме разбираш). В такава ситуация какво правим? Или седим, на принципа на тото-то, да видим дали се е сетил да близне или само ни плаши, или си казваме, че такъв риск не си струва и тръгваме към ветеринаря. Единствено случайността беше на моя страна. Ако щете вярвайте, имах намерение да се моля на ветеринаря да ми даде отсрочка, просто в същия ден случайно намерих пари, които бях забравила, че имам. И те отидоха до стотинка за превоза и за процедурите по лекаря. А с най - чисти намерения ти казвам, че ако си вземеш куче "на късмет", с недоказан произход то, абсолютно и само по закона на Мърфи, някакси ще намира начин да се разболее точно в онзи момент, в които си го закъсала безобразно. Не говоря празни приказки - две неродословни кучета имам.
Но не са само парите фактор, по който развъдчиците избират стопаните на кученцата си. Ти нямаш отношение. Кажи на който и да е развъдчик: "Искам англичанин, но нямам пари за него и затова реших да е французин - казаха, че били по - евтини" и чакай после да ти дадат куче. Както ти казах, цената може да падне винаги, но това до голяма степен зависи от теб и отношението ти.
Колкото до простите ти сметки относно кучетата на Чийта мога само да ти кажа, че са мнооого криви. Седни с едно листче и химикалче и смятай. Колко струва майката (Фифа), към цената и добави цената на заплождането (не знам дали и колко е плащала Чийта, но по принцип се плаща), отделно сметни хранителни добавки за Фифа, храната и (защото освен скъпа гранулирана храна тя, както сме чели, яде и други неща, които също не са евтини), още посещенията при ветеринаря (както рутинните прегледи, така и всички медицински грижи около бременността на кучката), после храната + ваксините на новородените и накрая, но не и на последно място парите, които Чийта е издала за явяването на различни изложби за да може кучето да стана точно толкова желано за разплод, колкото днес е (а това куче, наистина е чудесен екземпляр и това не е само мое мнение). И какво излиза накрая? Не само, че не може да забогатееш от развъждане по правилата, ами и разноските не можеш да си покриеш и дет' се вика работиш "за Бог да прости". Вместо да гледаш в паницата на такива хора и да се притесняваш, че много ще презабогатеят трябва евала да им правиш, че всичко гореописано го правят безвъзмездно едва ли не, само с мисълта, че ще обогатят и развият любимата порода.

Публикувано: 05 October 2009 - 12:26 AM
Mrun, 1500 евро са страшно много пари, наистина. Но кой казва, че след като ги нямаш, значи няма да имаш и куче. Ти виждал/а ли си раздела на сайта Без дом? Ами сайтовете, в които е пълно с обяви за подаряващи се кучета. Преди да си взема първото куче, преди близо две години винаги сме гледали безпородни кучета и винаги са били здрави, дори и без най - минималните условия като ваксини или гранулирана храна. Имаше един период, в който упорито се опитвахме да завъдим Немска овчарка, но така и не успяхме, защото всяко следващо умираше, както се бе случило и с това преди него, а тогава това с ветеринарите ни беше непознато като опция. Аз доста писах по въпроса, наистина, но си направи една проста сметка и ще видиш, че всеки втори от нас - клуба на безродословните ги е издал тези 1500Е, макар и не наведнъж. Е, хубаво казваш, че на приятелите ти кучетата били здрави. Ок, твоето е здраво (и дано такова да остане), но има болести, които се предават до 14-то коляно и обричат животинката ви на цял живот мъчения. Пожелавам на всяко френчи тук, че и където и да е да е здраво и читаво, но в нашия случай шансът за това е минимален.
Колкото до "лагерите" - такива няма. Виждате, че за всеки проблем се търси решение както от хората с родословни французи, така и от тез без. Внимание се отделя на всеки по равно. Но само за сведение, дори да имаше нещо подобно, то изобщо нямаше да бъде лишено от смисъл. Едните продължават и подобряват породата, а другите все повече я разводняват и отдалечават от първоначалният и вид. Нима няма разлика между двете занятия?

Публикувано: 05 October 2009 - 12:56 AM
Има разлика , голяма никой не отрича.Евала на тези който го правят!
А за лагерите...имам друго мнение,с др впечатление съм останала.За мен дразнещо е това че толкова "черни" се изкарват кученцата без родословие и то от тези стопани със родословни кученца.Ако положението в Бг беше друго и то финансовото , нямаше да има такъв проблем и всички с радост бихме давали тези пари за кученце.
Публикувано: 05 October 2009 - 09:11 AM
никой от нас не хули притежателите на неродословни френчита,самата аз имам такова,
никога по никакъв начин не съм изтъкнала,че родословните ми кучета са нещо повече
от вашите,а напротив.Всеки сам си решава какво куче да си купи и какъв риск поема,
случая с delakavlita е съвсем различен тя иска родословно куче,но няма финансовата
възможност,за това аз не веднъж и казах или да изчака и да събере пари,или да се ориентира
към взимането на неродословно,може би от яд или не знам защо,но тя не се спря
започна да коментира кой за колко си продава кучетата,което както вече казах е некоректно,
а какво очаква някой да й направи подарък ли.
Публикувано: 05 October 2009 - 09:14 AM
ООО,повярвай ми има с какво друго още да се похвалим ,но тук не му е мястото
Мисля, че прекаляваш с изказванията!!! какво от това като не вдигне ушите? кожните проблеми мога да се появат и на породисти и на не породисти както и паравирозата... Това колко е съвестен продавача не може да се съди нито по цената която е обявена нито по други критерии... Някои от тук пишещите стават наистина непоносими на моменти!
Публикувано: 05 October 2009 - 09:39 AM
Mrun, може би си останала с такова впечатление, защото доста често се коментира темата "защо да НЕ заплождаме неродословния си булдог" и мен лично, каквото и да се каже по върпоса не може да ме засегне. Не ме дразни фактът, че може някой да изтъкне недостатъците на кучето ми - аз и сама съм ги виждала и ги съзнавам. С ръка на сърцето казвам, че моят е един от най - лошите екземпляри, които са показвани тук. Това нито е обидно, нито засяга по някакъв начин отношението ми към кучето.

Публикувано: 05 October 2009 - 09:46 AM
Незнам ,дали с мен си говорила,не си се представила(!) , но си говорила с другия собственик на развъдника и тъй като и той чете тук и е в течение на приказките ,които изписа преди няколко седмици -как си мислиш ,дали не е преценил какво точно да ти каже?
Хора ,които ми задават единствено въпрос за цената ,за нас, не са интересни като бъдещи собственици!
Замисли се върху това:
Ако имахме повече женски в кучилото , със сигурност щяхме да търсим свестен съсобственик,но условията щяха да са железни!
По въпроса за качеството на кучилото , който разбира знае , такива като теб-говорят за стандарт.Може би трябваше, когато се реши ,че ще се ходи до Италия да кажа на собственичката на Брабус , ама не може да ми искате **** евро за заплождане (а това беше само началото), знаете ли какьв е стандарта в Бг?Как да сметна риска , че можеше и да няма кученца?Знаеш ли колко струва отглеждането на качествено кучило?
Така ,че на някой друг , гледай в паничката!
Цената не винаги определя ,качеството!!!Но за такива като теб, гроздето винаги ще е кисело.
Да, всички , кученца могат да се явяват на изложби ,но не всички ще са звезди!
Публикувано: 05 October 2009 - 09:55 AM
и 3000 евро
Публикувано: 05 October 2009 - 10:06 AM
Искам да изясня само че магазина го проверих- мои приятели са взимали животни от там и не са имали проблем,точно защото ми се е случвало.Защо съм го подарила си е моя работа-да попитам от каде знаете дали рожденика е искал куче или не та коментирате? Мисля че може спокойно да приключим с недотам премислените коментари за да не превърнем форума в поле за спорове.Просто се опитах да помогна но почвам да се убеждавам че човещината е избягала от хората....
Публикувано: 05 October 2009 - 10:12 AM
знам в какви условия живеят и как един мопс беше целия в рани и екземи
Публикувано: 05 October 2009 - 10:18 AM
[/quote]
Canibalka,нямам нищо против неродословните-аз самата имам такова.За съжаление от моите познати ,които имат повечето не росдословни ,имат промлеми.Напримар шар-пейчета купени брат и сестра-единя си е здрав и прав,а другата е нон-стоп с памперси,поради факта че има проблем със задържането и се изпуска при вълнение. Въпроса е дали ще ти се падне здраво кученце.Дали е родословно ,или не -ме кара да си го обичам по-малко,напротив още повече се привързвам
Публикувано: 05 October 2009 - 10:26 AM
Знаете много добре , че никое живо сьщество не може да бъде предпазено от всичко!
Но има предпоставки и начини по които да се избегнат в известна степен(щом ще си говорим за парвовироза)!
Това дали е породисто или не ,няма отношение кьм качественото отглеждане , взимането на всички профилактични мерки и по този начин ,намаляне на процента за появата на заразни заболявания!
Френския булдог страда от няколко сериозни генетични заболявания.Никой не може да даде гаранция , че някога ,в някое негово куче ,няма да се появи нещо.
Самата дума "хондродистрофична" порода говори много!
И тук е разликата в развьждането на родословни и неродословни! При едните ,можеш да направиш опит да откриеш кьде е "извора на проблема" и да избегнеш развьждането на това куче, за да не затвърдиш тези проблеми!При другите ,теоретично нямаш тази възможност!
Публикувано: 05 October 2009 - 10:46 AM
Публикувано: 05 October 2009 - 10:49 AM
още Буров го е казал за такива като Вас, скъпа: " България ще се оправи едва тогава, когато българинът проумее и се научи, че за всичко хубаво в този живот се плаща..."
Публикувано: 05 October 2009 - 11:04 AM
Още преди време тук във форума ти намекнах , нямаме куче за теб , но на вьн колко ти душа иска, е ще трябва да доплатиш за превоза , но не е страшно ,има начини и без пари да ти излезне!
Ти ли ще ми определящ цена?
Не 10 , а 100 са се обадили и когато хората ги интересува само цената...сори!Мен ме интересуват , други работи за този ,с който разговарям!
И престани да ми смькваш цената

Вход

Горе
Цитиране +